Aynen doğru o kadar bilgisiz tecrübesiz giriyorsun ki doğuma.Hepimizin var korkusu illa ki ama onu o zaman dusunurum de gec. Ilk dogumda zaten.anlamiosun ki. Bi bakiosun dogmus. Cunku konuyla ilgili fikrin.yoken guzeli ilki bence
Hic arastirma okuma izleme. Buyuklerin hikayelerini asla dinleme. Her dogumm kendine ozel.Aynen doğru o kadar bilgisiz tecrübesiz giriyorsun ki doğuma.şu anda ben öyleyim mesela. Hep kulaktan dolma bilgilerle var ama gerçekte nasıl ne yaşayacağım bilmiyorum
Evet ilk bebek ben ilk trimesterda cok abarttım. Hiç kusmadım ve asırı yemiştim çoğunu orda aldım.ilk bebek mi:)
ben ilkinde 75 girdim doğuma ama aldığım 16 kiloyu 25 olarak verdim.
sonradan zor kilo aldım tekrar
Aynen bende geçen ay hiç kilo almadım ama bebek 11 gün önde cıktı. Bende kendimi öyle avutuyorumben +11 le devam :) 56 ile kaldım 67 şuan. normalde 31+0 oldum ama bebek 33+0 da boyu kilosu. kilomun fazlalığını öyle avutuyorum :)
Tamam canım teşekkür ederim öyle yapayım artık.Hic arastirma okuma izleme. Buyuklerin hikayelerini asla dinleme. Her dogumm kendine ozel.
Sağol canım.Siyah kan aktı.Damar açılmış pıhtı birikmiş dedi dr. Kv bugün implant için gitti.10 gün yanumda kaldı ama o ne yapsın.Eşimle de aramız limoni izin mi alsam diyordu artık lafını dahi etmiyor.Yapma ya, cok gecmis olsun. Insallah tamamen duzelir. Tam da korktugum seyi soyledin. Enfeksiyon fln kapmadi ama di mi? Ya birkac saatligine bir kadin tutsaniz. 2-3 gunde bir 4-5 saatligine bile gelse nefes alirsin. Bak benim de basima ne geldi. Icim rahatti gecen gune kadar. Hep krese ve bakici teyzeye guveniyordum. Teyze demez mi ben dogumdan sonraki 1.5 ay tatilde olucam. E kadinin bir hayati var, hicbir sey soyleyemem, aksine adina mutlu olurum dinlensin ama bizim acimizdan cok kotu oldu. Ilk etapta endisem dogumdayken kim bakacak kizima oldu. Ablama dedim dogum zamani 2 gun izin alip bakabilir misin? Almaya calisirim dedi. Dogumun saati gunu belli degil ki. Dener ama kesin izin alip gelebilir mi ona da guvenemiyorum. Dikis kismini dogum sonrasini hic dusunmemistim bile. Ilk 2 ay cok zorlayacqk yine. Kres desen 4 gun gitse 5.gunu muhakkak hasta bu cocuk, yok burnu akti, yok aksirdi tiksirdi diye eve gonderiyorlar. Ki cocuk hasta degil. Geliyor normal. Hasta olsa zaten ben gondermem. Luna'nin tozq alerjisi var, Zyrtec kullanmazsak hep burnu akiyor. Ama sirf burnu akmasin da eve gonderip durmasinlar diye cocugumu ilaca bogamam. Kisacasi kres isi de yalan. Son 2 ayin 1 ayi krese gitmemistir, oyle diyim. Napicam cok merak ediyorum iki cocukla. Ben dikisi falan dusunmemistim dedigim gibi. Dogumda Luna'nin kim yaninda olcakti derdim. Ama simdi dusununce haklisin. Belki de sadece arada Luna ile bile ilgilenseler iyi olabilir benim icin. Gerci babannenin hareket kalibiyeti kisitli bacagini kirdigindan ama dedesi yardim edebilir. Ne diyim Allah hepimize yardimci olsun.
İşe yaramıyor boşuna almayın.bakayım valla tesekkur ederım cnm
bugun çıkarken bende eşimden söz istedim sinirli sinirli dedim doğumdan sonra işte kendini yorup elaleme yardım edip gelir gelmez uyursan birde oyun oynarsan seni mahvederim dedimSizin ilk çocuk doğduğunda bebek ağlayacak ve uyutmayacak dis çıkacak ağlayacak gazı olcak ağlayacak erkekler o konuda sabırsız ve yardım konusunda biraz vurdum duymazlar ben resmen 2 yi yaparken söz istedimbak dedim bakacaksın geceleri yardım edeceksin. benim beklentim mi yüksek bilmem ama çok ilgili baba zaten şevkatlidir ama geceleri ayrı bir destek anlayış istiyor insan. Anne kadar yine de sabırlı ve hassas hiç biri olamıyor malesef
ben 8 kilo aldım bir ara 9 du oldu indi 8 kiloya bir aydır böyle normalde 6 kiloydu mayısın basında kv gidince ramazan ramazanda 6 kiloydu aldığım bayramında şekeri çok yedim onlar yaptı 2 kiloya yakın boşu boşuna aldım yaniKızlar kilolar ne alemdekaç kilo aldınız haftanıza göre?
Sağlıklı olsun canım da napalım benimkide geri dedi doktorum Oğluşum 1600 gr ya 30+3 haftalıkmış boyu 2-3 hafta ilerde ama kilosu geride dedi üzüldüm bende o kadar kiloyu ben almışım oğluşum alamamış.Çok şükür suyum iyi rahim iyi bebek zaten dönmüştü geçen ay pozisyonu aynı dedi. ama kilosuna üzüldüm sordum sıkıntı olur mu diye kilolu olmasın kolay doğurursun ne güzel işte dedi.Selam kızlar
Kontrolden çıktım biraz önce bizim kız yüzünü pek göstermedi yine elini emiyordu.1840gr 45cm olmuş. Her şeyi iyi sıkıntı yok dedi doktor. Ama ben normalde 32+1 iken ulritrasonda 31+3 çıktı. Sordum hiç önemli değil sorun olabilmesi için en az 3 hafta geride olması gerekiyor dedi. Şeker konusunda da iyi gidiyorsun bebeği hiç etkilememiş dedi. Artık 2 haftada bir kontrol olacak 36. Haftaya kadar sonra haftada 1 olacak dedi. Magnezyum şekerli diye onu çok zorda kalmadığı sürece içmememi söyledi. Sorun olmadığı sürece 38 e kadar normal doğum bekliyoruz hiç sorun yok ama şeker sorun çıkarırsa sezaryen dedi.
Benim kız dönmemiş bu arada kafası sağ böğrümde
Evet ilk bebek ben ilk trimesterda cok abarttım. Hiç kusmadım ve asırı yemiştim çoğunu orda aldım.
Aynen bende geçen ay hiç kilo almadım ama bebek 11 gün önde cıktı. Bende kendimi öyle avutuyorumartık ben değil bebek alıyor ben verdim bile belki gecen ay
Ben 5 kilo aldım sadece ve 4aydır 5kiloda sabitimKızlar kilolar ne alemdekaç kilo aldınız haftanıza göre?
Ben 7kilo aldım. İnşa Allah temmuzda üstüne koymamKızlar kilolar ne alemdekaç kilo aldınız haftanıza göre?
Benim 2 dogum yapan arkadaşim dalan roxy önerdi içerigi temizmiş ben ondan aldim ama beyaz çiçek resmi olan guzel kokmuyor benceiki kere durulatirim ben zaten o yüzden takmadim kokusuna
bunu kullanıyorum, arkadaşım ve ablam kullanıyor.
dalan roxy kullanıyorum ben. kalıntı kalmasın diye hep çift yıkama yaparım. ikincisi boş çalışır.
bazen de yumuşatıcı gözüne sirke koyuyorum hem kalıntılar gidiyo hem dezenfekte ediyo he. yumuşaklık veriyo.
Teşekkürler puset ne alacaksiniz
Evet öyle malesefbenimde aldığım araba iki katı olmuş Satmak benimde aklımdan geçmiyor değil
Puset takılan kabin boy cybexde gördüm ben, birde stokke var istersen onada bir bak. Rahat gibi geldi bana
Keşke euro ile maaş alsakKaydediyorum önerileri. Çok marka da olunca bilemedim
Kaydediyorum önerileri. Çok marka da olunca bilemedim
Roxy kullanan oldukça var sanirim. Ikincisi boş çalışmasa deterjanli gibi kalıntı hissi mi bırakıyor
E bebekte joie nin uyan.pusetleri vardı. 500 TL den basliyordu, ben 1500 TL olanı begenmistim.
Puset takılan kabini 8000 zaten, puset +puset takma aparatı ile 13000 e geliyor. Veya direkt 17000 e travel sistem... stokke de çok pahalı 18 19.000 TL bir arabaya veremem. Pusetli kabin max 10.000 I geçmesine istiyorum. Peg prego denedim geçen, kaliteli travel Italian marka ama aşırı ağır,ben onu kaldiramam yani. O yuzden pusetli kabin daha mantıklı geliyor. Zaten.puset 6 ay...
Roxy kullanan oldukça var sanirim. Ikincisi boş çalışmasa deterjanli gibi kalıntı hissi mi bırakıyor
E bebekte joie nin uyan.pusetleri vardı. 500 TL den basliyordu, ben 1500 TL olanı begenmistim.
Puset takılan kabini 8000 zaten, puset +puset takma aparatı ile 13000 e geliyor. Veya direkt 17000 e travel sistem... stokke de çok pahalı 18 19.000 TL bir arabaya veremem. Pusetli kabin max 10.000 I geçmesine istiyorum. Peg prego denedim geçen, kaliteli travel Italian marka ama aşırı ağır,ben onu kaldiramam yani. O yuzden pusetli kabin daha mantıklı geliyor. Zaten.puset 6 ay...
Keşke euro ile maaş alsakbune ya. Stokke ben baktığımda 9-10civarıydı. Aşırı yükselmiş fiyatları((( stokke’nin tarzını aşırı beyeniyorum
Maxı cosi, mima xari(bu çok pahalı çıkar) bunlarda güzel. Neye elimizi atsak 10Bin+ çıkıyor malesef. Chicco nasıl peki araştırdınmı?
Valla fiyatlar çok ucuk pahalo bende vermek istemiyorum.Kaydediyorum önerileri. Çok marka da olunca bilemedim
Canım benim görüşüm doktor önemli. Doktorun iletişimi önemlibugun çıkarken bende eşimden söz istedim sinirli sinirli dedim doğumdan sonra işte kendini yorup elaleme yardım edip gelir gelmez uyursan birde oyun oynarsan seni mahvederim dedim
ben 8 kilo aldım bir ara 9 du oldu indi 8 kiloya bir aydır böyle normalde 6 kiloydu mayısın basında kv gidince ramazan ramazanda 6 kiloydu aldığım bayramında şekeri çok yedim onlar yaptı 2 kiloya yakın boşu boşuna aldım yani
Sağlıklı olsun canım da napalım benimkide geri dedi doktorum Oğluşum 1600 gr ya 30+3 haftalıkmış boyu 2-3 hafta ilerde ama kilosu geride dedi üzüldüm bende o kadar kiloyu ben almışım oğluşum alamamış.Çok şükür suyum iyi rahim iyi bebek zaten dönmüştü geçen ay pozisyonu aynı dedi. ama kilosuna üzüldüm sordum sıkıntı olur mu diye kilolu olmasın kolay doğurursun ne güzel işte dedi.
Bu gittiğim doktor yeni doktorum Eski doktorumu bırakmayı düşündüğümden gitmiştim çünkü muayeneye zam yaptı ve doğumda ekstra ücret verecektim çünkü özel muayenesi olan bir doktor hastane doktoru değildi. Yeni doktor doğurmayı düşündüğüm hastanenin doktoruydu. Tavsiye üzerine gittim bu doktora da ama yani üniversite hocalarım gibi konuşuyor avrupa yakısındaki oyuncular gibi birde toplamda en fazla 25 dakika sürmemiştir oda da geçirdiğimiz vakit ve bebeği siyah beyaz gösterdi 3 boyutlu göstermedi çok üzüldüm gerek yok gibilerinden birşey söyledi e aynısını devletteki doktorumda yapıyor. Sinirlerim bozuldu ilgili ve güler yüzlü ve de hemoridimi söyledim hemen reçete yazdı fitil verdi. Doğumumu hayal ediyorum böyle konuşan naif biri beni doğurmaya nasıl ikna edebilir bilmiyorum abartıyor muyum bilmiyorum ama eski Dr cevval kadındı hem en az 45 dakika ilgileniyordu oğluşumu rahatça görüyordum. Bu arada eski Druma whatsaptan sordum randevu ücretlerinizi güncelleme yapmışsınız eski hastalarınıza da aynı fiyat dedi aynı fiyat geçerli dedi ama tekrar whatsapttan durum paylaşmış zamlı fiyattan indirim yapmış sanırım benim gibi diğer hastaları da tepki verdi
Hala kararsızım hangisinde doğursam diye eşimin kafasının etini yiyorum hangisine gideyim diye sen bilirsin diyor. Annem para verme kızım kimse senin acını çekmeyecek ekstradan diyor ama annem doğuma da girmem beni sokma kızım dedi zaten panik atak kadın böyle diyince bende hepten yalnız kalmış gibi hissettim arkadasım ben geleyim dedi ama bekar kız evlilikten soğuma kız dedim :)
İki gündür çelişkilerdeyim yaa nasıl olacak nasıl yapıcam hangi doktor da doğurayım fazla para vermesem mi
iki doktorun tecrübesi de aynı okuldanlar arkadaslar kafam karışık arkadaslar çok stresliyim
Chicconun puseti nekadar?Baktım daha uygun fiyatlar, chicco goody plus var, tek elle çok basit kapaniyor gerçekten ama tek yönlü, puset takılıyor da ama puset uzerine takılıyor, bagi neo gibi komple takılmyor kolay kullanılmiyor. Bagi da ilk 6 ay normal bebek arabasi oturagini komple cikarip sadece pusetle kullaniyorsun, agirlik da yapmiyor o zaten, ayrıca bebek ayak tulumu da var paket icinde yagmurlukta. F/p için bagi neo yu chicco Dan daha çok beğendim, bagi 2000 TL daha fazlaya geliyor sadece.
Haftaya da Hamilton ve leclarec e bakacagim, hem kullanimlari çok basit rahat kapanip aciliyor hem de şık. Sonra birine karar vereceğim artık.
Canım bakınca diğer ikisinie değerlendirmeni yazarmisin?Baktım daha uygun fiyatlar, chicco goody plus var, tek elle çok basit kapaniyor gerçekten ama tek yönlü, puset takılıyor da ama puset uzerine takılıyor, bagi neo gibi komple takılmyor kolay kullanılmiyor. Bagi da ilk 6 ay normal bebek arabasi oturagini komple cikarip sadece pusetle kullaniyorsun, agirlik da yapmiyor o zaten, ayrıca bebek ayak tulumu da var paket icinde yagmurlukta. F/p için bagi neo yu chicco Dan daha çok beğendim, bagi 2000 TL daha fazlaya geliyor sadece.
Haftaya da Hamilton ve leclarec e bakacagim, hem kullanimlari çok basit rahat kapanip aciliyor hem de şık. Sonra birine karar vereceğim artık.
Geçmiş olsun canım bende bir tane aldım ama çok sıktı kullanamadım tekrar medikalcilerden alacağım araştırıyorumBana kalp damar cerrahı varisli külot önerdi, yarın gidip alacağım. Ama yazın nasıl giyicem bilmiyorumçok ayakta durunca giy dedi. Zaten biraz mutfakta oyalanınca canım çıkıyir ağrıdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?