Benim kızım 8 aylıktı her yere tırmanıyorduAhsap beşiği vardı kademeli korumalikli istediğin kademeye getiriyorsun sallanabilir beşik odasını ayrı hazırlamıştım alçak bazali ama beşiğinde çok nadir uyudu kolikti çok uyumazdi uyuduğu zaman da benimle uyudu çift kişilik yatakta babayı çocuk odasına tek kişilik bazaya gönderdik biz sabaha kadar oturuyorduk babasının çalışması gerekti o yüzden uyuması gerekti şuanda çocuk odasında kızım uyuyor tabiki gece rüya görüp anni anniii diye çok seslenirse kalkmak biraz beni yoruyor odamıza getiriyorum besigi hala odamızda kurulu odamızda uyuttugumda oluyor canı nerede isterse orada uyuyor bakalım beşiğini kardeşine verecek mi hiç sanmıyorum ama kendisi şuan 2.5 yaşında 4 yaşına kadar kullanabileceği bir besik
Grcmis olsun,Sabahtan saat üce kadar hastanedeydim, bebem çok iyi çok şükür cok olan suyum normal seviyelere inmiş, bebem 1730 gram olmus bacak boyu 31 cm cıktı uzun dedi doktor uzun boylu olacak herhalde dedi, yüzünü yine göstermedi, kasılmaları söyledim nst ni göreyim dedi nst de hicbisey cıkmadı zaten cok yorulunca hissediyorum kasılmayı karnım rahattı bugun progestana günde 1 tekrar başlattı, şeker konusunda da ölçümlerinde bir tuhaflık var en iyisi endokrin görsün dedi oraya yönlendirdi hemen endokrine gectik doktor 3 aylık şeker ortalaması testi istedi, makinende bir problem var dedi, seker yüklemen xok iyi gelmiş diyetle hallederiz dedi. Sonra kan sonucum cıktı. 6,16 yüksek yani prediyabet, gebelikte 5,7 ve altını istiyoruz dedi. Böyle beklemiyodum seninkini yüksek cıktı dedi. Kendisi bana seker ölçüm makinesi verdi contour plus diye en iyilerindenmiş 5 gün günde 7 lez ölçüm yapıp sonuclaro doktora atacağım. Sıkıntı görürse insülin yolu göründü bana. Diyetisyenle de ayrıntılı konustum yeni diyet listesi aldım, bu diyete uyarak 5 gün kontrol altında tutabiliyorsak ne ala yoksa doktor insüline baslar. Bu arada kasılmalar yalancı kasılmadır dedi doktorum tekrar progesteron kullanacağım, bebeğin bası asagıda ama kanala inme gibi bir durum yok yukarda bebem ve rahim agzı uzumluğum 43 cm imiş, bebek asagı inip bu uzunlugu 25 cm altına düşürürse sıkıntı defi. Simdilik bir sıkıntı yokmus.
Cok zor yerlerden soruyorsun. Benim kizim 8 aylik olmasiyla beraber aglayip zirlayip besikten aramiza transfer oldu. Besige geri dondurmeye calistim olmadi. Park yatak denedim olmadi. Montesorriyi de koyacak yer yok diye, kiradayiz yakinda tasiniriz zaten diye ve pahali diye vb nedenlerden almadim. Ama alsaydim da kesinlikle içinde uyuyacagini dusunmuyorum. Su an babasiyla yatiyor 1 yildir. Ben de ayri yatiyorum. Belki 3 yas sonrasi uyuyabilir, biraz daha bireysellecek o zaman. Buralarda olursam yazarim.Tecrübeli annelere uzmanlik sorusu :)
Montesorri yataga bebegi kaç yaşında yatirabilirim? Örnek olarak aşağıdaki yatak (kapisi olacak şekilde dusunelim)
Korkuluklar yeterli olur mu? Yaşında her yere tirmaniyirlar diye biliyorum ama net bilgim yok. Tecrubelerinize acigim :)
Teşekkürler
lakemontessori montessori dizayn
Ahsap beşik bebecco anne yanı beşikÜrün ölçüsü ; 60 x 120 yatak ölçüsüİç Kademe Ayarı ; 4 Kademe Doğal Kayın Ağaçıwww.bebecco.com
En azindan koyacak yerin var yaValla hayirli olsun. Muslinlerini havlularini yikamaya attim. Kendimi tebrik ediyorum
Ben hastane cantasina koyacagim havlulari ve muslinleri yikiyorum. Hurclara koyucam direkt, onu da direkt kabin bavula. Bizim evde de yer cok sıkıntı ama gecen hafta sonu bir suru sey attik cocuklara daha fazla yer acabilmek icin. Ilk etapta bi goz cekmece yeter ya. Minicik oluyor zaten esyalari. Sonrasini sonra dusunursun. Sıkma canimi dunyavi seylere.En azindan koyacak yerin var ya
Mobilyacilari gezdik bi diapris için artık, bayram da giriyor araya 45 fun felan dediler moralim bozuldu. Zaten benim erken dog. riskim var, bu gidisle doğumdan sonra yıkayıp sezeryanli dikisli halimle duzenleyecegim, hiçbir şey yetismeyecek diye moral çok bozuk
biz bepanthol babynin youtube kanalındaki sezen aksunun söylediği ninnileri açıyoruz valla 5 dk olmadan gözlerini kapıyo mutlaka sessiz fazla ışık almayan bi alanda yatırıp açıyorum ninniyi aylardır böyle uyutuyorum ben. Ayakta sallamak eziyet resmen sende bi dene istersenMerhaba hanımlar kızımı çok zor uyutuyorum ayakta sallamaktan artık gücüm kalmıyo siz uyuturken nasıl yapıyosunuz ne yöntemler deniyosunuz yardımcı olur musunuz
Yaa çok teşekkürler hiç duymamıştım bugün deniyim bari sezen aksuyuda çok severimbiz bepanthol babynin youtube kanalındaki sezen aksunun söylediği ninnileri açıyoruz valla 5 dk olmadan gözlerini kapıyo mutlaka sessiz fazla ışık almayan bi alanda yatırıp açıyorum ninniyi aylardır böyle uyutuyorum ben. Ayakta sallamak eziyet resmen sende bi dene istersen
İnşallah teşekkür ederimBen de taşınacağım onun stresi olduğu için bari bir şeyler önden bitsin dedim.
geçmiş olsun umarım insüline de gerek olmaz.
Progestan değil de şeker bıktırdı beni cidden herkes diyor hamileliğin tadını cıkar özlersin vs. Hicccc özleyeceğimi sanmıyorum bi dogursaydım hayırlısıyla hastaneye gitmekten ilac içmekten bıktımGrcmis olsun,
Ben de contour plus kullaniyorum, inşallah takibin kolay da olur. Progestona takilma, ben de kullanıyorum açıkçası bebeler iyi olsun yeter ki
Merhaba, İstanbul'da gideceğim doktor tam dogalci demişsiniz hangi hastane ve doktor acaba söyleyebilir misinizVarisin olsa bilirdin zaten ağrı yapıyor cok. Hani bacaklarda falan oluyor ya kocaman damarlar onlardan genital bölgede oluyor. Rahimin içinde de olabiliyormuş. Doğumdan önce ıkınmamak lazımmış ona dikkat et yeter. Benim ilkinde doğumdan önce hiç yoktu, bunda 7. Ayda hortladılar
Ay benim İstanbul'da gideceğim doktor da tam doğalcıymış ama nasıl bakıyor acaba epidurale hiç bilmiyorumilkinde suni sancı ile sancı süreci zaten uzamıştı epidural takarsak doğum süreci daha da uzar diye doktor müsade etmemişti. Yürümeyi hepsi tavsiye ediyor. Ben ne dağlar tepeler merdivenler yürüyüş parkurları aştım ama yine gelmeyecek bebek gelmiyor
Ayakta sallamak çok zordur ben oğlumu hiç sallamadım memede uyuyordu hep sonra yatağına yatırıyordum. Ama bildiğim kadarıyla birden kesmeniz gerekiyor. Yanında elini tutarak ninni açarak ağlıyorlar ilk başta pes etmeyin ama sonra uyuyorlar mecburMerhaba hanımlar kızımı çok zor uyutuyorum ayakta sallamaktan artık gücüm kalmıyo siz uyuturken nasıl yapıyosunuz ne yöntemler deniyosunuz yardımcı olur musunuz
Dışarı alışverişi bittiyse işin çoğu bitmiştirBen tüm eksikleri aldım. Yani en azından öyle düşünüyorum umarım tamdırbir yıkaması valize yerlestirmesi kaldı.
Benim kızımdan da kalan kıyafetlerin bir kısmı sararmış ben de onları ayırdım hiç uğraşmadım temiz olanlardan ve kullanılmamış olanlardan ara renklileri ayırdım zaten hemen hemen her şeyini yeni aldımBenimde büyük oğlumdan kalanlar vardı çoğu sararmıs hiç atıp yıkamayı denemedim boşverdim onları temizleri ayırdım. Kıyafetleri de henüz yıkamadım. Eksiklerimde var onlarda alınacak daha bezdir kremdir şampuandır vs. ama heryerde 32.haftada çantanız hazır olsun diyor. Ufaktan çantayı hazırlamaya başlasak mı acaba. Kızlar çantaları hazırlarken burada atın fikir olur
Canım şuan herşey yolundaymış çok sevindim, maşallah minnoşta büyümüşSabahtan saat üce kadar hastanedeydim, bebem çok iyi çok şükür cok olan suyum normal seviyelere inmiş, bebem 1730 gram olmus bacak boyu 31 cm cıktı uzun dedi doktor uzun boylu olacak herhalde dedi, yüzünü yine göstermedi, kasılmaları söyledim nst ni göreyim dedi nst de hicbisey cıkmadı zaten cok yorulunca hissediyorum kasılmayı karnım rahattı bugun progestana günde 1 tekrar başlattı, şeker konusunda da ölçümlerinde bir tuhaflık var en iyisi endokrin görsün dedi oraya yönlendirdi hemen endokrine gectik doktor 3 aylık şeker ortalaması testi istedi, makinende bir problem var dedi, seker yüklemen xok iyi gelmiş diyetle hallederiz dedi. Sonra kan sonucum cıktı. 6,16 yüksek yani prediyabet, gebelikte 5,7 ve altını istiyoruz dedi. Böyle beklemiyodum seninkini yüksek cıktı dedi. Kendisi bana seker ölçüm makinesi verdi contour plus diye en iyilerindenmiş 5 gün günde 7 lez ölçüm yapıp sonuclaro doktora atacağım. Sıkıntı görürse insülin yolu göründü bana. Diyetisyenle de ayrıntılı konustum yeni diyet listesi aldım, bu diyete uyarak 5 gün kontrol altında tutabiliyorsak ne ala yoksa doktor insüline baslar. Bu arada kasılmalar yalancı kasılmadır dedi doktorum tekrar progesteron kullanacağım, bebeğin bası asagıda ama kanala inme gibi bir durum yok yukarda bebem ve rahim agzı uzumluğum 43 cm imiş, bebek asagı inip bu uzunlugu 25 cm altına düşürürse sıkıntı defi. Simdilik bir sıkıntı yokmus.
Bence iyi kilosuda boyuda. Boyu hatta önden gidiyor maşAllahSelam kızlar
Kontrolden çıktım biraz önce bizim kız yüzünü pek göstermedi yine elini emiyordu.1840gr 45cm olmuş. Her şeyi iyi sıkıntı yok dedi doktor. Ama ben normalde 32+1 iken ulritrasonda 31+3 çıktı. Sordum hiç önemli değil sorun olabilmesi için en az 3 hafta geride olması gerekiyor dedi. Şeker konusunda da iyi gidiyorsun bebeği hiç etkilememiş dedi. Artık 2 haftada bir kontrol olacak 36. Haftaya kadar sonra haftada 1 olacak dedi. Magnezyum şekerli diye onu çok zorda kalmadığı sürece içmememi söyledi. Sorun olmadığı sürece 38 e kadar normal doğum bekliyoruz hiç sorun yok ama şeker sorun çıkarırsa sezaryen dedi.
Benim kız dönmemiş bu arada kafası sağ böğrümde
Cok zor yerlerden soruyorsun. Benim kizim 8 aylik olmasiyla beraber aglayip zirlayip besikten aramiza transfer oldu. Besige geri dondurmeye calistim olmadi. Park yatak denedim olmadi. Montesorriyi de koyacak yer yok diye, kiradayiz yakinda tasiniriz zaten diye ve pahali diye vb nedenlerden almadim. Ama alsaydim da kesinlikle içinde uyuyacagini dusunmuyorum. Su an babasiyla yatiyor 1 yildir. Ben de ayri yatiyorum. Belki 3 yas sonrasi uyuyabilir, biraz daha bireysellecek o zaman. Buralarda olursam yazarim.
Ben hastane cantasina koyacagim havlulari ve muslinleri yikiyorum. Hurclara koyucam direkt, onu da direkt kabin bavula. Bizim evde de yer cok sıkıntı ama gecen hafta sonu bir suru sey attik cocuklara daha fazla yer acabilmek icin. Ilk etapta bi goz cekmece yeter ya. Minicik oluyor zaten esyalari. Sonrasini sonra dusunursun. Sıkma canimi dunyavi seylere.
Progestan değil de şeker bıktırdı beni cidden herkes diyor hamileliğin tadını cıkar özlersin vs. Hicccc özleyeceğimi sanmıyorum bi dogursaydım hayırlısıyla hastaneye gitmekten ilac içmekten bıktım
Ya boyu evet maşallah önde baya ama işte gelişim 1 hafta geri olunca korktum Bi. Normalde bu zamana kadar hep dengeliydi. Artık antalyaya gidince yürüyüşlere başlayacağım. İnşallah senim bebiş dönmüştür.Bence iyi kilosuda boyuda. Boyu hatta önden gidiyor maşAllahBenide 2hafta sonra çağırdı doktorum haftaya kontrolum var. Dönmesi için yürüyüş birde youtubde videolar var onları yapıyorum ben. Kontrole gittiğimde dönmüş olsun inşa Allah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?