2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tedirgin olacak bisey yok kuzum. Doktorun talimatina uy gerisi allahin takdiri. Dikisli dogum var ama dikissiz doguran da bir suru insan var. Hakkimizda hayirlisi olsun

Ben sıfır bilgi ile girdim dogumhaneye. Nefes teknikleri varmış doğum öncesi de birsuru şey varmış sırf ön yargı yada korku olacak diye ne birşey okudum ne izledim. Tedirginliğin gayet normal

Yani zaten doğum korkum vardı sağolasın tavan yaptırdın. Her doğum aynı değil demek ki. Senin doğumun bu kadar zor geçmiş ama diğer kişinin daha kolay. İnşallah hepimizin doğumu kolay geçer.
Hocam bak bende sana doğumumu anlatayım. Herkesin farklı olur elbette ama sen kendini hep olumluya adapte et. Hamileliğimi Hakkari’de bir dağ köyünde zorunlu görevdeyken geçirdim. Ne kontrol ne doktor. 37.haftada Ankara’ya geldim. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktor hanım 3 cm açılma var dedi. Halbuki bende sancı bile yoktu yürüyerek gülerek muayene olmuştum. Sonra odaya geçtim eşimle yemek yemeye çıktık. Duş aldım. Bebeğin kıyafetlerini hazırladım hatta oturdum dizi izledim. Akşama doğru ebe hanım 6 cm açılma var dedi. Ondan sonra yavaş yavaş sancı başladı. Yarım saat geçmeden 9 cm oldu. Doğumhaneye yürüyerek ve gayet rahat gittim. Ebe nasıl ıkınacağımı gösterdi. 2.ıkınmada bebek doğdu. Doktor bebek hızlı geldiği için küçük bir dikiş atacağım dedi. Ardından kucağıma bebeği aldım yürüyerek doğumhaneden çıkıp odaya geçtim. Bütün bu süreçte benim hep duam Allahım canını sen verdin sen alırsın, senden gelen herşeye razıyım’dı.

Kızı da oğlanı da kolay doğurdum ben. Doğumuaneden bebeğim kucağımda yürüyerek çıktım. Her şeyin güzel olacağına inanmak çok önemli. Normal doğum pozitif düşünmeyle kolay. Ya olmazsa ya başaramazsam gibi şeyler aklının köşesinden bile geçmemeli. Rabb'im hepimize kolay doğumlar nasip etsin.

İlk gebeliğimde 21 haftalıkken hissetmiştim ilk, o yüzden az mı çok mu kıyas durumu olmamıştı. Bunda 16 dan beri hissetmeye başlayınca farklı hissetmedim değil ama
Benim ilk gebeliğim 18. Haftada net bir şekilde hissetmeye başladım ben mi hassasım acaba
Az once yine bi hevesle cocuklar bekledi meshur kumanda olayi var ya koydular bekliyorlar yazik 1 kere gorduler bidha yok ellerini koyuyolar duruyo cekiyolar tepinmeye devam sinir oldum fazla naz asık usandirir olduk
Haha bizde de aynısı oynuyo oynuyo diyorum eşim elini koyuyo hissetmek için hop duruyo oynamayacak heralde diye çekiyo hemen oynamaya başlıyo çok yaramaz bişey olmaz inşallah
Plasenta bir miktar yukarı doğru çıkar belki ama arkadayken öne gelmez. Bu mümkün değil.
O zaman yeri genişledi diye bana öyle geliyor teşekkür ederim

Tedirgin olacak bisey yok kuzum. Doktorun talimatina uy gerisi allahin takdiri. Dikisli dogum var ama dikissiz doguran da bir suru insan var. Hakkimizda hayirlisi olsun
İlk defa olunca ne olacağını ne yapacağımı hiç bir şeyi bilmiyorum. Yani normal doğumda sezaryende korkutuyor beni. Ama bakalım nasıl olacak. Hepimiz için kolay doğumlar olsun inşallah
Ben sıfır bilgi ile girdim dogumhaneye. Nefes teknikleri varmış doğum öncesi de birsuru şey varmış sırf ön yargı yada korku olacak diye ne birşey okudum ne izledim. Tedirginliğin gayet normal
Bende öyleyim işte. Pek bakmıyorum okumuyorum da doğum ile ilgili yazıları. Kötü bir şey okuyunca insan ister istemez tedirgin oluyorum.
Ay i şallah hepimizin böyle kolay olur doğumu. Ne güzel hemencik doğmuş bebişiniz

Amin amin inşallah her zaman öyleydim aslında ama hemen etkileniyorum en ufak bir şeyde. İnşallah çok güzel zamanında doğumlarımız olur

Ben gözlerimi kapattım kulaklarımı tikadim inşallah önyargısız girebilirsin doğumhane ye ve sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini

Üff kızlar ne çok konuşmuşsunuz okumaya yetemedim
Saçlarınıı naptınız boyuyo musunuz
Bıraktınız mı
Kına mı yaksam diye düşündüm
Teyzem yakma bebeğin orasında burasında leke olur şeklinde bir hurafe attı ortaya

Bugün gün boyu midem yandı felaket bişe erken başladı yanmalarım oy oy

Ben ilkinde yaktım bişe çıkmadı Saçlarıma açıcı kullanıyorum ben hamilelik öncesi açmıştım istediğim güzel bir kıvamda şuan doğum sonrası devam etcem yine

Ben ilkinde yaktım bişe çıkmadı Saçlarıma açıcı kullanıyorum ben hamilelik öncesi açmıştım istediğim güzel bir kıvamda şuan doğum sonrası devam etcem yine
Şu papatya suyu gbi açıcılar varya bişi olur mu azcık süraem dibine
Neva colorun kini kullanıyodum ben arasda dibim çok çıkınca
Güzel oluyodu
Ama içinde kimyasal var gbi
Bilemedim
Baya uzadı biraz beyaz da var
Saçımın geri kalanı çilek sarısı gbi oldu
Bakırdı tabi boyamaya boyamaya
Kızın olcak ya güzelliğini alıyo diyolar sinir oluyorum

Benim sacimin yarisi beyaz nerdeyse. Hamilelikten onceki ay boyamistim. Smdi kafam bembeyaz. Boyamak icin can atiorum ama herkes bisi konusuo boyamiyorum. 38. Haftaya kadar durayim diorum

Ben tesetturluyum ama yinede bi boya cila lazim nasil olcak bilmiyorum

Benim sacimin yarisi beyaz nerdeyse. Hamilelikten onceki ay boyamistim. Smdi kafam bembeyaz. Boyamak icin can atiorum ama herkes bisi konusuo boyamiyorum. 38. Haftaya kadar durayim diorum
Bendede cok beyaz var ya bu yasta canim sıkılıyo gordukce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…