- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Şoylede yapabiliriz dogumlar basladikca beklenen dogum tarihi yerine kilo boyda girebilirz ne dersin ?Çocuk sayısını da sildim. Çünkü işimize yaramayacak bir bilgi. Az çok birbirimizi ve çocuklarımızı tanıdık. Onları niye listeye eklediğimize mantıklı bir açıklama getiremediğimden sildim. sorry.
eltimde vardı fisher price, ablam doğurduğu zaman çatıda duruyor demişlerdi. benimki doğana kadar ikizler kullansın dedim aldım ablama vermiştim. biri sevdi diğeri umursamadı :) etrafımda olmasaydı bende 2. el bakardım, çünkü ilgisini 3-4 ay çekecek sonra kullanılmayacakTitreşimli olan Fisher price ve chipolinoydu sanırım. Hediye gelmişti çok kullanmadığımızdan hatırlamıyorum bile. Arkadaşıma ve eltime verdim. Şimdi kesinlikle 2. el alıcam. Sevmezse de olduğu gibi geri satarım.
Yaş 33olur 1 ağustos yazBeklenen doğum tarihi olarak 1 Ağustos mu yazayım yani? Yaş nedir çok özel değilse?
Chicco 4 in 1 aquarelle ana kucağı 2019' da Fatih'te almıştık diğer beşiğini, travel arabasını falan elektrikli besik gazlı bebekler için 2-3ay olana kadar iyi oluyor ikinci el alacaksan iyi başka biz o zaman çok pahalıya almıştıkMarka model neydi ?
Marka model neydi ?
Ben.ikinci el düşünüyorum açıkçası ama modeller arasında da fiyatlar arasında da fark var
Ben almak istiyordum çünkü bebekler minik salınımları seviyor öyle son hızda sağa solla sallanmak değil tabi. Çokta kullanışlı olabilir diye düşünüyorum fakat sürekli bebeği koyabileceğiniz bişey değil bence. Mesela yemek yapılırken mıtfakta koyarsın gözünün önünde olur gibi. Tuvalete giderken yine görebileceğin bir yere koymak gibi. Yoksa sürekli alışır ve sallanmak ister bu iyi değil. Sonra evde Aslan burcu bir oğlum olduğu aklıma geldi. Dedim ki nereye alıyosun ya tuşlara sürekli basıp bebeği sallar deli eder yada kıskanır kendi oturur kırar. Sonra vazgeçtimElektrikli ana kucagi kullanan tecrübeli anneler var mı?
arkadaşıma 8den beri suni sancı verdiler açılma olmamışbugün çok yakın arkadaşım doğum yapacak, aramızda tam 8 hafta vardı. 40 oldu o. 33. haftadan beridir sıkıntılı geçti, bebeği minyon, büyüme olmadı 2-3 hafta 35te alacaklardı, her hafta kontrole gitti, benim önerdiğim perinatolağa gitti en son doğum için 35. haftada, ona göre karar verilecekti. arkadaşımda eşide çok minyon kısalar murat muhçu'ya yönlendirmiştim. ikinizden nasıl bir bebek bekliyorlar ki minyon olması çok normal demişti içimizi rahatlatmıştı bekleyelim gelmesini dedi. sonra her hafta gelişim gösterdi ama çok azdı. en sonunda dün doktoru bebek gelmek istemesede alalım dedi. nstlerde hiç kasılma çıkmadı, açılmada yok. bebeğin sağlığı iyi ama. çok şükür. inşallah güzel sıkıntısız doğum geçirirOnun doğuma gittiğini görmek benimde zamanımın yaklaştığını hissettirdi
Evet insanın kendini şartlamaması lazım acil bir durumda tabi sezaryen olacağız. Bende uyanık olmak isterim açıkçası ama acı hissetmesemde itilip çekiştirmeler beni çok rahatsız edecektir. 2 kez dikişlik yaram olmuştu iğne ile uyuşturmuşlardı, acı yok ama iğnenin gırç gırç girip ipin geçişlerini hissetmiştim. Sezeryanda öyle mi oluyor bilmiyorum bilgisi olanlar yazabilirarkadaşıma 8den beri suni sancı verdiler açılma olmamışbebek yorulmasın diye az az vermişlerdi ama bebeğin kalp atışları yavaşlamış sancı verildikçe. şimdi sezeryana alacaklar. spinal istemiş. zaten kafada kesin ben normal doğurucam diye gitmemek lazım çünkü gidişata göre değişebiliyor herşey. kendimi buna hazırladım.
peki böyle bir senaryoda, sezeryanda en iyisi spinal mi? bide bunun kombinesi spinal epidural varmış o nasıl mesela? genel istemem heralde doğdu an kendimde olmak isterim.
Oyun halisi yine tasinabilir bisey benceOna da fena alisiyorlar sanırım.
Kızımda hamileliğim kışa denk gelmişti ayağım o kadar şişmişti ki hastane terligi giyiyordum napimyaa ayak demeyin çok fenaaa
sabah ne güzel ayakkabıya giren ayağım (tabi normalden 2 numara büyük ayakabı da)
öğlene doğru mezarda gibi oluyo
çok canımı yakıyo ayakkabı şu an
Benim bebeğim kucağima alisikti zaten kolikti hiç yere birakamiyordum o yüzden ekstra besige alismadi gece koyuyordum biraz kollarımı dinlendiriyordum ama içinde uyumuyordu zaten çok uzun süre kullanmadım bu bebekte de belki ilk aylarda kullanırım kısa süreli ama çok pahalı şuan olsa almam ilk bebek heyecanıyla gerekli gereksiz herseylerden almışımKendi tecrubem degil arkadasimin tecrubesi. Joie sansa miydi oyle biseydi. O onu kullandi biz kuzenimle salina oyun parki alip icine oyun halisi koyduk. Attigin yerde dururdu bizim bebeler. Arkadasiminki o sallanan olmadigi an kucak diye aglardi yurumeye baslayana kadar nerdeyse
Her yere taşınabilir canım öyle büyük değil tekerlekli yemek yaparken mutfağa bile götürebilirsin ama ilk bebekte ikinci olursa arada az yaş farkı olursa biraz zor biz gibiheee
teşekkür ederim canımm
çok değişik şeyler canlandırmıştım kafamda
ilginç bişey konuşuyosunuz gbi
hayal kırıklığı oldu şimdi
okadar işe yarıyorsa çok sevindim
salonun ortasına kurmayı düşünüyorum bnde
Ay senin mesajını görmeden hemen hemen aynı şeyleri yazmışız bizimki şuan için mevcut elektrikli besigimiz kızımdan kalan ama korkularım çok fazlaBen almak istiyordum çünkü bebekler minik salınımları seviyor öyle son hızda sağa solla sallanmak değil tabi. Çokta kullanışlı olabilir diye düşünüyorum fakat sürekli bebeği koyabileceğiniz bişey değil bence. Mesela yemek yapılırken mıtfakta koyarsın gözünün önünde olur gibi. Tuvalete giderken yine görebileceğin bir yere koymak gibi. Yoksa sürekli alışır ve sallanmak ister bu iyi değil. Sonra evde Aslan burcu bir oğlum olduğu aklıma geldi. Dedim ki nereye alıyosun ya tuşlara sürekli basıp bebeği sallar deli eder yada kıskanır kendi oturur kırar. Sonra vazgeçtim
o kadar stres oldum ki zaten canı az biriyimKorkutmak istemem ama geçen hafta sezeryanla doğum yapan arkadasımın karnına bastırdılar
Ayy çok kötü öyleyse benimde içim tuhaf olurEvet insanın kendini şartlamaması lazım acil bir durumda tabi sezaryen olacağız. Bende uyanık olmak isterim açıkçası ama acı hissetmesemde itilip çekiştirmeler beni çok rahatsız edecektir. 2 kez dikişlik yaram olmuştu iğne ile uyuşturmuşlardı, acı yok ama iğnenin gırç gırç girip ipin geçişlerini hissetmiştim. Sezeryanda öyle mi oluyor bilmiyorum bilgisi olanlar yazabilir
Çok iyi almışsın ya 1 paket fiyatından daha ucuza 2 paketEvet paketi açılmamıştı. Kadının elinde kalmış satıyordu. Bende 2 paket 50 tl ye almıştım
maaşallah aman senin de çok az kalmıs , cok güzel ilerlesin inşallahSelamlar bizde bugün kontrole gittik 34+3 üz en son 17 gün önce gitmiştik doktor kilosu az olduğu icin yakın takip edelim demişti şimdilik boyu 45 cm kilosu da 2100 gram olmuş miniğimin doktor bebeğe giden kan damarları gayet iyi beslenmene aynı şekilde devam et dedi şekerden dolayı kısıtlı yedigim icin yediklerimden hep 100 ölçü şeklinde yedim sürekli süt içtim yaramış çok şükürVe nst ye girdim ilk kez sancı vs çıkmadı bide bizim bebiş pozisyonu almış ve hareketlerini cok aşağıda hissediyordum doktora sordum zaten yukarda degil baya aşağıya inmiş dedi doğumu etkiler mi dedim sancın olmadığı sürece etkilemez ama sancın olur beline vs de vurursa hemen gel dedi ve ben de ki bir hastalıktan dolayı sezeryan olacak diye düşünüyordum hep ama doktor bugün engel degik normal olabilir dedi her iki doğumdan da korkuyorum zaman da yaklaştı 37. Hafta da da Çatı muaynesi yapacakmış umarım her şey sağlıkla ilerler bizde durumlar boyleee
Aynen baya uyguna geldi. Bence araştır. Bak kapı süsü ve hediyeliklerimi de ordan yaptırıyorum ben.Çok iyi almışsın ya 1 paket fiyatından daha ucuza 2 paket
Merhaba, kapı süsünü hangi sayfada yaptiriyorsunuz söylemeniz mümkün mü acaba?Aynen baya uyguna geldi. Bence araştır. Bak kapı süsü ve hediyeliklerimi de ordan yaptırıyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?