- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
ben sanırım psikopat gibi yeniden yıkayıp ütülicem kıyafetleri ya.20. haftadan beri 2.5 kilo aldım, ben de ona seviniyorum. Her ne kadar gebeliğin 3. ayı Türkiye'de sadece 2 haftada 5 kilo almış olsam da
Ay ne olur kramp demeeeeHurma kramp yapar dedi doktor, valla başlayacaksınız bir daha düşün
Sirke karbonat ve soda lütfen
Aslında şanslısın gebelik şekeri olanların genelde bebekleri kilolu olur. Seninki ya minyon bir bebek ya da geç döllenme, hiç takma kafana. Gebelik şekeri yüzünden sezaryen olmak zorunda kalmayacaksin milletin bebesi 5 kg'a dayanıyor. Sen ne güzel rejimine dikkat ettin bebeğin hiç etkilenmedi. Ceviz yasak değil galiba ceviz yemeye çalış kuruyemiş de bebeğe kilo aldırır diyorlar.Heloooo
kontrolden çıktım şimdi
bebiş iyiymiş ama zayıf yani minnak 2243gr boy yine yok
Nst bu sefer temiz çok şükür. Hafif sancılar çıktı ama önemsemedi
Karın çevresi 1 hafta geriden geliyor. Bana yediğini içtiğini artır diyor ama şeker varken nasıl yapacağım bilmiyorum.
Haftaya tekrar çağırdı
31+4 te benim 42.3 cm 2.016 kg cıktı. Bide nst cekti o gün canımKızlarr günaydındün kontrolümüz vardı çok şükür herşey yolunda boyu kilosu 32 haftalıkla uyumlu dedi çok şükür 10 gün sonra kontrole gidecem artık doktordan önce nst çekilmeye başlanacakmış heyecanlıyıııım sizler nst ye kaçıncı haftada başladınız birde 32 haftalıkken bebişlerinizin kilosu kaçtı acaba
Geç döllenme değil o kesin. 24 ten 31.Haftaya kadar hep uyumluydu. 32 de gittiğimizde 1 hafta geri karın çevresi dedi. Yiyorum bakalım artık olduğu kadar olmadığı kader. Tek dileğim bu gerilik artmasınAslında şanslısın gebelik şekeri olanların genelde bebekleri kilolu olur. Seninki ya minyon bir bebek ya da geç döllenme, hiç takma kafana. Gebelik şekeri yüzünden sezaryen olmak zorunda kalmayacaksin milletin bebesi 5 kg'a dayanıyor. Sen ne güzel rejimine dikkat ettin bebeğin hiç etkilenmedi. Ceviz yasak değil galiba ceviz yemeye çalış kuruyemiş de bebeğe kilo aldırır diyorlar.
Ben çantaya mama koymayacağım, yoğun bakım diye mi bilmem ama bizden hiç istemediler ne mama ne biberon ne emzik hepsini kedileri vermişlerdi yoğun bakımda. Hatta bana süt sağıp göndermem için medela nin biberonunu bile vermişlerdi. Hala saklarım o günlerden hatıra. Gerekirse alırsın zaten hastanelerin etrafı eczane dolu oluyor. Fiili dua mi dersin evrene olumlu mesaj gönderiyorum mu dersin ne dersen de sütün olacağına şartla kendini, çözümü çok basit olan başka ihtimalleri aklına getirmeValla şöyle şeyler okudukça moralim düzeldi yoksa hiç emziremeyecekmişim psikolojisine girecektim
Sütüm geldiğinde soranların yüzüne foşkurtacamal sana süt diye
inşallah bol bol gelirde anne sütünden faydalanır bu sayede bende herkeste rahata erersizce yanımda mama götürmelimiyim hastaneye ?
gelde anlat
benim ilk haftalar korkudan siteye bile girmemi yasaklamıştı eşimBi bakıyodum kiminin kanaması var kiminin kalp atışı duyulmamış kiminin kese gözükmemiş çok şükür o günleri atlattık
Muz yiyemiyorum şekerden dolayı. Kaşar peyniri de öyle. Sadece normal beyaz peynir yiyebiliyorum yumurta ceviz fındık falan. İnşallah benim bebişte düzelir. Düzelmese bile artmasın o da yeter bana.
Bende hastanede veriyorum 3 hafta önce vermiştim geçen hafta doktor yine istedi. İdrarda bakteri çıkıyor o etkiler mi? Valla yok elimden geleni yaptım yapıyorum da.
Ay maşallah azaldı zamanımız.Bende her şeyi hallettim şükür. Sadece ekstra çarşaf ekleyeceğim çantamın içine. Sonra eşim bagaja koyavak öyle dursun. Ne olur ne olmaz diye. Bugün Bi kadın acil sezaryene girdi tırstım bende. Yazık eşyaları falan evdeymiş. Eve bile göndermediler kadını.
Eşim de bende 3-3.5 arası doğmuşuz. Ama mesela abim çok zayıf doğmuş 2.5 kilo falan. Ben takıntılı değildim aslında da ne bileyim etrafımdakiler kilo soruyor söylüyorum zayıfmış diyorlar. Aklıma binbir türlü şey geliyor. Zaten karın çevresi de 1 hafta geri. Öyle olunca da endişeleniyorum. Yani kendimi suçlu hissediyorum. Hani besleyemiyormuşum gibi. Kaynanamla annem sağ olsun destek oluyorlar hani doğumun kolay olur falan diyorlar. Bi şey olmaz diyorlar ama çevre yine de etkiliyor.
Burayı çok seviyorum gerçektentüm endişelerim hemen gidiyor. herkese çok teşekkür ederim
Takmayacağım artık napalım olan bu yani.şekere rağmen iri değilse bence de çok iyi mirunenin dediklerine katılıyorum:) sen bakma bana da aaaaa anneannem 20 li haftalarda sormuştu. söyledim 570 gram gibi biseydi. ne kadar zayifmis demekki küçük olacak dedi ki benim oğlan o zaman da önden gidiyorduağzı olan konuşuyor bosver cidden. doktor normal dediği sürece kimsenin ne düşündüğü önemli değil.
ben halam ve 5 yaşındaki oğlu halamın ikinci hamileliginde kontrole beraber gitmiştik. halamın yanında cantasi varmış ne olur ne olmaz diye. onu da mesela direkt acil sezaryene almışlardıdediğin gibi kendini olacağı belli olmuyo
Ben geldiğimden beri bir koşturmaca içine girdim bugün artık sistem error verdi. Çok fena hastalandım kılımı kıpırdayacak halim kalmadı2 gündür gün içi sabah kalktığımdn beri yorgun hissediyorum. Sanki çok is yaparsınız da yorgunluk gelir ya bedeninize, heh işte tam oyle. Oysa bütün gece kaliteli olmasa da uyuyorum, sabaha dinlenmis olmam lazım ama halsizim, elim hiçbir ise gitmiyor.
Benzer durum yaşayan var mı? Bu bebeler vitamin depolarimizi bosalttigi givi enerji bataryalarimizi da mı boasltiyor yoksa
Ay ne güzel denk gelmiş ziyan olmamış en azından. Hangi isme karar verdiniz? Son kararınız mı?Ben çoktandır asm'ye gitmiyorum onlar arayıp soruyorlar nasılsın diye her şey yolunda mı diye
Bizim valiz hazır çok şükür sadece basortulerim kalmıştı çekim için onları bugün hazırlayacağım
Benim de cuma günü kontrolüm var hafiften kasıklarıma ağrı giriyor biraz korkuyorum kontrole gidipte yatış yapılacak diye
Ev boyanizda kolay gelsin canım evde koku olursa zor olur kız bize yakınsınız ev boya kokarsa çıkıp gelin
Bizim kapı süsüne başlamamıştı komşumuz son anda bebemizin ismini değiştirdikdün kapı susumuz ve yastığımiz geldi. Bir tek cikolatimiz kaldı
İsimli hastane çıkışı tekrar sipariş verdim o gelecek bu hafta diğerini arkadaşıma hediye götürdüm oğlunun ismini Aslan koymuştu
Muz yiyemiyorum şekerden dolayı. Kaşar peyniri de öyle. Sadece normal beyaz peynir yiyebiliyorum yumurta ceviz fındık falan. İnşallah benim bebişte düzelir. Düzelmese bile artmasın o da yeter bana.
Bende hastanede veriyorum 3 hafta önce vermiştim geçen hafta doktor yine istedi. İdrarda bakteri çıkıyor o etkiler mi? Valla yok elimden geleni yaptım yapıyorum da.
Ay maşallah azaldı zamanımız.Bende her şeyi hallettim şükür. Sadece ekstra çarşaf ekleyeceğim çantamın içine. Sonra eşim bagaja koyavak öyle dursun. Ne olur ne olmaz diye. Bugün Bi kadın acil sezaryene girdi tırstım bende. Yazık eşyaları falan evdeymiş. Eve bile göndermediler kadını.
Eşim de bende 3-3.5 arası doğmuşuz. Ama mesela abim çok zayıf doğmuş 2.5 kilo falan. Ben takıntılı değildim aslında da ne bileyim etrafımdakiler kilo soruyor söylüyorum zayıfmış diyorlar. Aklıma binbir türlü şey geliyor. Zaten karın çevresi de 1 hafta geri. Öyle olunca da endişeleniyorum. Yani kendimi suçlu hissediyorum. Hani besleyemiyormuşum gibi. Kaynanamla annem sağ olsun destek oluyorlar hani doğumun kolay olur falan diyorlar. Bi şey olmaz diyorlar ama çevre yine de etkiliyor.
Burayı çok seviyorum gerçektentüm endişelerim hemen gidiyor. herkese çok teşekkür ederim
Ay ne olur kramp demeeeeİlaçları bırakıp hurmaya girişecektik Hani şu barbi bebekler var ya kollarını bacaklarını takip cikarirdik tam onlar gibiyim biraz uzun süre otursam leğen kemiğim ile bacağımın birleşim noktası çok fena ağrıyor, resmen topallıyorum Magnezyum birazda olsa iyi geliyordu en azından, valla 35+0 olana kadar içicem 5 gün 5 gündür
Kız ne bulursanız karıştırmayın birbirine bebek gelmeden odasını havaya uçuracaksınız
Ben geldiğimden beri bir koşturmaca içine girdim bugün artık sistem error verdi. Çok fena hastalandım kılımı kıpırdayacak halim kalmadı
Zaten Perşembe hiç uyumadım, gece 3.30 gibi yola çıktık sabah 10'da baskantteki uçağımız için. THY ile uçardım hep bu sefer bilet fiyatları iki katı olunca Cezayir Hava Yollarıyla geldim. Uçak hayatimda bindiğim en kötü ve koltuk arası en dar uçaktı, o 3.5-4 saat nasıl geçti bir ben bilirim bir Allah. Hayır bir de bu muhteşem hizmete kişi başı 8binden fazla para verdik sanırsın bana Cezayir değil Avrupaİstanbul havalimanı da yürü Allah yürü bitmiyor. Annemin evine varmam 17.30'u buldu utanmasam toprağı öpecektim
Cumartesi valizleri boşalttım
Pazar annemin bir arkadaşı köye gitmeden beni görmek istemiş, çok da severim onu, özürlü çocuğu var ben yorgunum sen gel de diyemedim. Kahvaltıya ona gittik te Küçükyalı'ya. Dönüşte oğlan vapura binsin hazır pazar günü trafik de yok dedik Kadıköy'den geldik.
Pazartesi döviz, banka, sigorta vb. resmi işleri hallettim.
Salı günü doktora gittim. Doktor sonrası oğlan azıcık parkta oynasın dedik hastanenin karşısında çok güzel bir park var. Eve dönüşte de markete uğradım derken bu sabah pertim çıkmış bir şekilde kalktım
Her zerrem ağrıyor, boğazım kopacak gibi. Nefes almakta bile zorlaniyorum. Güya bu sabah sağlık ocağına gidecektim, oradan başka bir hasta ziyaretine. Sonra da Türkiye hastanesini arayıp randevu alacaktım ama hiç bir şey yapamadim. Kahvaltıyı bile zor hazırladım.
Annem de ben gelmeden önce yormuş kendini güya gelince ben rahat edeyim diye ama şimdi beş benden beş beter oldu, diğer odada da o yatıyor. Ev revire döndü
Ay ne güzel denk gelmiş ziyan olmamış en azından. Hangi isme karar verdiniz? Son kararınız mı?
Ayy son dakika isim değişikliği yaptık valla son kararımız ben Aslan Ali istiyordum babası Emir Ali istiyordu şimdi Emir Ali olduBen geldiğimden beri bir koşturmaca içine girdim bugün artık sistem error verdi. Çok fena hastalandım kılımı kıpırdayacak halim kalmadı
Zaten Perşembe hiç uyumadım, gece 3.30 gibi yola çıktık sabah 10'da baskantteki uçağımız için. THY ile uçardım hep bu sefer bilet fiyatları iki katı olunca Cezayir Hava Yollarıyla geldim. Uçak hayatimda bindiğim en kötü ve koltuk arası en dar uçaktı, o 3.5-4 saat nasıl geçti bir ben bilirim bir Allah. Hayır bir de bu muhteşem hizmete kişi başı 8binden fazla para verdik sanırsın bana Cezayir değil Avrupaİstanbul havalimanı da yürü Allah yürü bitmiyor. Annemin evine varmam 17.30'u buldu utanmasam toprağı öpecektim
Cumartesi valizleri boşalttım
Pazar annemin bir arkadaşı köye gitmeden beni görmek istemiş, çok da severim onu, özürlü çocuğu var ben yorgunum sen gel de diyemedim. Kahvaltıya ona gittik te Küçükyalı'ya. Dönüşte oğlan vapura binsin hazır pazar günü trafik de yok dedik Kadıköy'den geldik.
Pazartesi döviz, banka, sigorta vb. resmi işleri hallettim.
Salı günü doktora gittim. Doktor sonrası oğlan azıcık parkta oynasın dedik hastanenin karşısında çok güzel bir park var. Eve dönüşte de markete uğradım derken bu sabah pertim çıkmış bir şekilde kalktım
Her zerrem ağrıyor, boğazım kopacak gibi. Nefes almakta bile zorlaniyorum. Güya bu sabah sağlık ocağına gidecektim, oradan başka bir hasta ziyaretine. Sonra da Türkiye hastanesini arayıp randevu alacaktım ama hiç bir şey yapamadim. Kahvaltıyı bile zor hazırladım.
Annem de ben gelmeden önce yormuş kendini güya gelince ben rahat edeyim diye ama şimdi beş benden beş beter oldu, diğer odada da o yatıyor. Ev revire döndü
Ay ne güzel denk gelmiş ziyan olmamış en azından. Hangi isme karar verdiniz? Son kararınız mı?
Takmayacağım artık napalım olan bu yani.2500 2800 olsa da yeter artık diyorum yeter ki sağlıklı olsun. Aynen hazırlıklı olmak gerekiyor işte. Panik oldum Bi de. Benimde sancı çıkıyor nst de 37 38 de daha da artar. Tutupta hoop hadi sezaryen demez herhalde. Normal doğum istiyorum diye söylemiştim en başından
ablam kimyager, her şeye karbonatlı su önerir. Temizliğe de sağlığa da. Geçen haftalarda geçmeyen öksürüğüm vardı ya, dedi sıcak suya iki kaşık karbonat koy, başına geç ve çarşafla tüm vücudunu ört, iç çamaşırıyla yapmanı öneririm, birkaç dakika buharında kal, ne var ne yoksa sökecek balgam mukus kalmayacakKeyfini cikarz soon duzlukteyiz
Valla pazt gittigim doktor kramp deyince hurma ve ananas tuketme, kramp yapar dedi, doktorun yalancisiyim
Aramızda kimyager yok mu, doğal temizlik derken herseyi karsitirdik desene
Ben çoktandır asm'ye gitmiyorum onlar arayıp soruyorlar nasılsın diye her şey yolunda mı diye
Bizim valiz hazır çok şükür sadece basortulerim kalmıştı çekim için onları bugün hazırlayacağım
Benim de cuma günü kontrolüm var hafiften kasıklarıma ağrı giriyor biraz korkuyorum kontrole gidipte yatış yapılacak diye
Ev boyanizda kolay gelsin canım evde koku olursa zor olur kız bize yakınsınız ev boya kokarsa çıkıp gelin
Bizim kapı süsüne başlamamıştı komşumuz son anda bebemizin ismini değiştirdikdün kapı susumuz ve yastığımiz geldi. Bir tek cikolatimiz kaldı
İsimli hastane çıkışı tekrar sipariş verdim o gelecek bu hafta diğerini arkadaşıma hediye götürdüm oğlunun ismini Aslan koymuştu
Canım meyve yiyebiliyorsun tam olgunlaşmamış muzu sütle ya da cevizle dengeleyebilirsin benim de şekerim var ama meyveyi çoktan ekledi diyetisyenim hatta tatlıya geçecek ben tatlı yememeye çalışıyorum onun yerine küçük bir bitter çikolata yiyorum birde sen biraz stresli günler geçirdim uzun yolculuk, NST de sancı falan stres her şeyi etkiliyor az kaldı inşallah hiç kafana takma canım herşey çok güzel olacakMuz yiyemiyorum şekerden dolayı. Kaşar peyniri de öyle. Sadece normal beyaz peynir yiyebiliyorum yumurta ceviz fındık falan. İnşallah benim bebişte düzelir. Düzelmese bile artmasın o da yeter bana.
Yemeyi denedin mi peki? Ben peynirle bir kase (5-6 tane) karpuz ya da 1 bardak sutle 1 muz yiyorum şeker çıkmıyor.Muz yiyemiyorum şekerden dolayı.
Ay ne saçma saçma sorular ya. Daha bu haftada ne sütü. Şimdi 2. 3. bebekse ancak kolostrum gelir o da duştan sonra ancak bir damla gelir. Farketmezsin bile. Doğumda süt hormonları aktive olacak ki memeler süt üretsin. Şimdi ne sütü dahaKızlar günaydınaranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?