2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

P -Puffin- cnm çok geçmiş olsun, aynısı ablamın kızında da var durup dururken şakır şakır kanıyor burnu, arkadaşlarında dediği gibi kılcal damar sorunu var burnunda

Benim oglumunda cok kaniyor burnu sicakta cok durdugunda, agladiginda falan.. doktor normal dedi kilcardamar patlamasi oluyormus ara ara yine oluyor

Benim abimin de çocukken çok kanardı durduk yere büyüyünce geçiyor genelde. Benim de hamileliğimde bir kaç kez oldu hatta birinde üniversitedeyim bir de sınav basıyorum yazıcı çalışmadı uğraşıyorum o arada burnum aktı sandım peçeteyle burnunu temizledim hiç bakmadan cebime koydum peçeteyi, sınıfa bir geldim cebim bile kan olmuş farkında değilim O gün bir paket peçete bitirdim öyle kanamayla. Şakır şakır akmadı ama durmadı da.

Bu arada hazır konusu geçmişken hani burnumuz kanayınca kafamızı arkaya doğru gönderirlerdi ya küçükken o çok yanlışmış. Benim bu kanamalarım şu yöntemle hep kesildi çok şükür. Üniversitede de aklıma gelse o kadar kan kaybetmezdim. Hangi taraf kaniyorsa ya da ikisi de kaniyorsa sırayla göz pınarından baş parmak ve işaret parmağıyla bastırıp 30 sn sayiyoruz ve bunu bir kaç tur tekrarlıyoruz.

Kızına da bu yöntemi öğretebilirsin, kendi uygular. Damarlara giden kanı baskılayınca kanama duruyor gerçekten.

Şimdiye dek 5-6 markanın biberonunun kullanmışımdır, daha doğrusu denemişimdir diyelim. Çünkü kızım biberon istemiyordu. Herkes biberona alışıp memeyi bırakırsa diye korkarken ben de kreşe gidince biberondan süt içmezse diye endişeleniyordum. (9 aylıkken verdik kreşe) Mamayı zaten içmiyordu ama sorun şu ki sağıp kendi sütümü koyduğumda da içmiyordu. Sevmiyordu biberonu. Tam umutsuzluğa düştüğümde bebek kıyafetleri mağazasında bir kadın bana bir biberon gösterdi, bunu % 99 tüm bebekler tutuyor diye. hadi ordan deyip yine de aldım çaresizlikten. hakikaten tuttu çocuk markası Mam https://www.hepsiburada.com/mam-6-l...seti-cok-renkli-yurt-disindan-p-HBV00000WKG7D Çok pahalıymış Türkiye'de. Ama süt çaresizliği her şeyi yaptırır anneye. En azından böyle mücizevi bir biberon olduğunu bilin istedim. Bazen Maltadaki anneler aynı konudan müstarip yazıyor çocuğum biberon istemiyor, altındaki tüm yorumlar Mam biberonu öneriyor, yalnız değilim, bu konuda çözüm arayan tüm anneler sonunda buluyor demek ki bu biberonu.

Son düzenleme:
Canım çok çok geçmiş olsun daha önce düşüp burnundaki kılcal damarları hasar almış olma ihtimali var agladiginda üzüldüğünde basınç artığı için kanama oluyordur benim yeğenim öyleydi 6 yaşında KBB'ye götürdük yaktılar geçti çok şükür kesinlikle bir doktora gitmelisiniz

Kızlar biberonu şimdiden almaya gerek varmıda, ben emmezse ona göre alırım diye düşünüyodum ama
Ben aldım minik bir tane. Sterilize edip götürücem. Burada hastanenin verdiği Hastane çantası ihtiyaçlarında yazıyor. Mikrodalga sterilize çantası, biberon deterjanı ve biberon fırçası da götürücem. Olur da mama içmesi gerekirse diye. Kızımda götürmedim, ilk gece memeyi tutturamadım hemşireyi çağırdım, açlık şekerine baktı bebeğin sınıra gelmiş vaktimiz yok dedi, apar topar mama getirdi. hastanede hastane biberonlarından verdiler sterilize edilmiş cam biberonlardan. Bu sefer kendi biberonumuzu götürücem. Gerçi sonradan biraz bilinçlenince reddetti biberonu. o yüzden şimdilik bir tane alıcam, lazım olursa dediğin gibi alınır ileride daha çok.

Bende öyle yapıyım o zaman cnm ne olur ne olmaz

Cok gecmis olsun. Ben de kilcal damarlardan diye dusundum. Ama yine de doktora gitsen icin rahatlar canim

P -Puffin- cnm çok geçmiş olsun, aynısı ablamın kızında da var durup dururken şakır şakır kanıyor burnu, arkadaşlarında dediği gibi kılcal damar sorunu var burnunda

Hepinize çok teşekkür ederim. Gece gece geliyor bu olaylar ve gece daha ağır geçiriyor insan bu duyguları. Doktora gösterelim biz yine de dediğiniz gibi ama sağolun içim rahatladı

Kızlar biberonu şimdiden almaya gerek varmıda, ben emmezse ona göre alırım diye düşünüyodum ama
Ben de aldım ne olur ne olmaz diye kızım da ilk 1 2 ay mamayı kullandık sonra bıraktık tamamen emmeye alışınca. Bulunması iyi olur.

Bende çok kararsız kaldım bu konuda
Artık eskisi gibi değil aslında. Plastikler de bebeklere göre yapılıyor. Kullandığımız her şey plastik neredeyse. Ben çok düşünmedim. Aşırı pahalı gelince bir de amaaaan annem sanki bana cam mı kullandı diye düşününce direkt araştırıp güzel olanı aldım. Ben aldığımda daha uygundu tabi.

Bi arkadasımda hep mam biberon mam emzik aldı bebeğine. Kaliteli bi alman markası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…