2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Doğum yapan arkadaşlar doğum çantanızda gereksiz şeyler var mıydı hiç gerek yokmuş dediğiniz şeyler mesela
Banyo Havlusu kullanmadim .baş havlusunu kullandım. Kalın çorap almıştım onu kullanmadım . Göğüs pedi kullanmadım. Ic çamaşırı almıştım yanima onlarida kullanmadım. Depend külot gayet iş görüyor. Fazladan pijama almıştım onlari da kullanmadım lohusa takimi yetti . Hastaneye gittiğim kıyafetle geri çıktım zaten. Çocuğa koyduğum herşeyi kullandım . Bezini ıyiki paket olarak koymuşum yb da kaldığından istediler çıkışta artani geri verdiler ıslak mendilini falan.

Bende alıp arada bi içeyim bari resmen daha çocuk doğmadan emzirme stresine girdim 🙄
Stress yapma kendine süt gelir nasilsa dogumdan so ra yeterince stress olucaz birde nasil düslersek öyle olur derler ya güzel düsün fazlaca sütün olcakmisda hic birseye ihtiyac duymuycakmis gibi.

Nasılsınız kızlar yazamadım ben dün doğum yaptım ilk başta normal doğum olarak konuşuldu ama bebek aşağıya inmedi 7 cm açılma olmasına rağmen sonra bebeğimin kalbi durmak üzereydi zor sezaryen e yetiştirdiler çok şükür şimdi ikimizde iyiyiz bı kaç gün daha hastanede kalicaz neyim yok doğum yapan arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı mübarek olsun ☺️ yaşı uzun olsun inşaallah 🤲🏻
Çok geçmiş olsun canım zor bir süreç olmuş senin için ama sonu güzel bitmiş şükür Allah analı babalı büyütsün bebişini bol bol sütün gelir bir an önce iyileşirsin inşallah 😊

Kuzum benimde 3. Gün sonunda gelmeye başladı . Ilk 2 gün şırınga ile 2 cc gönderiyordum yb a. 2 saatte bi sağmaya çalıştım keza okadar çıkıyordu . Evimize geldiğimizde sıcak duş havlu hoşaf vs derken yavaş yavaş gelmeye başladı. Tabi yine elektrikli pompa ile sürekli uyarı gönderiyordum. Sonra kızım memeyi tuttu emdikçe çoğaldı şükürler olsun. Diğer göğsüme de mochi pompayı vakumlayip bırakıyorum damlaya damlaya ordakide birikiyor. Elektrikli pompaya gerek bile kalmadı artık . Hiç endişelenme stres yapma 10 . Gün bile sutu gelen var . Bol su iç yürümeye çalış . Yalnız sütün gelene kadar o damlalar çok kıymetli ama mama takviyesi yap 2 saatte bir 30 ml verdim ben . Sukur sarilik olmadi . Sütüm gelmesine ragmen gece 1 2 kere mama veriyorum .Gogsum yara olmaya başladı çünkü gece dinlendiriyorum. Buarada çelik çay tabağı koydum acayip ise yaradı 1 günde iyileşti diyebilirim .
Çok sağol canım yarın mama alacam 3. Gün inşallah gecikmemişimdir sarılık için🤦🏻‍♀️ Hangi mamayı alayım? Sütüm biraz biraz geldi bugün şükür sürekli emzirdim ama yetmiyor tabi.

O
Evet bizde çok sıkı tedbirliyiz canım inşallah bu son zamanda birşey olmaz Allahın izniyle.İnsan bi an istiyo üzülüyo işte ama napalım sağlıkları yerinde olsun yeterki yine gelirler daha sonra.Sizede geçmiş olsun canım annenle babana Rabbim şifalarını versin inşallah
Aynen iyi olsunlar da 🤲Çok teşekkür ederim,amin inşallah 💐🤲
Çok zor bi süreç inşallah tez zamanda şifa bulup eve geçerler anneciğinde yanına gelir🥰
Amin canım inşallah 🤲💐
Tavsiyem L alman sezeryan filan olunca tam gelse bile rahatsız ediyor diyolar bol olsun bişi olmaz dar olmasın
Ben doğum çantama 5 tane koydum. Ne kadar yeterli olur sizce?

Bir de bende Sezeryan olacağım sütün gelmesi için sağma makinası alsam mı? Bazıları da gerek yok ya da Lazım olursa alırım diyordum Şimdi yazılanları okuyunca yine kararsız kaldom🙄

Ben herşeyi son ana bıraktım kızlar depend herkes almıştır sanırım beden nasıl aldınız 62 kgdayim en fazla 1 kg daha alırım m beden mi L beden mi karar veremiyorum alanlar kalıpları nasıl bu külotlarin
80 kiloyum L beden rahat rahat oldu bence M alsan sana olur çok geniş olduğu zamanda rahat edemezsin.

Yaa doğuranları gördükce bende doğurmak istiyorum benim bebiş dönmüş ama daha kanala girmemiş 3500kg 50cm olmus 37+3üm suan . İlk bebeğim olucak o kadar cok heycanlı ve meraklıyım ki her gece yüzü gözü nasıl olcak diye hayal ederek uyuyorum .. herşeyi hazır bi o eksik Allahım sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize🙏🏻🥰

Yaa doğuranları gördükce bende doğurmak istiyorum benim bebiş dönmüş ama daha kanala girmemiş 3500kg 50cm olmus 37+3üm suan . İlk bebeğim olucak o kadar cok heycanlı ve meraklıyım ki her gece yüzü gözü nasıl olcak diye hayal ederek uyuyorum .. herşeyi hazır bi o eksik Allahım sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize🙏🏻🥰
Aynen benimde kanala girmedi🙄girer ve kolay dogumlarimiz olur insallahhh... Sezeryandan korkuyorum... Normal doğumdan da korkuyorum hepsinden korkuyorum

Bugün benim yürürken aşağıda ağrılarım devam ediyor; ama doktorum büyümeye bağlı olarak ağrılarınızın olması doğal dedi. Gerçi iki gün önce bu ağrı hiç yoktu birden başladı.

Bugün de sabah koştur koştur BİM'e gidip ahşap blok aldım kızlar, sanki bir yaşından önce oynayabilecekmiş gibi :D Ama kuzumun hiç oyuncağı yoktu, sadece birkaç kitap almıştım, en azından koyarım bir köşeye büyüyünce oynar inşallah :)

Kozlar çok moralim bozuk annem gelemiycek malesef yanıma covidden dolayı kalp hastası kendisi,başta çok ısrar ettim sen gel misafir odasında oturursun eşim gelince dedim.Ama sonrada dedim Allah korusun ben varım eşimde olsa bana geçse bemde anneme dedim en iyisi gelme napalım sağlık olsun hastalık bitince gelirsin dedim.Ama acayip moralim bozuk evdekilere belli etmeden ağlayıp duruyorum 😢😢
Aynı durumdayım😢

Çok sağol canım yarın mama alacam 3. Gün inşallah gecikmemişimdir sarılık için🤦🏻‍♀️ Hangi mamayı alayım? Sütüm biraz biraz geldi bugün şükür sürekli emzirdim ama yetmiyor tabi.
Canim 3 gün boyunca hiç mi mama vermedin? Çocuk sürekli uyuyor mu? Sütun nekadar geldi 2 saatte bir 30 ml geliyormu mesela? Ben sma 1 numaralı mamayı aldım gayet severek içiyor

Canim 3 gün boyunca hiç mi mama vermedin? Çocuk sürekli uyuyor mu? Sütun nekadar geldi 2 saatte bir 30 ml geliyormu mesela? Ben sma 1 numaralı mamayı aldım gayet severek içiyor
Sütüm az az geliyor diye vermedim sürekli emzirdim şimdi sma mama aldım bende vereyim ya çok üzgünüm keşke baştan alsaydım.
Yarım saat fln uyuyor sonra uyanıyor emziriyorum tekrar uyutuyorum böyle geçiyor

Hayırlısını dileyin ay ilk bebekte ki heyecanı hatırlıyorum en cok neye benzicek diye zaten bekliyorsun. İnşallah hayırlı şekilde doğar :anneadayı:

Aynen benimde kanala girmedi🙄girer ve kolay dogumlarimiz olur insallahhh... Sezeryandan korkuyorum... Normal doğumdan da korkuyorum hepsinden korkuyorum

ben sezeryan olmuştum mecburen 40 hafta da dolmuştu .
2. de de sezeryandan korkuyorum ama normalden de korkardım.. ama benim korkum biraz kovid biraz yalnız kalacağımdan dolayı. Bir de hiç çocuk yokken hersey daha kolay asılıyor şimdi evde bir cocuk daha var ilgi bekleyen acıkan oyun isteyen tek basıma ikisiyle mücadele verecegim
iyi düşünün iyi olsun ameliayatlar gelir geçer normal dogum da öyle... Sağlıklı sonuclansın inşallah

Nasılsınız kızlar yazamadım ben dün doğum yaptım ilk başta normal doğum olarak konuşuldu ama bebek aşağıya inmedi 7 cm açılma olmasına rağmen sonra bebeğimin kalbi durmak üzereydi zor sezaryen e yetiştirdiler çok şükür şimdi ikimizde iyiyiz bı kaç gün daha hastanede kalicaz neyim yok doğum yapan arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı mübarek olsun ☺️ yaşı uzun olsun inşaallah 🤲🏻

hayırlı olsun , sağlıkla evinize de dönün inşallah . Genel anesteziyle mi aldılar ?

Ben bu sefer sadece badem.yagi kullandım.hic kıllanma da yapmadı. Çatlak ilk gebeligimde yoktu. Ama bu sefer bebek.erkek olunca karnim öne doğru sivrildi ve göbek deliğinin hemen üstünde çok küçük 1-2 Çatlak oldu. Çok da önemli deil zaten 40 yaşında iki çocuklu kadın göbeği açık giyecek deilim. Önemli olan böyle harita gibi her yeri çatlak olmasın onun geri dönüşü yok çünkü.

ilk hamileligim erkekti, badem yagı agırlıklı kulalndım. karnımda hiç catlak olmadı sadece burusukluk kaldı cunku karnım inanılmaz kocamandı gerilmenin verdigi burusukluk sarkıklık vardı zamanla tam gecişti ki altı sene sonra tekrar hamileyim kız bu defa. kızda da daha farklı bir şekil aldı karnım benim de bu defa gobegimin tam ustunde catlak olustu yani anlayamadıgım bu defa sabah aksam değil sadece aksam surdugumden sanırım olustu. canım sıkıldı tabi . bu sefer badem yagı shea yagı ve hindistan cevaizi yagını karıstırıp suruyorum ve badger ın kremini sürüyorum. Valla ben sabah aksam yaglamamaya bagladım. cunku gecen hamileligim kadar kilo da almadım karın olarak

3 ay çok güzel kilo aliyor bebisler. Ama şöyle: birinci memeyi en az 15 dk. emip içindeki sütü tamamen boşaltıp ( çünkü memedeki yağlı süt en sonda geliyor ilk başta su kısmı geliyor) daha sonra ikinci memeyi emzirmek gerekiyormus. Ikıncı memeyi boşaltamazsa, vücut bu bebeğe tek meme yeterli geliyor diye süt üretimini azaltabiliyorm
aa manifesto iyi hatırlattın ben bunu unutmustum : ) önemli bir bilgi. teşekkürrler

Back
X