2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya vicdan sahibiysen azcik vefa duygun varsa zaten sen de seni buyuten insanlarin iyiliklerini istersin elinden geleni yaparsin ama bu bahsettigin gibi seni direkt kullanilacak piyon gibi gormeleri ve bundan rahatsiz olmamalari cok insani irrite ediyor.

Ayyy ne kadar tanıdık bir sahne böyle. İlk evlendiğimizde 2 yıl bizde yaşadık aynı şeyi. Her ayın 15 inde telefonumuz çalardı Allahtan sonra borca girdik eşim istese de veremedi
Hahah biz boyle ebeveynler olmayiz insallah. Ne bilim ben olmam sanirim ya. Utanirim cocugumdan para istemeye sanirim. Aksine benim ona destek olmam gerekir bir ev bir birikim birakmam gerek diye dusunuyorum. Esimle hep cocuklarin gelecegini refahlari icin yapabileceklerimizi konusuyoruz. Normali bu sanirim. Insallah biraz da olsun destek olabiliriz.

Kesinlikle katılıyorum. Yoksa insan bunu isteyerek yapar ,isteyerek yapmalı. Diğer türlüsü irite edici.

Bu akşam bdv konularına girmişiz hanımlar benimkini geçen az buçuk anlatmıştım. Valla çoğu böyle cins galiba . Bizimki de bir ikidir doğumda kızına en iyi annesi bakar diyor birkaç cümle sonrası kaynana yaşlanınca bakan gelinlere geliyor. Şimdilik birşey demeden bekliyorum sonunu nereye bağlayacak

Geniz akıntımı baya azalttı canım dün gece uyuyabildim biraz şükür kuru öksürük de var konuşmanın ortasında boğuluyorum onu da geçirir inşallah gerçekten mucize gibi bişeymiş dedim sabah kalktığımda gebeler içebilir dedi dün aktar da bana eşin neden izin vermiyordu ki
Zencefilim kalmamış evde ondan da alayımm
yarın çayın içine limonu sıkıp sıkıp içtim bende ekşi ekşi

Müslini bende tek kat yapmaya karar verdim zaten penye battaniyesi falan var kalın yapmaya gerek yok yaz günü bencede kaba oluyor çift katlı
Amin canım insalalh iyi olursun. Bizide haberdar et.
Tamam canım teşekkür ederim düne göre iyiyim kozalak şurubuyla hafifledi biraz kuru öksürüğe boğuluyorum şimdi de kozalak şurubu iki güne keser dedi aktar biri gitti biri kaldı yarını da atlatırsam öbür günü heyecanla bekliyorum geçecek mi diye ne meret hastalıkmış yahu
Gecmis olsun insallah gecer ya kozalak surubu mu kullaniyorsjn simdi
Evet canım doktorun verdiği şuruba başlamadım kozalak şurubu alacaksan bu ilacı beklet geçmezse içersin demişti sevimlican sağolsun önerdi kozalağı rahatladım biraz tamamen geçer inşallah kısa zamanda

Benim ilk doğumda ebelerin zamansız ikindirmasından dolayı varis oluşmuştu. Doğum sonrası 45 dk falan dikiş atmıştı doktor Şimdi onlar coştu herhalde diyorum. Pazartesi doktora gidip alttan muayene isticem, baksın bir ne durumdalar diye.

Elime en ufak bir ağırlık alsam sanki oramla taşıyorum. Sürekli şişlik hissediyorum. Hamilelikten önce de adetin ilk günü biraz ayakta kalsam böyle ağrım olurdu şimdi her gün azıcık yorulayim ya da mutfakta falan biraz uzun ayakta kalayim alt tarafım kopacak sanki.

Baskı hissediyorum ama komple tüm vajende hatta daha çok ön kısımlarda. Bebeğin çıkacağı yerde baskı yok arada bir koluyla mi bacagiyla mi bir yeriyle vuruyor kızımız sadece o zaman baskı hissediyorum.

Ben doulaya sordum varisler normal doğuma engel değil dedi ama bizimkiler ne boyutta bilmiyorum. Rahim ağzı da hiç ölçülmedi. Pazartesi doktora gideyim bakalım ne dicek.

Benim de nabzım yükseliyor EKG cektirdik temiz. Az bir kansızlığım var benim de bugük ihtimal sebep o. Doktor gebelikte normal dedi. Sinir stres vs de tetikliyor ama gayet sakinken de 120leri 130lari gördüğüm oldu. Kan ilacını ihmal etme. Normalde az bir düşüklük gibi olsa da kalp hem bize hem bebeğe kan yetiştirmek için hızlı çalışmak zorunda kalıyor. Dinlenince falan da geçmedi benim Eli ayağı kesiliyor insanın hiç dermanı kalmıyor gerçekten hayat kalitesini aşırı düşüren bir şey. Allah devamlı ritim bozukluğu yaşayanların yardımcısı olsun.

Selam hanimlar. 2 gundur ban yedim giremedm neler neler konusmussunuz. Hastalara sifalar diliyorum. Alisveris yapanlara paylasin kiz diyorum. Kv sinden dert yananlara da sabir icin dua ediyorum. En iyi kv evinde oturan arayip sormayan kv. Ilk dogumda benimki beni cildirtmisti bakalim ikincide neler yasancak

Kızımın burnu kanadı yatak döşek kan durdurdum neyse başka yere yatak yaptım. Şimdi şöyle bugün parkta hem kafasını çarpmış taç tokası acıtmış hem de düştü kolunu çarptı. Parkta kısa süre kaldı eve geldigimiz için de baya ağladı oyuna doyamadı ilk defa uzun zaman sonra böyle ağladı kendini harap ederek. Geçtiğimiz yaz da geceleri bir kaç kez böyle burnu kanıyor sabaha doğru her yer kan oluyordu halı yatak ben baya zorlanmıştım. Bir de aşı olmaya gitmiştik geçen 1. Sınıf aşısı çok korktu panikledi 2 kola olmuştu aşıdan hemen sonra bir burnu kanadı gene zor durdurduk. Yani korku mu tetikliyor anlayamadım doktora gitmemiz gerekiyor sanırım fikri olan varmı ??

Ablamda sık sık burunda kanama olurdu ona kılcal damardan kaynaklı olduğunu söylemişlerdi. Bende hamilelikten beri miktarı çok olmasa da yaşıyorum yine kan basıncından kaynaklı diye okumuştum. Bilgim yok ama ağlarken kendini sıkıyorsa acaba damarlar mı zorlanıyor o geldi aklıma. Ben kesinlikle bir uzman görüşü alırdım. Ciddi birşey yoktur ama en azından net cevap alırsınız.

Ben de hic duymadim bilmiyorum ama aklima ilk gelen kilcal damardandir oldu. Aile hekimi de olsa bi doktor gorsun derim nacizane. Kotu bi gun gecirmis ondan aglamis epey yavrum. Iki olayi dusununce hep korktugunda uzuldugunde olmus. Gecmis olsun. Zamanla gecer insallah.

Çok sık değil sayılı oldu ama dediğin gibi uzman görüşü alıp rahat etmem lazm

Teşekkür ederimm görünmesinde fayda var sadece sol burnu çünkü. Sayılı oldu ama kanayinca baya kanıyor. Kılcal damar olabilir .

Çok geçmiş olsun, küçük yaştan beri Burnu kanayan gebeliğin ilk dönemlerinde de olur olmaz yerde burnundan kan gelip durmayan bir insan olarak;

Damarlarım inceymiş ve yakılması gerekiyormuş. Bazı zamanlar hiç temas olmasa da durduk yere burnum kanardı özellikle küçük yaşlarda. Üniversite sonrası kanamalarım durdu denecek kadar azalmıştı ama gebelikte tekrar nüksetti.

Parkta güneş de geçmiş olabilir.

Muhtemelen kılcal damarları ince, şuan yaşı da çok küçük ama belli bir yaşa geldiğinde yaktırabilir, ben yaktırmadım o şekilde devam ediyorum.

Çok çok geçmiş olsun tekrar

Rahatlamana sevindim canım. İnşallah geçer tez zamanda

Çok geçmiş olsun canım. Senim yerinde olsam direkt götürürdüm doktora. Belki çenmli değildir ama en azından bir fikir olur için rahat eder.

Benim oğlumu iki kez doktora götürdüm bu burun kanamalari yüzünden doktor normal dedi burnunun içine sürmemiz için krem verdi yumusatsin diye.Ama tabi insan yine bir tedirgin oluyor normalde olsa bunu doktorun soylemesi insanı rahatlatır. Çünkü banada cok dediler çocuklarda olur diye yine içim rahat etmedi gittim doktora

Ay benimki ne arar ne sorar ne de gelir iki sokak ötemde oturuyor 5 yillik evliyim toplasan 20 kez gelmemiştir bana çok soguklar bende yüz vermedim cocuk olunca degişmez insallah

Cok gecmis olsun. Ben de kilcal damarlardan diye dusundum. Ama yine de doktora gitsen icin rahatlar canim

Ay benimki ne arar ne sorar ne de gelir iki sokak ötemde oturuyor 5 yillik evliyim toplasan 20 kez gelmemiştir bana çok soguklar bende yüz vermedim cocuk olunca degişmez insallah
Benmki capraz binamda oturuyo. Cikip cikip gelmez aramadan gelmez oyle huylari yok aslinda. Ama cok tutucu ve her fikrini soyler. Normal zamanda he diyip geciorum. Ama dogumda oglumu yogunbakima aldiklarinda para icin aliolar demesiyle basladi. Sonra o 3 gun hastaneden cikana kadar cildirtti beni. En sonunda cikista cocugu vermediler agliorum soruyo noldu noldu ama surekli. E agliorum sal beni de bi toparlanim anlatcam. Ciglik kiyamet cemkirdim buna rahat beni diye. O zaman icim rahatlamisti ama smdi dusundukce uzuluyorum keske yapmasaydim diye. Ev cok yakin degildi zaten kendi de sorumluluk seven biri degil cok gelmemisti. Bi kere cat kapi oglani sevmeye geldim diye geldi biz gezmeye gidioz dedik hazirdik cunku gercekten. Bana birakin siz gezin dedi yok seni eve birakalim o bizimle gelcek dedm o son oldu. Ama.burda nasi olur bilmiyorum. Gerci smdiden ihtiyacim olunca cagiririm benim basimi agritmayin surekli gelip diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…