2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Şoylede yapabiliriz dogumlar basladikca beklenen dogum tarihi yerine kilo boyda girebilirz ne dersin ?

eltimde vardı fisher price, ablam doğurduğu zaman çatıda duruyor demişlerdi. benimki doğana kadar ikizler kullansın dedim aldım ablama vermiştim. biri sevdi diğeri umursamadı :) etrafımda olmasaydı bende 2. el bakardım, çünkü ilgisini 3-4 ay çekecek sonra kullanılmayacak

Marka model neydi ?

Marka model neydi ?

Ben.ikinci el düşünüyorum açıkçası ama modeller arasında da fiyatlar arasında da fark var
Chicco 4 in 1 aquarelle ana kucağı 2019' da Fatih'te almıştık diğer beşiğini, travel arabasını falan elektrikli besik gazlı bebekler için 2-3ay olana kadar iyi oluyor ikinci el alacaksan iyi başka biz o zaman çok pahalıya almıştık

Elektrikli ana kucagi kullanan tecrübeli anneler var mı?
Ben almak istiyordum çünkü bebekler minik salınımları seviyor öyle son hızda sağa solla sallanmak değil tabi. Çokta kullanışlı olabilir diye düşünüyorum fakat sürekli bebeği koyabileceğiniz bişey değil bence. Mesela yemek yapılırken mıtfakta koyarsın gözünün önünde olur gibi. Tuvalete giderken yine görebileceğin bir yere koymak gibi. Yoksa sürekli alışır ve sallanmak ister bu iyi değil. Sonra evde Aslan burcu bir oğlum olduğu aklıma geldi. Dedim ki nereye alıyosun ya tuşlara sürekli basıp bebeği sallar deli eder yada kıskanır kendi oturur kırar. Sonra vazgeçtim

arkadaşıma 8den beri suni sancı verdiler açılma olmamış bebek yorulmasın diye az az vermişlerdi ama bebeğin kalp atışları yavaşlamış sancı verildikçe. şimdi sezeryana alacaklar. spinal istemiş. zaten kafada kesin ben normal doğurucam diye gitmemek lazım çünkü gidişata göre değişebiliyor herşey. kendimi buna hazırladım.
peki böyle bir senaryoda, sezeryanda en iyisi spinal mi? bide bunun kombinesi spinal epidural varmış o nasıl mesela? genel istemem heralde doğdu an kendimde olmak isterim.

Evet insanın kendini şartlamaması lazım acil bir durumda tabi sezaryen olacağız. Bende uyanık olmak isterim açıkçası ama acı hissetmesemde itilip çekiştirmeler beni çok rahatsız edecektir. 2 kez dikişlik yaram olmuştu iğne ile uyuşturmuşlardı, acı yok ama iğnenin gırç gırç girip ipin geçişlerini hissetmiştim. Sezeryanda öyle mi oluyor bilmiyorum bilgisi olanlar yazabilir

yaa ayak demeyin çok fenaaa
sabah ne güzel ayakkabıya giren ayağım (tabi normalden 2 numara büyük ayakabı da)
öğlene doğru mezarda gibi oluyo
çok canımı yakıyo ayakkabı şu an
Kızımda hamileliğim kışa denk gelmişti ayağım o kadar şişmişti ki hastane terligi giyiyordum napim sonra ayağımın numaraları değişti şimdi 38 alıyorum biri 38 diğeri 37 içine kalıp koyduruyorum inşallah bu bebekte biraz daha büyüyüpte 39 olmaz boyum 160 boyum kadar ayakkabı çok acayip komikk olur en azından şimdi terlik giyiyorum yaza denk geldi de

Benim bebeğim kucağima alisikti zaten kolikti hiç yere birakamiyordum o yüzden ekstra besige alismadi gece koyuyordum biraz kollarımı dinlendiriyordum ama içinde uyumuyordu zaten çok uzun süre kullanmadım bu bebekte de belki ilk aylarda kullanırım kısa süreli ama çok pahalı şuan olsa almam ilk bebek heyecanıyla gerekli gereksiz herseylerden almışım normal beşiği de sallanan ahşap aldım hiç salladım mi alışmasın diye sallamadim

Her yere taşınabilir canım öyle büyük değil tekerlekli yemek yaparken mutfağa bile götürebilirsin ama ilk bebekte ikinci olursa arada az yaş farkı olursa biraz zor biz gibi kızım kendi eşyasına bu benim diyor ve şuan için vermiyor 2.5 yaş sendromu galiba galiba bebek benimle uyuyacak bir süre

Ay senin mesajını görmeden hemen hemen aynı şeyleri yazmışız bizimki şuan için mevcut elektrikli besigimiz kızımdan kalan ama korkularım çok fazla üstelik benim kızım çok duygusal çok akıllı ama her kontrol sonrası eve gelince hırçınligi artıyor nedense karnıma vuruyor babikk diye

Ayy çok kötü öyleyse benimde içim tuhaf olur

Kontrolden çıktım, çalışabilir raporumu aldım. Bebek 1 haftada 120 gram almış 2100 kilo, boy 44. normalde 31+5im, boyu ve karnına göre 32+6 ama kafasi 34+1 bide en kucuk yerden olcucem dedi doktorum, bi koca kafalida benden geliyor. Ama doktorum rahat sekilde soyledi erkeklerin buyuk oluyor Benim oglumunda ilerideydi dedi. Benimkinin basindan beri kafasi ileride zaten doktorum hep normal dedi. Yuzunu biraz gorebildik onunde dokular vardi ama tombul yanakli bisey kafasi asagiya inmis, Benim solda hissettigim poposuymus. Hickirigi farkli yerlerde hissediyorum bazen dedim, hickirik aninda vucudun hepsi hareket eder, butun vucut hareket ediyormus. Dogumla ilgilide normal diyorduk ama kafanin buyuk olmasindan dolayi sanirim sezeryandanda bahsetti. Buyuk kafalarin kanala girmesi zor oluyormus. Ayrica vajinal dogumun avantaji ertesi gun normal hayatina devam etmek ama kesik atildiginda onun dikis agrisini cekmek var o zaman vajinal dogumun bi anlami kalmiyor dedi. Sezeryanda yukselen burca gore saat secen hastalarim var dedi :) progestani birak sadece magnezyum ve demire devam, 2 hafta sonra gitmeme gerek yokmus erken dogum riski yok hersey yolunda 35. Haftada gel, agrin oldugunda hemen gel dedi. 35. Haftada tum ilaclari birakacakmisim. Bizden boyle :)

maaşallah aman senin de çok az kalmıs , cok güzel ilerlesin inşallah

Ya kızlar hastane çantasına kaç adet takım koymalıyız 2 tane 10lu hastane çıkışım var sadece yeterli olur mu bilemedim bir tane de normal alt üst kruvaze takım mı alsam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…