2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende 2 gün önce 3.dozu oldum 2 dozu kızımda olduğum için şuan tek doz yeterli doğumdan sonra bir doz daha olacağım burada bir arkadaş kasılmaları tetikliyor yazınca yaptırmadan doktoruma mesaj attım biraz kızdı kasılmaları tetiklese ben neden yaptır diyeyim sana ne dusmanligim var dedi zaten riskli gebelik dedi bir güzel azarladı bu arada ilk ikisinde kolum çok agrimisti aspirin kullandığım için mi bilmiyorum bunda çok şükür hiç minnacık bile ağrı olmadı Kovit asisinda 3. dozu tetanozdan en az 2 hafta sonra yaptır demişti onu tekrar sormaya korktum

Kızlar doğum yapınca lohusa zamanıı için nevresim seti aldınız mı? Annem dantelli dayatmadan kendim halletmek istiyorum. Şık, asil, sade ve güpürlü model arıyorum helppp meeee
Öyle bir şey mi varmış? Benim doğumum kendi bulunduğum ilde değil kaynanamların evinin olduğu ilde olacak. O yüzden gerek yok zaten. Kendi evimde olsaydım da gerek yoktu çünkü kimse 22 saatlik yolu gelmezdi

Ben 2 gündür sakıza sardım biraz rahatlatıyor gibi
Benim çalıştığım hastanede ki dahiliye doktorum hamilelikte çok sakız çiğnemek sende ve bebekte çok gaz oluşturur doğduğu zaman kolik olur demişti kızımda aşırı cigniyordum çok rahatlatiyordu kızımda geçmeyen gaz sancıları vardı üstelik normalde 3-4 ay süren kızımda 1 yıla yakın devam etti halada bazen zorlaniyorda şimdi oğlumda hiç cignemedim bakalım doğduğu zaman gaz problemi muhakkak olacak ama ne kadar sürecek inşallah hiç olmazda

Daha ortada bebe kıyafeti yok ben detaylı ultrasondsn sonraya bıraktım herseyi ama simdiden yarım saat yürüsem yoruluyorum, agırlastıkca zor olacak gibi, alınacak da bir sürü şey var
Bende ilk takimlarini internette dün aldım bugün gelecek bakalım çok beğenirsem burda paylaşırım fikir olur

Sır perdesi acildi

Aynen hemşire öyle dedi bende kararsız karmaşıklardayım doktor ısrarla bir yeter filan dedi
Doktor 1 yeter dediyse doktoru dinle bosver, sorumlu o :))

Kızlar mide yanması yaşayanlar. Yemek yedikten sonramı oluyor sizdede? Bende aç karına çok olmaz

Aç tok farketmiyor bende hep oluyor. Nornal zamanda reflude olduğu için 7/24 mesai, yanma, öksürme...

Ben de riskli gebeyim bu yüzden perinatolog takibimi yapıyor ki tetanazoun ne cok yarari olur ne de zararı olur yaptirailirsin dedi. Eger ciddi risk tasisa benim gibi 2 erken dogum geçiren bir anne adayına izin vermezdi diye düşünüyorum şahsi olarak.

Ay deme bende gaz olmasını pek umursamamda bebekte olursa yanarım

Kızlar bebeğin kıyafetlerini yıkıyıp ütüleme vs yerleştirme olayına ne zaman başlayacaksınız?
Ben mayıs sonu gibi yapacağım zaten nasipse haziran da yola çıkacağız anca olur. Sadece müslinlerini kalın battaniye çarşaf vs yıkayıp ütüledim. Onlar bile zor gelmişti. Kıyafetler daha zor gelir. O yüzden kaynanam yapacak. Zaten yeni yeni alıyorum kıyafetlerini. Geçen gün bunları aldık bir de 3 takım hastane çıkışı var. O kadar

Eklentiler

• IMG-20220411-WA0003.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 94
Kızlar bebeğin kıyafetlerini yıkıyıp ütüleme vs yerleştirme olayına ne zaman başlayacaksınız?
Bebeğin kıyafetlerini alma olayına dün başladım 30. haftada yıkarım utulerim inşallah gününde gelir alacak o kadar çok şey var ki Aslan'ıma kızıma anneannesi hep pembe almış o yüzden herşey mecburen yenileniyor

O cilekli olanın 1 yaş olanını görümcem almış bana

Ben indirim zamanında tam cinsiyet öğrenmiştim baya doldurdum valla annem bi yandan ben bi yandan cocugun her şeyi çıktı

Ben indirim zamanında tam cinsiyet öğrenmiştim baya doldurdum valla annem bi yandan ben bi yandan cocugun her şeyi çıktı
Kuzum tam olarak neler aldın? Ben çok kararsızım fazla almak istemiyorum hemen büyüyorlar diye

Ay deme bende gaz olmasını pek umursamamda bebekte olursa yanarım
İnşallah olmaz benim kız erken doğduğu içinde o kadar uzamış olabilir kızımda 10 günde bir doktora gaz problemi için gittiğimizde 3-4 aya duzelir diyordu bizimki çok uzadı cokda zor gazlı kolik bebekti saatlerce masaja rağmen ama arkadaşımın bebeğide aynı haftada doğdu erken dogmayla alakali olsaydi onunkide o kadar uzun sürerdi onun bebeği 4 ayda düzeldi çok şükür

Kuzum tam olarak neler aldın? Ben çok kararsızım fazla almak istemiyorum hemen büyüyorlar diye
Kuzum 0-3 aylık 8-9 tane tulumu var. 5 tane falan kısa kollu zıbını var. 5 tanede askılı alıcam. Uzun kollu almıcam onları 3-6 aylık aldım zıbın olarak. 2 hastane cıkısı aldım 7’li. 3-4 tane müslin örtü aldım bi tanesi kalın diğerleri ince. Yelek aldım geceleri tulumunun üstüne giydiririm diye. Birkaç tanede altlı üstlü takımı var 0-3 aylık. Çorap aldık.
Nevresim takımı alıcam bi beşigine göre o kaldı
3-6 aylık elbise tulum zıbın falan aldım nerdeyse 3-6 ayını bile dizdim diyebilirim. astronot tulum aldım 6-9 aylık.

Yurtdışında doktorlar aşı falan yaptırmıyormuş hiç. Kuzenimle görüştüm bugün bende merak ettim açıkçası . Kendisi avusturyada dogurdu hiç aşı olmamış. Emzirirken oldum covidi falanda dedi.

Canım benim de devamlı gittiğim perinatalogumda kadın doğum doktorumda ilk sorduğumda ikiside yaptır dedi ama detaylı USG sonrası dedi rahim kasılmaları falan diyince tekrar sorma gereği duydum senin erken doğumların neden kaynakliydi doktorun ne diyor bu konuda kaçıncı haftada oldular üzülerek soruyorum inşallah seni uzmemisimdir sorumla özür dileyerek soruyorum

Canım 0-3 ay biraz fazla almışsın sanki. Daha fazla alma bence.1 aydan sonra giyemiyorlar çoğunu.

Kızlar doğum yapınca lohusa zamanıı için nevresim seti aldınız mı? Annem dantelli dayatmadan kendim halletmek istiyorum. Şık, asil, sade ve güpürlü model arıyorum helppp meeee

Gelen gidenim çok olacak mecbur özenli bir şey almalıyım ben ya keşke il dışında olsam kimse gelmese
Minik bebekle eve anneler kardesler disinda misafir kabul etmesen keske. Ama ediceksen de nevresimi napcan yatakta olmicaksin birileri gelince. Guzel bi yatak ortun varsa onunla kapatirsin yatagi bitti gitti. Ha salona kendime yatak yapcam diosan o zaman nevresim sart. Benm ceyizimde gelenler var annem o niyetle bi mavi bi pembe yaptirmis duruyo kullanilmadi hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…