2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebek artık büyük, bir avuç kadarken olcumler daha doğru oluyordu artik öyle kilpayi olmuyor olcumler. Hatta doğum öncesi kilosundan daha düşük çıkıyor doğumdan sonra benim gördüğüm. Doktor, sorun gorse paylaşırdi zaten stres yapma, bebemiz de yasamasin stres, saglikla gelsin kuzucuk

Merhaba hanımlar kızımı çok zor uyutuyorum ayakta sallamaktan artık gücüm kalmıyo siz uyuturken nasıl yapıyosunuz ne yöntemler deniyosunuz yardımcı olur musunuz
Benim kızımda kolik bir bebekti uyuması çok kısaydı ama hiç ayağımda sallamadim büyüdükçe ağırlaşıyorlar her şey daha zorlaşıyor bebelerin geçiş dönemleri oluyor uykuda,yemede,icmede her zaman farklı bir boyuta geçiyorlarbüyüdükçe uyku düzeni kendiliğinden oluştu ama ninnisini kendim söylüyordum bazen o kadar çok uyduruyordum ki eşim gülme krizine giriyordu bazende birbirine sarılmış bir halde ikisi birden uyuyordu sesimi çok kez kaydettim dinletiyordum 5 dk sürmüyordu annenin kendi sesi daha güvende hissettirir derdi bizim doktorumuz

CipisS Boyu uzun diye oyle ortalamistir canim endiselenme. Benimki 2 kilo cikti hepi topu kac gram var aralarinda. Bi de makine net olcmez yani +- 1 hafta oynar. Smdi boyle uzuluyosan son haftalarda napicaksin benm 36 den sonra durmustu nerdeyse gram gram buyudu hep onden giderken 2700 dogdu

Delirella canim bebek kendi tutunup ayaklanana kadar bi muddet besik niyetine bile yatar o yatakta. Ayaklandiginda dusme riski var ama emekleyen akli basinda bi bebek kapisini actiginda ordan cikmayi ogreniyo. Yurumeye baslayinca zaten hic dusmez. Yani bence yenidogandan itibaren yatar ama arada bi 3 ay kadar ya cok kontrollu olcaksin ya da baska yerde yatircaksin diyebilirim. Benim oglan buyuyen ahsap besikten 1 yasindayekn tepesine tirmanip perdeye asilip asagi atiodu mesela kendini. Bi iki baktim asagida aglama sizlama da yok izledm napio diye gercekten atliyo perdeye tutunup. Hemen park yataga gecirdim hala buldugu her yerden atliyo hayatimizda degisen bisey yok

Bi de oda ayirma konusunda da bisey diyim. Benim oglum 5 ay boyunca bizle ayni odada besiginde uyudu. O 5 ayda digru duzgun uyumadik. Odasini ayirdigim gece gecede 1 kez uyanmaya basladi. Anne babanin hateketi nefesi horultusu oksurugu tiksirigi bence iyi gelmemisti odasina gecince rahatladi biz de rahatladik. Yani bazi bebekler de kendi odasinda rahat ediyo az uyaniyo belli olmaz

Aa pişik kremi bende henüz almadım bide o alınacak iyi hatırlattın :)

Orada bebek toplanıyor galiba, ben öyle düşünüyorum. Hareket değil bi yerde toplanma gibi
Bütün vücudu toplanma gibi değil ama sanki poposunu bastırıyormus gibi oluyor bende bazen. Ama bu ara aşırı hareketli valla hiç durmuyor içim gıcıklanıyor

Ben de aynı şekilde

Benimki de hic yüzünü göstermedi bugun hep yandan burnunu kulagını gördük, sen benden 3 hafta öndesin bebeler arası 100 gram var 1730 benim bebe de. Bebeğin sağlıklı oldugunu duyunca diger olumsuzluklar biraz hafifliyor

Bütün vücudu toplanma gibi değil ama sanki poposunu bastırıyormus gibi oluyor bende bazen. Ama bu ara aşırı hareketli valla hiç durmuyor içim gıcıklanıyor
Gercekten benim de kasılma diye hissettiğim yerde poposu var, buyuk ihtimal poposunu dayadıkca hissediyoruz toplanma gibi., doktor bebek hareketleri de uterusu uyarır dedi. Bebek asağı inip rahim agzını kısaltmadıkca sorun edilecek bir durum değilmiş

Ya 6 aylikken baska odada uyumasinq gonlum asla razi gelmedi. Dusuncesine bile ikna olamadim. Minicik oluyolar. Zaten ilk 6 ay surekli nefesini kontrol ediyosun. Ben pimpirikliyim 6 da olsa yanimda olmadan rahat edemezdim. Ama simdi cocugu ayri odada olanlara ozeniyorum Su Amerikan filmlerinde Good night sweetie deyip opup isigi kapayip odadan cikiyolar ya, ay cok ozeniyorum. Nasil oyle kendi kendine uyuyan cocuk olabilir. Hepsi duzmece. Mumkun degil ya. Cocugu buyuk olanlar soylesin. Opup odadan cikabiliyor musunuz? Cocuk yalniz kaldığı odada iyi geceleer deyip uyuyabiliyor mu gercekten, var mi boyle bir sey?

Insan her seyi gonlune gore olsun istiyor. Seni anliyorum ama ne diyeyim, uzulme demekle uzunulmese keske. Insallah zamaninda ulasir. Benim ilkinde hevesim yoktu ama bu sefer son gebeligim diye hevesim vardi, cogu seyi yapamadim yine imkansizliklardan. Ne kapi susum ne cikolatam var. Turkiyedekilerden gorup gorup ozeniyorum. Turkiyedekilerin muayenesine bile ozeniyorum. Uzun uzadiya bakiyolar inceliyolar. Kan aliyolar her ayrintiyla ilgileniyolar. Burda olcumu bile ustun koru aliyor iyi devam et diyor. Cogu ultrasondan be anlamiyor kadin dogumcularin ultrason teknikerleri ayri.

Son düzenleme:
İnşa Allah Dönsünler hepimizde. Bende bazen temnellik yapıyorum hiç çıkmıyorum dışarı

Bence bence bu konuyu hamilelik mi, doğum mu diye daha sonra tekrar soralım evet hamilelik gerçekten zor ama bebek içerdeyken herşey daha kolay sonrası daha zor her yaşta ayrı bir sendrom yemek yememe krizleri, uyumama krizleri,ağlama krizleri, sürünme halleri, yürüme halleri, inatçılık krizleri, çiş krizleri oooo v.b, v.b,v.b daha bir sürü seyler korkutmak gibi olmasın ama tabiki hepsinin ayrı güzel bir yanı var birde şöyle ki benim kızım çok sakin, çok akıllı bir çocuk ama bunları söylüyorum

Son düzenleme:
Evet tüm vücudu değil bende de kafasının olduğu yerde oluyo nasıl yapıyorsa artık onu :) benimkide çok hareketli özellikle gündüz öğlen vakitlerde. 2-3 kere baya kuvvetli vurdu canım yandı, tuhaf oldum

Benmki 3 yasina kadar uyudu kendi kendine. Sonradan nasil oldu anlamadim illa yanimda yatin diye tutturdu biraz kucakta biraz yatakta uyudu. Smdi yataginda yanina yatiyorum uyuyo onu kesemedim kiyamadm

Ay oyle deme hamilelik her durumda daha zor bana kalirsa. Cocugun tum dertldrinde senin canin icinde oluyo yetiyosun bi sekilde. Hamileyken heraey yarim oturamiosun kalkamiyosun yatamiyosun yuruyemiyosun. Biri benim yerime dogursa 4 cocugum olsun isterdim sahsen

Ay inşallah beni Bi gerdi bu 1 hafta geride olması ama güveneyim doktoruma. Zaten artık başka doktor bulmam gerekiyor.
Aaaa ya bende şeker çıktı ya ondan dolayı mı böyle oldu diye düşündüm. Sanki beslenemiyor gibi geldi bana o yüzden üzüldüm.
2 aydır bizde göremiyoruz eli sürekli ağzında ya da yüzünde. aynen senin maşallah iyiymiş kilosu kız
İnşa Allah Dönsünler hepimizde. Bende bazen temnellik yapıyorum hiç çıkmıyorum dışarı
Ben hiç yapamıyorum burada ama nasipse pazar günü başlayacağım yürüyüşlere

Canim sen yeterince saglikli besleniyosun. Aslinda asil yenmemesi gerekenleri yemiyosun bizden iyi durumdasin niye beslenemesin bebegin? Senin yediginle bebegin beslenmesinin o kadar da net bagi yok. Bebek senden alacagini yine aliyo. Boyle endiselenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…