Tesekkur ederim, Bende oyle dusunuyorum. Carsamba gunu kendi doktorumda kontrolum var zaten orda detayli bakariz. Icimi rahat tutmaya calisacagim 3gun daha :) Iyi ki bebegin hareketleri var yoksa korkmustumGeçmiş olsun bi arkadaşımdada olmuştu ultrason da bişi gözükmüyordu Sonra alttan muayene ettiğinde rahim ağzında siğil gibi biley varmış kanama ondan olmuş belki sizinde öyle rahim ağzındaki basit bişeyden olmuş olabilir tekrar olmaz inşallah
Gercekten az kaldi, birlikte dogum gunu saydigim arkadaslarimda teker teker dogurmaya basladi :) bizde sikintisiz sorunsuz atlatsak su iki ayidaBizde de kucuk eltim oyle ona cok konusur cok karisirlar ben cemkiriom die genelde bisi demiyo bana
Allah dusurmesin. Hele ozelin muamelesine alisinca devlette dehsete dusuyo insan. Ha cok iyi doktorlar var ama bulabilmek onemli acil durumlarda da nerde bulcaksin malesef. Bi sorun olmamasina cok sevindim. Cok az kaldi sabredin kizlar en bastakiler 5 6 en sondakiler de 8 9 hafta sabretse kavuscaz saglikla insallah
Bence de ben oğlumda Dr. Browns pek meşhurdu o zamanlar ondan almıştım ama hiç kullanmadık. Sonra bir arkadaşımın bebeğine vermiştim.Kızlar biberonu şimdiden almaya gerek varmıda, ben emmezse ona göre alırım diye düşünüyodum ama
ben mamajonun küçük plastik bir biberonunu aldım şimdilik, bir de kaşık biberon alacağım. emzirmeyi ve biberona ihtiyaç duymamayı çok umut ediyorum inşallah gerek kalmak. İhtiyaç olursa doğumdan sonra almayı düşünüyorum.Hanımlar biberon için cam mi plastik olandan mi aldiniz
geçmiş olsun bende de aynı şey oldu bir kere sadece hafif bir leke gördüm pembe peçetede acile gittik hiçbir sıkıntı yoktu, sonrasında da bir sıkıntı olmadı çok şükür. arkadaşların dedikleri gibi kılcal damarlar vs olabiliyor , çok ve yoğun olursa korkmak lazım.İyi pazarlar herkese, benim bugün kanamam olduçok değil lavabodan sonra peçeteye silerken geldi 1 damla kadar. Ama hamilelikte hiç kanamam olmamıştı korktum. Doktoruma yazdım, ilişki ağrı sancı oldu mu dedi hiç biri olmamıştı durduk yere geldi yani. Acile görün yinede dedi gittik apar topar. Hem normal bakıldı hem alttan muyene etti kanama yok bebek iyi dediler. İdrar verdim idrarda iyi birşey yok. Nst çekildi o da iyi. Anlamadım neden nasıl geldi bu kan. Ama İstanbul’da devlet hastanesi acilleri çok kötü, acil Kadın doğuma gidiyorsun sancın gelmiş doğum olacak sırada bekletiyorlar filan. İlhan varank Sancaktepeye gittim bana çok yakın diye, hemşireler çok ilgili ama bugün bakan doktor hep ters cevap verdi. Ultrasona baktı bitirdi hiçbişey demedi kalbi atıyor mu iyi mi dedim kötü birşey olsa söylerdim dedi, alttan muayeneye başladı bunun zararı yok değil mi dedim zararı olsa yapmam doktorum dedi. Uyuz uyuz konuştu, Devlete gelen kadınlara üzüldüm ama onlarda mecburlar gelmeye, zaten hepsinin kaçıncı doğumu çok rahatlar ellerinde bi poşetle doğuma geliyolar, bebeğin eşyalarını yerlere koyuyorlar. Birde bizler burda en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz şimdiden valiz hazırlıyoruz filan. İnsan yinede şükrediyor haline, hem maddi durumu olduğu için hemde bilinçli olduğu için
Biberon bir tane bile olsa koysanız iyi olur. Doğumdan sonra ilk 5 gün süt gelmemişti hastanedeki hemşireler biberonunu isteyip mama hazırlamışlardı. Bunda şimdiden süt gelmeye başladı özellikle duştan sonra birkaç damla geliyor ama ne olur olmaz en küçük boyunu koydum doğum çantasınaKızlar biberonu şimdiden almaya gerek varmıda, ben emmezse ona göre alırım diye düşünüyodum ama
Ay bitirdim çok şükür her şeyi ayarladım. En son gittiğim yerde Bi kontrol eder kapatırım valizi artıkSelam kızlar herkese iyi akşamlar M Mirune canım geçmiş olsun umarım nabzın tez zamanda düzelir, eşinin ailesinide esefle kınıyorum böyle tipler keske hayatımızdan tamamen çıksa...
C caglaus çok geçmiş olsun dinlenmek iyi gelecektir diye umuyorum yorulmuş olabilrisn..
@puffin geçmiş olsun canım kılcal damar olabilir bencede doktora görünmek en iyisi kuzucuk için
CipisS canım tüm işleri bir günde yapma yorma kendini ütü zor yaa benim tüm işler duruyor
A avozge canım seker önemli dikkat etmek şart hurma yiyebilirsn bence günde 1 2 adet tatlı yemeyincw banada az hareket ediyor gibi geliyordu inşallah sağlıkla gelsin tüm kuzucuklarr
30+1 haftadayz teyzoslar doktor şuan için iyi dedi suyuna filan çok şükür ama kordon dolanmış boynuna çok sıkı değil ama hareketlerini takip et kendiliğinden çıkacaktır boynundan dedi kafamız hala yukarda
1536gram olmuş minil masalımmaaşallahh diyeyim tüm evlatlara boyunu söylemedi bende sormayı unuttum
12 Haziran'da bir sonraki kontrol o zamana 32.hafta için çalışabilir raporu wreceek kordonuna tekrar bakıp hayrlisi inşallah..37 görelim yeter diyor ciğer geliştirici iğne olmak gerekebilir gelecek haftalarda dedi..zaman daralıyor sağlıkla doğsunlar kolaylıkla geçsin bu süreçler inşallah
inşallah, dikkat ediyorum artık kesinlikle şekere, inşallah zamanıyla gelsin bebeklerimiz, neden ciğer geliştirici iğne vuruluyor erken doğum olabilir diye miSelam kızlar herkese iyi akşamlar M Mirune canım geçmiş olsun umarım nabzın tez zamanda düzelir, eşinin ailesinide esefle kınıyorum böyle tipler keske hayatımızdan tamamen çıksa...
C caglaus çok geçmiş olsun dinlenmek iyi gelecektir diye umuyorum yorulmuş olabilrisn..
@puffin geçmiş olsun canım kılcal damar olabilir bencede doktora görünmek en iyisi kuzucuk için
CipisS canım tüm işleri bir günde yapma yorma kendini ütü zor yaa benim tüm işler duruyor
A avozge canım seker önemli dikkat etmek şart hurma yiyebilirsn bence günde 1 2 adet tatlı yemeyincw banada az hareket ediyor gibi geliyordu inşallah sağlıkla gelsin tüm kuzucuklarr
30+1 haftadayz teyzoslar doktor şuan için iyi dedi suyuna filan çok şükür ama kordon dolanmış boynuna çok sıkı değil ama hareketlerini takip et kendiliğinden çıkacaktır boynundan dedi kafamız hala yukarda
1536gram olmuş minil masalımmaaşallahh diyeyim tüm evlatlara boyunu söylemedi bende sormayı unuttum
12 Haziran'da bir sonraki kontrol o zamana 32.hafta için çalışabilir raporu wreceek kordonuna tekrar bakıp hayrlisi inşallah..37 görelim yeter diyor ciğer geliştirici iğne olmak gerekebilir gelecek haftalarda dedi..zaman daralıyor sağlıkla doğsunlar kolaylıkla geçsin bu süreçler inşallah
Çok geçmiş olsun ben kızımda bebeğin hareketlerini hissetmedigim bir gece kendi doktoruma ulaşamadım şişli memorialdeki ve Meltem hastanesine gittim doktor uyuyormuş kalkmadı ve ambulans gelip özel hastaneden eğitim araştırma Hastanesinin acil kadın doğumuna götürdü muayene eden doktor herkesi kapıda bekletiyor herkes herkesin herşeyini görüyor aynı propla jelini bile silmeden bakiyor 15 kişi aynı yerde birazı sandelyede bekliyor birazı kalkıyor çarşaf değiştirmek yok hemen onun yerine yatıyorsun doğum yapanlar yan odada bagiranlar kontrol için gelen doktor suratına bile bakmıyor özellikle ilk bebekte gidenler için kesinlikle hüsran 30 dk durdum imza atıp çıktım biraz daha kalsaydım kesinlikle tansiyonum tavan yapardı devlet hastanesi normal muayeleri fena değil ama acil kadın doğum çok kötü Rabbim kimseyi düşürmesin gerçektenİyi pazarlar herkese, benim bugün kanamam olduçok değil lavabodan sonra peçeteye silerken geldi 1 damla kadar. Ama hamilelikte hiç kanamam olmamıştı korktum. Doktoruma yazdım, ilişki ağrı sancı oldu mu dedi hiç biri olmamıştı durduk yere geldi yani. Acile görün yinede dedi gittik apar topar. Hem normal bakıldı hem alttan muyene etti kanama yok bebek iyi dediler. İdrar verdim idrarda iyi birşey yok. Nst çekildi o da iyi. Anlamadım neden nasıl geldi bu kan. Ama İstanbul’da devlet hastanesi acilleri çok kötü, acil Kadın doğuma gidiyorsun sancın gelmiş doğum olacak sırada bekletiyorlar filan. İlhan varank Sancaktepeye gittim bana çok yakın diye, hemşireler çok ilgili ama bugün bakan doktor hep ters cevap verdi. Ultrasona baktı bitirdi hiçbişey demedi kalbi atıyor mu iyi mi dedim kötü birşey olsa söylerdim dedi, alttan muayeneye başladı bunun zararı yok değil mi dedim zararı olsa yapmam doktorum dedi. Uyuz uyuz konuştu, Devlete gelen kadınlara üzüldüm ama onlarda mecburlar gelmeye, zaten hepsinin kaçıncı doğumu çok rahatlar ellerinde bi poşetle doğuma geliyolar, bebeğin eşyalarını yerlere koyuyorlar. Birde bizler burda en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz şimdiden valiz hazırlıyoruz filan. İnsan yinede şükrediyor haline, hem maddi durumu olduğu için hemde bilinçli olduğu için
Çok geçmiş olsun şekerine muhakkak dikkat etmelisin benimde suyum sınırda yarın kontrolüm var şeker bebeğin ciğerlerini olumsuz etkiliyor o yüzden şimdi çok çok dikkat ediyorum diyete uyulduğu zaman ciddi anlamda kontrol altına aliniyormus kesinlikle benimde canım tatlı şeyler çok fazla istiyor hamilelik öncesi hiç tatlı yemezdim sevmiyorum yani ama şimdi zor dayaniyorum doğum sonrası da canımın isteyeceğini pek sanmıyorum neyse az kaldı sabretmek gerek canimben de kaç gündür yoğunluktan griemiyorum hanımlar 30 sayfayı okumaya çalıştım bişey kaçırmayayım diye:) geçen cuma doktor kontrolümüz vardı. Bebeğim çok iyi şükür, ultrasonda durmadan ağzını açıp kapatıyordu, doktor emmeye başlamış dedi:) Ayrıca suyum normalin üst sınırındaymış dikkat etmezsen şekere iyi olmaz dedi, bende diyetisyene gittiğim halde takmıyordum diyeti şeker yükleme sonucum kötü çıkmadığı için ama dikkat etmek gerekiyormuş, zamanla birden şekere çevirme ihtimali var ki ben de o yöne doğru gidiyormuşum. 3 gündür dikkat ediyorum, açık şekerim her sabah 105 96 ve 74 oldu. 3 günde düzeldi yanı ama 0 şeker ekmek hamur işi patates pirinç, ara öğünlerimi mutlaka yapıyorum, yogurt elma yiyorum, meyveyle mutlaka bir süt ürünü alıyorum ve hiç acıkmıyorum, şeker tatlı yediğim zaman yedikçe yiyesim geliyordu. şimdi daha rahatım 1 ay böyle devam edecek. Bu arada kısır bir döngünün içerisindeyim sol kaburga altım sürekli agrıyor sancı yapıyordu hep yapıyor bazen gidiyor bazen geliyor, özellikle sola yattığımda çok sancı yapıyor uyuşuyor sol göğüs altım yan kısma dogru, bebek için de sola yatmak gerekiyor. gece her beş dk da bir sağa bir sola dönmekten uykular haram oluyor. Onun dışında şekeri kestiğim günden beri bebem çok hareketsiz önceden hiç durmazdı yerinde, şimdi hareket ediyor ama çok az sanki enerjisi yok yavrumun shshhssh doktor çok normal zaten günde 16 saat uyuyorlar uyurken büyüme hormonu salgılıyorlar günde 10 hareket olsa yeter dedi, hiç hareket hissetmezsen sıkıntı dedi. ama cok sukur hareket ediyor da isteksiz yavrucum . Hazırlıkların çogunu tamamladım ben de . İsimli hastane çıkısı yaptıracağım , bebek losyon yağ pişik kremi alacağım, kimi sudo krem diyor kimi sudo krem içeriği temiz değil diyor ama kullananlar çok memnun kararsızım pişik kremi konusunda. xl depend bulamıyorum piyasada trendyola baktım orada da yok . ne alacağım bilemedim.
evet önemli olan bebişlerimizin sağlığı, doktor bana da sınırda dedi şimdilik bir sıkıntı yokmus ama böyle devam ederse sıkıntı olur dedi, tamam o iş bende dedim bir daha da ağzıma şker vs sürmedim korkudan :)Çok geçmiş olsun şekerine muhakkak dikkat etmelisin benimde suyum sınırda yarın kontrolüm var şeker bebeğin ciğerlerini olumsuz etkiliyor o yüzden şimdi çok çok dikkat ediyorum diyete uyulduğu zaman ciddi anlamda kontrol altına aliniyormus kesinlikle benimde canım tatlı şeyler çok fazla istiyor hamilelik öncesi hiç tatlı yemezdim sevmiyorum yani ama şimdi zor dayaniyorum doğum sonrası da canımın isteyeceğini pek sanmıyorum neyse az kaldı sabretmek gerek canim
Sag ol duzeldi nabzim. Insallah kordonj cikar ama sık rastlanan bi durummus. Anneler bosuna evham yapmasin diye cogu doktor soylemiyomus bile. Icin rahat olsun kaygan bir yapida kordon. Cikar yakinda. Allah her seyi nasil da planlamis uygun yaratmis. Hayran oluyorum her seferinde. Bu arada verdigi ultrason kagidinda Fl yaziyorsa 7 ile carparak yaklasik boyunu bulabilirsin.Selam kızlar herkese iyi akşamlar M Mirune canım geçmiş olsun umarım nabzın tez zamanda düzelir, eşinin ailesinide esefle kınıyorum böyle tipler keske hayatımızdan tamamen çıksa...
Erken almaya gerek yok zaten hersey elinin altinda internet desen 1 gun sonraya kapinda vs vs benim cocuklar genelde beni emmeyi birakinca yada ek gidaya gectiginde ihtiyac duydum biborona .. sadece 3 ay sonrasina su icebilcegi biboron yeterli eger ki meme emmerse tabi emmezse zaten alirsin..Kızlar biberonu şimdiden almaya gerek varmıda, ben emmezse ona göre alırım diye düşünüyodum ama
Bende aynı şeyi düşündüm şimdiden yaramazlık peşindeAy bitirdim çok şükür her şeyi ayarladım. En son gittiğim yerde Bi kontrol eder kapatırım valizi artık
Ay maşallahinşallah sağlıkla doğar. Bu bebişler şimdiden yaramaz. Doğunca ne olacak bilmem.
Maşallah maşallahBende aynı şeyi düşündüm şimdiden yaramazlık peşinde
Çok sağol doktorda öyle dedi inşallah çıkar çabucakSag ol duzeldi nabzim. Insallah kordonj cikar ama sık rastlanan bi durummus. Anneler bosuna evham yapmasin diye cogu doktor soylemiyomus bile. Icin rahat olsun kaygan bir yapida kordon. Cikar yakinda. Allah her seyi nasil da planlamis uygun yaratmis. Hayran oluyorum her seferinde. Bu arada verdigi ultrason kagidinda Fl yaziyorsa 7 ile carparak yaklasik boyunu bulabilirsin.
Canm ben oglumu 86 kilo ile dogurdum boyum da 164. Dependin large olani bana tamdi sıkmadi. Paketin uzerinde kalca olcusu veriliyo ya ona bak olc oyle al xl cok buyuk olur bencdben de kaç gündür yoğunluktan griemiyorum hanımlar 30 sayfayı okumaya çalıştım bişey kaçırmayayım diye:) geçen cuma doktor kontrolümüz vardı. Bebeğim çok iyi şükür, ultrasonda durmadan ağzını açıp kapatıyordu, doktor emmeye başlamış dedi:) Ayrıca suyum normalin üst sınırındaymış dikkat etmezsen şekere iyi olmaz dedi, bende diyetisyene gittiğim halde takmıyordum diyeti şeker yükleme sonucum kötü çıkmadığı için ama dikkat etmek gerekiyormuş, zamanla birden şekere çevirme ihtimali var ki ben de o yöne doğru gidiyormuşum. 3 gündür dikkat ediyorum, açık şekerim her sabah 105 96 ve 74 oldu. 3 günde düzeldi yanı ama 0 şeker ekmek hamur işi patates pirinç, ara öğünlerimi mutlaka yapıyorum, yogurt elma yiyorum, meyveyle mutlaka bir süt ürünü alıyorum ve hiç acıkmıyorum, şeker tatlı yediğim zaman yedikçe yiyesim geliyordu. şimdi daha rahatım 1 ay böyle devam edecek. Bu arada kısır bir döngünün içerisindeyim sol kaburga altım sürekli agrıyor sancı yapıyordu hep yapıyor bazen gidiyor bazen geliyor, özellikle sola yattığımda çok sancı yapıyor uyuşuyor sol göğüs altım yan kısma dogru, bebek için de sola yatmak gerekiyor. gece her beş dk da bir sağa bir sola dönmekten uykular haram oluyor. Onun dışında şekeri kestiğim günden beri bebem çok hareketsiz önceden hiç durmazdı yerinde, şimdi hareket ediyor ama çok az sanki enerjisi yok yavrumun shshhssh doktor çok normal zaten günde 16 saat uyuyorlar uyurken büyüme hormonu salgılıyorlar günde 10 hareket olsa yeter dedi, hiç hareket hissetmezsen sıkıntı dedi. ama cok sukur hareket ediyor da isteksiz yavrucum . Hazırlıkların çogunu tamamladım ben de . İsimli hastane çıkısı yaptıracağım , bebek losyon yağ pişik kremi alacağım, kimi sudo krem diyor kimi sudo krem içeriği temiz değil diyor ama kullananlar çok memnun kararsızım pişik kremi konusunda. xl depend bulamıyorum piyasada trendyola baktım orada da yok . ne alacağım bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?