- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Kızlar kilolar ne alemdekaç kilo aldınız haftanıza göre?
Toplamda 6.1 kilo almışımKızlar kilolar ne alemdekaç kilo aldınız haftanıza göre?
Ay benim babam öyle ya. Sürekli uyurkahvaltı yaptı uyumaya gitti adam
kaldırayım da çalışsın biraz demibenimki beş dk boşluk bulsa uyur hiç affetmez. ben de hayatta uyuyamam gündüz
ben de şimdi 32 de izne ayrıldım. izin aktarmadigim için bebek 2 aylıkken ise dönmem gerekecek. onu düşünüyorum kara kara. ama ben çalışmasam zor toparlarız. hersey üst üste geldi Allah büyük inşallah sağlıkla alalım da kucağımıza bebeleri:)
Bende 60 ile basladım suan 72 yimben ilkinde 59 la hamile kalıp 75 le doğuma gitmiştim
bunda da 59 60 gibi başladım şu an 72 73 kiloyum galiba:)
Ay benim babam öyle ya. Sürekli uyurallahtan eşim değil valla daha da çıldırırdım herhalde. Dürtele dur sen onu pek küçükken döneceksin sende işe. Rabbim kolaylığını versin inşallah
Bende 60 ile basladım suan 72 yim
Aboooobenim babam tam tersi gece çalışır sabah gelirdi o gün boyunca uyumazdi. ben de babam gibiyim bunlar maaile uykucu
4 ay yarım gün tam maas hakkı için dönüyorum yoksa dönmezdim. Bir ay bile fazladan alsam maaşı kar diye düşünüyorum.
inşallah umduğumuz gibi olur herşeytayin istedim doğumdan sonra çıkarsa çok rahat ederim
ben +11 le devam :) 56 ile kaldım 67 şuan. normalde 31+0 oldum ama bebek 33+0 da boyu kilosu. kilomun fazlalığını öyle avutuyorum :)Kızlar kilolar ne alemdekaç kilo aldınız haftanıza göre?
Canım Lunayı güvenle bırakacağın birilerinin olması adına çok sevindim.Babanne ile dede yanında daha güvende olur.Sen de rahatça toparlanırsın.Bugun abisi aradi esimi, ne zaman doguracagimi soruyor dedim 20-30 Temmuz arasi. Sonra teli kapatti dedim niye sordu. Cunku her gun gorusuyoruz hic ilgilenmiyor normalde, ne oldu da telefonla arayip bunu sorma geregi duydu. Dedi annemle babama uçak bileti alcakmis.kimse bana bir sey sormuyor. Dedim bi sorsaydiniz istiyor muyum acaba diye. Diyor abimlerde kalcaklar. ( 2 bina otede oturuyolar) E bi zahmet yani dedim. Hic bizde kalacaklarini dusunmemistim. Bir memesi disarida gezer lohusa dedigin, bi de kalabalikla mi ugrasicam. Ama sasirdim geleceklerine.
Abooooya çok uyumakta ne biliyim. inşallah gönlünüze göre olur her şey. Sen işe dönersen bebişe kim bakacak?
Smdi boyle yapiyosa bebek dogunca nolcak? Keyfinden degil ki tasidigin da onun bebegi sonucta kolay saniyolar haGünaydın hanımlar
Valla sinirliyim çok hemde. Her sabah kahvaltı tabağını hazırlayan adam bu sefer kendi oturmuş yemiş. Hayır hazırlamanın önemli değil ben hazırlarım ama asıl sorun sanki bunu benden intikam alır gibi yapıyor olması. Neymiş gece uyutmamışım onu uykusuzmuş o yüzden hazırlamamış. Ya ben can çekişiyorum resmen. Bir de dedim ki istersen gideyim başka odaya desin yok dedi bana. Sanki bilerek yapıyormuşum gibi davranıyor. Horul horul uyudu halbuki yanımda horluyordu resmen. Moralimi çok bozdu. Daha doğrusu çok üzüldüm. Ben istemez miyim deliksiz uyuyayım rahat uyuduğum pozisyonda kalayımkızım da gece uyanık olacağı tuttu. Sürekli hareketliydi zaten o da uyutmadı. Ama gece en fazla 1.30 a kadar oturdum sonra dalmışım yani. Ben her gün ondan daha az uyuyorum
Canım mochi süt sağma işine yaramiyor sadece bir memeyi emzirirken diğerine takıyorsun akan sütü biriktirme işlevi görüyor bir nevi..manuel pompa ve elektrikli var bende lansinoh şimdi ikinci bebeğimde kullanicam ben memnunumMerhaba gögüs pompası almak istiyorum hangi markayı önerirsiniz? Lansinoh ve mochi arasında kaldım. İlk bebeğim hiç tecrübem yok
Anladım canım Allah gönlünüze göre versin inşallah. Zor valla uzakta olmakta. Bende kendi ailem bebeği göremeyecek diye doğum için hepsinin gelebileceği bir yere gdyorum. Yakında olmayı çok isterdim.anneme söyledik o gelecek gibi ama bilmiyorum şu an doğuma da gelmeyecek sanki net bisey yok.
o olmasa da eşimle yıllık izinleri dönüşümlü kullanıp kendimiz bakmayı düşündük. eşim kendi sırası gelince annesini çağırabilir tek bakamam diye. insallah şu kan değerlerim doğum durumu falan belli olsun da bakcaz sonrasına:)
Valla dedim geçen bebek doğunca unut sen uykuyu diye. Dönüşümlü bakacağız falan dedim. Sıkıntı yok dedi bana. Bugün ters tarafından kalkmış belli. Hiç vermedi tepkiyi verdiSmdi boyle yapiyosa bebek dogunca nolcak? Keyfinden degil ki tasidigin da onun bebegi sonucta kolay saniyolar ha
Hic bi belirti olmadan da veriyolar suniyi. 39 da veriyolar mi bilmem. Benm arkadasa 40 olunca bebek gelmeyince verdiler normal.dogum yapti. Fitil veriyo yumusama olsun diye suni sanci veriyo acilmayi desteklesin diye. Vucut okey derse ne ala kiminin vucudu hissetmiyo bile suni sanciyiAy bana Bi cevap verin daha önce doğum yapmış ve yapmamış ama bilgi sahibi olan kadınlarım
Eşim şeker olduğu için doktorun en fazla 39 a kadar bekleriz cümlesini farklı algılamış. Bana kafayı yedirtecek. Ben diyelim 39 da doğurmadım her şey normal hiç bir problem yok bana eşim diyor ki " 40 beklemeyeceğiz doktor öyle dedi 39 da suni sancı ile doğurursun " diyor. Ya açılma yok sancı yok su boşalma yok ne bileyim hiç bir doğum belirtisi yokken bu suni sancı veriliyor mu her şey normalken???? Ben sezaryenden bahsettiğini düşünmüştüm orada sormakta hiç aklıma gelmedi valla.
Nette araştırdım 39 dan sonra veriliyormuş. Korktum aslında hiç sezaryen istemiyorum.Hic bi belirti olmadan da veriyolar suniyi. 39 da veriyolar mi bilmem. Benm arkadasa 40 olunca bebek gelmeyince verdiler normal.dogum yapti. Fitil veriyo yumusama olsun diye suni sanci veriyo acilmayi desteklesin diye. Vucut okey derse ne ala kiminin vucudu hissetmiyo bile suni sanciyi
Yapma ya, cok gecmis olsun. Insallah tamamen duzelir. Tam da korktugum seyi soyledin. Enfeksiyon fln kapmadi ama di mi? Ya birkac saatligine bir kadin tutsaniz. 2-3 gunde bir 4-5 saatligine bile gelse nefes alirsin. Bak benim de basima ne geldi. Icim rahatti gecen gune kadar. Hep krese ve bakici teyzeye guveniyordum. Teyze demez mi ben dogumdan sonraki 1.5 ay tatilde olucam. E kadinin bir hayati var, hicbir sey soyleyemem, aksine adina mutlu olurum dinlensin ama bizim acimizdan cok kotu oldu. Ilk etapta endisem dogumdayken kim bakacak kizima oldu. Ablama dedim dogum zamani 2 gun izin alip bakabilir misin? Almaya calisirim dedi. Dogumun saati gunu belli degil ki. Dener ama kesin izin alip gelebilir mi ona da guvenemiyorum. Dikis kismini dogum sonrasini hic dusunmemistim bile. Ilk 2 ay cok zorlayacqk yine. Kres desen 4 gun gitse 5.gunu muhakkak hasta bu cocuk, yok burnu akti, yok aksirdi tiksirdi diye eve gonderiyorlar. Ki cocuk hasta degil. Geliyor normal. Hasta olsa zaten ben gondermem. Luna'nin tozq alerjisi var, Zyrtec kullanmazsak hep burnu akiyor. Ama sirf burnu akmasin da eve gonderip durmasinlar diye cocugumu ilaca bogamam. Kisacasi kres isi de yalan. Son 2 ayin 1 ayi krese gitmemistir, oyle diyim. Napicam cok merak ediyorum iki cocukla. Ben dikisi falan dusunmemistim dedigim gibi. Dogumda Luna'nin kim yaninda olcakti derdim. Ama simdi dusununce haklisin. Belki de sadece arada Luna ile bile ilgilenseler iyi olabilir benim icin. Gerci babannenin hareket kalibiyeti kisitli bacagini kirdigindan ama dedesi yardim edebilir. Ne diyim Allah hepimize yardimci olsun.Canım Lunayı güvenle bırakacağın birilerinin olması adına çok sevindim.Babanne ile dede yanında daha güvende olur.Sen de rahatça toparlanırsın.
Geçen hafta dikişim açıldı.Eşim çalışıyor.13 kg ağırlığındaki kızımı kaldırmak zorunda kalıyorum.Dr temizlesi bandajladı vs...Yine ağrımaya başladı.Çünkü kaldırmak zorunda kalıyorsun
Sezeryani inan ekstra korkulari olmayan kmse.istemiyo. ama odaklanman gereken bu degil. Bak grupta birsuru kadin var. Kimi normal dogurmus kimi sezeryan dogurmus. kimi 2 gun sanciyla kimi pat diye epiduralli genel anestezili dolu dogum var. 2. 3. Yu doguruyolar. Gercekten bu kadar korkunc olsa cesaret edebilir miydik sence? Yolculugun nasil olduguna bakma sonuca odaklan. Bebegin kokusunu bi kere alinca heeeepsi geciyo inanNette araştırdım 39 dan sonra veriliyormuş. Korktum aslında hiç sezaryen istemiyorum.
Hepsini not ettim canım valla bu bebekte çok rahatım sütüm de çok gelecek diye düşünüyorumKız zaten bunlarda bebek ki az boyları falan var diye adam yerine koyma daha yavru kuşlarsüt konusunda çok daha rahatım stres çok etkiliyor çünkü eğer illa gelsin şunu yaptım artmadı falan diye düşünürsek geleceği varsa da gelmez. Bana annem anneannemden öğrendiği gibi yaptı tereyağını ılıtıp pekmezle vermişti dinçte tutmuştu beni aklında olsun canım. Bide ben kız yoğun bakımda olduğu için uykum çok bölünmedi hatta süt artınca geceleri 1 defa sağma ya kalktım. Malta içecekler ve rezene kimyon çayı yaptım içtim. Humanna çayı içtim kıştı ya iyi gidiyordu çaylar bide benim arkadaşlar havuçlu cevizli kek yapardı o da arttırıyor dediler. Bildiklerim bunlar canım ama kafamda gelirse gelir gelmezse mamayı dayarım rahatlığı var açıkcası
Anam siz ne güzel eğitim meğitim epey ilerlediniz olur arada kaçamaklar benim totom yemedi iki bebenin beziyle uğraşacam
O kadar haklısın ki. Aman sağlıklı olarak nasıl gelecekse öyle olsun inşallah. Hepimiz içinSezeryani inan ekstra korkulari olmayan kmse.istemiyo. ama odaklanman gereken bu degil. Bak grupta birsuru kadin var. Kimi normal dogurmal kimi sezeryam.dogurmus. kimi 2 gun sanciyla kimi pat diye epiduralli genel anestezili dolu.dogum var. 2. 3. Yu doguruyolar. Gercekten bu kadar korkunc olsa cesaret edebilir miydik sence? Yolculugun nasil olduguna bakma sonuca odaklan. Bebegin kokusunu bi kere alinca heeeepsi geciyo inan
Hepimizin var korkusu illa ki ama onu o zaman dusunurum de gec. Ilk dogumda zaten.anlamiosun ki. Bi bakiosun dogmus. Cunku konuyla ilgili fikrin.yokO kadar haklısın ki. Aman sağlıklı olarak nasıl gelecekse öyle olsun inşallah. Hepimiz içininsan bazen düşünmeden edemiyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?