2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar selam ben ocak annelerini sondan yakalayacağım sanırım. :) herkese hayırlı doğumlar öncelikle. Benim bi bebek eşyası sorunum var :)
Kızım 2018 ağustos doğumlu , bu kuzum da kız olcak inşallah, ama mevsim farkımız var. Ben kızımı ilk 1 haftadan sonra tek zıbınla tuttum evde ağustos ortası olunca. Şimdi hiç kafamı toparlayamıyorum. Kıyafetlerimiz yenidoğanlar hiç tutmuyor haliyle. Uzun kollu zıbın alt üst patikli alt vs neler aldınız siz? Yardımcı olabilir misiniz bana?

Hayirli uğurlu olsun size de... Benim 2 çocuğum.olacak insallah kızım.subat 2014 doğumlu. Dogum da ocak.ayina denk geleceğiicin kısmetse aylari ve mevsimleri tutuyor. Kızımın yenidogan kiyafetlerini çıkarıp yıkadım bir baktim ne var ne yok diye. Hatirlamaya çalıştım. En alta zıbın ya da alttan citcitli body, üzerine kendinden ayaklı alt, onun üzerine de tulum giydirmisim ilk zamanlarda. Bir de yelek / hırka tabi. Hatta ayağı üşümesin diye tekrar patik. Ama o zamanlar evde kalorifer yoktu. Şimdi ev kaloriferli ve ben Antalya dayim.

Eklentiler

• 1604170356394907923481.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba arkadaşlar, bakım ürünlerinden hangilerini alıyoruz şimdi? Sepete pişik kremi, yenidoğan saç ve vücut şampuanı, bebek yağı ekledim. Başka ne almam lazım?
Bazi anneler ilk 1 ay hiç şampuan kullanmamayı öneriyor. Ben kararsizim, kafasinin kokusu bizim süt salgımızı artırıyormuş. Pisik kremi mutlaka olmali içinde çinko bulunan iyi bir krem. Bebek yağı ise market ürünü degil de organik bir şey almak lazim ama ben de daha o kısımlara gelemedim. Kızımda klasik mustela ürünleri kullanmıştık. Yenidogan sampuanini, yağını, pisik kremini....Ama içeriği daha temiz ürünler var. Instagramda muhendisinoglu hesabinda ürün araştırmaları var oraya bakıyorum.

Merhaba arkadaşlar, bakım ürünlerinden hangilerini alıyoruz şimdi? Sepete pişik kremi, yenidoğan saç ve vücut şampuanı, bebek yağı ekledim. Başka ne almam lazım?
Bana göre bakım ürünü olarak bunlar yeterli ilk zamanlar için. Malum kış günü bebeğin burnu fln akarsa otribebe ve serum fizyolojik de bir çok ailenin kullandigi ürünler evde bulundurulabilir. Tabii çocuk dr. a sorarak. Gogsunuz insallah olmaz ama yara olursa hametan ya da lansinoh krem. Sezaryen olursaniz contratubex jel iz olmasin karın bölgesi diye. Bebeği ilk zamanlar islak.mendil degil de büyük pamuk ped ve kaynamış su ile poposu temizleniyor. Ayrıca bebek tırnak makasi ve yumuşak fırça tarak.

Evet bende onu düşünüyorum benim evimde soğuk olmaz pek. Kafamı karıştıan tulum içine uzun kollu mu kısa kollumu çıtçıtlı giydirirlir acaba? Birde sizinde ikinci bebeğinizmiş, ilk bebeğinizin eşyaları hiç sandık lekes olmuş mu? Bizim daha iki yılda sararmışlar ve hiçbir fikrim yok nasıl geçer bu lekeler?

Sıfır değilde kısa kol çıtçıtlı badi, altına patikli içlik tek alt yani, üstüne tulum yada alt üst takım sırtına yelek battaniye.. Evin sıcaklığına bağlı çokta sarıp sarmalamak iyi değil ama ben alttan mutlaka içlik giydireceğim. Civilde vardı tek alt patikli bakabilirsiniz

Beşiğin korkulukları ve yorganı sararmış bizde görünce üzüldüm çıkmaz sandım evde anwayın leke çıkarıcısı vardı onu bolca sıktım makineye attım tertemiz çıktı Beşiğin takımı beyaz üstelik işe yaradı yani

Kizlar ben de yavaştan alışverişe baslayayim dedim. Evde 4 tane yenidogan kolsuz body, 4 tane kollu body, 3 tane patikli pijama alti, 2 tane tulum, 2 şapka var. İlaveten 2 tulum, 3 sapka, 3 kollu body, 2 patikli alt sipariş ettim. Baby nest ve müslin örtü seti de alacağım. Yelek, hirka, battaniye evde var yeni de örüyor annem. Başka kiyafet olarak ihtiyac ne olur aklınıza gelen var mi ? Ya da siz farklı ne aldınız? Bir de ergopouch diye bir uyku.tulumu çok öneriyorlar ama pahali. Owly var daha uygun fiyata. Aldiniz mi yenidogan kundak ya da uyku tulumu?

Evet lekeliydi kimisi. Ben 3 saatlik ön yikamali 60 dereceye attım normal.deterjanla. Sonra da klasik bebekler icin sabun tozu var onunla yıkadım mis gibi çıktı tertemiz. Arkadasin dedigi gibi leke çıkarıcı da kullanılır ama bende yoktu. Benim kıyafetler 7 senelik yani düşünün

En alta kollu giydirdigim de oldu, kisa kollu da oldu. Evin sicakligina göre, ama kollu giyerse üstüne tekrar kollu uzun tulum giyeceği için rahat olmayabilir. Bir de daha yenidogan iken belini rahatsız edecek pantolon tarzi giydirmeyin demişlerdi. Çorabı ve beli sıkı olmayacak

Ben ilk bebekte sebamed şampuan ve vücut losyonu kullanıyordum, bebek yağı ve bebek sabunu da almiştim ilk hevesle ama yaği bir kez bile kullanmadim. Banyo sonrası vücut losyonu daha kullanışlı, bebek yaği çok sağlıklı bir şey değilmiş zaten. Bu sefer sadece şampuan ve vücut losyonu aldim

Ben owli aldım kundak ama ikinci el aldım. Yorumlarda okumustum bedenleri cok dar diye, satan kişiye de sordum öylelikle 6-9 ay olanını aldım. Satan kadın da 0-4 ay arasında kullanırsınız demişti, gelince gördüm hakikaten kücük iyi ki 6-9 almısım

Rabbım inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canim, bu hayatta her şey bir imtihan ama Allah seni ayni şekilde ikinci kez imtihan etmez diye düşünüyorum. Bu yaşadıklarının sabrının sonunda inşallah hayırlı haberler vardır

İnşallah,inşallah.Ben de 2 gündür aynı şeyi düşünüyorum.Bu kadar mı zor bir sınav olur? Ya da bir insanı 2 kez yıldırım çarpar mı? Tamam ihtimal vardı ama olmamalı...Bu kez olmamalı... Ben de hazırlamayı son haftalara bıraktığım hastane çantalarını yattığım yerden eşime hazırlatacağım. Nasip böyleymiş..Acele etmeyin kızlar çanta dediğin 2 günde hazırlanır diyordum,.. Hepinize çok teşekkür ederim dualarınız için...Olumlama yapıyorum sürekli umuyorum ki korktuğum şeyler başıma gelmeyecek...

Hametan kesin alacağım aklımda o İz kalmaması için olan jeli hemen not alıyorum, süpermiş çok teşekkürler
Bu vücut losyonu/ nemlendiricisi/ sütü aynı şey mi oluyor? Üçü farklı şey mi

Hastaneye yatmayı düşünmüyor musun canım gözlem altında olman daha iyi olmaz mi

Hastaneye yatmayı düşünmüyor musun canım gözlem altında olman daha iyi olmaz mi
Pazartesi gideceğim Eğitim Araştırmaya.Yatirirlarsa yatarım canım.Yatis verirse itiraz etmeyeceğim..En azindan bebege kan akisini besin akisini detayli bir sekilde inceletmek istiyorum..Kendi doktorumun olduğu ozel hastaneye de fiyatta anlasip yatabilirim.Istersen yatırayım ama bence evde istirahat edersen daha rahat stressiz olursun haftada 1-2 kez kontrole gelirsin demişti.

İyi geceler kızlar nasılsınız, izmirde korkudan uyuyamıyoruz Allahım bi daha göstermesin böyle bi depremi
Geçmiş olsun.Tekrari yaşanmasın Deprem öldürmüyor aslında binalar öldürüyor.Ben dehşete kapılmamak için TV yi açıp bakamadim bile..Çok üzgünüm boşa kayıp giden canlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…