2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar şimdi doktordan geliyorum 1 hafta gerideymiş bebeğim normalde 1,800 gr olması lazımmış bebek 1,500 gr tahlil istedi beslenmeyle nasıl kilo alırız ya çok moralim bozuldu her sabah yumurta yiyorum süt içiyorum ve suyu da biraz fazlaymış ne yapacağımı şaşırdım çok üzüldüm kan sulandırıcı iğneye devam edecekmişim bi önerisi olan varsa yazsın lütfen

Muz eski kaşar bebeğe çok güzel kilo aldırıyor canm. Drunda mutlaka tavsiyesi olacaktır sıkma canını bundan sonra toparlar inşallah

Muz eski kaşar bebeğe çok güzel kilo aldırıyor canm. Drunda mutlaka tavsiyesi olacaktır sıkma canını bundan sonra toparlar inşallah
Yok bi tavsiyesi olmadı zaten beslenmen iyi tatlıyı azalt suyun biraz fazla dedi muzu yiyorum ama keçiboynuzu özüyle cevi badem kajuya ağırlık verecem inşallah toparlar ya

Yulaf ceviz yoğurt pekmez eski kaşar bunlar benim bildiğim kadarıyla kilo aldırıyor bebeğe

selam kızlar benim normalde doğumum şubat gözüküyor ama ikiz oldukları için son kontrolde doktor en geç 36da alacağız diyince sizinle aynı zamana gelecek inşallah :) İlk doğumum olacak ve tecrübesizim sizce gecelik mi pijama takımımı ikisi de mi :) Benim zorunlu sezeryan olacak fikirlerinizi öğrenmek istedim

Sezaryenda gecelik oluyor. İki gecelik bir pijama almak daha doğru olur. Benim de sezaryen ben de öyle yapacağım

Neden zorunlu sezeryan olacak?İkizlerde normal doğum yapabilirsiniz herhangi bir risk durumunuz yoksa.Zorunlu sezeryan dahi olsa 36'da değil daha geç haftalarda sezeryan olmanızı tavsiye ederim.Küveze girme durumları olmaz.Ayrica ikizler normal bebeklere göre daha yavaş kilo alirlar anne karnında.Erken doğumda sarılık problemi ole falan ugrasirsiniz

Yani şöyle benim kızın plasentası önde erkeğinki arkada. Değişmezse zorunlu sezeryan olacakmış ama belki de değişir. 30.haftadan sonra sürekli takip edeceğiz, ne kadar içeride kalırlarsa kar dedi ama 37.haftaya giden ikiz %1miş. 30.cu haftadan sonra istirahate geçeceğim ne kadar kalırlarsa bakalım :)

Ben dediğiniz her iki ilacı da kullanıyorum. İlk önce gynoferonla başladım, kansızlık devam ettiği için diğerini de ekledi doktor, herhangi bir yan etki yapmıyorlar bende

Onları yiyorum kuzum ya protein kaçağı da var ondan beslenemedi bebeğim galiba

Bana doktorum gastritte emilim de az olur o nedenle yediğinden yeterince yararlanamazsın demişti. Sonra damardan birsürü bişeyler verdiler. Zira bu söylediklerinin hiçbirini mide ağrısı nedeniyle yiyemiyorum zaten.

bu arada bugün biz de kontroldeydik, 29+4 diyor takvim, 1320 gram olmuş minik, bir de kan uyuşmazlığı iğnesini yaptılar, Rahim ağzı problemi devam ediyor ama şimdilik açılma durumu daha kötüye gitmediği için dayanmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki pazartesi tekrar kontrol, ha gayret.

Kızlar merhaba bende 27 Haftalık hamileyim. Sağ böbreğimde hidronefroz(böbrek genişlemesi) teşhisi konuldu. Usg de üroloji doktoru 15mm grade 2 derece katater takılabilir 3 5 dklik operasyon ama gebesin takip de edebiliriz dedi. Bende korktuğum için takip edilmesini istedim ve katater taktirmadim umarım doğuma kadar herhangi bir enfeksiyon yada böbrek rahatsızlığı yaşamam. Başına böyle bir durum gelen varmı. Onlar nasıl karar aldı acaba.

Ahaha bende bakıyorummm benim daha var maalesef alınacak şey. Küvet takımı, kulaktan ateş ölçer, yenidoğan biberon seti. Ondan sonra bez ıslak mendil ama onlar kolay zaten
kulaktan ateş ölçeri bir daha düşün derim, ilk aylarda sorun olmuyor ama bebek hareketlendikçe sıkıntı oluyormuş. kulağına sokturmuyor filan. o yüzden uzaktan ölçen bir şeyin daha kullanışlı olduğunu söylüyor tecrübeli anneler, sen yine de bir araştır bakalım

Canım eczaneci bi bayan bana son haftalarda 4-5 tane yumurtanın beyazını yememi önermişti. Bebek kilo alıyo demişti. Aklıma birden geldi yazayım dedim. Yumurtayı mutlaka ye ihmal etme.

Her sabah 2 yumurta, protein mutlaka, kuruyemiş, kaşar, kefir ve boza. Benim bildiklerim bunlar.

Yok bana damardan bişe vermedi vitaminleri balık yağını kan ilacını d vitaminini alıyorum ceviz süt yumurta et sebze yiyorum anlamadım daha ne yapayım ama plasentadan beslenmiyomuş bebek beslenmeyle alakası yok dedi doktor kan sulandırıcı iğneye döndük biz de haftaya çağırdı yine inşallah olumlu cevap alırım iğneden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…