İkidir doktor söyleyince acaba mı dedirtti. Ama içimi ferahlattınız her zamanki gibiDogum pozisyonunu alana kadar kirk sekle giricek o bebek bi gun ayagini kaburga kemigine dayarken birgun mesanene baski yaparken bulucaksin her 2 gune bir dirsek kemigini baska yerlerimde hissederdim .. cok cok erken suan icin oyle kalmicak icim rahat olsun en az 30lu haftalarda belli olur ki o bile erken
Vallahi cogalmiş benimkilerBende de aynı durum var, aylarca bacağımı almazdım ama şimdi göbeğimde uzun siyah tüyler var. Fazla değiller tek tükler ama insanın sinirini bozuyor. Bide hızlı uzuyor
Bana 16.haftada gittiğimde rahim ağzı boyumu ölçtüler hatta kısa dediler. Aklıma o kadar takıldı ki bu hafta tekrar gidip göstericem aklim kaldi. 3.35 cikti çünkü biraz düşükmüşKizlar rahim ağzı ölçümü kaçıncı haftada yapılıyordu
Benim 16.haftada kontrolüm vardı olculmedi herhangi bir ağrın var mı ya da baskı var miBana 16.haftada gittiğimde rahim ağzı boyumu ölçtüler hatta kısa dediler. Aklıma o kadar takıldı ki bu hafta tekrar gidip göstericem aklim kaldi. 3.35 cikti çünkü biraz düşükmüş
Evet benim kanama alanim coktu ve kasiklarim çok agriyodu belki ondan bakmıştır bilmiyorum kiBenim 16.haftada kontrolüm vardı olculmedi herhangi bir ağrın var mı ya da baskı var mi
Anladım geçmiş olsun sağlıkla gelsin pıtırcık inşallahEvet benim kanama alanim coktu ve kasiklarim çok agriyodu belki ondan bakmıştır bilmiyorum ki
Detaylı ultrasonda perinatolog bakmıştı. 20-21.haftaBana 16.haftada gittiğimde rahim ağzı boyumu ölçtüler hatta kısa dediler. Aklıma o kadar takıldı ki bu hafta tekrar gidip göstericem aklim kaldi. 3.35 cikti çünkü biraz düşükmüş
Renk mendilleri var ya makinanın içine atılanlar, rossman da satılıyordu sanki, onlar iş görür bence. Şimdi daha erken hem başka seyler de alırsın son bir iki ay kala hepsini yıkar hazırlarsın.Günaydınlar anneler.
19+1 günden selamlarkarnım minnacık hala büyümedi bu normal mi bilmiyorum. detaylı ultrasona da 14 gün kaldı. Aşırı heyecanlıyım. Haftaya çarşamba tetenoz 1. Doz aşısını olacağım. Çok hareketli bir haftaya başlıyorum.
Tecrübeli anneler size bir sorum olacak. Bebişlerinizin kıyafetlerini ne zaman yıkayıp ütülediniz? Malum yardım edecek kimsem yok. Ka
Kaynanamı çağırdım mayısta gelecek eğer işe başlamazsaBir de mesela hepsi farklı renklerde ya karışık atsak solma falan yapar mı? Tek tek atmak saçma geliyor bana
Rahim ağzı aslında rutinde kanamadan bağımsız ölçülmesi gereken bir kontrol. Gebelik başında rahim ağzı normal iken ilerleyen aylarda rahimde kisalma veya genişleme olabiliyor. Perinatologlardan Arda bey gibi bazı doktorlar özellikle 12, 16 .haftalarda ölçüme yönlendiriyorlar.Benim 16.haftada kontrolüm vardı olculmedi herhangi bir ağrın var mı ya da baskı var mi
Bana da aynısı oluyordu. Doktorum karnın sertleşiyor mu dedi yok dedim. Karım sertleşirse Kasılma demekmiş, bebeğim sağlıklı ama benim progestanı günde 2 ye cıkardı. Ayrıca baska bir formda magnezyum verdi. Agrılar normal rahim büyüdüğü için ama anne adaylarının kasılma mı rahım agrısı mı ayırt etmeleri zor o yüzden biz kasılma olmasına karşın tüm önlemlerimizi alalım dedi.Hareket ederken karnında cok güc olma karnını elinle ovma parmanlarınla mıncıklama dokunma dediKızlar ben 16 haftalığım şuan. zaman zaman ağrı gelip gidiyo böyle karnıma hafiften normal mi sizce nyie olabilir?
Benim doktorum 35 mm den yüksek olması lazım dedi benimki 12. Haftada 32 cıktı 25 mm nin altına düşmesi sıkıntıymış, 16 haftada tekrar kontrol etti 47 mm gayet iyi Kısalık olursa progestanla destekleriz dediRahim ağzı aslında rutinde kanamadan bağımsız ölçülmesi gereken bir kontrol. Gebelik başında rahim ağzı normal iken ilerleyen aylarda rahimde kisalma veya genişleme olabiliyor. Perinatologlardan Arda bey gibi bazı doktorlar özellikle 12, 16 .haftalarda ölçüme yönlendiriyorlar.
D drama kralicesi doktorun doğru bir kontrol yapmis
Günaydın canmmm. Kandiliniz mübarek olsun bol dua edelimGünaydin kizlar kandilimiz mübarek dualarimiz kabul olsun inşallah ❤
Ben kendi evimde olmayacağım doğum için şehir değiştireceğim. Burda yıkayıp gideceğim. Ama bakalım evet o mendillerden alacağımRenk mendilleri var ya makinanın içine atılanlar, rossman da satılıyordu sanki, onlar iş görür bence. Şimdi daha erken hem başka seyler de alırsın son bir iki ay kala hepsini yıkar hazırlarsın.
Bir anne olarak bebeğim hakkındaki her bilgiye sahip olmam gerektiğini düşünüyorum kişisel fikrim. Ayrıca burada bir arkadaş detayliya girdiğinde kasilmasini farketmisti doktor, kendi farketmemisti diye hatırlıyorum. Götürse detaylı bilgi verebilir. Detaylı ultrasonun Bebek hakkında detaylı bilgi almak dışında bir zararı olduğunu düşünmüyorum. 20.haftada 2.detayliyi yaptıracağım inşallah. Kendimden örnek vereyim, 20.hafta detaylisinda Bebek damarlarına, plasenta kanallarına daha detaylı bakacak doktor, gerekirse kan sulandirici baslayabiliriz dedi. Sadece bebekte semptom tespit diye düşünme, anne sağlığı açısından da önemli tespitler. Hepimizin iyi geçer inşallah:)Kızlar günaydın, bir kaç merak ettiğim konu var.
Detaylı ultrason şart mı? Doktor gördüğü anomaliye anne karnında mudehale edebiliyor mu?
Detaylı yapıldıktan sonra olumsuz bir durum soynirse anne ve baba ne yapabiliyor ki.
Sizler detaylı la girdiniz mi?
bebekle alakalı bir sorun varsa doğumdan sonra ani müdahale gerekebilir. önlem almakta fayda var benim doktorum fetal eko istedi mesela bir sorun görmüyorum kalbinde ama yine de ayrıntılı bakma istiyorum kaldı ki kalbinde bir sorun varsa bile anne karnında müdahale edemeyiz sadece doğum sonrası önlemimizi alırız dedi. mantıklı da geldi açıkçası. yani sorun varsa anne karnında müdahale etmiyorlar ama sonrası için tedbir alıyorlar. kuzenimin kızında yumurtalıklarında kist görüldü doğumdan hemen sonra ameliyata alındı çok şükür iyi 4 yaşında şimdi ama bu tarz tetkiklerle daha erken müdahale edilebiliniyor.Kızlar günaydın, bir kaç merak ettiğim konu var.
Detaylı ultrason şart mı? Doktor gördüğü anomaliye anne karnında mudehale edebiliyor mu?
Detaylı yapıldıktan sonra olumsuz bir durum soynirse anne ve baba ne yapabiliyor ki.
Sizler detaylı la girdiniz mi?
Böyle kasılma değil gibi ya geliyo bi ağrı hafiften geziniyo geri gidiyoBana da aynısı oluyordu. Doktorum karnın sertleşiyor mu dedi yok dedim. Karım sertleşirse Kasılma demekmiş, bebeğim sağlıklı ama benim progestanı günde 2 ye cıkardı. Ayrıca baska bir formda magnezyum verdi. Agrılar normal rahim büyüdüğü için ama anne adaylarının kasılma mı rahım agrısı mı ayırt etmeleri zor o yüzden biz kasılma olmasına karşın tüm önlemlerimizi alalım dedi.Hareket ederken karnında cok güc olma karnını elinle ovma parmanlarınla mıncıklama dokunma dedi
Rahim kası cok hassas bir kasmıs en kucuk uyarıda kasılabilirmiş o yüzden bu tür uyaranlardan uzak dur dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?