Siz çıkın bizimde önümüz açılsın sıramız gelince çıkalımNen haftaya çikiyorum inşallah
Dogruyu soyluyorsa da yazili bir metinle vermeli bu bilgiyi. Oyle agizdan is yapilmaz. Ola ki yan cizdi onu dava edecek belge olur. Cok sacma ya. Gercekten cok zor bir durum. Para icin ruhunu satar ozeldeki yoneticilerNeden bana heyet raporu veya rapor alarak gelme demek yerine bu yolu tercih etmiş olabilir. Kime sorsam sakın güvenme maaşını yaptirmaz, sigortanın yaptirmaz kuruma gelmediğin için sgk ya bildirir seni işten. Çıkartır dedi
Odalar kurşun levha ile kaplı oluyor, kapıları kapalıysa çekim anında dışarı çıkmaz radyasyon ama, radyasyon aşağı doğru çöker ve birikir, o yüzden radyoloji hastanelerin en alt katında olur, iyi bir havalandırmayla dağılır. Bir süre orada bulunmakla çok ciddi bir radyasyon aldığınızı düşünmüyorum, orada çalışan teknisyenlerin vs radyometri denen cihazları olur üstlerinde radyasyon ölçümü yapar, atom enerji kurumu onları denetler, yani sırf o katta bulunmakla ciddi bir radyasyon alınıyor olsaydı onlar yanmıştı :)Selam kızlar. Dün bir şeyi çok kafama taktım. Baktım olmayacak, buraya da yazayım, dedim. Oğlum için hastanedeydim annemle. Oğluma ultrason çekilecekti. Ultrason odasıyla röntgen, tomografi odaları yan yanalar. Koridorda tam ortada da vezne var. Çok yaklaşmadım. Hep uzakta kaldım, sadece para yatırmak için vezne önünde 2-3 dakika oyalandım. Vezne tam tomografi odasının önündeydi, bütün kapılar kapalıydı ama kumanda odasının kapısı açıktı. O katta 40 dakika kadar kaldık. Bu odaların önünde beklemek de zararlı mı acaba?
Canım ben röntgen teknisyeniyim ultrason da radyasyon yok zaten röntgen odaları ya da tomografi odalarının duvarları kapıları radyasyon geçirmez tarzda inşaa ediliyor koridordaki insanları riske atmiyorlar sağlık bakanlığı kontrol ediyor çekim esnasında kapı kapalı oluyor çekim esnasında radyasyon oluyor rahat olun bir problem olmaz inşallahSelam kızlar. Dün bir şeyi çok kafama taktım. Baktım olmayacak, buraya da yazayım, dedim. Oğlum için hastanedeydim annemle. Oğluma ultrason çekilecekti. Ultrason odasıyla röntgen, tomografi odaları yan yanalar. Koridorda tam ortada da vezne var. Çok yaklaşmadım. Hep uzakta kaldım, sadece para yatırmak için vezne önünde 2-3 dakika oyalandım. Vezne tam tomografi odasının önündeydi, bütün kapılar kapalıydı ama kumanda odasının kapısı açıktı. O katta 40 dakika kadar kaldık. Bu odaların önünde beklemek de zararlı mı acaba?
Ben hiç tetanoz yaptırmak istemiyorum önceki gebeliğimde doktor gerek yok köyde mi doğurcan demişti istememişti bu doktorum istiyorBen tetanozdan tırsıyorum, benim ilaç alerji oykum var. CVD asisini da hastane yapıyorlar o yuzden, asm de yapmıyorlar alerjigim diye. Tetanoz da asi sonrası yoruyormus baya. Kafamda deli sorular
Çok teşekkür ederim. Normalde de takıntılı biriyim. Birçok ayrıntıya dikkat etmeye çalışırım ama bazen böyle ekimizde olmayan durumlar oluyor işte. Ciddi bir doz olmasa bile yine de maruz kalmış olma düşüncesi üzdü beni.Odalar kurşun levha ile kaplı oluyor, kapıları kapalıysa çekim anında dışarı çıkmaz radyasyon ama, radyasyon aşağı doğru çöker ve birikir, o yüzden radyoloji hastanelerin en alt katında olur, iyi bir havalandırmayla dağılır. Bir süre orada bulunmakla çok ciddi bir radyasyon aldığınızı düşünmüyorum, orada çalışan teknisyenlerin vs radyometri denen cihazları olur üstlerinde radyasyon ölçümü yapar, atom enerji kurumu onları denetler, yani sırf o katta bulunmakla ciddi bir radyasyon alınıyor olsaydı onlar yanmıştı :)
Demem o ki böyle bir şey oldu diye kafaya takmayın Allah’ın izniyle o kadardan bir şey olmaz, ama tekrar gerekirse ilgilenecek başka biri varsa onun götürmesinde fayda var
Ben doktorun dediğine bakıyorum. Onun yalancısıyımhamilelik uygulaması kullanıyorum orada 36'yı 27. hafta için yazmışlar. diğer arkadaşlara katılıyorum 26dır o, sağlıklı olsun da :)
Canım ben çok büyük bir banka da İk da çalışıyordum önceki hamileliğimde 20. Haftalardan sonra bebek sinire baskı yaptığı İçin çok zor yürüyordum benim Müdürüm de böyle yok yavaşsın yok seni görüşmeye bu halde sokamam falan vs şeyler yaptı benim kadın doğum doktorum da bana erken den rapor verdi resmî doğum iznime kadar sürekli raporuydum raporluyken ve hamileyken sana kimse birşey diyemez ki heyet raporu olmasa da ki hamilelikte bazı durumlarda hamilelik boyunca raporlu da olabilirsin. Doğum iznim bitip döndüğümde de süt sağma saatlerimde baskı yapıyorlardı yok yeter ne süt sağması biz 6 ay emzirdik çocuklarımıza bişey olmadı 5 yaşına kadar mı emziricen diye bunlar hep yaşanıyor malesef önlemini al dik dur. Bazı erkekler hamileliği hastalık gibi görüyor özellikle müdür olunca kadın da olsa erkek de olsa davranış hep aynı malesef. Kafana takmaKizlarbbaşıma ne geldiğine inanamazsınız, dün kurum sahibi yanina cağırdı özel bir Anadolu lisesinde öğretmen olarak görev yapıyorum. ve bana
Bu aldığım hastalik Raporlarindan kaynaklı ki toplam 13 gündü gebe kaldığımdan beri, okulu. Zor. Duruma düşürdüğüm için sıkıntıya soktuğum için bunlardan kaynaklı okulda olduğum surede de performans düşüklüğü yaşadığım için işten cikarabilecegini veli ve öğrencinun benden şikayetçi olduğunu gerekçe gostererek(yani yalan dolanla) bunu yapmak istemediğini ve fedakarlık ederek beni eve gönderip. Maaşımı yarıya indirip. Sigortami tam Yatırmayı teklif etti, doğum iznim temmuzda başlıyor
Mart ayının basınds 65 kg muşum. Sonunda ise 67.bir ayda 2 kg almısım ve toplam aldığım kilo 19 haftada 7 kilo kaç kiloyls tamamlayacağım acaba doğumu ajfjsjska
Çok teşekkür ederim. Çekim esnasında kapılar hep kapalıydı evet, güvenlik ışıkları da yanıyordu ama BT kumanda odasındaki kişi kapıyı hep açık tuttu. Oranın kapısında herhangi bir radyasyon uyarısı yoktu ama kafama taktım işte. Hamileler giremez yazısı sadece o odaların kapılarında var. Koridorlarda böyle bir uyarı da yok diyorum ama kendimi ikna edemedim bir türlü.Canım ben röntgen teknisyeniyim ultrason da radyasyon yok zaten röntgen odaları ya da tomografi odalarının duvarları kapıları radyasyon geçirmez tarzda inşaa ediliyor koridordaki insanları riske atmiyorlar sağlık bakanlığı kontrol ediyor çekim esnasında kapı kapalı oluyor çekim esnasında radyasyon oluyor rahat olun bir problem olmaz inşallah
Ay sana da bişey yazacaktım diğer alıntıda hızımı alamayınca atlamışımMart ayının basınds 65 kg muşum. Sonunda ise 67.bir ayda 2 kg almısım ve toplam aldığım kilo 19 haftada 7 kilo kaç kiloyls tamamlayacağım acaba doğumu ajfjsjska
Yok yok üzülmeyin bakın M Mucize yolunda arkadaşımız da röntgen teknisyeniymiş, çekim esnasındaki radyasyon dışarı çıkmaz zaten demek istediğim o odalarda bir miktar birikme olabilir ama o da havalandırma sistemiyle halledilir, bir kere katta bulunmayla radyasyona maruz kalınmış sayılmaz, uçağa binmekle vs de o kadar alınıyor zatenÇok teşekkür ederim. Normalde de takıntılı biriyim. Birçok ayrıntıya dikkat etmeye çalışırım ama bazen böyle ekimizde olmayan durumlar oluyor işte. Ciddi bir doz olmasa bile yine de maruz kalmış olma düşüncesi üzdü beni.
İyi ki sormuşum burada.Yok yok üzülmeyin bakın M Mucize yolunda arkadaşımız da röntgen teknisyeniymiş, çekim esnasındaki radyasyon dışarı çıkmaz zaten demek istediğim o odalarda bir miktar birikme olabilir ama o da havalandırma sistemiyle halledilir, bir kere katta bulunmayla radyasyona maruz kalınmış sayılmaz, uçağa binmekle vs de o kadar alınıyor zaten
Tam bir işgüzarlık yapmış, bu soylediklerinin hepsi kanuna aykırı. Seni aldıgın rapor veya hamileliğin nedeniyle işten cıkarması veya yarım maas vermesi mümkün değil yani haklı fesih sebebi değil. Tabi işten cıkarabilir ama kıdem tazminatını ve 4 aylık maasın kadar hamile oldugun için ayrımcılıga maruz kaldıgından ayrımcılık tazminatını ödemek zorunda. Yok performans düşüklüğü yok bilmem ne bu gibi bahaneleri iş mahkemesi hakımleri yemiyor dava actıgında, senin lehine karar verirler öyle bir durumda. Toplam 13 gün çok makul bir süre hamile kadın için. Düşün askerlik için işten ayrılanı bile 6 ay sonunda geri almak zorunda işe. Yoksa paşa paşa tazminatını ödeyecek.Kizlarbbaşıma ne geldiğine inanamazsınız, dün kurum sahibi yanina cağırdı özel bir Anadolu lisesinde öğretmen olarak görev yapıyorum. ve bana
Bu aldığım hastalik Raporlarindan kaynaklı ki toplam 13 gündü gebe kaldığımdan beri, okulu. Zor. Duruma düşürdüğüm için sıkıntıya soktuğum için bunlardan kaynaklı okulda olduğum surede de performans düşüklüğü yaşadığım için işten cikarabilecegini veli ve öğrencinun benden şikayetçi olduğunu gerekçe gostererek(yani yalan dolanla) bunu yapmak istemediğini ve fedakarlık ederek beni eve gönderip. Maaşımı yarıya indirip. Sigortami tam Yatırmayı teklif etti, doğum iznim temmuzda başlıyor
Maasını ödemiyor. 2 günden fazla raporlarda işverenin maaş ödeme zorunlulugu olmadıgı için sana ptt vasıtası ile geçici işgöremezlik ödemesi yapıyor sosyal güvenlik kurumu, sigortalı calışan oldugun için. Ama bunun için daha önce belli bir süre sigortalı olman gerekiyor 2 ay mı 4 ay mı kac ay tam su an ezbere bilemedim.Bir şey sormak istiyorum, ben rapor aldığım zaman kurum benim maaşımı kendisi yatırmıyor daha karli oluyor değil mi?
Ben de aynı kapıdayım perinatologu kadın doğumda uzman olduğu için radyolog yerine tercih ederim. Senin kasilmalarin hızlı olup hızlı geçiyor gibi. Perinatologa da danissana bu konuyu, belki farkli onerisi olir cnmCanım karnım 101 kiloyla doğum gördü öyle bir gerilme olmuyor da bebek bir yerde toplanıyor ve karnım sertleşiyor hep korkuyorum o yüzden doktor da dikkat et demişti günde 1 saat den fazla ayakta kalmıyorum iş miş yapmıyorum yalnızca oğlumu okuldan almaya gidiyorum arabayla 5 dk lık yerde bile dönerken karnım sertleşiyor zor yürüyorum. Pazartesi detaylı ultrason İçin başkent ünv hastanesinde (Altunizade ) çok iyi bi perinatalog buldum Umut Dilek diye ona gidince danışacağım bakalım ne diyecek. Benim doktorum sonomed e yönlendirmişti radyologlara da güveniyorum ama ben yine de ünv hastanesinde Prof hem Acıbadem de görev yapıyor hem iki ünv doktor yetiştiriyor onu tercih ettim umarım iyi geçer.
Ben hiç tetanoz yaptırmak istemiyorum önceki gebeliğimde doktor gerek yok köyde mi doğurcan demişti istememişti bu doktorum istiyorahhh ahhh özel sağlık sigortamı yenilerken tekrar çocuk düşünmüyoruz diye acıbadem i eklememiştik + 10 bin ödememiz gerekiyordu şimdi çok pişmanım oradaki doktorumu ailemden gibi çok seviyordum. valla buraya not. Kozyatağı Acıbadem Cem Öncüloğlu en iyi en sakin en minnoş en güzel bilgilendiren çok iyi ilgilenen her zaman telefona mesaja cevap veren 6 haftalık ken doğum yapacağım günü tak diye söyleyen insanın içini rahatlatan en en sevdiğim kadın doğum doktoru
Eger sen bu durumu kabul ediyorsan yani gelmeyip uarım maas almayı işverenden yazılı imzalı kagıt al. Bu işçiye şu kadar izin verdim. Bu süre zarfınds işe gelmesine gerek yoktur. Haberim ve bilgim vardır diye. Yoksa hemen 3 gün üst üste devamsızlık tutanagı tutar seni de devamsızlık nedeniyle işten çıkarır. İşverenin bu laflarına hiçbir zaman kanmayacaksınNeden bana heyet raporu veya rapor alarak gelme demek yerine bu yolu tercih etmiş olabilir. Kime sorsam sakın güvenme maaşını yaptirmaz, sigortanın yaptirmaz kuruma gelmediğin için sgk ya bildirir seni işten. Çıkartır dedi
İnşallah valla bende korkuyorum iptal olmadan çiksaydik hafta ileledikce çalısmakta zorlaşıyorSiz çıkın bizimde önümüz açılsın sıramız gelince çıkalım
Eger sen bu durumu kabul ediyorsan yani gelmeyip uarım maas almayı işverenden yazılı imzalı kagıt al. Bu işçiye şu kadar izin verdim. Bu süre zarfınds işe gelmesine gerek yoktur. Haberim ve bilgim vardır diye. Yoksa hemen 3 gün üst üste devamsızlık tutanagı tutar seni de devamsızlık nedeniyle işten çıkarır. İşverenin bu laflarına hiçbir zaman kanmayacaksı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?