2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dogruyu soyluyorsa da yazili bir metinle vermeli bu bilgiyi. Oyle agizdan is yapilmaz. Ola ki yan cizdi onu dava edecek belge olur. Cok sacma ya. Gercekten cok zor bir durum. Para icin ruhunu satar ozeldeki yoneticiler

Odalar kurşun levha ile kaplı oluyor, kapıları kapalıysa çekim anında dışarı çıkmaz radyasyon ama, radyasyon aşağı doğru çöker ve birikir, o yüzden radyoloji hastanelerin en alt katında olur, iyi bir havalandırmayla dağılır. Bir süre orada bulunmakla çok ciddi bir radyasyon aldığınızı düşünmüyorum, orada çalışan teknisyenlerin vs radyometri denen cihazları olur üstlerinde radyasyon ölçümü yapar, atom enerji kurumu onları denetler, yani sırf o katta bulunmakla ciddi bir radyasyon alınıyor olsaydı onlar yanmıştı :)
Demem o ki böyle bir şey oldu diye kafaya takmayın Allah’ın izniyle o kadardan bir şey olmaz, ama tekrar gerekirse ilgilenecek başka biri varsa onun götürmesinde fayda var

Canım ben röntgen teknisyeniyim ultrason da radyasyon yok zaten röntgen odaları ya da tomografi odalarının duvarları kapıları radyasyon geçirmez tarzda inşaa ediliyor koridordaki insanları riske atmiyorlar sağlık bakanlığı kontrol ediyor çekim esnasında kapı kapalı oluyor çekim esnasında radyasyon oluyor rahat olun bir problem olmaz inşallah

Ben tetanozdan tırsıyorum, benim ilaç alerji oykum var. CVD asisini da hastane yapıyorlar o yuzden, asm de yapmıyorlar alerjigim diye. Tetanoz da asi sonrası yoruyormus baya. Kafamda deli sorular
Ben hiç tetanoz yaptırmak istemiyorum önceki gebeliğimde doktor gerek yok köyde mi doğurcan demişti istememişti bu doktorum istiyor ahhh ahhh özel sağlık sigortamı yenilerken tekrar çocuk düşünmüyoruz diye acıbadem i eklememiştik + 10 bin ödememiz gerekiyordu şimdi çok pişmanım oradaki doktorumu ailemden gibi çok seviyordum. valla buraya not. Kozyatağı Acıbadem Cem Öncüloğlu en iyi en sakin en minnoş en güzel bilgilendiren çok iyi ilgilenen her zaman telefona mesaja cevap veren 6 haftalık ken doğum yapacağım günü tak diye söyleyen insanın içini rahatlatan en en sevdiğim kadın doğum doktoru

Çok teşekkür ederim. Normalde de takıntılı biriyim. Birçok ayrıntıya dikkat etmeye çalışırım ama bazen böyle ekimizde olmayan durumlar oluyor işte. Ciddi bir doz olmasa bile yine de maruz kalmış olma düşüncesi üzdü beni.

Canım ben çok büyük bir banka da İk da çalışıyordum önceki hamileliğimde 20. Haftalardan sonra bebek sinire baskı yaptığı İçin çok zor yürüyordum benim Müdürüm de böyle yok yavaşsın yok seni görüşmeye bu halde sokamam falan vs şeyler yaptı benim kadın doğum doktorum da bana erken den rapor verdi resmî doğum iznime kadar sürekli raporuydum raporluyken ve hamileyken sana kimse birşey diyemez ki heyet raporu olmasa da ki hamilelikte bazı durumlarda hamilelik boyunca raporlu da olabilirsin. Doğum iznim bitip döndüğümde de süt sağma saatlerimde baskı yapıyorlardı yok yeter ne süt sağması biz 6 ay emzirdik çocuklarımıza bişey olmadı 5 yaşına kadar mı emziricen diye bunlar hep yaşanıyor malesef önlemini al dik dur. Bazı erkekler hamileliği hastalık gibi görüyor özellikle müdür olunca kadın da olsa erkek de olsa davranış hep aynı malesef. Kafana takma
Mart ayının basınds 65 kg muşum. Sonunda ise 67. bir ayda 2 kg almısım ve toplam aldığım kilo 19 haftada 7 kilo kaç kiloyls tamamlayacağım acaba doğumu ajfjsjska

Çok teşekkür ederim. Çekim esnasında kapılar hep kapalıydı evet, güvenlik ışıkları da yanıyordu ama BT kumanda odasındaki kişi kapıyı hep açık tuttu. Oranın kapısında herhangi bir radyasyon uyarısı yoktu ama kafama taktım işte. Hamileler giremez yazısı sadece o odaların kapılarında var. Koridorlarda böyle bir uyarı da yok diyorum ama kendimi ikna edemedim bir türlü.

Mart ayının basınds 65 kg muşum. Sonunda ise 67. bir ayda 2 kg almısım ve toplam aldığım kilo 19 haftada 7 kilo kaç kiloyls tamamlayacağım acaba doğumu ajfjsjska
Ay sana da bişey yazacaktım diğer alıntıda hızımı alamayınca atlamışım Canım kaç kiloyla tamamlarsan tamamla kafana takma sağlığınız iyi olduğu sürece sorun olmaz sadece bebek doğduktan sonra tatlıya sarılma süt yapar diye insanlar tatlıyı dayıyo su salata yeşillik daha çok süt yapıyor bunu unutma kısa sürede verirsin ben öncekinde 81 le hamile kalıp 101 le doğum yapmıştım az spor la 63 e düşmüştüm geçen yaz tekrar bebek yapıcaz diye kendimi kaplumbağa hızına alıp 6 ayda 10 kilo aldım hamile kalmadan düşün. şimdi 20. Haftada 8 kilo almış oldum 20 kilo ile de tamamlasam doğumdan sonra gideceğini biliyorum hiç kendini korkutma.

Yok yok üzülmeyin bakın M Mucize yolunda arkadaşımız da röntgen teknisyeniymiş, çekim esnasındaki radyasyon dışarı çıkmaz zaten demek istediğim o odalarda bir miktar birikme olabilir ama o da havalandırma sistemiyle halledilir, bir kere katta bulunmayla radyasyona maruz kalınmış sayılmaz, uçağa binmekle vs de o kadar alınıyor zaten

İyi ki sormuşum burada. Tekrar teşekkür ederim.

Tam bir işgüzarlık yapmış, bu soylediklerinin hepsi kanuna aykırı. Seni aldıgın rapor veya hamileliğin nedeniyle işten cıkarması veya yarım maas vermesi mümkün değil yani haklı fesih sebebi değil. Tabi işten cıkarabilir ama kıdem tazminatını ve 4 aylık maasın kadar hamile oldugun için ayrımcılıga maruz kaldıgından ayrımcılık tazminatını ödemek zorunda. Yok performans düşüklüğü yok bilmem ne bu gibi bahaneleri iş mahkemesi hakımleri yemiyor dava actıgında, senin lehine karar verirler öyle bir durumda. Toplam 13 gün çok makul bir süre hamile kadın için. Düşün askerlik için işten ayrılanı bile 6 ay sonunda geri almak zorunda işe. Yoksa paşa paşa tazminatını ödeyecek.

Bir şey sormak istiyorum, ben rapor aldığım zaman kurum benim maaşımı kendisi yatırmıyor daha karli oluyor değil mi?
Maasını ödemiyor. 2 günden fazla raporlarda işverenin maaş ödeme zorunlulugu olmadıgı için sana ptt vasıtası ile geçici işgöremezlik ödemesi yapıyor sosyal güvenlik kurumu, sigortalı calışan oldugun için. Ama bunun için daha önce belli bir süre sigortalı olman gerekiyor 2 ay mı 4 ay mı kac ay tam su an ezbere bilemedim.

Ben de aynı kapıdayım perinatologu kadın doğumda uzman olduğu için radyolog yerine tercih ederim. Senin kasilmalarin hızlı olup hızlı geçiyor gibi. Perinatologa da danissana bu konuyu, belki farkli onerisi olir cnm

Ya takilma buna, bedenime stres yaptırma. Yaptirmasan ne olacak? Doktora yaptırdım de :)))

Eger sen bu durumu kabul ediyorsan yani gelmeyip uarım maas almayı işverenden yazılı imzalı kagıt al. Bu işçiye şu kadar izin verdim. Bu süre zarfınds işe gelmesine gerek yoktur. Haberim ve bilgim vardır diye. Yoksa hemen 3 gün üst üste devamsızlık tutanagı tutar seni de devamsızlık nedeniyle işten çıkarır. İşverenin bu laflarına hiçbir zaman kanmayacaksın

Tetanoz aşısını oldum vurunca hissetmedim bile ama 2 gün ağrır ağrılı bir aşı dedi sol kola vurdurdum. Doktorum tek doz önerdi dedim o 2. Yi de olmanızı öneririm dedi bu bı ay 2. 1yil korur dedi. Elimiz kanadığında vs dışarıdan aldığımız bir bakteri mi ne dedi işte. Bebeğe de bulaşır filan. Neyse sonra demir kullanmıyorum deyince oranı sordu bu dedi normal ama kullanman gerek çok kan kaybedebilirsin fazla fazla dolu olması gerekir depolarının dedi. Neyse ben de Nisan başı doktora gitcem sorcam bakalım. Doktor da fazlasını istemiyoruz dedi bu da kullan diyo hangisini dinlicem

Canım Allah razı olsun. Bugün mesai bitimine doğru konuşacağım. O kağıdı talep edeceğim vereceğini hiç zannetmiyorum.. Ama en azından bahsettiklerinden dolayı bilgi sahibi oldu.m sonucu paylaşacağım

Rapor yasal hakkin.
Sakin ona güvenip ise gitmemezlik yapma helede yazılı bir şey yokken.sonra üst üste gitmedigin için tazminatsız işten çıkarır seni. Yazılı olarak versede buseferde gitmedigin için ise sigortadan gitmedigin günleri düşebilir.

Bildirim süresi+6 hafta sağlık raporu alabiliyorsun diye biliyorum mevzuat değişmedi ise tabi. Heyet raporu alıp evde oturabiliriz yada yasal izin sitene kadar dayanıp ise gitmeye çalıs.

Ama sürekli rapor alman(haklı sebebin de olsa işten cikarilma sebebi mi bilmiyorum bilen biri yorumlarda iyi olur) işten çıkarma sebebi mi bilmiyorum.

Sakin sozlu lafı ile hareket edip ise gitmemezlik yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…