Bebek artık büyük, bir avuç kadarken olcumler daha doğru oluyordu artik öyle kilpayi olmuyor olcumler. Hatta doğum öncesi kilosundan daha düşük çıkıyor doğumdan sonra benim gördüğüm. Doktor, sorun gorse paylaşırdi zaten stres yapma, bebemiz de yasamasin stres, saglikla gelsin kuzucukYa boyu evet maşallah önde baya ama işte gelişim 1 hafta geri olunca korktum Bi. Normalde bu zamana kadar hep dengeliydi. Artık antalyaya gidince yürüyüşlere başlayacağım. İnşallah senim bebiş dönmüştür.
Benim kızımda kolik bir bebekti uyuması çok kısaydı ama hiç ayağımda sallamadim büyüdükçe ağırlaşıyorlar her şey daha zorlaşıyor bebelerin geçiş dönemleri oluyor uykuda,yemede,icmede her zaman farklı bir boyuta geçiyorlarMerhaba hanımlar kızımı çok zor uyutuyorum ayakta sallamaktan artık gücüm kalmıyo siz uyuturken nasıl yapıyosunuz ne yöntemler deniyosunuz yardımcı olur musunuz
Aa pişik kremi bende henüz almadım bide o alınacak iyi hatırlattın :)Benimde büyük oğlumdan kalanlar vardı çoğu sararmıs hiç atıp yıkamayı denemedim boşverdim onları temizleri ayırdım. Kıyafetleri de henüz yıkamadım. Eksiklerimde var onlarda alınacak daha bezdir kremdir şampuandır vs. ama heryerde 32.haftada çantanız hazır olsun diyor. Ufaktan çantayı hazırlamaya başlasak mı acaba. Kızlar çantaları hazırlarken burada atın fikir olur
Allah yardımcın olsunBen de taşınacağım onun stresi olduğu için bari bir şeyler önden bitsin dedim.
geçmiş olsun umarım insüline de gerek olmaz.
İnşallahCanım şuan herşey yolundaymış çok sevindim, maşallah minnoşta büyümüşinşallah ünsilin de gerekmez diyetle halledersiniz.
Bütün vücudu toplanma gibi değil ama sanki poposunu bastırıyormus gibi oluyor bende bazen. Ama bu ara aşırı hareketli valla hiç durmuyor içim gıcıklanıyorOrada bebek toplanıyor galiba, ben öyle düşünüyorum. Hareket değil bi yerde toplanma gibi
Ben de aynı şekildeTecrübe olmayınca soruyorsun ne yapalım, bir de internette bulamayacagim cevaplara bunlar :)) 6. Ayda odayi ayirirsan anneye zor olsa da git gel bebek yeni odasına alisiyormus diye duydum. Bebeğe göre de değişen olabilir tabi
Ben de bu hamilelikte baya evden fazla şey attım, kulanmadigimi verdim sebep oldu. Yer olmuyor, evler çok büyük değil.
Haklisin dünyevi de bu 3.gebelik. Bu gunleri ne hevesle bekledim. Hevesim kursagimda kaldı gibi oldu. Daha önce de 28 hafta sinirini geçmeden siapris vermek istemedik. Standart yerlerin teslim sureleri de böyle uzun işte.Hayirlisi olsun inşallah
Buyuk konusmayayim da fiziken ve psikolojik yoruldum, hamileligi ozleyecegimi sanmıyorum. Aksinsa oğlumu sağlıkla kucagima alayım, çok şükür o günler geride kaldı diyecegim
Benimki de hic yüzünü göstermedi bugun hep yandan burnunu kulagını gördük, sen benden 3 hafta öndesin bebeler arası 100 gram var 1730 benim bebe de. Bebeğin sağlıklı oldugunu duyunca diger olumsuzluklar biraz hafifliyorSelam kızlar
Kontrolden çıktım biraz önce bizim kız yüzünü pek göstermedi yine elini emiyordu.1840gr 45cm olmuş. Her şeyi iyi sıkıntı yok dedi doktor. Ama ben normalde 32+1 iken ulritrasonda 31+3 çıktı. Sordum hiç önemli değil sorun olabilmesi için en az 3 hafta geride olması gerekiyor dedi. Şeker konusunda da iyi gidiyorsun bebeği hiç etkilememiş dedi. Artık 2 haftada bir kontrol olacak 36. Haftaya kadar sonra haftada 1 olacak dedi. Magnezyum şekerli diye onu çok zorda kalmadığı sürece içmememi söyledi. Sorun olmadığı sürece 38 e kadar normal doğum bekliyoruz hiç sorun yok ama şeker sorun çıkarırsa sezaryen dedi.
Benim kız dönmemiş bu arada kafası sağ böğrümde
Gercekten benim de kasılma diye hissettiğim yerde poposu var, buyuk ihtimal poposunu dayadıkca hissediyoruz toplanma gibi., doktor bebek hareketleri de uterusu uyarır dedi. Bebek asağı inip rahim agzını kısaltmadıkca sorun edilecek bir durum değilmişBütün vücudu toplanma gibi değil ama sanki poposunu bastırıyormus gibi oluyor bende bazen. Ama bu ara aşırı hareketli valla hiç durmuyor içim gıcıklanıyor
Ya 6 aylikken baska odada uyumasinq gonlum asla razi gelmedi. Dusuncesine bile ikna olamadim. Minicik oluyolar. Zaten ilk 6 ay surekli nefesini kontrol ediyosun. Ben pimpirikliyim 6 da olsa yanimda olmadan rahat edemezdim. Ama simdi cocugu ayri odada olanlara ozeniyorumTecrübe olmayınca soruyorsun ne yapalım, bir de internette bulamayacagim cevaplara bunlar :)) 6. Ayda odayi ayirirsan anneye zor olsa da git gel bebek yeni odasına alisiyormus diye duydum. Bebeğe göre de değişen olabilir tabi
Ben de bu hamilelikte baya evden fazla şey attım, kulanmadigimi verdim sebep oldu. Yer olmuyor, evler çok büyük değil.
Haklisin dünyevi de bu 3.gebelik. Bu gunleri ne hevesle bekledim. Hevesim kursagimda kaldı gibi oldu. Daha önce de 28 hafta sinirini geçmeden siapris vermek istemedik. Standart yerlerin teslim sureleri de böyle uzun işte.Hayirlisi olsun inşallah
İnşa AllahYa boyu evet maşallah önde baya ama işte gelişim 1 hafta geri olunca korktum Bi. Normalde bu zamana kadar hep dengeliydi. Artık antalyaya gidince yürüyüşlere başlayacağım. İnşallah senim bebiş dönmüştür.
Bence bence bu konuyu hamilelik mi, doğum mu diye daha sonra tekrar soralımTecrübe olmayınca soruyorsun ne yapalım, bir de internette bulamayacagim cevaplara bunlar :)) 6. Ayda odayi ayirirsan anneye zor olsa da git gel bebek yeni odasına alisiyormus diye duydum. Bebeğe göre de değişen olabilir tabi
Buyuk konusmayayim da fiziken ve psikolojik yoruldum, hamileligi ozleyecegimi sanmıyorum. Aksinsa oğlumu sağlıkla kucagima alayım, çok şükür o günler geride kaldı diyecegim
Evet tüm vücudu değil bende de kafasının olduğu yerde oluyo nasıl yapıyorsa artık onu :) benimkide çok hareketli özellikle gündüz öğlen vakitlerde. 2-3 kere baya kuvvetli vurdu canım yandı, tuhaf oldumBütün vücudu toplanma gibi değil ama sanki poposunu bastırıyormus gibi oluyor bende bazen. Ama bu ara aşırı hareketli valla hiç durmuyor içim gıcıklanıyor
Benmki 3 yasina kadar uyudu kendi kendine. Sonradan nasil oldu anlamadim illa yanimda yatin diye tutturdu biraz kucakta biraz yatakta uyudu. Smdi yataginda yanina yatiyorum uyuyo onu kesemedim kiyamadmYa 6 aylikken baska odada uyumasinq gonlum asla razi gelmedi. Dusuncesine bile ikna olamadim. Minicik oluyolar. Zaten ilk 6 ay surekli nefesini kontrol ediyosun. Ben pimpirikliyim 6 da olsa yanimda olmadan rahat edemezdim. Ama simdi cocugu ayri odada olanlara ozeniyorumSu Amerikan filmlerinde Good night sweetie deyip opup isigi kapayip odadan cikiyolar ya, ay cok ozeniyorum. Nasil oyle kendi kendine uyuyan cocuk olabilir. Hepsi duzmece. Mumkun degil ya. Cocugu buyuk olanlar soylesin. Opup odadan cikabiliyor musunuz? Cocuk yalniz kaldığı odada iyi geceleer deyip uyuyabiliyor mu gercekten, var mi boyle bir sey?
Insan her seyi gonlune gore olsun istiyor. Seni anliyorum ama ne diyeyim, uzulme demekle uzunulmese keske. Insallah zamaninda ulasir. Benim ilkinde hevesim yoktu ama bu sefer son gebeligim diye hevesim vardi, cogu seyi yapamadim yine imkansizliklardan. Ne kapi susum ne cikolatam var. Turkiyedekilerden gorup gorup ozeniyorum. Turkiyedekilerin muayenesine bile ozeniyorum. Uzun uzadiya bakiyolar inceliyolar. Kan aliyolar her ayrintiyla ilgileniyolar. Burda olcumu bile ustun koru aliyor iyi devam et diyor. Cogu ultrasondan be anlamiyor kadin dogumcularin ultrason teknikerleri ayri.
Ay oyle deme hamilelik her durumda daha zor bana kalirsa. Cocugun tum dertldrinde senin canin icinde oluyo yetiyosun bi sekilde. Hamileyken heraey yarim oturamiosun kalkamiyosun yatamiyosun yuruyemiyosun. Biri benim yerime dogursa 4 cocugum olsun isterdim sahsenBence bence bu konuyu hamilelik mi, doğum mu diye daha sonra tekrar soralımevet hamilelik gerçekten zor ama bebek içerdeyken herşey daha kolay sonrası daha zor her yaşta ayrı bir sendrom yemek yememe krizleri, uyumama krizleri,ağlama krizleri, sürünme halleri, yürüme halleri, inatçılık krizleri, çiş krizleri oooo v.b, v.b,v.b daha bir sürü seyler korkutmak gibi olmasın ama tabiki hepsinin ayrı güzel bir yanı var birde şöyle ki benim kızım çok sakin, çok akıllı bir çocuk ama bunları söylüyorum
Ay inşallahBebek artık büyük, bir avuç kadarken olcumler daha doğru oluyordu artik öyle kilpayi olmuyor olcumler. Hatta doğum öncesi kilosundan daha düşük çıkıyor doğumdan sonra benim gördüğüm. Doktor, sorun gorse paylaşırdi zaten stres yapma, bebemiz de yasamasin stres, saglikla gelsin kuzucuk
Aaaa ya bende şeker çıktı ya ondan dolayı mı böyle oldu diye düşündüm. Sanki beslenemiyor gibi geldi bana o yüzden üzüldüm.CipisS Boyu uzun diye oyle ortalamistir canim endiselenme. Benimki 2 kilo cikti hepi topu kac gram var aralarinda. Bi de makine net olcmez yani +- 1 hafta oynar. Smdi boyle uzuluyosan son haftalarda napicaksin benm 36 den sonra durmustu nerdeyse gram gram buyudu hep onden giderken 2700 dogdu
2 aydır bizde göremiyoruz eli sürekli ağzında ya da yüzünde.Benimki de hic yüzünü göstermedi bugun hep yandan burnunu kulagını gördük, sen benden 3 hafta öndesin bebeler arası 100 gram var 1730 benim bebe de. Bebeğin sağlıklı oldugunu duyunca diger olumsuzluklar biraz hafifliyor
Ben hiç yapamıyorum burada ama nasipse pazar günü başlayacağım yürüyüşlereİnşa AllahDönsünler hepimizde. Bende bazen temnellik yapıyorum hiç çıkmıyorum dışarı
Canim sen yeterince saglikli besleniyosun. Aslinda asil yenmemesi gerekenleri yemiyosun bizden iyi durumdasin niye beslenemesin bebegin? Senin yediginle bebegin beslenmesinin o kadar da net bagi yok. Bebek senden alacagini yine aliyo. Boyle endiselenmeAy inşallahbeni Bi gerdi bu 1 hafta geride olması ama güveneyim doktoruma. Zaten artık başka doktor bulmam gerekiyor.
Aaaa ya bende şeker çıktı ya ondan dolayı mı böyle oldu diye düşündüm. Sanki beslenemiyor gibi geldi bana o yüzden üzüldüm.
2 aydır bizde göremiyoruz eli sürekli ağzında ya da yüzünde.aynen senin maşallah iyiymiş kilosu kız
Ben hiç yapamıyorum burada ama nasipse pazar günü başlayacağım yürüyüşlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?