2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

E daha ne olsun, besleniyorsun bence. Haftasina göre kaç gram eksik.dedi ki? +200 -200 gram.normal, kafana takma bence. Beslenirken suna dikkat et dedigi var mı doktorunun?

Son düzenleme:
Ben de bunlara yerleştirdim. Hijyen spreyleri var ya alkol içeren az bişey ondan sıktım sonra 1 gün havalandırdım alkol uçucu olduğu için bir zararı olacagini sanmıyorum. Sonra yıkayıp ütüleyip yerleştirdim.
Bilmiyorum doğru mu yaptım ama kendimce içim rahat etti

Gunaydiiiin. Kaldi geriye 40 gun. Goz acip kapayana kadar gecsin insalah
Ay amin amin inşallah. Hafta ilerledikçe endişe de artıyor. İyice stres ağrı tavan yapıyor. Yeni yeni şikayetler çıkıyor.
Kızlar günaydın aranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
Ya bu insanlar niye böyle? Ne istiyorlar bu gecelerden? Moral bozunca mutlu mu oluyorlar. Ne alakası varmış saçma sapan yorumlar ya. Valla sinirlerim zıpladı.
doktoruna bayıldım. Her özel doktoru da söylemez epidural kısmını ekstra ücret alındığı için. Bence stres yapma ve güven derim. Çok güzel konuşup anlatmış durumu.
Gunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Ben hepsine 35 ten sonra başlayacağım. Şimdi korkuyorum yapmaya.
E daha ne olsun, besleniyorsun bence. Haftasina göre kaç gram eksik.dedi ki? +200 -200 gram.normal, kafana takma bence. Beslenirken suna dikkat et dedigi var mı doktorunun?
Kilosuna bir şey demedi ama katın çevresi geri dedi. Anlamadım yani. Zaten 32. Haftadan beri 1 hafta geri çıkıyor.

Alkol ucar evet, temizleyici ucmasini beklemek, kokusu urunle silmek de mantıklı

Benim de 1 hafta önde. Doktorum 1 haftanonden arkadaş normaldir diyor. Bence stres yapma, kilo almaknicin varsa öneririm doktorun eklemek yapsin diyetine, uzme kendini

İnşallah ilerlemez de en kötü 1 haftada kalsa da olur. İlerlerse sıkıntı olur dedi doktor.

Kimse sormamış ama ben yine de soyleyeyim dun gittik doktora cok şükür oğlum dönmüştü 2.700olmuş kilosu en son 8 haziranda gittigimizde 2 kiloydu 700gr almis doktor bi sıkıntı yok dedi şükür dedim hocam bundan sonra dönme ihtimali varmi cok nadir artık dedi çok şükür cok sevindim dönmesine zaten bebiş gelmezse agrim kanaman suyun gelmezse 2 hafta sonra için randevu al dedi cinsiyetini sordum yine hocam 1 kere sadece bakıp bana erkek demiştiniz dedim bakti evet erkek dedi

doğalcı doktorları seviyorum. 35ten sonra ben de vitamini magnezyumu bırakayım. zaten 5 kez falan içmişimdir magnezyumu. söyledikleri çok mantıklı. demir ilacını alsak yeter. takviye sevmiyorum zaten.

Kız göremiyorum ki. Devlette Bi şey göstermiyorlar. Geçen hafta 2 küsür dedi tam kilo bile söylemedi. O yüzden ayın 10 u gibi özele gideceğiz bu yüzden. Elimizde hiç bir kanıt değil yok bebekime dair
merak
evet inşallah artık doğsun çok bunaldım hatta diyorum ki belki erken gelmek ister temizliğe falan başladım halı koltuk perde...

aa benim aklımdaydı. bebeğin dönmesine çok sevindim. endişe etmene gerek kalmamış oldu böylece. cinsiyetini de sonunda teyit etmişsiniz. Artık 3-4 haftaya gelecek bebiş hayırlısıyla. Sağlıkla gelsin inşallah.

İnşallah ilerlemez de en kötü 1 haftada kalsa da olur. İlerlerse sıkıntı olur dedi doktor.
Sen uzme kendini, bir sonrakinde belki de ek kilo alır, artık hızlı buyuyorlar cnm. 1 hafta çok muhim degil. 2 hafta geri veya 2 hafta ileri de istemiyorlar genelde. Icini ferah tut, ceviz badem arttir olmadı, ben yumurtalık her gün yedigimde oluyor, denersin oyle de diyetisyene danisip

Hadi hayırlı olsun inşallah. Sevindim dönmesine
merak

evet inşallah artık doğsun çok bunaldım hatta diyorum ki belki erken gelmek ister temizliğe falan başladım halı koltuk perde...
2243 olmuş bu hafta. Haftaya tekrar gideceğiz.
Çok teşekkür öyle yapayım süt ceviz falan daha fazla yiyip içeyim. Haftaya bakalım tekrar çağırdı. O zaman ne diyecek.

kaşar peyniri muz da güzel kilo aldırır canım. inşallah istediğiniz gibi olsun. benim büyük oğlan da hep bir hafta geriden geldi karnı. sonradan toparlamisti.

Bir de önlem amaçlı aile hekiminde ben 2 3 haftada bir tam idrar veriyorum, bu hafta da gideceğim yine. Idrarda şeker enfeksiyon protein her şeye bakıyorlar. Olası bir durum icin kontrollu ilerlemis oluyorum. Daha da yapacağını bsey yok gibi. Her şey güzel olacak

ben de bugün son izleme gittim sağlık ocağına.
en son gittiğimde de 72 kiloydum hala 72 kiloyum. en son 28. haftada gittim galiba
bence fazla düştüler kıyafetten kiloyu.
ayakkabı kıyafet 73.4 gelmiştim.

cuma günü de hastaneye gidicem. nst ye alacaklar. çatı muayenesini sormadım ama belki onu da yapar çünkü doktorum izne ayriliyo bu hafta.

bebeğin tüm kıyafetleri utulendi. Bi tane hastane çıkışı alcam.

su an ev boyaniyo. yatak odası ve kullanmadığımız küçük bir oda kaldı inşallah bitecek bugün.
çantanın son düzenlemesi yapılacak, kapı süsü sipariş verilecek, hastane fotoğrafcisiyla görüşülecek. artık basit işler kaldı çok şükür

Bence tamamen genetik bebeğin kilosu. Toplamda taş çatlasın 300 -400 gram etki edebilir bir annenin yedikleri veyahut yemedikleri. Sen ya da eşin zayıf bir bebek olabilir misin? Tamam bazı tıbbi durumlar var, bebeğe giden kan akışında sıkıntı olabiliyor ve bebeğin karın ölçüsü geriden gelmeye başlayabiliyor. Ama bu 3 hafta fark falan söz konusu olduğunda ya da fark hafta hafta ara açılmaya devam ettiğinde şüphelenilen bir durum. Sizin durumunuzun bununla alakası yok. Hatta şöyle bir durum da var gebelik şekerinde aslında diyet dahi yapsan bebeğin irileşmesi büyük oranda durdurulamıyor. Sen durdurduğun için kendinle gurur duymalısın. İrileşmesi aksine istenmeyen bir durum. yani haftasında ya da biraz zayıf gitmesi çok iyi ve sağlıklı gebelik şekeri olanlarda. ben kızımda çok sıkı diyet yaptım hep 2, 2.5 hafta önden gitmeye devam etti ve her seferinde ağlıyordum ultrasondan çıkınca. Doktorlar, biliyoruz diyet yapıyorsun ama bazen gebelik şekerinde ne yaparsak yapalım bebeğin irileşmesine engel olamıyoruz ne yazık ki demişti. Ki bizde de durum aynı şekilde, biraz gebelik şekeri biraz genetikti. Maltalı bebeklerin doğum ortalaması 2.800 gram. Benim ve eşimin ailesi ortalama 4 kg. Ki kaldı ki zaten ultrason birebir kesin ölçüm vermiyor. 4 kg dedikleri bebek 3.640 gram doğdu, ben boşu boşuna sezaryen olduğumla kaldım. Onlara göre kızım hala iri bebekti, sinir bozucu, Türkiye'ye göre normal. Bir Sırp doktor hastanede yatarken soy ismimi görüp Sırp olduğumu düşünüp yanıma gelmişti. Dedi ki sorun ne, dedim bebek iri diyorlar, sürekli gözlemliyorlar, hastaneye yatışımı veriyorlar. İmza ver ve çık hastaneden, dinleme şunları dedi. Aynısını benim eşime de yaptılar dedi. Sırp bebekler 4-5 kilo doğuyor, bunların algısı bunu almıyor, bilmedikleri için yadırgıyolar altında sorun arıyorlar falan demişti. ben yine çocuğumu riske atarmışım gibi hissederim diye ne diyolarsa yaptım, ne kadar istiyorlarsa o kadar hastanede yattım. hepsine pişmanım.

ben sanırım psikopat gibi yeniden yıkayıp ütülicem kıyafetleri ya. 20. haftadan beri 2.5 kilo aldım, ben de ona seviniyorum. Her ne kadar gebeliğin 3. ayı Türkiye'de sadece 2 haftada 5 kilo almış olsam da

Gunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Maşallah canım 35.haftadan sonra sen hurma, ananas ve en önemlisi ada çayı başla onlar açılmayı artırıyor canım

kaşar peyniri muz da güzel kilo aldırır canım. inşallah istediğiniz gibi olsun. benim büyük oğlan da hep bir hafta geriden geldi karnı. sonradan toparlamisti.
Muz yiyemiyorum şekerden dolayı. Kaşar peyniri de öyle. Sadece normal beyaz peynir yiyebiliyorum yumurta ceviz fındık falan. İnşallah benim bebişte düzelir. Düzelmese bile artmasın o da yeter bana.
Bende hastanede veriyorum 3 hafta önce vermiştim geçen hafta doktor yine istedi. İdrarda bakteri çıkıyor o etkiler mi? Valla yok elimden geleni yaptım yapıyorum da.
Ay maşallah azaldı zamanımız. Bende her şeyi hallettim şükür. Sadece ekstra çarşaf ekleyeceğim çantamın içine. Sonra eşim bagaja koyavak öyle dursun. Ne olur ne olmaz diye. Bugün Bi kadın acil sezaryene girdi tırstım bende. Yazık eşyaları falan evdeymiş. Eve bile göndermediler kadını.
Eşim de bende 3-3.5 arası doğmuşuz. Ama mesela abim çok zayıf doğmuş 2.5 kilo falan. Ben takıntılı değildim aslında da ne bileyim etrafımdakiler kilo soruyor söylüyorum zayıfmış diyorlar. Aklıma binbir türlü şey geliyor. Zaten karın çevresi de 1 hafta geri. Öyle olunca da endişeleniyorum. Yani kendimi suçlu hissediyorum. Hani besleyemiyormuşum gibi. Kaynanamla annem sağ olsun destek oluyorlar hani doğumun kolay olur falan diyorlar. Bi şey olmaz diyorlar ama çevre yine de etkiliyor.

Burayı çok seviyorum gerçekten tüm endişelerim hemen gidiyor. herkese çok teşekkür ederim

Çok afedersin ama yuh, çüş, oha demek istiyorum. Bir de sağlık çalışanı olacak hem de işinin %80'i bebeklerle Hayır yani ihmalkar biri olsan mama-meme beraber gidecem diye aylarca uğraşmazdin bence o şekilde tek mama ya da tek memeden daha zor. Bir de gelmiyorsa ne yapacaksın yani nasibi olsa gelirdi, hem zararlı ne demek ay tam cahillik. İlk annelik gerçekten daha zor herşeyi kafana takıyorsun hem tecrübesizlik hem gençlik. O zamanlar üzüldüğüm kafama taktığım şeylere şimdi yaş hehe der gülüp geçerim ama o zaman çok yaralayıcı oluyordu.
İlk anne olacaklar biri moralinizi bozarsa hemen buraya yazın içinizi rahatlatalim hepimiz aynı saykoluktan geçtik

Ben çoktandır asm'ye gitmiyorum onlar arayıp soruyorlar nasılsın diye her şey yolunda mı diye
Bizim valiz hazır çok şükür sadece basortulerim kalmıştı çekim için onları bugün hazırlayacağım

Benim de cuma günü kontrolüm var hafiften kasıklarıma ağrı giriyor biraz korkuyorum kontrole gidipte yatış yapılacak diye

Ev boyanizda kolay gelsin canım evde koku olursa zor olur kız bize yakınsınız ev boya kokarsa çıkıp gelin

Bizim kapı süsüne başlamamıştı komşumuz son anda bebemizin ismini değiştirdik dün kapı susumuz ve yastığımiz geldi. Bir tek cikolatimiz kaldı

İsimli hastane çıkışı tekrar sipariş verdim o gelecek bu hafta diğerini arkadaşıma hediye götürdüm oğlunun ismini Aslan koymuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…