Biz de öyle oldukBiz 2020 Ocak anneleriyken grup kurduk. Hem burada yazmaya devam ettik hem orada. Çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Grubumuzda hala yazışıyoruz her gün. O zaman yasak olduğunu bilmiyordum.Hepimiz topluca atıldık Kadınlar Kulübü'nden. Sonra af çıktı geri döndük bazılarımız.
inşallah :)inşallah iyi çıkar değerlerin canım :)
ben de dün oldum tetanoz aşısını
akşam halsizlik ateş yaptı. kolum da hala ağrıyor.
doğum tarihimiz aynı gün görünüyor, bana doktorum detaylı için 4-8 nisan haftasını öderdi. yani haftaya gideceğim 5 nisandaSelam kızlar. Ara ara kusmaları devam eden var mı. Prillamı bıraktım ben ama ara sra kusuyorum. Karnımdaki kızcem hiç durmuyor cok hareketli hele ki geceleri daha hareketli buda beni korkutuyor dogunca gece hiç uyumuycakmış gibi geliyor oglumun biri 4 ay kolikti cok çektirdi bana. Birde detaylı için hangi hafta gitmek daha iyidir.
Onu bilmiyorum canim ya gebelikte covid olmadi ama olan arkadaslar var seni bilgilendirirlerÇok sukir .peki kan sulandırıcı kullananlar acaba nasıl yapıyor.bende covit sonrasi için verdi.5 gün kullanmasqm ne olur
bende hep olan bişey merak etme normal bir durum ,amniyon sıvısı değildirBenimde öyle canım ya internette amniyon sıvısı olablir yazıyor o yüzden korktum biraz bebeğin suyu olablir filan diyorlar inşallah korkulcak bşey değildir
Ozaman bende o tarihlerde gideyimdoğum tarihimiz aynı gün görünüyor, bana doktorum detaylı için 4-8 nisan haftasını öderdi. yani haftaya gideceğim 5 nisanda
Yanlış bilgi vermek istemem ama aspirinin etkisi 10 gün kadar sürerken, iğnenin etkisi 24 saat diye biliyorum. İğneyse ve devamlı kullanılması gerekiyorsa 5 gün boşluk bırakmak doğru olmayabilir.Çok sukir .peki kan sulandırıcı kullananlar acaba nasıl yapıyor.bende covit sonrasi için verdi.5 gün kullanmasqm ne olur
Bana 16. haftada hala aşağıda olduğunu söyledi doktorum. en başından beri öyleydi. hiç yukarı çıkmadı kikızlar önceden plesentası yukarda olup sonradan aşağı inen var mı?
benim 16 haftada plesenta yukarda gayet iyi dedi. 17+5 de gittiğimde plesenta biraz aşağıda dedi.Bana 16. haftada hala aşağıda olduğunu söyledi doktorum. en başından beri öyleydi. hiç yukarı çıkmadı ki
ama endişelenme bence daha yukarı yerleşmesi için zaman var. bebeğin biraz daha büyümesi lazım. korkma bencebenim 16 haftada plesenta yukarda gayet iyi dedi. 17+5 de gittiğimde plesenta biraz aşağıda dedi.
inşallah zaten hiçbir iş yapmıyorum hep yatış artık önceden yapıyordum salak gibi . ev dağınık olunca yaşayamıyordum ama bebem daha önemliama endişelenme bence daha yukarı yerleşmesi için zaman var. bebeğin biraz daha büyümesi lazım. korkma bence
Gecmis olsun cnm, lekelenme icim bsey diyemem ama kasilmayi çok şey tetikleyebiliyo4. Yorulmak da etkiliyor veya ayağına giren kramp bile. Sadece lekelenme mi oldu yoksa hissettin mi kasılma icin bseypazar günü çok hafif lekelenmem oldu, soluğu hastanede aldık doktorum yoktu ama acil doktor kendi doktorumla iletişime geçip bir gece yatırmaya karar verdi. bir gece yattm takip yapıldı. sadece iki kez peceteye pembe az bir leke geldi, sonra kesildi. pazartesi doktorum muayene etti. kasılmam varmış , zaten hamileliğin başından beri bu dertten muzdaribim bazen kayboluyor bazen tekrar cıkıyor. rahim agzım kapalı rahim yolu uzunlugu cok iyi dedi doktor ama plesenta birazcık aşağı inmiş, rahim ağzında değil ama yaklaşmış oraya biraz dedi doktorum. kasılmayla birleşik olarak da görüyor olabilirim o yüzden plesentayı aşağıda da görüyo olabilirim dedi. ama lekelenmenin bir nedeni yok. enfeksiyon vs de yok. aklım karıştı.?
Gebelik basinda detayli kan tahlili yapıldı, tekrarları 20.hafatda yine olacak. Genel tahlilde çocukluk hastaliklari rubella, tsh lar, vitamin değerleri, kan sayımı, şeker gibi temel ölçümler yapıldı.Mrhb kızlar bı arada baktım,sanki görememiştim bu başlığı.sizler kaç haftaliksiniz?ben 19dayim.sadece ikili test yapıldı bana,demirdir vitamindir vs şeylere bakmadı Dr, rica etsem bakar mısınız dememe rağmen,gerek yok diğerlerini bilmemize,demiriniz de zaten eksilir diyip gynno Ferro ilacını yazdı,geçen gitigimde yine ısrar ettim yine bakmadı e önceki hamileliğimde vitamin almıştım ben bunda neden yazmiyirsunuz diyince de decavit yazdı.gyno ferroyi günde 1kullaniyirum,çayı da birakamadim.aytintili ultrason var sırada,başka bı test olmadım bugüne kadar,sizler neler yaşadınız
kasılmaları zaman zaman hiisetttim hamileliğim boyunca ama şu an hissetmiyorum doktor ultrasonda gördü dün kasılman var hissediyo musun dedi. hayır dedim. hissetmemen iyi bişey dedi.lekelenme de çok çok azıcık oldu sadece pecetede hafif bi lekelenme gördüm ve doktora kostum devamı gelmedi çok şükür . doktor vajinal baktı. hiç kanaman yok rahim agzın da cok iyi kapalı dedi. mantar vs bi enfeksiyon da yokmus. bu lekelenmeye bi neden bulamadı doktor. belki fitil progestanın etkisidir dedi. ama plesenta biraz aşağıya inmiş diyince korktumGecmis olsun cnm, lekelenme icim bsey diyemem ama kasilmayi çok şey tetikleyebiliyo4. Yorulmak da etkiliyor veya ayağına giren kramp bile. Sadece lekelenme mi oldu yoksa hissettin mi kasılma icin bsey
Kasigimdan kalcama dogru bir agri var oturup kalkarken wcde vs cok zorlaniyorum yakinimda var ama yürüyecek halde değilim iki gündür baş agrim gecti cok sukur ama bi daha olursa direk giderimAile sağlığı merkezi yok mu yakında canım ? Yürüme mesafesi dgeil mi? Veya eczane varsa o da yardımcı olur. Veya komşunda yok mudur ? Tansiyon yüksek ise takip gerektirir, periyodik yükselişe geçerse idrarda protein kaçağı bakıyorlar ve tansiyon düşürmek için ilaç veriyorlar gebelikte olası bir preeklampsi önüne geçmek için. En azından eczane varsa yakınsa yuruyebilecegin ona gidebilsen keşke cnm.
Her evde, ozellikle gebelik gerekli bence, bir tansiyon aleti almak lazim nacizane.
@Asia07
Est. Cnm
Kasilma olunca ne hissettiğini anlatabikirmisin acaba canimkasılmaları zaman zaman hiisetttim hamileliğim boyunca ama şu an hissetmiyorum doktor ultrasonda gördü dün kasılman var hissediyo musun dedi. hayır dedim. hissetmemen iyi bişey dedi.lekelenme de çok çok azıcık oldu sadece pecetede hafif bi lekelenme gördüm ve doktora kostum devamı gelmedi çok şükür . doktor vajinal baktı. hiç kanaman yok rahim agzın da cok iyi kapalı dedi. mantar vs bi enfeksiyon da yokmus. bu lekelenmeye bi neden bulamadı doktor. belki fitil progestanın etkisidir dedi. ama plesenta biraz aşağıya inmiş diyince korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?