2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. Benim doktorum sonraki kontrolde tuvaletini yapmadan gel, sıkıştığında bişeye bakalım dedi ama tam anlamadım hatırlamıyorum. Tuvaletimi tuttuğumda neye bakılıyor? Bu durumu bilen var mı

Bende 23. haftalarda ölçüldüğü düşündüm kızımda 32. haftada olculdu

Günaydın kızlar bugün tetenoz aşımı oldum, burdaki arkadaşlar sağlık ocağında kalp atışlarınada bakıldığını söylemişti ama bakılmadı bende üzüldüm valla merak ediyorum kızçe nasıl dye, dr.randevumada 2 hafta var daha

Benim doktorum da bebeğin check-up'i diyor detaylı USG de bebekte bazı anomalileri erken saptayıp anne karnında müdahale edilebiliyor bazı problemler için de önceden bilgi sahibi olup doğum esnasında daha iyi müdahale edilebiliyor hem aile hem doktorlar açısından çok önemli bence bir arkadasimin bebeğinin bağırsakları dışardaydi doğumdan sonra detaylı teçhizat ve gerekli diğer bölüm doktorlarıni bulundurdular ve bebek hemen ameliyata alındı

Canım hiç üzülme çok basit bir aletle bakıyorlar en azından bizimkisi öyle bakıyor öyle büyük ultrason falan diye düşünme zaten anlayamadı bizim hemşire doktor muayenesinde nasıl olduğunu sordu kızçen iyidir doktor muayenesi daha iyi

Ya bende ultrason tarzı bir aletle bakılcak sandım dr.randevuları çok uzun geliyor o kadar sabırsızımki eşim en son eve ultrason alcam diye çok korkuyor

Kızlar günaydın kandiliniz mübarek olsun. Ben cok ilginç bir rüya gördüm bu sabaha karsı.
Rüyamda annem kız bebek veriyordu kucagıma. Sütüm gelmis emziriyordum. İsimi yoktu bebeğin. Sonra birden bana seslendi anne adımı umay koy dedi. Nefes koyacaktım dedim olsun umayda koy nefeste anne dedi. Sonra birden kalktım.
Umay ismi hiç aklıma gelmemişti. Ama sanırım ben umay nefes koyacagım isimi.

Banada bakmadılar canım

Ya bende ultrason tarzı bir aletle bakılcak sandım dr.randevuları çok uzun geliyor o kadar sabırsızımki eşim en son eve ultrason alcam diye çok korkuyor
Bizim asm'deki ses dalgalarını dinliyor ama dinleyemiyor anlamıyorlar ultrason alırsanız iyi bir marka alın yurt dışından getirtin eve birde radyolog alın kim bakacak yoksa ay çok güzeldi canım sabret tabiki bunlar çok güzel heyecanlar o minnaklari hergun görmeyi anneler çok ister annelik çok güzel bir duygu

Kandiliniz mübarek olsun inşallah hayır olsun inşallah çok güzel bir rüya Umay nefes ikiside çok güzel isimler senin bıdılık ismini kendi belirlemiş maşallah

bende bugün oldum tetenozu covidden dolayı biraz geç gittim ama. kalp atışına bakıldı küçük bı alet ama mutlu ediyor duymak. bizimde hala kesinlesmis bı ismimiz yok gökçe ya da Gökçen diye düşünüyor babası ve abisi ama kesin diyemiyorum

Mesane dolu iken daha iyi cikiyor ultrason

Bende 23. haftalarda ölçüldüğü düşündüm kızımda 32. haftada olculdu

Erken 12.haftada olculmeye başlamasının sebebi serklaj imkaninin olması. Daha ileri ki haftalarda progestan gibi ilaçlarla desteklemek veya hastaya yatış verilecek ise yönlendirme için yapılıyor cnm

Belki söyle birşey olabilir benimki tüp bebek bizler zaten 12. haftaya kadar progesteron kullanıyoruz o yüzden ileriki haftalarda ölçülüyor

Belki söyle birşey olabilir benimki tüp bebek bizler zaten 12. haftaya kadar progesteron kullanıyoruz o yüzden ileriki haftalarda ölçülüyor

Rahim ağzı yetmezligi hamilelik öncesinde de var olabilen bir fiziksel durum. Doğuştan da rahim ağzı kisa veya açık olabilir. Fiziksel olarak zaten rahim ağzında yetmezlik varsa 12-14.haftalardaki erken serklaj atma imkanı oluyor, daha ileri ki haftalarda atilan serklaj.acil serklaj diye gecer. Teshis varsa ilgili haftalari gectiyse belirttigim sekilde ilac ve istirahat kalıyor geriye.

Ben en son sıkışık gittiğimde bebeğim uygun pozisyonda değildi. Mesane büyüdükçe bebeğimi sıkıştırmış. Doktor da hiç bir şeye bakmamıştı. Neden öyle dedi acaba ilginç geldi bana. Detaylı için randevu aldığımda da sekikreter mutlaka idrar ihtiyacımı giderip gelmem gerektiğini söyledi.

Benim 8. haftada rahim ağzı kontrolumu tüp bebek doktorum kese ve kalp atışıyla birlikte yaptı şunu anlatmaya çalıştım galiba ben anlatamadim tüp bebek öyle basit bir durum değil opu işlemine kadar en az 7_8 defa muayene oluyorsunuz rahim ağzıyla ilgili bir problem olsa tüp bebeğe baslandiginda belirtilir opu'dan sonra transfer aşamasında en 5-6 kez yine kontrol oluyor yine rahim ağzınız kısa denir spontan hamilelik gibi değil herşey kontrol altında oluyor en az 12. haftaya kadar progesteron rahim ağzı yetmezliği olmasada, kısa yada açık olmasada kullanmak mecburi hatta diğer arkadaşlarin kontrol doktorları 20.haftaya kadar kullanmasını istedi o yüzden ekstradan erken haftalarda ölçüm olmadı sonraki haftalara birakildi demek istedim siz rahim ile ilgili herşeyi paylasmissiniz maşallah

Tup bebek surecini bilmiyorum ben :) genel süreci paylaştım, zaten bahsettiğiniz diger kontroller varsa gerek kalmamış olabilir

Amin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…