2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hepimizin var korkusu illa ki ama onu o zaman dusunurum de gec. Ilk dogumda zaten.anlamiosun ki. Bi bakiosun dogmus. Cunku konuyla ilgili fikrin.yok en guzeli ilki bence
Aynen doğru o kadar bilgisiz tecrübesiz giriyorsun ki doğuma. şu anda ben öyleyim mesela. Hep kulaktan dolma bilgilerle var ama gerçekte nasıl ne yaşayacağım bilmiyorum

ilk bebek mi:)
ben ilkinde 75 girdim doğuma ama aldığım 16 kiloyu 25 olarak verdim.
sonradan zor kilo aldım tekrar
Evet ilk bebek ben ilk trimesterda cok abarttım. Hiç kusmadım ve asırı yemiştim çoğunu orda aldım.
ben +11 le devam :) 56 ile kaldım 67 şuan. normalde 31+0 oldum ama bebek 33+0 da boyu kilosu. kilomun fazlalığını öyle avutuyorum :)
Aynen bende geçen ay hiç kilo almadım ama bebek 11 gün önde cıktı. Bende kendimi öyle avutuyorum artık ben değil bebek alıyor ben verdim bile belki gecen ay

Sağol canım.Siyah kan aktı.Damar açılmış pıhtı birikmiş dedi dr. Kv bugün implant için gitti.10 gün yanumda kaldı ama o ne yapsın.Eşimle de aramız limoni izin mi alsam diyordu artık lafını dahi etmiyor.
Böyle zamanlarda anlıyorsun bazı şeyleri.
Sen de korkma inşallah çabucak geçirirsin bu süreci.Kucak bebeği daha onlar kucak istiyorlar.
Ve kıskanclık had safhada.Ilk günler oyun gibi geliyordu, seviyordu kardeşini.3 gündür aniden şiddet uygulamaya başladı.Kucağına alma diyor emzirme diyor sürekli hırçınlık yapıyor.Hatta kucağımdayken aniden geldi tırnaklarını bebeğin bacağına geçirdi

bugun çıkarken bende eşimden söz istedim sinirli sinirli dedim doğumdan sonra işte kendini yorup elaleme yardım edip gelir gelmez uyursan birde oyun oynarsan seni mahvederim dedim
Kızlar kilolar ne alemde kaç kilo aldınız haftanıza göre?
ben 8 kilo aldım bir ara 9 du oldu indi 8 kiloya bir aydır böyle normalde 6 kiloydu mayısın basında kv gidince ramazan ramazanda 6 kiloydu aldığım bayramında şekeri çok yedim onlar yaptı 2 kiloya yakın boşu boşuna aldım yani
Sağlıklı olsun canım da napalım benimkide geri dedi doktorum Oğluşum 1600 gr ya 30+3 haftalıkmış boyu 2-3 hafta ilerde ama kilosu geride dedi üzüldüm bende o kadar kiloyu ben almışım oğluşum alamamış.Çok şükür suyum iyi rahim iyi bebek zaten dönmüştü geçen ay pozisyonu aynı dedi. ama kilosuna üzüldüm sordum sıkıntı olur mu diye kilolu olmasın kolay doğurursun ne güzel işte dedi.

Bu gittiğim doktor yeni doktorum Eski doktorumu bırakmayı düşündüğümden gitmiştim çünkü muayeneye zam yaptı ve doğumda ekstra ücret verecektim çünkü özel muayenesi olan bir doktor hastane doktoru değildi. Yeni doktor doğurmayı düşündüğüm hastanenin doktoruydu. Tavsiye üzerine gittim bu doktora da ama yani üniversite hocalarım gibi konuşuyor avrupa yakısındaki oyuncular gibi birde toplamda en fazla 25 dakika sürmemiştir oda da geçirdiğimiz vakit ve bebeği siyah beyaz gösterdi 3 boyutlu göstermedi çok üzüldüm gerek yok gibilerinden birşey söyledi e aynısını devletteki doktorumda yapıyor. Sinirlerim bozuldu ilgili ve güler yüzlü ve de hemoridimi söyledim hemen reçete yazdı fitil verdi. Doğumumu hayal ediyorum böyle konuşan naif biri beni doğurmaya nasıl ikna edebilir bilmiyorum abartıyor muyum bilmiyorum ama eski Dr cevval kadındı hem en az 45 dakika ilgileniyordu oğluşumu rahatça görüyordum. Bu arada eski Druma whatsaptan sordum randevu ücretlerinizi güncelleme yapmışsınız eski hastalarınıza da aynı fiyat dedi aynı fiyat geçerli dedi ama tekrar whatsapttan durum paylaşmış zamlı fiyattan indirim yapmış sanırım benim gibi diğer hastaları da tepki verdi

Hala kararsızım hangisinde doğursam diye eşimin kafasının etini yiyorum hangisine gideyim diye sen bilirsin diyor. Annem para verme kızım kimse senin acını çekmeyecek ekstradan diyor ama annem doğuma da girmem beni sokma kızım dedi zaten panik atak kadın böyle diyince bende hepten yalnız kalmış gibi hissettim arkadasım ben geleyim dedi ama bekar kız evlilikten soğuma kız dedim :)
İki gündür çelişkilerdeyim yaa nasıl olacak nasıl yapıcam hangi doktor da doğurayım fazla para vermesem mi
iki doktorun tecrübesi de aynı okuldanlar arkadaslar kafam karışık arkadaslar çok stresliyim

benim oğlan kilo alımı hep sinirdaydi. sağlıklı beslendim ama çok yedim ben de
şimdi ne denk gelirse onu yiyorum bu tospaga da önde gidiyo iki hafta
demekki benim bünye 15 16 kilo almaya müsait hamilelikte:)

Kızlar kilolar ne alemde kaç kilo aldınız haftanıza göre?
Ben 5 kilo aldım sadece ve 4aydır 5kiloda sabitim ilk oğlumda 20ye yakın almıştım ikinci niye böyle oldu anlamadım. Yemem içmem her zamanki gibi dikkat ettiğim yok. Ama ilk hamileliğimde 9ay yatmıştım bunda ev işi çocuk derken yatamıyorum belki ondandır. Ama zaten kilolu hamile kaldım 85 ile boyum uzun diye çok çaktırmıyorum ama kiloluyum sonuçta

Benim 2 dogum yapan arkadaşim dalan roxy önerdi içerigi temizmiş ben ondan aldim ama beyaz çiçek resmi olan guzel kokmuyor bence iki kere durulatirim ben zaten o yüzden takmadim kokusuna

Kaydediyorum önerileri. Çok marka da olunca bilemedim

bunu kullanıyorum, arkadaşım ve ablam kullanıyor.

Kaydediyorum önerileri. Çok marka da olunca bilemedim

Roxy kullanan oldukça var sanirim. Ikincisi boş çalışmasa deterjanli gibi kalıntı hissi mi bırakıyor

Teşekkürler puset ne alacaksiniz

E bebekte joie nin uyan.pusetleri vardı. 500 TL den basliyordu, ben 1500 TL olanı begenmistim.

Evet öyle malesef benimde aldığım araba iki katı olmuş Satmak benimde aklımdan geçmiyor değil
Puset takılan kabin boy cybexde gördüm ben, birde stokke var istersen onada bir bak. Rahat gibi geldi bana

Puset takılan kabini 8000 zaten, puset +puset takma aparatı ile 13000 e geliyor. Veya direkt 17000 e travel sistem... stokke de çok pahalı 18 19.000 TL bir arabaya veremem. Pusetli kabin max 10.000 I geçmesine istiyorum. Peg prego denedim geçen, kaliteli travel Italian marka ama aşırı ağır,ben onu kaldiramam yani. O yuzden pusetli kabin daha mantıklı geliyor. Zaten.puset 6 ay...

Keşke euro ile maaş alsak bune ya. Stokke ben baktığımda 9-10civarıydı. Aşırı yükselmiş fiyatları((( stokke’nin tarzını aşırı beyeniyorum
Maxı cosi, mima xari(bu çok pahalı çıkar) bunlarda güzel. Neye elimizi atsak 10Bin+ çıkıyor malesef. Chicco nasıl peki araştırdınmı?

benim camasir makinem eski canim:) eşimin bekarlık eşyası:) biraz eski olduğu için kalıntı birakabiliyo biraz da ben takıntılıyım sanırım. kendi camasirlarmizda çift yıkıyorum hep. ve kullanmam gereken miktarın en fazla yarısı kadar koyarim deterjani

Baktım daha uygun fiyatlar, chicco goody plus var, tek elle çok basit kapaniyor gerçekten ama tek yönlü, puset takılıyor da ama puset uzerine takılıyor, bagi neo gibi komple takılmyor kolay kullanılmiyor. Bagi da ilk 6 ay normal bebek arabasi oturagini komple cikarip sadece pusetle kullaniyorsun, agirlik da yapmiyor o zaten, ayrıca bebek ayak tulumu da var paket icinde yagmurlukta. F/p için bagi neo yu chicco Dan daha çok beğendim, bagi 2000 TL daha fazlaya geliyor sadece.

Haftaya da Hamilton ve leclarec e bakacagim, hem kullanimlari çok basit rahat kapanip aciliyor hem de şık. Sonra birine karar vereceğim artık.

Valla fiyatlar çok ucuk pahalo bende vermek istemiyorum.

Canım benim görüşüm doktor önemli. Doktorun iletişimi önemli
Begenmediysen beğendiğine git. Benim detayliyi başka doktor yaptı. Sevmedim ben mesela onu. Eşim yanimda yoktu o anlatırken not aliyrodum eşime anlatmaya beni dinlemiurosun filan dedi.

Kendi doktorum konusurken not alıyorum hatta şey diyor telefonundaki listeden sorun varmı bak sor hadi diyor
Ben iletişimi kuvvetli doktor istiyorum mesela.

Chicconun puseti nekadar?
Ve başka marka oturuyormu?

Canım bakınca diğer ikisinie değerlendirmeni yazarmisin?

Bana kalp damar cerrahı varisli külot önerdi, yarın gidip alacağım. Ama yazın nasıl giyicem bilmiyorum çok ayakta durunca giy dedi. Zaten biraz mutfakta oyalanınca canım çıkıyir ağrıdan
Geçmiş olsun canım bende bir tane aldım ama çok sıktı kullanamadım tekrar medikalcilerden alacağım araştırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…