E daha ne olsun, besleniyorsun bence. Haftasina göre kaç gram eksik.dedi ki? +200 -200 gram.normal, kafana takma bence. Beslenirken suna dikkat et dedigi var mı doktorunun?Var var ceviz fındık yiyiprum süt içiyorum her gün mutlaka. Günde 1 elma yiyorum. Yani her gün et ya da tavuk yiyorum Yeşillik dahil. Çorba içiyorum akşam yemeklerinde. Öğlen sebze ya da bakliyat + 1 kase yoğurt yiyorum her gün. Ama anlamadım kötü mü besleniyorum diyeceğim ama sanmıyorum
Ben de bunlara yerleştirdim. Hijyen spreyleri var ya alkol içeren az bişey ondan sıktım sonra 1 gün havalandırdım alkol uçucu olduğu için bir zararı olacagini sanmıyorum. Sonra yıkayıp ütüleyip yerleştirdim.Tecrübeli anneler,
Aşağıdaki organizer için yikanmaz ama nemli bezle silinebilir demişler. E bebekler için her şeyi yıkıyoruz, nasıl oluru var? Hijyenik olur mu? Bir aydinlatsaniz sevabina
Teşekkürler
Ocean Home Textile 3 Adet 7 Bölmeli Gri Çizgili Dolap Çekmece İçi Akordiyon Tipi Katlanır Çamaşır Düzenleyici Organizer - Fiyatı, Yorumları
Ocean Home Textile 3 Adet 7 Bölmeli Gri Çizgili Dolap Çekmece İçi Akordiyon Tipi Katlanır Çamaşır Düzenleyici Organizer yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Ay amin amin inşallah. Hafta ilerledikçe endişe de artıyor. İyice stres ağrı tavan yapıyor. Yeni yeni şikayetler çıkıyor.Gunaydiiiin. Kaldi geriye 40 gun. Goz acip kapayana kadar gecsin insalah
Ya bu insanlar niye böyle? Ne istiyorlar bu gecelerden? Moral bozunca mutlu mu oluyorlar. Ne alakası varmış saçma sapan yorumlar ya. Valla sinirlerim zıpladı.Kızlar günaydınaranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
doktoruna bayıldım. Her özel doktoru da söylemez epidural kısmını ekstra ücret alındığı için. Bence stres yapma ve güven derim. Çok güzel konuşup anlatmış durumu.Kızlar biz İstanbul'a geldikDün 34+0 da kontrole gittik. Cezayir'de en son gittiğim doktor yola çıkacağım için alttan baya detaylı muayene etmişti. Varislerin tam rahim ağzında, normal doğumun çok komplikasyonlu ve kanamalı olur ben sezaryen öneriyorum demisti. Rahim içinde varsa Sezaryen de tehlikeliymiş dedim. Hiç merak etme varisli hastalarımız olduğunda ekip olarak hazırlanıyoruz bebeği hemen çıkarıyoruz, bebek çıkınca rahim zaten anında büzüşüyor kanama duruyor dedi.
Burada Özel Rami Hastanesi'nde Nehir Bayram'a gittim. Giden arkadaşlarım çok memnunlardı. Mudahalesiz doğal doğum taraftarı önceden sezaryan doğuranları bile normal doğurtuyor falan.
Neyse ben varislerim var dedim. Varisli hastaları severim, lastik gibi olurlar çok daha kolay açılırlar dediVarisler asla normal doğuma engel değil dedi.
İlk doğumumda 45 dk varislerimi diktiler hem de uyuşmadı doğumdan daha zordu, sonrasında da çok uzun sürede iyileştim dedim. Doğum dikişi varis dikişi diye bir ayrım yok senin ilk doğumun çok mudaheleli ve dikişli bir doğum olmuş,Bunda öyle olacak diye bir şey yok dedi. Seni odanda yumuşak yumuşak yatağında büyük ihtimal kesisiz dikişsiz doğurturuz hiç merak etme dedi
Ha kesi atmam gerekirse illa varislere denk gelir kanar ama onları da düğümler dikerim öyle abarttıkları gibi kanamadan öleceğin masada kalacağın bir durum asla değil dedi
Alttan muayene bile etmedi. Sen çok korkuyorsun o yüzden 39. Haftada bana hatırlat varislerine bir bakayım normalde 40. Haftadan önce alttan muayene etmem dediZaten sezaryenin lafını bile açtırmadı.
Epidural sordum doğumun doğal seyrini tamamen baltalayan bir şey ben hiç tavsiye etmiyorum dediBenim de dikişleri hissetmemek için tek ümidim epiduraldi o da suya düştü
Doktorun dediği senaryo olursa ne ala ama ya yine çok dikişim olursa ve yine uyuşmazsa diye korkuyorum. Ayrıca biraz ayakta durunca bile acayip acıyan o varislerin içinden benim koca kafalı kız nasıl geçecekÇünkü başı büyük doğumda biraz seni ıkındırıcaz dedi
Velhasıl varisleri asla önemsemedi bir göreyim neredeymiş nasılmış bile demedi
Bayramda izinliymiş, korona zamanı da zaten bir B planım olması lazım. O yüzden bir doktora daha gideceğim bakalım o ne diyecek. İnşallah iyice kafamı karıştırmaz
@Fatimeesss sen vardın varisli biri daha vardı unuttum kimdi.
Ben hepsine 35 ten sonra başlayacağım. Şimdi korkuyorum yapmaya.Gunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Kilosuna bir şey demedi ama katın çevresi geri dedi. Anlamadım yani. Zaten 32. Haftadan beri 1 hafta geri çıkıyor.E daha ne olsun, besleniyorsun bence. Haftasina göre kaç gram eksik.dedi ki? +200 -200 gram.normal, kafana takma bence. Beslenirken suna dikkat et dedigi var mı doktorunun?
Alkol ucar evet, temizleyici ucmasini beklemek, kokusu urunle silmek de mantıklıBen de bunlara yerleştirdim. Hijyen spreyleri var ya alkol içeren az bişey ondan sıktım sonra 1 gün havalandırdım alkol uçucu olduğu için bir zararı olacagini sanmıyorum. Sonra yıkayıp ütüleyip yerleştirdim.
Bilmiyorum doğru mu yaptım ama kendimce içim rahat etti
Ay amin amin inşallah. Hafta ilerledikçe endişe de artıyor. İyice stres ağrı tavan yapıyor. Yeni yeni şikayetler çıkıyor.
Ya bu insanlar niye böyle? Ne istiyorlar bu gecelerden? Moral bozunca mutlu mu oluyorlar. Ne alakası varmış saçma sapan yorumlar ya. Valla sinirlerim zıpladı.
doktoruna bayıldım. Her özel doktoru da söylemez epidural kısmını ekstra ücret alındığı için. Bence stres yapma ve güven derim. Çok güzel konuşup anlatmış durumu.
Ben hepsine 35 ten sonra başlayacağım. Şimdi korkuyorum yapmaya.
Kilosuna bir şey demedi ama katın çevresi geri dedi. Anlamadım yani. Zaten 32. Haftadan beri 1 hafta geri çıkıyor.
İnşallah ilerlemez de en kötü 1 haftada kalsa da olur. İlerlerse sıkıntı olur dedi doktor.Alkol ucar evet, temizleyici ucmasini beklemek, kokusu urunle silmek de mantıklı
Benim de 1 hafta önde. Doktorum 1 haftanonden arkadaş normaldir diyor. Bence stres yapma, kilo almaknicin varsa öneririm doktorun eklemek yapsin diyetine, uzme kendini
doğalcı doktorları seviyorum. 35ten sonra ben de vitamini magnezyumu bırakayım. zaten 5 kez falan içmişimdir magnezyumu.Benim magnezyumum tahlillerde düşük çıkmıştı zaten sürekli de kramp giriyor çarpılmış gibi oram buram yamuluyor. Günde 2 kere magnezyum içiyordum. Cezayir'deki doktor ek bir vitamin yazdı bir de tek başına magnezyum yeterli olmaz kasiyum da iç demişti ama oradakiler ya şase ya suya atılan fisslardan onları da ben içemiyorum. İstanbul'dan alırım demiştim.
Bu gittigim doktor 35. Haftadan itibaren kan hapı dışında hiç bir ilaç içmeyeceksin, dedi. Magnezyum içmeyince çok ağrım oluyor ama dedim dedim olacak ama sabredeceksin doğumu geciktiriyor, bir şey kalmadı zaten dedi
35. haftadan itibaren her gün hindistan cevizi yağıyla perine masajı yapacaksın, en az 1 saat yürüyeceksin, 5-10 hurma yiyeceksin, çömelme kalkma hareketi yapacaksın dedi. Varislerle nasıl çömeleyim, günde nasıl bir saat yürüyeyim dedim çömelmek şart değil ama yürümeden bir şey olmaz eve gelince ayaklarını diker uzanırsın dedi
Nts ye de 35. Haftadan sonra başlıyorlarmış. Beni 3 hafta sonraya yani 37. Haftayı tamamladıktan sonra çağırdı. Hiç bir tahlil de istemedi istede de ne fayda zaten takviye kullandırtmayacaksa
Ay ben bu kadar hastane ortamında ev doğumu konpseptli doğal doğum isteyip istemediğimden emin olamadım biBir yanım doktora güven belki dikişsiz olacak diyor bir yanım ay yıl olmuş 2022 teknolojinin tüm nimetlerinden faydalan boşuna acı çekme diyor. Ay çok kararsız kaldım
merakKız göremiyorum ki. Devlette Bi şey göstermiyorlar. Geçen hafta 2 küsür dedi tam kilo bile söylemedi. O yüzden ayın 10 u gibi özele gideceğiz bu yüzden. Elimizde hiç bir kanıt değil yok bebekime dair
evet inşallah artık doğsun çok bunaldımBen önümüzdeki haftadan itibaren lansinoh sürmeye başlayacağım inşallah. İlk gebeliğimde de öyle yapmıştım. Lansinoh ve evde memelerin hava alması bende çözüm oldu çok şükür hiç yaram olmadı. Philips Avent'in göğüs kalkanı da vardı ama onu da çok sevmedim ben gerçekten akan süt içinde kalıyor falan ama tenime değen ve nefes almayan silikon kısımlar rahatsız etti beni. Bir de kıyafetin altından çok garip gözüküyorAsıl en önemli olan bebeğin doğru şekilde emmesi internette LLL'nin görselleri ve videolar var, bu konuda çok açıklayıcı gerçekten.
Ay grupta ilk sen doğuracaksın galiba
Onlar genç de ondanDaha kendileri çocukken çocuk doğurmaya başlıyorlar
aa benim aklımdaydı. bebeğin dönmesine çok sevindim. endişe etmene gerek kalmamış oldu böylece. cinsiyetini de sonunda teyit etmişsiniz. Artık 3-4 haftaya gelecek bebiş hayırlısıyla. Sağlıkla gelsin inşallah.Kimse sormamış ama ben yine de soyleyeyim dun gittik doktora cok şükür oğlum dönmüştü 2.700olmuş kilosu en son 8 haziranda gittigimizde 2 kiloydu 700gr almis doktor bi sıkıntı yok dedi şükür dedim hocam bundan sonra dönme ihtimali varmi cok nadir artık dedi çok şükür cok sevindim dönmesine zaten bebiş gelmezse agrim kanaman suyun gelmezse 2 hafta sonra için randevu al dedi cinsiyetini sordum yine hocam 1 kere sadece bakıp bana erkek demiştiniz dedim bakti evet erkek dedi
Sen uzme kendini, bir sonrakinde belki de ek kilo alır, artık hızlı buyuyorlar cnm. 1 hafta çok muhim degil. 2 hafta geri veya 2 hafta ileri de istemiyorlar genelde. Icini ferah tut, ceviz badem arttir olmadı, ben yumurtalık her gün yedigimde oluyor, denersin oyle de diyetisyene danisipİnşallah ilerlemez de en kötü 1 haftada kalsa da olur. İlerlerse sıkıntı olur dedi doktor.
Hadi hayırlı olsun inşallah. Sevindim dönmesineKimse sormamış ama ben yine de soyleyeyim dun gittik doktora cok şükür oğlum dönmüştü 2.700olmuş kilosu en son 8 haziranda gittigimizde 2 kiloydu 700gr almis doktor bi sıkıntı yok dedi şükür dedim hocam bundan sonra dönme ihtimali varmi cok nadir artık dedi çok şükür cok sevindim dönmesine zaten bebiş gelmezse agrim kanaman suyun gelmezse 2 hafta sonra için randevu al dedi cinsiyetini sordum yine hocam 1 kere sadece bakıp bana erkek demiştiniz dedim bakti evet erkek dedi
2243 olmuş bu hafta. Haftaya tekrar gideceğiz.merak
evet inşallah artık doğsun çok bunaldımhatta diyorum ki belki erken gelmek ister temizliğe falan başladım halı koltuk perde...
Çok teşekkürSen uzme kendini, bir sonrakinde belki de ek kilo alır, artık hızlı buyuyorlar cnm. 1 hafta çok muhim degil. 2 hafta geri veya 2 hafta ileri de istemiyorlar genelde. Icini ferah tut, ceviz badem arttir olmadı, ben yumurtalık her gün yedigimde oluyor, denersin oyle de diyetisyene danisip
Hadi hayırlı olsun inşallah. Sevindim dönmesine
2243 olmuş bu hafta. Haftaya tekrar gideceğiz.
Çok teşekküröyle yapayım süt ceviz falan daha fazla yiyip içeyim. Haftaya bakalım tekrar çağırdı. O zaman ne diyecek.
Bir de önlem amaçlı aile hekiminde ben 2 3 haftada bir tam idrar veriyorum, bu hafta da gideceğim yine. Idrarda şeker enfeksiyon protein her şeye bakıyorlar. Olası bir durum icin kontrollu ilerlemis oluyorum. Daha da yapacağını bsey yok gibi. Her şey güzel olacakHadi hayırlı olsun inşallah. Sevindim dönmesine
2243 olmuş bu hafta. Haftaya tekrar gideceğiz.
Çok teşekküröyle yapayım süt ceviz falan daha fazla yiyip içeyim. Haftaya bakalım tekrar çağırdı. O zaman ne diyecek.
Bence tamamen genetik bebeğin kilosu. Toplamda taş çatlasın 300 -400 gram etki edebilir bir annenin yedikleri veyahut yemedikleri. Sen ya da eşin zayıf bir bebek olabilir misin? Tamam bazı tıbbi durumlar var, bebeğe giden kan akışında sıkıntı olabiliyor ve bebeğin karın ölçüsü geriden gelmeye başlayabiliyor. Ama bu 3 hafta fark falan söz konusu olduğunda ya da fark hafta hafta ara açılmaya devam ettiğinde şüphelenilen bir durum. Sizin durumunuzun bununla alakası yok. Hatta şöyle bir durum da var gebelik şekerinde aslında diyet dahi yapsan bebeğin irileşmesi büyük oranda durdurulamıyor. Sen durdurduğun için kendinle gurur duymalısın. İrileşmesi aksine istenmeyen bir durum. yani haftasında ya da biraz zayıf gitmesi çok iyi ve sağlıklı gebelik şekeri olanlarda. ben kızımda çok sıkı diyet yaptım hep 2, 2.5 hafta önden gitmeye devam etti ve her seferinde ağlıyordum ultrasondan çıkınca. Doktorlar, biliyoruz diyet yapıyorsun ama bazen gebelik şekerinde ne yaparsak yapalım bebeğin irileşmesine engel olamıyoruz ne yazık ki demişti. Ki bizde de durum aynı şekilde, biraz gebelik şekeri biraz genetikti. Maltalı bebeklerin doğum ortalaması 2.800 gram. Benim ve eşimin ailesi ortalama 4 kg. Ki kaldı ki zaten ultrason birebir kesin ölçüm vermiyor. 4 kg dedikleri bebek 3.640 gram doğdu, ben boşu boşuna sezaryen olduğumla kaldım. Onlara göre kızım hala iri bebekti, sinir bozucu, Türkiye'ye göre normal. Bir Sırp doktor hastanede yatarken soy ismimi görüp Sırp olduğumu düşünüp yanıma gelmişti. Dedi ki sorun ne, dedim bebek iri diyorlar, sürekli gözlemliyorlar, hastaneye yatışımı veriyorlar. İmza ver ve çık hastaneden, dinleme şunları dedi. Aynısını benim eşime de yaptılar dedi. Sırp bebekler 4-5 kilo doğuyor, bunların algısı bunu almıyor, bilmedikleri için yadırgıyolar altında sorun arıyorlar falan demişti. ben yine çocuğumu riske atarmışım gibi hissederim diye ne diyolarsa yaptım, ne kadar istiyorlarsa o kadar hastanede yattım. hepsine pişmanım.Heloooo
kontrolden çıktım şimdi
bebiş iyiymiş ama zayıf yani minnak 2243gr boy yine yok
Nst bu sefer temiz çok şükür. Hafif sancılar çıktı ama önemsemedi
Karın çevresi 1 hafta geriden geliyor. Bana yediğini içtiğini artır diyor ama şeker varken nasıl yapacağım bilmiyorum.
Haftaya tekrar çağırdı
ben sanırım psikopat gibi yeniden yıkayıp ütülicem kıyafetleri ya.ben de bugün son izleme gittim sağlık ocağına.
en son gittiğimde de 72 kiloydum hala 72 kiloyum. en son 28. haftada gittim galiba
bence fazla düştüler kıyafetten kiloyu.
ayakkabı kıyafet 73.4 gelmiştim.
cuma günü de hastaneye gidicem. nst ye alacaklar. çatı muayenesini sormadım ama belki onu da yapar çünkü doktorum izne ayriliyo bu hafta.
bebeğin tüm kıyafetleri utulendi. Bi tane hastane çıkışı alcam.
su an ev boyaniyo. yatak odası ve kullanmadığımız küçük bir oda kaldı inşallah bitecek bugün.
çantanın son düzenlemesi yapılacak, kapı süsü sipariş verilecek, hastane fotoğrafcisiyla görüşülecek. artık basit işler kaldı çok şükür
Maşallah canımGunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Muz yiyemiyorum şekerden dolayı. Kaşar peyniri de öyle. Sadece normal beyaz peynir yiyebiliyorum yumurta ceviz fındık falan. İnşallah benim bebişte düzelir. Düzelmese bile artmasın o da yeter bana.kaşar peyniri muz da güzel kilo aldırır canım. inşallah istediğiniz gibi olsun. benim büyük oğlan da hep bir hafta geriden geldi karnı. sonradan toparlamisti.
Bende hastanede veriyorum 3 hafta önce vermiştim geçen hafta doktor yine istedi. İdrarda bakteri çıkıyor o etkiler mi? Valla yok elimden geleni yaptım yapıyorum da.Bir de önlem amaçlı aile hekiminde ben 2 3 haftada bir tam idrar veriyorum, bu hafta da gideceğim yine. Idrarda şeker enfeksiyon protein her şeye bakıyorlar. Olası bir durum icin kontrollu ilerlemis oluyorum. Daha da yapacağını bsey yok gibi. Her şey güzel olacak
Ay maşallah azaldı zamanımız.ben de bugün son izleme gittim sağlık ocağına.
en son gittiğimde de 72 kiloydum hala 72 kiloyum. en son 28. haftada gittim galiba
cuma günü de hastaneye gidicem. nst ye alacaklar. çatı muayenesini sormadım ama belki onu da yapar çünkü doktorum izne ayriliyo bu hafta.
su an ev boyaniyo. yatak odası ve kullanmadığımız küçük bir oda kaldı inşallah bitecek bugün.
çantanın son düzenlemesi yapılacak, kapı süsü sipariş verilecek, hastane fotoğrafcisiyla görüşülecek. artık basit işler kaldı çok şükür
Eşim de bende 3-3.5 arası doğmuşuz. Ama mesela abim çok zayıf doğmuş 2.5 kilo falan. Ben takıntılı değildim aslında da ne bileyim etrafımdakiler kilo soruyor söylüyorum zayıfmış diyorlar. Aklıma binbir türlü şey geliyor. Zaten karın çevresi de 1 hafta geri. Öyle olunca da endişeleniyorum. Yani kendimi suçlu hissediyorum. Hani besleyemiyormuşum gibi. Kaynanamla annem sağ olsun destek oluyorlar hani doğumun kolay olur falan diyorlar. Bi şey olmaz diyorlar ama çevre yine de etkiliyor.Bence tamamen genetik bebeğin kilosu. Toplamda taş çatlasın 300 -400 gram etki edebilir bir annenin yedikleri veyahut yemedikleri. Sen ya da eşin zayıf bir bebek olabilir misin? Tamam bazı tıbbi durumlar var, bebeğe giden kan akışında sıkıntı olabiliyor ve bebeğin karın ölçüsü geriden gelmeye başlayabiliyor. Ama bu 3 hafta fark falan söz konusu olduğunda ya da fark hafta hafta ara açılmaya devam ettiğinde şüphelenilen bir durum. Sizin durumunuzun bununla alakası yok. Hatta şöyle bir durum da var gebelik şekerinde aslında diyet dahi yapsan bebeğin irileşmesi büyük oranda durdurulamıyor. Sen durdurduğun için kendinle gurur duymalısın. İrileşmesi aksine istenmeyen bir durum. yani haftasında ya da biraz zayıf gitmesi çok iyi ve sağlıklı gebelik şekeri olanlarda. ben kızımda çok sıkı diyet yaptım hep 2, 2.5 hafta önden gitmeye devam etti ve her seferinde ağlıyordum ultrasondan çıkınca. Doktorlar, biliyoruz diyet yapıyorsun ama bazen gebelik şekerinde ne yaparsak yapalım bebeğin irileşmesine engel olamıyoruz ne yazık ki demişti. Ki bizde de durum aynı şekilde, biraz gebelik şekeri biraz genetikti. Maltalı bebeklerin doğum ortalaması 2.800 gram. Benim ve eşimin ailesi ortalama 4 kg. Ki kaldı ki zaten ultrason birebir kesin ölçüm vermiyor. 4 kg dedikleri bebek 3.640 gram doğdu, ben boşu boşuna sezaryen olduğumla kaldım. Onlara göre kızım hala iri bebekti, sinir bozucu, Türkiye'ye göre normal. Bir Sırp doktor hastanede yatarken soy ismimi görüp Sırp olduğumu düşünüp yanıma gelmişti. Dedi ki sorun ne, dedim bebek iri diyorlar, sürekli gözlemliyorlar, hastaneye yatışımı veriyorlar. İmza ver ve çık hastaneden, dinleme şunları dedi. Aynısını benim eşime de yaptılar dedi. Sırp bebekler 4-5 kilo doğuyor, bunların algısı bunu almıyor, bilmedikleri için yadırgıyolar altında sorun arıyorlar falan demişti. ben yine çocuğumu riske atarmışım gibi hissederim diye ne diyolarsa yaptım, ne kadar istiyorlarsa o kadar hastanede yattım. hepsine pişmanım.
Çok afedersin ama yuh, çüş, oha demek istiyorum. Bir de sağlık çalışanı olacak hem de işinin %80'i bebeklerleEtraftaki cahil cuhelayi birak bana aile hekiminin hemsiresi her asida her kontrolde mamayi birak birakirsan sutun cogalir mama zararli anne sutu almazsa cok hastalanir diye diye aglatirdi benioyle bi iki kez de degil cocuk 2 yasina gelene kadar her kontrolde. Smdi takmam sanane der cikarim o zaman ilkti bilmiodum. Yogunbakim sureci gecirmistik bisi olcak diye odum kopuyo o da ustune tuz biber ekiyodu tabi. En onemlisi hastaneden saglikla alip cikabilmek kmse iki canla gidip eve kolu karni bos donmesin cok zor
Ben çoktandır asm'ye gitmiyorum onlar arayıp soruyorlar nasılsın diye her şey yolunda mı diyeben de bugün son izleme gittim sağlık ocağına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?