2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tecrübeli annelere uzmanlik sorusu :)

Montesorri yataga bebegi kaç yaşında yatirabilirim? Örnek olarak aşağıdaki yatak (kapisi olacak şekilde dusunelim)
Korkuluklar yeterli olur mu? Yaşında her yere tirmaniyirlar diye biliyorum ama net bilgim yok. Tecrubelerinize acigim :)

Teşekkürler

Bende dün yıkadım bir posta ütülüyorum. 2 makine daha var yıkanıp ütülenecek. Herşeyini hazır edecem oğlanlar tatile girmeden bitirecem.

Benim bebişin eşyalarında yıkandı ütülendi, yeni aldıklarım var bi yıkanıp ütülenecek. Biraz acele ettim galiba ilk heves:) baktıkça içim gidiyor küçük çoraplara, zıbınlara <3

Bebekten bebege degişiyor eger bebegin severse 9 ayda başlarsın. Büyük oğlan park beşik ve ahşap beşikte yatmadı benim yanımda yattı kardeşi dogana kadar. Sonra baza aldım orda yattı.

Ben tüm eksikleri aldım. Yani en azından öyle düşünüyorum umarım tamdır bir yıkaması valize yerlestirmesi kaldı.

Benim bebişin eşyalarında yıkandı ütülendi, yeni aldıklarım var bi yıkanıp ütülenecek. Biraz acele ettim galiba ilk heves:) baktıkça içim gidiyor küçük çoraplara, zıbınlara <3
Benim ev tadilata girmisti girmeseydi bende bitirmistim şimdiye bu hevesle. Simdi inan zor oluyor yapması. Artık hergün bir posta yıkama bir posta ütüleme yaparak devam edeceğim

Biz herseyimizle haziriz günümüzü bekliyoruz valizimiz bile hazır

Bebekten bebege degişiyor eger bebegin severse 9 ayda başlarsın. Büyük oğlan park beşik ve ahşap beşikte yatmadı benim yanımda yattı kardeşi dogana kadar. Sonra baza aldım orda yattı.

Mobilyaci aklıma karistirdi, 2 yaşında ancak yatarken bunlarda dedi. Planlamayi ona gore yapacağım, 2 yaş da aklıma yatmadi
En kotu yasinda gibi guvenle yatabilir değil mi

Ah canimmm bende kizim agustosta 4 e gircek oglum 2 yasinda simdi bide agarlstim iyice nefes aldirmiyilar parka dısari saatlerce eve giremiyoruz girsek yemektir temizliktir valla dogurcam bi yerde korkuyorum
Ben o konuda azcık şanslı olabilirim. Evimiz bahçeli zaten erkek çocuk evde beslenmiyor malum, bahçeye salıyorum sodamı yudumluyorum ama yinede ev işi vs derken çok yoruluyorum inşallah vaktinden önce gelmez bebisler
Çok geçmiş olsun canım. Bende korkuyorum açıkçası hastanede başlayacak macera ne tepki verecek oğlum çok merak ediyorum. İkisi nasıl olacak? Nasıl idare edicem. Oğlumda hareketli inşallah bebeğe vurma gibi şeyler veya seviyormuş gibi yapıp canını yakmalar olmaz. İnşallah çok sever kışlık için buzluğa doldurmaya başladım. İki cocukla nasıl yemek yapıcam onuda bilmiyorum.

Benim kızım 8 aylıktı her yere tırmanıyordu Ahsap beşiği vardı kademeli korumalikli istediğin kademeye getiriyorsun sallanabilir beşik odasını ayrı hazırlamıştım alçak bazali ama beşiğinde çok nadir uyudu kolikti çok uyumazdi uyuduğu zaman da benimle uyudu çift kişilik yatakta babayı çocuk odasına tek kişilik bazaya gönderdik biz sabaha kadar oturuyorduk babasının çalışması gerekti o yüzden uyuması gerekti şuanda çocuk odasında kızım uyuyor tabiki gece rüya görüp anni anniii diye çok seslenirse kalkmak biraz beni yoruyor odamıza getiriyorum besigi hala odamızda kurulu odamızda uyuttugumda oluyor canı nerede isterse orada uyuyor bakalım beşiğini kardeşine verecek mi hiç sanmıyorum ama kendisi şuan 2.5 yaşında 4 yaşına kadar kullanabileceği bir besik

Benimde büyük oğlumdan kalanlar vardı çoğu sararmıs hiç atıp yıkamayı denemedim boşverdim onları temizleri ayırdım. Kıyafetleri de henüz yıkamadım. Eksiklerimde var onlarda alınacak daha bezdir kremdir şampuandır vs. ama heryerde 32.haftada çantanız hazır olsun diyor. Ufaktan çantayı hazırlamaya başlasak mı acaba. Kızlar çantaları hazırlarken burada atın fikir olur

Sabahtan saat üce kadar hastanedeydim, bebem çok iyi çok şükür cok olan suyum normal seviyelere inmiş, bebem 1730 gram olmus bacak boyu 31 cm cıktı uzun dedi doktor uzun boylu olacak herhalde dedi, yüzünü yine göstermedi, kasılmaları söyledim nst ni göreyim dedi nst de hicbisey cıkmadı zaten cok yorulunca hissediyorum kasılmayı karnım rahattı bugun progestana günde 1 tekrar başlattı, şeker konusunda da ölçümlerinde bir tuhaflık var en iyisi endokrin görsün dedi oraya yönlendirdi hemen endokrine gectik doktor 3 aylık şeker ortalaması testi istedi, makinende bir problem var dedi, seker yüklemen xok iyi gelmiş diyetle hallederiz dedi. Sonra kan sonucum cıktı. 6,16 yüksek yani prediyabet, gebelikte 5,7 ve altını istiyoruz dedi. Böyle beklemiyodum seninkini yüksek cıktı dedi. Kendisi bana seker ölçüm makinesi verdi contour plus diye en iyilerindenmiş 5 gün günde 7 lez ölçüm yapıp sonuclaro doktora atacağım. Sıkıntı görürse insülin yolu göründü bana. Diyetisyenle de ayrıntılı konustum yeni diyet listesi aldım, bu diyete uyarak 5 gün kontrol altında tutabiliyorsak ne ala yoksa doktor insüline baslar. Bu arada kasılmalar yalancı kasılmadır dedi doktorum tekrar progesteron kullanacağım, bebeğin bası asagıda ama kanala inme gibi bir durum yok yukarda bebem ve rahim agzı uzumluğum 43 cm imiş, bebek asagı inip bu uzunlugu 25 cm altına düşürürse sıkıntı defi. Simdilik bir sıkıntı yokmus.

Kizlar Ankarada oturup pijama almayan kizlar özellikle soysal iş hanindan kizilaydan şuan iki pijma iki sabahliği 700 tlye aldim ya nette ne kadar pahali modeller kötü kumaşlar mükemmel burda @Pembekelebek_8787 önermişti sagolsun aklinizda bulunsun

Benim ev tadilata girmisti girmeseydi bende bitirmistim şimdiye bu hevesle. Simdi inan zor oluyor yapması. Artık hergün bir posta yıkama bir posta ütüleme yaparak devam edeceğim
Ben de taşınacağım onun stresi olduğu için bari bir şeyler önden bitsin dedim.
geçmiş olsun umarım insüline de gerek olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…