kasılmaları zaman zaman hiisetttim hamileliğim boyunca ama şu an hissetmiyorum doktor ultrasonda gördü dün kasılman var hissediyo musun dedi. hayır dedim. hissetmemen iyi bişey dedi.lekelenme de çok çok azıcık oldu sadece pecetede hafif bi lekelenme gördüm ve doktora kostum devamı gelmedi çok şükür . doktor vajinal baktı. hiç kanaman yok rahim agzın da cok iyi kapalı dedi. mantar vs bi enfeksiyon da yokmus. bu lekelenmeye bi neden bulamadı doktor. belki fitil progestanın etkisidir dedi. ama plesenta biraz aşağıya inmiş diyince korktum
kasılmaları zaman zaman hiisetttim hamileliğim boyunca ama şu an hissetmiyorum doktor ultrasonda gördü dün kasılman var hissediyo musun dedi. hayır dedim. hissetmemen iyi bişey dedi.lekelenme de çok çok azıcık oldu sadece pecetede hafif bi lekelenme gördüm ve doktora kostum devamı gelmedi çok şükür . doktor vajinal baktı. hiç kanaman yok rahim agzın da cok iyi kapalı dedi. mantar vs bi enfeksiyon da yokmus. bu lekelenmeye bi neden bulamadı doktor. belki fitil progestanın etkisidir dedi. ama plesenta biraz aşağıya inmiş diyince korktum
Beninde 16+4te rahim agzina yerlesmiş lekelenmen olabikir iş yapma agir kaldirma dedi lekelenmem olmadi yeri degişir dedi insallah yukari cikmiştir insallah seninde cikar canim fazla stres yapma 32ye kadar tam yerlesmiyor diye biliyorumpazar günü çok hafif lekelenmem oldu, soluğu hastanede aldık doktorum yoktu ama acil doktor kendi doktorumla iletişime geçip bir gece yatırmaya karar verdi. bir gece yattm takip yapıldı. sadece iki kez peceteye pembe az bir leke geldi, sonra kesildi. pazartesi doktorum muayene etti. kasılmam varmış , zaten hamileliğin başından beri bu dertten muzdaribim bazen kayboluyor bazen tekrar cıkıyor. rahim agzım kapalı rahim yolu uzunlugu cok iyi dedi doktor ama plesenta birazcık aşağı inmiş, rahim ağzında değil ama yaklaşmış oraya biraz dedi doktorum. kasılmayla birleşik olarak da görüyor olabilirim o yüzden plesentayı aşağıda da görüyo olabilirim dedi. ama lekelenmenin bir nedeni yok. enfeksiyon vs de yok. aklım karıştı.?
canım sağlık ocağına git yaptır testlerini için rahat etsin.Mrhb kızlar bı arada baktım,sanki görememiştim bu başlığı.sizler kaç haftaliksiniz?ben 19dayim.sadece ikili test yapıldı bana,demirdir vitamindir vs şeylere bakmadı Dr, rica etsem bakar mısınız dememe rağmen,gerek yok diğerlerini bilmemize,demiriniz de zaten eksilir diyip gynno Ferro ilacını yazdı,geçen gitigimde yine ısrar ettim yine bakmadı e önceki hamileliğimde vitamin almıştım ben bunda neden yazmiyirsunuz diyince de decavit yazdı.gyno ferroyi günde 1kullaniyirum,çayı da birakamadim.aytintili ultrason var sırada,başka bı test olmadım bugüne kadar,sizler neler yaşadınız
Selamlar 19 haftada saglık ocagı da tetanoz yapılırken bakıldı kanlarıma. Geyno feror kullanıyorum bende. Sadece ikili yapıldı 4 lüye gerek yok dedi detaylıca bakarız dedi diger iki cocugum da hem ikili hem dörtlü yapılmıştı. Bende kahveyi bırakamadım.Mrhb kızlar bı arada baktım,sanki görememiştim bu başlığı.sizler kaç haftaliksiniz?ben 19dayim.sadece ikili test yapıldı bana,demirdir vitamindir vs şeylere bakmadı Dr, rica etsem bakar mısınız dememe rağmen,gerek yok diğerlerini bilmemize,demiriniz de zaten eksilir diyip gynno Ferro ilacını yazdı,geçen gitigimde yine ısrar ettim yine bakmadı e önceki hamileliğimde vitamin almıştım ben bunda neden yazmiyirsunuz diyince de decavit yazdı.gyno ferroyi günde 1kullaniyirum,çayı da birakamadim.aytintili ultrason var sırada,başka bı test olmadım bugüne kadar,sizler neler yaşadınız
kahveyi bırakmamız gerekiyor muSelamlar 19 haftada saglık ocagı da tetanoz yapılırken bakıldı kanlarıma. Geyno feror kullanıyorum bende. Sadece ikili yapıldı 4 lüye gerek yok dedi detaylıca bakarız dedi diger iki cocugum da hem ikili hem dörtlü yapılmıştı. Bende kahveyi bırakamadım.
boşver ben en başından beri asla temizlik falan yapmıyorum. bebekten daha önemli değil hiç bişeyinşallah zaten hiçbir iş yapmıyorum hep yatış artık önceden yapıyordum salak gibi . ev dağınık olunca yaşayamıyordum ama bebem daha önemli
Çok güzelmiş canım çok tatlı duruyor güle güle kullan inşallahDoğum sonrası giymek için bu pijamayı aldım ben de. Lohusa pijaması almak istemedim bu kez. Çünkü sonrasında kullanışlı olmuyor.
Himm tamam ozaman iyi bari ramazan bayramı öncesi idari izin başlayacak benimde23+0 23 hafta bitti 24 başlıyor demek. O yüzden 23 bitince alabilirsin
Benimki de donsuzValla bilmiyorum. Ben belki yarın bir kaç parça alırım.çocum donsuz kalacak böyle giderse
Bende öyle olacağım kesin ya. Her gece doğuruyor sanırım artık.
Gerek kalmadı izni uzatmiycam. İlacım yetiyor ozaman.Onu bilmiyorum canim ya gebelikte covid olmadi ama olan arkadaslar var seni bilgilendirirler
Ben özelde gidiyorum, standart gösteriyor, önce dinliyor kalp atışı, mideye bakiyor damarlara, suyuna gövde çapına vs bakıyor. En son 4 boyutlu bakip oarada el ayak diyor aslında, sonra da çıktısını veriyor muayene sonrası. Rutin boyle. Renkli detayliyi mi sormak istedim açana cnm?Sizlere doktorunuz her muamele gittiğini de ultrason da elleri ayaklarını net gösteriyor mu? Yoksa bunlar detaylı da mı belli olur
ben daha çok sancı gibi hissediyorum karnımın sağ veya sol tarafında göbeğin biraz altında anlık bıcak saplanır gibi bir agrı oluyor.Kasilma olunca ne hissettiğini anlatabikirmisin acaba canim
Günde 1 fincan cay ve 1 fincan kahve tüketmeye izin veriyorlar ben çayi hiç sevmem normalde ama hamile kaldim kalali kahvaltiyi asla çaysiz yapamaz oldumkahveyi bırakmamız gerekiyor mu
ben 5 aydır çaydan kahveden tiksinmiştim hiç içemiyodum
bir iki gündür açık içebiliyorum
içmemek gerekiyosa hiç içmeyim hazır çay kahve alışkanlığımı kaybetmişken
Benim doktorum gösteriyor muayne ederken her seferinde tek tek sayiyor bu sag eli bu sol ayagi vs gibi tüm uzuvlarini anlatiyorSizlere doktorunuz her muamele gittiğini de ultrason da elleri ayaklarını net gösteriyor mu? Yoksa bunlar detaylı da mı belli olur
Böyle düşünen bir tek ben olmadığım için sevindim canım aklıma binbir türlü şey geldi inanki bizim bebişde bi sıkıntımı gördüki de ayrıntılı istediki diye ama burda yazılanlar aklıma geldi sonra dedimki ozaman herkesin çocuğunda sıkıntımı varda Allah esirgesin doktorlar detaylı istiyor dedim kendimi avuttumRutinde detaylı ultrason 12 ve 20 de yapılıyor. İstemeyen doktora şaşırıyorum aksine. Uzun uzun bebeğin organlarını her bir noktasını izliyor doktorlar. Bu risk olduğu anlamına gelmiyor cnm. Rutin bir ultrason aslında. Doktorunun hastaya göre isteyip istemem3si garip geldi. Hasta istemese anlayacağım
Yükselmesin de düşmesi çok riskli değil. Tuzlu ayran veyantuzlu gıda tüketip yükselirsin. Yüksek tansiyon riskli, idrarda protein kacagina bakılıp takip yapılıyor preeklampsi riski yüzünden. Periyodik mi tek seferlik mi takip için günde birkaç kez ölçüp not edersin cnm. Doktorunla paylasirsin sonucu
Bende iki gundür bi agri var da cözemedim acaba ona mi benziyor diye benimki rahim agrisi sanirimben daha çok sancı gibi hissediyorum karnımın sağ veya sol tarafında göbeğin biraz altında anlık bıcak saplanır gibi bir agrı oluyor.
hastanede yattığımdan tüm testler yapıldı sonuçlar temiz çok şükür. ben de kullanıyorum progestan günlük 200 den 2 kere . bir de haftada bir iğnesini vurunacağım artık. evet cok faydası var belki de buraya kadar progestan sayesinde geldikİleri enfeksiyon değilse doktor muayenede kesin emin olamaz idrar yolu enfeksiyonu için, kafan rahat olsun bence eve yakın asm ye gidip idrar tahlili verebilirsin cnm. Hissetmemek neye göre iyiymiş fikrim yok ama kasılma olunca doktorum uzanmamı ve bol su icmemi öneriyor. Progestan zaten hormon, aksine kanamayı durduruyor lekelenmeyi, ben de hala kullanıyorum 3.ayda lekelenmem durmasina rağmen önlem amaçlı.
Plasenta icin tecrübeli arkadaşlar paylasim yapabilir, o konuda pek bilgim yok.
ay inşallah öyle olur büyüdükce bebek yukarı cıkar . benimki yukardan asagı inince korktum birazBeninde 16+4te rahim agzina yerlesmiş lekelenmen olabikir iş yapma agir kaldirma dedi lekelenmem olmadi yeri degişir dedi insallah yukari cikmiştir insallah seninde cikar canim fazla stres yapma 32ye kadar tam yerlesmiyor diye biliyorum
kesinlikte artık yemeği bile hep geçiştiriyorumboşver ben en başından beri asla temizlik falan yapmıyorum. bebekten daha önemli değil hiç bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?