Kıyamam ya benim x2 halimsin ve inan çok iyi anlıyorumValla mı ben de sorayim doktorabayramdan beri benim melek bebeler gitti içlerinden birer canavar cıktı. Gündüz uyuyorlar mışıl mışıl gece gözlerini belertip bakıyorlar kucaktan inince agliyorlar. Bi de ikisi aynı anda aynı şeyi istiyor keşke 2 kolum daha olsa diyorum hangisine bakacağımı şaşırıyorum. Bu aksam yıkadım bebekleri emzirmeden önce sab simplex verdim emzirdikten sonra rezene verdim biraz uyudular da ben de kendime geldim
Kuzum hemen hemen aynı yazdıklarınla yaşadıklarımız heralde 40 çıkınca değişecek birde bunun üzerine benim. Bebeğim geceleri uyumuyor bazen ağlıyor emziriyorum altına bakıyorum yok hala devam ediyor ama sürekli değil 5 dakika ağlıyor 10.dakika susuyor Cok sukur bugunumuzeKızlar günlük rutinimizi yazıyorum
*Sabaha karşı 5 gibi uyanıyoruz alt açma-emzirme-gaz çıkarma-aglama akabinde 6-7 bazen 8 gibi uyuma.
*Uyuma saatine göre (mesela 6da uyuduysa 8de uyanıyor) genelde 9-10 gibi uyanıyoruz. Gürültülü kaka yapıyor genelde bu şekilde uyanıyor patır patır. Bazen meme istiyor kakali bezle hemen emziriyorum dayanamıyor. sonrası gaz alma- ağlama pis pislama ağlama ve sonunda zorda olsa uyku 12 - 1 gibi.
* sonra yine gürültülü kaka eşliğinde uyanma. Alt açma emzirme ağlama katılacak derecede bazen bir saate acikiyor yine Emzirme gaz alma rutini uykuya geçiş zor olabiliyor genelde 3-4 gibi uyanıyor alt açma sonra banyo hemen emzirme en kolay uykuya geçiş böyle oluyor banyoyla. Sonra aksam 7-8 gibi kalkıyor yine aynı alt açma emzirme gaz alma ağlamalar emzirme gaz çıkartma hep böyle neyse uykuya dalıyor yine sabaha kadar bu rutin devam ediyor.
Bugün sabah 8-den öğlen 1bucuga kadar uyumadı. Yarin doktor kontrolümüz var kalbindeki üfürüm için başka doktor bulduk iki saat uzaklıkta ve ne yapacağımı bilemiyorum yollarda mahvoluruz heralde. Sürekli ayaktayım ayaklarım zonkluyor banyo bes dkdan fazla yapamıyorum bile bazen tuvaletimi unutuyorum o derece. O uyurken evin işleri halloluyor hiç çamaşır bitmiyor memeler sarıl sarıl akıyor günde on tane çamaşır değiştiriyorum makine hiç durmuyor çırp as katla yerleştir. Yemek bulaşık temizlik... Markete bile çıkmadım hastane dışında çok şükür bebeğim iyi olsun ama bu durum ne kadar devam edecek rutinim normal mi sizce yarın doktorada soracağım ama sanki yavrum çok uykusuz kalıyor çoğu kez uyanıyor saat başı bu yazdıklarım harici mesela sürekli rutin döngü resmen. Emzir gaz cikart kussun üstünü değiştir pispisla uykuya dalsin. Dalmadi tekrar emzir tekrar gaz cikart ay yazarken bile yoruldum umarım okursunuz derdime bir yorum yaparsınız sizde durumlar nasıl çok merak ediyorum
Sehir hastanesi varmi bulunduğun şehirde ben gittim sol göğsümü almıyor diye ordaki danışman direk hemen verdi sen veremiyorsun dedii bıkmadan usanmadan ver dedi yoksa tek göğse kalırsın olmaz dedi ablam bu konuda çok ısrarlıydı ağlasana verdik makineyle çekip ucu çıkınca verdik şimdi ise gene Az ucu cıkmış sakinse bebeğim önce sol göğsünden başlıyorum onu alırsa devam ama baktım yoruldu sinirlendi hemen sağ göğsüme geçiyorum şimdi baya baya direk aliyor çok şükürÇaresizlik sonunda yaptığının faydasını gördünmü peki
Ya maşallah maşallah maşallah
Ben kucağıma almıorm gaz ve mama yedirme haricinde cok fazla ama sürekli dip dibe sohbet ediorm.. Parmağımı rline veriorm vs.. Ama ten tene temas 3 ayda önerilio evet..
Bizim en büyük ve tek sorunumuz meme..
Doğdupu günden beri 1 kere bile meme almadı
Ama anne sütünü sevior içior
Makinada sağmıor göğsümü
İnek gibi elle sağdırıorm kendimi
Bu almanlar zaten korkusuz
Rezene konusu 2ye bölünmüş durumda her zaman olduğu gibi..
Annemde yan etkisi yk dio
Bem içirmesemde o içirecek gibi
Olur bence ya.. İçinde başka bişi yksa..
Ama yinede bitkisini demlemek daha iyidir sanırım
Allah yardımcın olsun kuzum.. Zor..
Kıskanıodur.. Bence bebekle sohbet ettir alışsın.. Mesela gel birlikte emzirelim gel birlikte altını değişelim vs gibi
Eşinde büyükle ilgilenirse daha iyi olur..
İlgi çekmeye çalışıo bellki
Cnm nereye ya
Dur dahatemmuzun bitmesine 2 gn var
Göndermeyiz seni
Cnm benmelbette öyledir..
Ben zaten korkan kesimdenim
Anlayanlar anlamayanlara anlatsın
Yeni nesil bebeler ne garip
Son zamanlarda cok duyuyorm şu tek meme olayını
Benimki bildiğin fotokopi olmuş ama tipinden tut bütün huylarina kadar aynıYok kız rezene iyidir, yan etkisi yok. Almanlar hep rezene içer ve cocuklarinda icirir.
gmz41 kız benim oğluşum da aynı babasına benziyor. Kaşlarını çatıyor babası kılıklı diyorum ben
Benimki emiyor ya mememden ayrılmak istemiyor hiç ağlıyorsa sadece memede sakinlestirebiliyoruz karnı toksa bile elleriyle tutuyo yanağını memeye dayıyor öyle yatıp uyuyor sanki kaciracagiz memeyiYa maşallah maşallah maşallah
Ben kucağıma almıorm gaz ve mama yedirme haricinde cok fazla ama sürekli dip dibe sohbet ediorm.. Parmağımı rline veriorm vs.. Ama ten tene temas 3 ayda önerilio evet..
Makinada sağmıor göğsümü
Cnm hepsini denedikSehir hastanesi varmi bulunduğun şehirde ben gittim sol göğsümü almıyor diye ordaki danışman direk hemen verdi sen veremiyorsun dedii bıkmadan usanmadan ver dedi yoksa tek göğse kalırsın olmaz dedi ablam bu konuda çok ısrarlıydı ağlasana verdik makineyle çekip ucu çıkınca verdik şimdi ise gene Az ucu cıkmış sakinse bebeğim önce sol göğsünden başlıyorum onu alırsa devam ama baktım yoruldu sinirlendi hemen sağ göğsüme geçiyorum şimdi baya baya direk aliyor çok şükürbence ısrar dene pes etme kuzum
Pes etmemeye çalışıorm cnm ama düşünsene hergün elle göğsünün sıkıldığını.. Canm o kdar acıokiBenimki bildiğin fotokopi olmuş ama tipinden tut bütün huylarina kadar aynıikisini yan yana koyunca ben yanlarında üvey anne gibi duruyorum onlar kapkara ben süt beyazım
Benimki emiyor ya mememden ayrılmak istemiyor hiç ağlıyorsa sadece memede sakinlestirebiliyoruz karnı toksa bile elleriyle tutuyo yanağını memeye dayıyor öyle yatıp uyuyor sanki kaciracagiz memeyi
Canım emme konusunda pes etme çok zordur tahmin edebiliyorum ama ben o kadar çok duydum ki sabırla uğraşıp geç de olsa memeyi tutturan. Yani 4-5 aylıkken hatta 10 aylıkken bile bunu başaran duydum sabır lazım sadece.
Çıkmam bu gruptan ha gayret bir gün daha var ağustosa tecrübelerinizden yararlanmam lazım çömez anne olarakühü ağustos annesi olursam bile kaç ayımız beraber geçti ayrılamam duygusala bağlarım şimdi
Cnm hepsini denedik
Emzirme danışmanları baş hemşireler herkes seferber oldu ama benmki inatçı :)
Pes etmemeye çalışıorm cnm ama düşünsene hergün elle göğsünün sıkıldığını.. Canm o kdar acıoki
Artk bişry giydiğimde bile göğsüm yanıo acıo
bağlama kız
Ağustosta dopursanda ne olcak ilk haftasıda bizden sayılırsn
Biz seni brakmayız
Her şey dediğin gibi de uygulama da sıkıntılar varÇaresizlik sonunda yaptığının faydasını gördünmü peki
Ya maşallah maşallah maşallah
Makinada sağmıor göğsümü
Bu almanlar zaten korkusuz
Rezene konusu 2ye bölünmüş durumda her zaman olduğu gibi..
Annemde yan etkisi yk dio
Bem içirmesemde o içirecek gibi
Olur bence ya.. İçinde başka bişi yksa..
Ama yinede bitkisini demlemek daha iyidir sanırım
Allah yardımcın olsun kuzum.. Zor..
Kıskanıodur.. Bence bebekle sohbet ettir alışsın.. Mesela gel birlikte emzirelim gel birlikte altını değişelim vs gibi
Eşinde büyükle ilgilenirse daha iyi olur..
İlgi çekmeye çalışıo bellki
Cnm nereye ya
Dur dahatemmuzun bitmesine 2 gn var
Göndermeyiz seni
Cnm benmelbette öyledir..
Ben zaten korkan kesimdenim
Anlayanlar anlamayanlara anlatsın
Yeni nesil bebeler ne garip
Son zamanlarda cok duyuyorm şu tek meme olayını
Amin kuzum ckk saolteşekkür ederiiim inşallah sıkıntıların biter senin de en yakın zamanda
Olmaz öyleHer şey dediğin gibi de uygulama da sıkıntılar varesim işten geç geliyor . Oyun oynuyor sürekli kızımla. Parka götürüyor akşamları ama bütün gün saniye nefes aldirmayinca cok bunaldım
Çok şükür güzel geçti korktuğum gibi olmadı şimdi uyuyor dönüş yolundayız puseti çok seviyor ona koyunca uyuyor. Kırmızı ışıklarda durunca uyanıyor arabada uyutmak çok kolay.Üfürüm geçmemiş ama hiç önemli değil dedi bu doktorda. Gaz için şurup ve damla verdi emmesi güzel ki kilosu iyi dedi 4 kg olmuşuz çok şükür şimdilik herşey yolunda. Kusmalarda çok normal dedi zaten doktorun önünde kustu bebiş açıkmıştı yolda emmişti çünkü
Gaz damlasi falan kullanıyor musun canım onlar ise yariyormusKuzum hemen hemen aynı yazdıklarınla yaşadıklarımız heralde 40 çıkınca değişecek birde bunun üzerine benim. Bebeğim geceleri uyumuyor bazen ağlıyor emziriyorum altına bakıyorum yok hala devam ediyor ama sürekli değil 5 dakika ağlıyor 10.dakika susuyor Cok sukur bugunumuze
Canim ikiz de çok zordur ama birisi büyük olunca onun psikolojisini düşünmek de çok zor oluyor . Dun tahammülüm kalmadı sesimi yukselttim. Bağırınca çok üzülüyorum Bugun iyi hissetmiyorsun galiba gel öpeyim seni gülümse falan diyor . Bu defa ben pişmanBıktım rezeneden valla bir ayda zaten sevmiyordum. Bi de onu içince uykum geliyor benim. Her fırsatta içiyorum ama fazlasının zararı var mıdır acaba?
Iki çocukla hayat gerçekten zormuş. Bazen ben de düşünüyorum acaba biri büyük olsa ikiz olmasalar daha mi kolay olurdu diye. Böyle aynı anda aynı şeyi istiyorlar bazen ne yapacağımı şaşırıyorum. Birini emzirirken ikinci de uyanıp ağlıyor. Hemen ikinciyi alıp emzireyim diye birinci bebek memeyi bırakınca beklemiyorum onun karnı doymuyor. Anne olmak çok zormuş keşke baba olsaymışız
Ah evet çok zor geçmiş olsun . Benim kızı da okula gitmeye ikna edebileydim iyiydiAynı durumdayım. Iki çocukla zor oluyor gerçekten ama bu zamanlar da geçecek elbet herşey rayına oturacak inşallah.bi de bu ara hastalandı kızım hep onunla ilgileneyim istiyor. Dengeyi kurmak zor şu anda. Allah yardımcımız olsun
Kıyamam tabii çok etkilenmiştir. Senin sağlık durumun nasıl oldu. Yazdıysan da kaçırdım sanırımAhh canım yaa. Bende aynıyim. Pazartesiden beri yanlız kalıyoruz üçümüz. İlk iki gün ağladım durdum. Birde ben arada 5 gün hastanede yatmistim. Çok etkilenmiş sanırım. Huyu suyu değişti kızımı taniyamiyorum. Onu öyle görmek çok üzüyor beni. Bebekle ilgili sıkıntımız yok çok şükür ama büyük olan çok yoruyor beni.. inşallah en kısa sürede eski halini döner diye dua ediyorum artık..
Oo maşallah güzel Güzel uyuşun buyusun Kilosuda iyi bakk demekki sütun yarıyor üfürük içinde korkma anlamın kızındaysa vardı geçtiÇok şükür güzel geçti korktuğum gibi olmadı şimdi uyuyor dönüş yolundayız puseti çok seviyor ona koyunca uyuyor. Kırmızı ışıklarda durunca uyanıyor arabada uyutmak çok kolay.Üfürüm geçmemiş ama hiç önemli değil dedi bu doktorda. Gaz için şurup ve damla verdi emmesi güzel ki kilosu iyi dedi 4 kg olmuşuz çok şükür şimdilik herşey yolunda. Kusmalarda çok normal dedi zaten doktorun önünde kustu bebiş açıkmıştı yolda emmişti çünkü
Yok kuzum kullanmadım hiç yarından varmi acaba?kendim sadece rezene içiyorum okadarGaz damlasi falan kullanıyor musun canım onlar ise yariyormus
İyiyim şükür canım. Son anda ameliyattan kurtuldum. Ama o süreçte çocuklardan ayrı, ne olacağı belirsiz, bende etkilenmişim sanırım. Psikolojik olarak iyi olmayınca çocuga da yansıtıyorum galiba, iki gündür daha sakinim. O da biraz daha iyi gibi. İnşallah daha iyi olacağızKıyamam tabii çok etkilenmiştir. Senin sağlık durumun nasıl oldu. Yazdıysan da kaçırdım sanırım
Ananın bulup getirdiğini de yiyor bi de zalim erkek. Her yerde aynı yayılıp yatar yer içerPenguenlerde bile analar gidip yemek arıyor erkek yavrunun başını bekliyo ne kolay ya
Amin canım inşallah hepimize. Ama bir ayda kafayı yemedik bence şimdilik iyi gidiyoruzKıyamam ya benim x2 halimsin ve inan çok iyi anlıyorumAllah sabır versin bizlere
Krem kullaniyo musun göğüs ucun için canım? Benimkiler yara olmuştu uçları yarıldı kanadı ben Garmastan pomad kullandım her emzirmeden sonra. Bir hafta içinde alıştı göğüslerim. Sen de kullanabilirsinPes etmemeye çalışıorm cnm ama düşünsene hergün elle göğsünün sıkıldığını.. Canm o kdar acıoki
Artk bişry giydiğimde bile göğsüm yanıo acıyo
Canim benim bebegimde gazda cok zorlaniyordu catlak oldu kuzucumun makatindaBir gazın böyle değerli olacağını bilmiyordukdimi eşim diyor koyur kizim tutma sıkma kendini geldimi sal gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?