- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Bende 2 gün önce 3.dozu oldum 2 dozu kızımda olduğum için şuan tek doz yeterli doğumdan sonra bir doz daha olacağım burada bir arkadaş kasılmaları tetikliyor yazınca yaptırmadan doktoruma mesaj attım biraz kızdıBen dun ilk dozunu oldum 2. Dozu da bir ay sonra olacağım. Tam 20+0 da oldum ilk dozu. Agrı, o bolgede ateş yapar dedi hemşireler, ne agrı ne ateş oldu çok sukur sanki hiç aşı olmamışım gibi, burada bir arkadas kasılmaları tetikliyormus tetanoz aşısı demişti. Hamileliğin basından beri kasılmalardna muzdarip olan biri olarak Doktoruma da hemsirelere de sordum, oyle bir etkisi yokmus, ben de cok sukur aşıdan sonra öyle bir etki görmedim
Öyle bir şey mi varmış? Benim doğumum kendi bulunduğum ilde değil kaynanamların evinin olduğu ilde olacak. O yüzden gerek yok zaten. Kendi evimde olsaydım da gerek yoktu çünkü kimse 22 saatlik yolu gelmezdiKızlar doğum yapınca lohusa zamanıı için nevresim seti aldınız mı? Annem dantelli dayatmadan kendim halletmek istiyorum. Şık, asil, sade ve güpürlü model arıyorum helppp meeee
Benim çalıştığım hastanede ki dahiliye doktorum hamilelikte çok sakız çiğnemek sende ve bebekte çok gaz oluşturur doğduğu zaman kolik olur demişti kızımda aşırı cigniyordum çok rahatlatiyordu kızımda geçmeyen gaz sancıları vardı üstelik normalde 3-4 ay süren kızımda 1 yıla yakın devam etti halada bazen zorlaniyorda şimdi oğlumda hiç cignemedim bakalım doğduğu zaman gaz problemi muhakkak olacak ama ne kadar sürecek inşallah hiç olmazdaBen 2 gündür sakıza sardım biraz rahatlatıyor gibi
Bende ilk takimlarini internette dün aldım bugün gelecek bakalım çok beğenirsem burda paylaşırım fikir olurDaha ortada bebe kıyafeti yokben detaylı ultrasondsn sonraya bıraktım herseyi ama simdiden yarım saat yürüsem yoruluyorum, agırlastıkca zor olacak gibi, alınacak da bir sürü şey var
Yok kuzum dolap almıstık biz evlendigimizde ikeadan o odaya. Montlarımızı vs koyuyorduk, nevresim takımları falan. Şimdi onlar toplanacak. Ama ilk etapta bebegin elbiseleri battaniyeleri vs gibi esyaları koyacağım dolabına sadece. Diğer kıyafetleri icin alt acmalık özellikli bir şifonyer dolap yaptıracagım ikeanın bu 8 cekmeceli modellerinden. Üstünü masif çam yaptırıcam . İkeada bembeyaz olarak var cünkü. Acıklayabildim mi bilmiyorım:)
Doktor 1 yeter dediyse doktoru dinle bosver, sorumlu o :))Aynen hemşire öyle dedi bende kararsız karmaşıklardayım doktor ısrarla bir yeter filan dedi
Kızlar mide yanması yaşayanlar. Yemek yedikten sonramı oluyor sizdede? Bende aç karına çok olmaz
Bende 2 gün önce 3.dozu oldum 2 dozu kızımda olduğum için şuan tek doz yeterli doğumdan sonra bir doz daha olacağım burada bir arkadaş kasılmaları tetikliyor yazınca yaptırmadan doktoruma mesaj attım biraz kızdıkasılmaları tetiklese ben neden yaptır diyeyim sana ne dusmanligim var dedi zaten riskli gebelik dedi bir güzel azarladı bu arada ilk ikisinde kolum çok agrimisti aspirin kullandığım için mi bilmiyorum bunda çok şükür hiç minnacık bile ağrı olmadı Kovit asisinda 3. dozu tetanozdan en az 2 hafta sonra yaptır demişti onu tekrar sormaya korktum
Ay deme bende gaz olmasını pek umursamamda bebekte olursa yanarımBenim çalıştığım hastanede ki dahiliye doktorum hamilelikte çok sakız çiğnemek sende ve bebekte çok gaz oluşturur doğduğu zaman kolik olur demişti kızımda aşırı cigniyordum çok rahatlatiyordu kızımda geçmeyen gaz sancıları vardı üstelik normalde 3-4 ay süren kızımda 1 yıla yakın devam etti halada bazen zorlaniyorda şimdi oğlumda hiç cignemedim bakalım doğduğu zaman gaz problemi muhakkak olacak ama ne kadar sürecek inşallah hiç olmazda
Ben mayıs sonu gibi yapacağım zaten nasipse haziran da yola çıkacağız anca olur. Sadece müslinlerini kalın battaniye çarşaf vs yıkayıp ütüledim. Onlar bile zor gelmişti. Kıyafetler daha zor gelir. O yüzden kaynanam yapacak. Zaten yeni yeni alıyorum kıyafetlerini. Geçen gün bunları aldık bir de 3 takım hastane çıkışı var. O kadarKızlar bebeğin kıyafetlerini yıkıyıp ütüleme vs yerleştirme olayına ne zaman başlayacaksınız?
Bebeğin kıyafetlerini alma olayına dün başladımKızlar bebeğin kıyafetlerini yıkıyıp ütüleme vs yerleştirme olayına ne zaman başlayacaksınız?
O cilekli olanın 1 yaş olanını görümcem almış banaBen mayıs sonu gibi yapacağım zaten nasipse haziran da yola çıkacağız anca olur. Sadece müslinlerini kalın battaniye çarşaf vs yıkayıp ütüledim. Onlar bile zor gelmişti. Kıyafetler daha zor gelir. O yüzden kaynanam yapacak. Zaten yeni yeni alıyorum kıyafetlerini. Geçen gün bunları aldık bir de 3 takım hastane çıkışı var. O kadar
Ben indirim zamanında tam cinsiyet öğrenmiştim baya doldurdum valla annem bi yandan ben bi yandan cocugun her şeyi çıktıBebeğin kıyafetlerini alma olayına dün başladım30. haftada yıkarım utulerim inşallah gününde gelir alacak o kadar çok şey var ki Aslan'ıma kızıma anneannesi hep pembe almış o yüzden herşey mecburen yenileniyor
Alsınlar alsınlar.O cilekli olanın 1 yaş olanını görümcem almış bana
Kuzum tam olarak neler aldın? Ben çok kararsızım fazla almak istemiyorum hemen büyüyorlar diyeBen indirim zamanında tam cinsiyet öğrenmiştim baya doldurdum valla annem bi yandan ben bi yandan cocugun her şeyi çıktı
İnşallah olmaz benim kız erken doğduğu içinde o kadar uzamış olabilir kızımda 10 günde bir doktora gaz problemi için gittiğimizde 3-4 aya duzelir diyordu bizimki çok uzadı cokda zor gazlı kolik bebekti saatlerce masaja rağmenAy deme bende gaz olmasını pek umursamamda bebekte olursa yanarım
Kuzum 0-3 aylık 8-9 tane tulumu var. 5 tane falan kısa kollu zıbını var. 5 tanede askılı alıcam. Uzun kollu almıcam onları 3-6 aylık aldım zıbın olarak. 2 hastane cıkısı aldım 7’li. 3-4 tane müslin örtü aldım bi tanesi kalın diğerleri ince. Yelek aldım geceleri tulumunun üstüne giydiririm diye. Birkaç tanede altlı üstlü takımı var 0-3 aylık. Çorap aldık.Kuzum tam olarak neler aldın? Ben çok kararsızım fazla almak istemiyorum hemen büyüyorlar diye
İlk bebeğimde hamilelikte 2 doz hamilelikten sonra 3 doz oldum. İkinci ve bu hamileliğimde olmadım o yüzden.Hanımlar tetanoz aşısını 1 dozcmu 2 doz mu oldunuz
Canım benim de devamlı gittiğim perinatalogumda kadın doğum doktorumda ilk sorduğumda ikiside yaptır dedi ama detaylı USG sonrası dedi rahim kasılmaları falan diyince tekrar sorma gereği duydum senin erken doğumların neden kaynakliydi doktorun ne diyor bu konuda kaçıncı haftada oldular üzülerek soruyorum inşallah seni uzmemisimdir sorumla özür dileyerek soruyorumSır perdesi acildi
Doktor 1 yeter dediyse doktoru dinle bosver, sorumlu o :))
Aç tok farketmiyor bende hep oluyor. Nornal zamanda reflude olduğu için 7/24 mesai, yanma, öksürme...
Ben de riskli gebeyim bu yüzden perinatolog takibimi yapıyor ki tetanazoun ne cok yarari olur ne de zararı olur yaptirailirsin dedi. Eger ciddi risk tasisa benim gibi 2 erken dogum geçiren bir anne adayına izin vermezdi diye düşünüyorum şahsi olarak.
Canım 0-3 ay biraz fazla almışsın sanki. Daha fazla alma bence.1 aydan sonra giyemiyorlar çoğunu.Kuzum 0-3 aylık 8-9 tane tulumu var. 5 tane falan kısa kollu zıbını var. 5 tanede askılı alıcam. Uzun kollu almıcam onları 3-6 aylık aldım zıbın olarak. 2 hastane cıkısı aldım 7’li. 3-4 tane müslin örtü aldım bi tanesi kalın diğerleri ince. Yelek aldım geceleri tulumunun üstüne giydiririm diye. Birkaç tanede altlı üstlü takımı var 0-3 aylık. Çorap aldık.
Nevresim takımı alıcam bi beşigine göre o kaldı
3-6 aylık elbise tulum zıbın falan aldım nerdeyse 3-6 ayını bile dizdim diyebilirim.astronot tulum aldım 6-9 aylık.
Kızlar doğum yapınca lohusa zamanıı için nevresim seti aldınız mı? Annem dantelli dayatmadan kendim halletmek istiyorum. Şık, asil, sade ve güpürlü model arıyorum helppp meeee
Minik bebekle eve anneler kardesler disinda misafir kabul etmesen keske. Ama ediceksen de nevresimi napcan yatakta olmicaksin birileri gelince. Guzel bi yatak ortun varsa onunla kapatirsin yatagi bitti gitti. Ha salona kendime yatak yapcam diosan o zaman nevresim sart. Benm ceyizimde gelenler var annem o niyetle bi mavi bi pembe yaptirmis duruyo kullanilmadi hicGelen gidenim çok olacak mecbur özenli bir şey almalıyım ben ya keşke il dışında olsam kimse gelmese
İlk hevesle öyle aldık artık almıyorum 0-3 ay hiç zaten canım.Canım 0-3 ay biraz fazla almışsın sanki. Daha fazla alma bence.1 aydan sonra giyemiyorlar çoğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?