- 9 Kasım 2018
- 453
- 454
- 103
- 29
Arkadaşım 30.haftalara kadar ozele arada da eğitim araştırma Hastanesi'ne gitti doğumu eğitim araştırma Hastanesi'nde yaptı sonra özel oda da kaldı çok az bir miktar ücret ödedi ama özel oda her zaman bulunmayabiliyormus şansına boş ise kalınabilir canımAynen canım benimde aklıma yattı randevu aldım işte 23une Bi gidip kayıt açtırmak lazımmış doğum anında zorluk olmasın diye tarama sonucu kan idrar bebegin ultrasonu gibi onları halledicem bakalim
Sağol canımidrarda kanda temiz çıktı aslında, tek kullanımlık toz verdi dün kullandım bugün de kullan dedi. Dün progestan iğnede yapıldı. Fitil olarak sabah akşam devam edecem bide proluton depot diye bir iğne verdi haftada bir yaptır erken doğumu engellemek için dedi.
Normalde kızımda 25te kasılmalarım başlamıştı senin gibi takipli gitmiştim. Hatta nst ye falanda erken başladık o zaman. Bunda da herşey yolundaysa 37 de alırız dedi çok çok iyi olursan belki 38 demişti ama o kısım hayal gibi geliyor artık
Şimdi de yatacaz bakalım bir süre inşallah zamanında gelirler
35te cılız kızımda bir çene kuvveti vardı görmen lazımdı
Öyle mi iğneyi bilmiyordum azıcık korkarım da kendilerinden detayına hala bakamadımProlutonn da bir çeşit progestan sadece ampul formatında. Desteklemiş iğne ile doktor cnm. Kanda olmasa da idrarda varsa fıtıl gerekiyor, hatta bana önlem amaçlı haftada 1 fitil verdi, idrar enfeksiyonun önlemek için. Ağır da kaldırma riskli, tetiklemesin
Ohooo 35 çok iyi hafta, ben o haftaya raziyim :) masallah kızına
Hamilelikte yükseldiğini öğrenince bi rahatlama geldi zaten bana bayramdan hemen önce vermiştim testi gittim rahat rahat tatilimi yaptım geldim ağrı yanma vs yok zaten daha hala göstermedim sonuçlarıCanımm bnm de hep çıkıyor idrarda
Hacettepe de kültüre baktılar hatta
Hiç bakteri üremedi ama hala çıkıyor
Canim havalar cok dengesiz usutuyosundur. Benm de karin agrim bacak agrim gecmiyo usudukce mesela. Bi de azck sicak.gorsem.uyuyakaliorum. yaz gelse rahatlicaz dicem ama nereye rahatlicaz nefes alamicaz. Biz anca eylule rahatlarizKızlar ya bu bende arada Bi oluyo ya boğazıma sahip cikamiyo fazla kaçırıyorum, yada hala üsütüyorum ince giyince.. nabzım hızlanıyor vücudumun direnci Bi anda dusuyo hissediyorum başımda dönme kalbimde çarpıntı oluyo sonra Bi mide bulantısı istifa ettim az önce sonrasında baya rahatladım.. herseyim düzeldi şükür nabzim midem vs anlamadım gitti Bi türlü
Canım gündüz mesajlara göz gezdirirken gördüm de o an alıntılayıp yazamadım ank şehir hastanesinde randevu zor buldum demişsin ya artık sabahları erken saatte randevusuz gidince sıra alınıyormuş öyle demişti önceki haftalarda zoomda hemşire birisi sormuştu MHRS den randevu alamıyorum diye pamdemi bitti artık erken gelirseniz randevu almadan muayene olabilirsiniz demişti. Bende kontrollerime orada gidiyorum, hastanede yatış deneyimim de var geçen sene hsg den enfeksiyon kapıp yatmıştım 1 hafta kadın doğumda. Tek kişilik odaydı hemşireler doktorlar güzel ilgilendilendiler yemekleri güzeldi çok memnun kaldım özel hastane gibiydi bende orda doğurcam Allah nasip ederseKime sorsam çok memnun bende denicem bakalım nasip şimdiki şehir hastanelerini çok övüyolar evime uzak biraz ama sancıları takip etmeye calisicam yolda molda dogururum sonra Allah vermsin
Dikkat et şunun şurasında en fazla 3 ay kaldı, dinlenmeye bak. Şeker yüklemesi de 2 kere şekerli.su içmekten de tek seferde 75lik yap kurtul. Zaten hamilelik şekeri olsa genelde suyu fazla oluyor, öyle bir şey soylemediyse temiz çıkacaktır muhtemelen.Kızlar kontrolden çıktım rahim ağzın kapalı, plesenta yukarıda, bebek kalp atımları iyi dedi. Bu doğum ağrısı veya sancısı değil idrar ve kanda temiz çıktı. Ama sen böyle kendini yorar ağrıların böyle giderse erken doğumu tetiklersin dedi ağrıları normale göre fazla bulduşimdi sabah akşam progestan fitil, haftada 1 iğne kullanacam. Tansiyon Ölçümlerin iyi pazartesi günü de şeker yüklemesi yapalım dedi. Normalde 50mg yapıyor ama kızda 50de 1.saat 140 çıkmış tekrar 75lik yaptık diye bunda direk 75lik dedi
Benim doktorum böyle şeyleri emin olmadan benimle paylaşmıyor hiç. Yapılacak bir şey yoksa, hele de emin değilse keşke hiç bir doktor paylaşmasa. Belki de yanlış gördü ne gerek var seni de telaşlandırmasına. Kesin bir şey soylememis zaten sen de düşünüp üzülme, hele netten hiç bakma hep en kötü senaryo çıkıyor Google'da insanın karşınaSelam kızlar ben bugün kontrole gittim doktor bebeğin kafasinda ödem var gibi dedi ama emin olamadi takip ederiz dedi çok moralim bozuldu bilgisi olan varmı
Senin biraz da gurbet+yalnızlık da etkili olmuştur bence. Lohusalık bebekle başbaşa kaldığın saatler ne kadar uzunsa o kadar uzuyor benceKesinlikle katiliyorum. Ilk gebeligimde birebir yasadim. Gebelik sekeri yabanci olfugum bir konu oldugu icin ve doktorlarin denetiminden dolayi son 3 ayim stresli gecti. O stresi 1 yilda uzerimden zor attim. Bence lohusaligim bebegim 10 aylikken bitti, o derece
Ay benim eşim de benim hakkımda aynı senin yazdığın gibi düşünüyordur. Ben ve abisi kızımızın adını Deniz koymak istiyoruz ama babasına beğendiremiyoruz. Yanına bir isim bul diyoruz, o da yok anca bulduğumuz ismi beğenmeyip arıza çıkarıyor. Önce TR kimliği çıkacağı için sen uyurken ben nüfusa gidip cikaricam kimliğini diyorumKizlar napiyosunuz mesajlar birikmiş ben arkadaşlarla pijama partisi modundaydim iki gündür yoktum mesajlar çok birikmiş ama okuyamadim uykusuzum üşendimkocambeyle bebegin ismine karar veremiyoruz takti kafaya yiğite bende yiğit istemiyorum sinir ediyor ortak karara varamiyoruz
Böyle olduğun zaman hiç tansiyonunu ölçtün mu?Kızlar ya bu bende arada Bi oluyo ya boğazıma sahip cikamiyo fazla kaçırıyorum, yada hala üsütüyorum ince giyince.. nabzım hızlanıyor vücudumun direnci Bi anda dusuyo hissediyorum başımda dönme kalbimde çarpıntı oluyo sonra Bi mide bulantısı istifa ettim az önce sonrasında baya rahatladım.. herseyim düzeldi şükür nabzim midem vs anlamadım gitti Bi türlü
Ay bana da dediler onu 16 haftalıkken çok korkmuştum ama sonraki randevuda görmediler yoktu sende daha 14. Haftadaymışsın telaş yapma çoğu bebekte gelişim aşamasında oluyormuş bu kistik ödem gibi yapılar doktorlar önemseyip söylemiyorlarmış bile anneye. 28. Haftaya kadar kendiliğinden geçiyormuş hatta kafasında kistle doğup doğduktan sonra geçenler bile varmış. Down sendromundan şüphelendirecek başka bir bulgu yoksa tek başına bir şey ifade etmiyor bebeğin gelişiminde zekasında herhangi bir geriliğe de sebep olmuyor büyüyüp geliştikçe kendiliğinden yok olacak inşallah panikleyip bebişi de kendini de üzme lütfenSelam kızlar ben bugün kontrole gittim doktor bebeğin kafasinda ödem var gibi dedi ama emin olamadi takip ederiz dedi çok moralim bozuldu bilgisi olan varmı
Öyle mi iğneyi bilmiyordum azıcık korkarım da kendilerinden detayına hala bakamadımidrarda hafif dedi bu değerle tozu yeterli gördü. Geçmezse haftaya tekrar konuşalım dedi muhtemelen geçmezse dediğin gibi fitil verecek
Teşekkürler teyzesi daha da fazlasını görün inşallah canım
Hepsi ayni midir bilmem ama kayseri sehir hastanesinde sezeryan cok rahat. Spinalle yapiyolar. Takipli doktorun mesai saati icinde oldugu icin giriyo tabi ki ameliyata. Refakatci de aliyolar. Sadece ziyaret saatleri ozeldeki gibi genis degil. Ola ki esin geldi ama ziyaret saati disinda. Yanindaki refakatcinin asagi inip refakatci kartini esine vermesi asagida beklemesi gerekiyo esin inene kadar. Onun disinda ozel oda da tutuyosun falan. Ki kayseridekinde yanlis duyum diilse odalarin hep tek kisilik oldugunu solediler bilemiorum.her yerde oledir belkiBugün bir çok kişi kontrole gitmiş herhalde. Bizim de kontrolümüz vardı. Dün şeker yüklemesi yaptırmıştım çok şükür sonucu temiz çıktı. Magnezyumum biraz düşük. Ferritin ve Kalsiyum sınırda çıkmış. Hepsi için takviye verdi. Kızımızın gelişimi iyiymiş. Bunlar güzel haberler.
Benim doktor sülalesi rahatgillerden olduğu için çarpıntıya hamilelikte normal, ferritin zaten herkesin düşük dediBen muhtemelen hafif kansızlıktan dolayı çarpıntım oluyor diye düşünüyorum. Doktorum da muhtemelen zaten takviye verdim daha da yapılacak bir şey yok diye rahat.
Amma velakin asıl haber, plasenta aşağıdaymışAslında baştan beri aşağıdaymış ama doktor bana söylememiş, "baştan beri bu şekilde zaten ama senin hamileliğin başından beri hiç kanaman olmadı o yüzden telaş edilecek bir durum yok daha vakit var çıkar yukarı inşallah" dedi.
Kendisi ya da çevresinde böyle plasentası asağıda olup da sonradan yukarı çıkan var mı? Yoksa bana sezaryen yolları mi görünüyor?
Kesin sezaryen olacaksam hiç özel hastaneye gitmeyip şehir Hastanesi'nde mi doğursam acaba? Gidenler çok memnun. Buradaki yorumlar da genelde çok olumlu. Sonuçta planlı olur muhtemelen mesai saatleri içinde olunca doktor seçme şansım da olur belki. Doğum sonrası refakatçi kabul ediyorlardır herhalde ameliyatlı haliyle anneyle bebeği tek bırakmıyorlardır herhalde.
Ay kafamda binbir soruTam doktorumu hastanemi buldum, doula mi falan ayarladım derken plasenta aşağıda çıktı işler karıştı
Öylemi inşaAllah öyledir canım ya ense kalınlığı güzel dedi ikili tarama yaptırmadım zaten. İçime bir nebze su serptin ister istemez psnikledim inanki zor uyudum cuma her ihtimale karşı üniversiteye gidip göstereyim İnşaAllah olumlu şeyler duyarımAy bana da dediler onu 16 haftalıkken çok korkmuştum ama sonraki randevuda görmediler yoktu sende daha 14. Haftadaymışsın telaş yapma çoğu bebekte gelişim aşamasında oluyormuş bu kistik ödem gibi yapılar doktorlar önemseyip söylemiyorlarmış bile anneye. 28. Haftaya kadar kendiliğinden geçiyormuş hatta kafasında kistle doğup doğduktan sonra geçenler bile varmış. Down sendromundan şüphelendirecek başka bir bulgu yoksa tek başına bir şey ifade etmiyor bebeğin gelişiminde zekasında herhangi bir geriliğe de sebep olmuyor büyüyüp geliştikçe kendiliğinden yok olacak inşallah panikleyip bebişi de kendini de üzme lütfen
Hiç sorma canım ya nettende baktım zaten bakmaz olsaydım sağolsun doktorum cinsiyeti söyledi ama sevincimi bir güzel kursağımda bıraktı sevinemedim bileDikkat et şunun şurasında en fazla 3 ay kaldı, dinlenmeye bak. Şeker yüklemesi de 2 kere şekerli.su içmekten de tek seferde 75lik yap kurtul. Zaten hamilelik şekeri olsa genelde suyu fazla oluyor, öyle bir şey soylemediyse temiz çıkacaktır muhtemelen.
Benim doktorum böyle şeyleri emin olmadan benimle paylaşmıyor hiç. Yapılacak bir şey yoksa, hele de emin değilse keşke hiç bir doktor paylaşmasa. Belki de yanlış gördü ne gerek var seni de telaşlandırmasına. Kesin bir şey soylememis zaten sen de düşünüp üzülme, hele netten hiç bakma hep en kötü senaryo çıkıyor Google'da insanın karşına
Deniz gayet hoşturSenin biraz da gurbet+yalnızlık da etkili olmuştur bence. Lohusalık bebekle başbaşa kaldığın saatler ne kadar uzunsa o kadar uzuyor bence
Ay benim eşim de benim hakkımda aynı senin yazdığın gibi düşünüyordur. Ben ve abisi kızımızın adını Deniz koymak istiyoruz ama babasına beğendiremiyoruz. Yanına bir isim bul diyoruz, o da yok anca bulduğumuz ismi beğenmeyip arıza çıkarıyor. Önce TR kimliği çıkacağı için sen uyurken ben nüfusa gidip cikaricam kimliğini diyorum
Ben plesenta previaliyim dr nasil söylemez ya iliski yasak direk kanama yapabilir yani gerçi tam kapamamiş olabilir sizinki ama benimki yakinken bile uyarmisti doktor 14. Haftadan beri rahim agzinda ve asla yukari cikmadi ama bi arkadaşin yukari dogru kaymişti sanki burda birde günde 45 dk fazla yurumek agir kaldirmak iş yapmak yasak doktorum beni böyle uyardi eltim pndemiden önce sezeryan ile dogum yapti sadece bebegin ustunu giydirmem icin beni yogun bakima alip geri cikarmislardi refakatçi kabul edilmiyor diye biliyorum devlette degismediyse eğerBugün bir çok kişi kontrole gitmiş herhalde. Bizim de kontrolümüz vardı. Dün şeker yüklemesi yaptırmıştım çok şükür sonucu temiz çıktı. Magnezyumum biraz düşük. Ferritin ve Kalsiyum sınırda çıkmış. Hepsi için takviye verdi. Kızımızın gelişimi iyiymiş. Bunlar güzel haberler.
Benim doktor sülalesi rahatgillerden olduğu için çarpıntıya hamilelikte normal, ferritin zaten herkesin düşük dediBen muhtemelen hafif kansızlıktan dolayı çarpıntım oluyor diye düşünüyorum. Doktorum da muhtemelen zaten takviye verdim daha da yapılacak bir şey yok diye rahat.
Amma velakin asıl haber, plasenta aşağıdaymışAslında baştan beri aşağıdaymış ama doktor bana söylememiş, "baştan beri bu şekilde zaten ama senin hamileliğin başından beri hiç kanaman olmadı o yüzden telaş edilecek bir durum yok daha vakit var çıkar yukarı inşallah" dedi.
Kendisi ya da çevresinde böyle plasentası asağıda olup da sonradan yukarı çıkan var mı? Yoksa bana sezaryen yolları mi görünüyor?
Kesin sezaryen olacaksam hiç özel hastaneye gitmeyip şehir Hastanesi'nde mi doğursam acaba? Gidenler çok memnun. Buradaki yorumlar da genelde çok olumlu. Sonuçta planlı olur muhtemelen mesai saatleri içinde olunca doktor seçme şansım da olur belki. Doğum sonrası refakatçi kabul ediyorlardır herhalde ameliyatlı haliyle anneyle bebeği tek bırakmıyorlardır herhalde.
Ay kafamda binbir soruTam doktorumu hastanemi buldum, doula mi falan ayarladım derken plasenta aşağıda çıktı işler karıştı
Benim böyle olduğunda şekerim düşmüş oluyorum hemde baya. 50 55 falan oluyor. Şeker ölçebilirsin o anda. Tabi tansiyon da buna bağlı olarak düşüş gösteriyor hemenKızlar ya bu bende arada Bi oluyo ya boğazıma sahip cikamiyo fazla kaçırıyorum, yada hala üsütüyorum ince giyince.. nabzım hızlanıyor vücudumun direnci Bi anda dusuyo hissediyorum başımda dönme kalbimde çarpıntı oluyo sonra Bi mide bulantısı istifa ettim az önce sonrasında baya rahatladım.. herseyim düzeldi şükür nabzim midem vs anlamadım gitti Bi türlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?