- 18 Eylül 2014
- 766
- 1.133
- 113
O da minicikti 2700 dogduİlk çocukta 5 kg o sen almadın zaten çocuk almış
Canim en azindan doktor teyit ettiği için takip edersin artık, insanın aklına hiç gelmiyor kasılma olacağını, en azindan ben anlamamıştım. Özellikle hangi zamanlarda bu yigilma hissini hissediyorsun takip edersen belki sebebini bulur, ona yönelir ve kasılmaları yasamazsin bile. Tansiyon takibi kolay, bebeğin için önce kendine iyi bakacaksın güzel anne :) iyi düşün, bedenine ekstra stres yükleme. Ben de sadece Farkındalık açısından okuyunca yazmak istedim, endişelenme. Doktorun yönlendirdiği şekilde hayırlısıyla güzel günler gelecek hepimizeBu aradaDelirella az önce doktora gittim şu bebeğin toplanması ve sertlikle ilgili aynen kasılma dedi bir de başım ağrımıştı 2-3 gün muhtemelen tansiyonun da yükselmiş dedi gün içinde tansiyonumu ölçmemi ve o kasılmaları daha iyi takip etmemi söyledi yeni kültür testi yapmıştık vajinal akıntıda bişey çıkmamıştı zaten hani enfeksiyon falan olabilir mi diye. Ben normalde bu hamileliği nerdeyse yatarak geçiriyorum hiç iş yapmıyorum oğlum olduğu halde az bişey iş yaptığımda mı oluyo oğluma yemek yedirme stresine girdiğimde mi oluyo bilmiyorum dikkat edicem. Bir de tetanoz aşısını sordum onu da 21. Hafta detaylı ultrasondan sonra yaptır ben öneriyorum dedi aslında önceki hamileliğindeki doktorum gerek görmemişti. Mecbur yaptırıcam napalım.
Yani kızlar karında bebek sanki bir tarafta toplanmış gibi hissediyorsun hani sanki batıyor gibi de bi his oluyo karnın sertleşiyor aslında ara ara olması normal ama takip etmek gerekir sürekli olursa akıntı artarsa falan erken doğum habercisi olabilir dedi doktor inşallah hiç birimizin başına gelmez.
Önceki hamileliğimde pimpirikli şekilde yediğüme içtiğine dikkat ediyordum ama bu bebekte nedense daha çok korkularım var Allah korusun.
Uzun uzadıya baktı. Şimdi vakit bulunca saa detaylı anlatmaya geldim. Beynine, mesanesine, organlarına baktı önce. Omurgasına, ağzına, ellerine , ayaklarına, plasentanın konumuna, servikse baktı, Ölçümleri yaptı, suyuna da baktı. Kalbine bakamıyorum uygun pozisyonda değil dedi. Biraz döner misin dedi, döndüm biro yana bir bu yana göremedi. Sonra da pes etti, 20dakika dolaşıp yeniden gelir misin dedi. Yarım saat sürüyor yani. Sonrasında kalbe de baktı dönünce. Yarım saat sürdü.Kaç dk sürdü. Uzun uzadıya mı baktılar yani yoksa normal kontrol gibi miydi?
Sağ ol, doğru diyorsun. bu konuda bilgim var ilk gebeliğimden. kızımın ac ölçümü sağ olsun 3 ay diyet yaptım. yine de genetik yapı diye bir şeuy--y var, herkesinki karbonhidratla alakalı olmayabilir. fabrikadan çıkar gibi çıkmıyorlar. ama günün sonunda dikkat etmekte fayda var elbette.Maşallah herşey yolunda olsun daBende tatil dönüşü kontrole gittiğimde karın ölçüsü fazla çıktı ilk kez fazlaydı. Doktorum karbonhidratı fazla mı aldın tatilde dedi, haklıydı açık büfe olunca hamur işi, tatlıyı abartmıştım. Yani beslenmenle alakalı olabilir, iriliğiyle değil. Bence bebek için iyi bir durum değil karnının şişmesi. Bazı organlar fazla çalışıyor yada pankreas uyarıldığı için fazla insülin salgılıyor. Beslenmeye dikkat edince durum düzelir
Ayyy o kadar mutlu oldum kiiiKızlar kızlar
Çok mutluyum ve aşırı heyecanlıyım. Tam 1 saattir tekme yiyorumay çok şükür nasıl mutluyum anlatamam. Elimle bile hissettin o kadar setti ki. Hatta eşim bile hissetti benden sonra onun da elini koyduk karnıma. Resmen inip kalktı. ay çok mutluyum. Bi hareketlendi kızçem
Amin canım inşallahEvet kuzum cok zorlu yollardan geçip sonunda mükafatını verdi bin şükür bunu yasatana hepimiz sag salim kucagımiza alalım inşallah
Neyse 1.5 haftacığımız kaldı sabırrrrValla bende 20. Haftada net hissettim.
Ben amuda da kalksam yok çıt yok bizimkinden çok uslu olacak akıllı oğlum benimO günden sonra sağ tarafa yatamadımhatun oraya yer etmiş kendine sağa döndükçe tekmeler artıyordu
Disaridan bizde hissedemiyoruz henuz cocuklar esim bekliyoruz bakalimBen bir iki haftadır hissediyorum ama dısarıdan eşim hissetmedi henüz . Cok sevindim sizin adınıza
Ay valla lazerede gidemiyom önceki gittiklerimde bi halta yaramadı zatende aynı şekilde tekrar çıktı lazer felan hikayeAman zaten hormonlardan tüylendin ne edeyimvalla bende anlamadim burda sordum yok dediler
Benimkinede nazar ettim heralde bebem bi durdu o durus dün cok yorulmustum sadece az once hareket etti 1 defa o kadar hala ses seda yok dunden beri acaba bisey mi oldu diye aklim hep ondaBen amuda da kalksam yok çıt yok bizimkinden çok uslu olacak akıllı oğlum benim
Ozaman benim krallık tavanGözün aydınsağlıkla buyusun ufaklık
Nasil bir kralsin kilo almadin
Benim 12. Hafatdaki detayli 35 dak felan sürdü, zaten detaylı randevusu sistemde 45 dakika veriyor hastane. 5 dak altı 5 ak üstüdür snaiyorum
Ya öyle şeyler düşünmeyin Kötüyü aklınıza getirmeyin pozitif olunki çocuğunuzda poizitif olsun Allahın izniyle bişeyi yokturBenimkinede nazar ettim heralde bebem bi durdu o durus dün cok yorulmustum sadece az once hareket etti 1 defa o kadar hala ses seda yok dunden beri acaba bisey mi oldu diye aklim hep onda
Dogunca uyusun simdi gerek yok uyumasina sabahtan beri uyunur muYa öyle şeyler düşünmeyin Kötüyü aklınıza getirmeyin pozitif olunki çocuğunuzda poizitif olsun Allahın izniyle bişeyi yokturuyuyodur belkide
Dogunca uyusun simdi gerek yok uyumasina sabahtan beri uyunur muneyseki tepti yoksa gidecektim hastaneye bi dogursaydik hayirlisiyla ☺
Bende seni canim benim sende hayirlica hisset insallah sert bi sekildehahah yaaa yerim seni Allahın izniyle hepimiz sağ salim kucağımıza alacaz inşallah
Sağol canım iyiki de yazdın valla oğlumda hiç kasılma hissetmemiştim hatta suyum geldi kasılma cihazda görünüyordu ama ben suni sancı verildiğinde anca sancı hissedebilmiştim. Bu hem yaşım 38 olduğundan mı ne bilmem beni çok korkutuyor içimde hep bi korku endişe var hele o DNA testini beklerken stres çok yaşadım aslında hep iyi sonuç geleceğinden emindim ama bu bebek ya erken doğarsa ya öyle olursa ya böyle olursa diye korku yaşıyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütürüz bebişlerimizi.Canim en azindan doktor teyit ettiği için takip edersin artık, insanın aklına hiç gelmiyor kasılma olacağını, en azindan ben anlamamıştım. Özellikle hangi zamanlarda bu yigilma hissini hissediyorsun takip edersen belki sebebini bulur, ona yönelir ve kasılmaları yasamazsin bile. Tansiyon takibi kolay, bebeğin için önce kendine iyi bakacaksın güzel anne :) iyi düşün, bedenine ekstra stres yükleme. Ben de sadece Farkındalık açısından okuyunca yazmak istedim, endişelenme. Doktorun yönlendirdiği şekilde hayırlısıyla güzel günler gelecek hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?