Valla şuan için en entili temizlik yöntemi sirkeli karbonatli su gibiSodayi da ilk kez duydum, mobilyaya zarar vermiyorsa oldukça mantıklı
Sirke değil tenizlik sirkesi
Ah iste içi kartonlu bazılarıninYoksa kendim dahil herseyi makineye atasim var ahahha
Bu arada sevgili anneler ve anne adaylari
Elalemin boş konusmalarina cidden takmayin hatta sütün var mı, karnın mi düşük senin vs, hadsiz sorular soranlara cevap vermeyin, hiç de ayıp olmaz. Sizin cevaplariniz sonrasi sizi yok yere uzuyorlar, hamile kadın bu her şey söylenmez diyen de yok. Burada okudukca hadsizleri hem sinirleniyorum hem de sizleri incitmis olmalarina ayrı kiziyorum.
Kimsenin dedigine kulak asmayin, hepimiz kendimize özel hamileyiz, kiyaslanamayiz...
Sevgiler deli delirella
Bu arada ben de Gültepe Kağıthane'deyim. Te buradan Nisa'ya gitmiştim ilk doğumumda sırf doktor iyi ve normal doğum taraftarı diye. Ama işte o zamanlar normal doğum ile doğal doğum arasındaki farkı bilmiyordum. Bir de oğlum yoğun bakımda kalınca çok zor oldu sürekli süt taşımak falan o yüzden şimdi uzak hastaneye töbeliyim.Ay ben şuanda nisa hastane gidiyorum nasıl bir tesadüfmemnunum hastaneden şuan Medipol oldu yeni binaya geçtiler baya lux bir şey orda da normal doğumu destekliyorlar ama senin doktoru çok beğendim. Ben Bahçelievler'de oturuyorum baktım Rami hastanesi Eyüpte uzak kalır mı bana bilemedim doktorumdan da memnunum aslında bu saatten sonra Dr ve hastane değiştirmek ne kadar mantıklı. Yani sırf senin Dr beğendiğim için degistiresim geldi Senin ilk doğum normal miydi Dr kimdi ebelerden falan memnun kalmış mıydın
Gunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Sirke karbonat ve soda lütfenValla şuan için en entili temizlik yöntemi sirkeli karbonatli su gibi
Etrafındakiler boş konuşuyor.daha dogurmadan başladılar.benim ilk hamileliğimde de süt gelmemişti bebek doğunca hemen geldi ve mastıt olmuştum okadar çoktu. Herkes bilmiş olmuş etrafta dolaniyorKızlar günaydınaranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
Bende de rahimde varis var sezeryanda en damarsiz yerden kesecem dedi.bende korkuyorum bu varis işindenKızlar biz İstanbul'a geldikDün 34+0 da kontrole gittik. Cezayir'de en son gittiğim doktor yola çıkacağım için alttan baya detaylı muayene etmişti. Varislerin tam rahim ağzında, normal doğumun çok komplikasyonlu ve kanamalı olur ben sezaryen öneriyorum demisti. Rahim içinde varsa Sezaryen de tehlikeliymiş dedim. Hiç merak etme varisli hastalarımız olduğunda ekip olarak hazırlanıyoruz bebeği hemen çıkarıyoruz, bebek çıkınca rahim zaten anında büzüşüyor kanama duruyor dedi.
Burada Özel Rami Hastanesi'nde Nehir Bayram'a gittim. Giden arkadaşlarım çok memnunlardı. Mudahalesiz doğal doğum taraftarı önceden sezaryan doğuranları bile normal doğurtuyor falan.
Neyse ben varislerim var dedim. Varisli hastaları severim, lastik gibi olurlar çok daha kolay açılırlar dediVarisler asla normal doğuma engel değil dedi.
İlk doğumumda 45 dk varislerimi diktiler hem de uyuşmadı doğumdan daha zordu, sonrasında da çok uzun sürede iyileştim dedim. Doğum dikişi varis dikişi diye bir ayrım yok senin ilk doğumun çok mudaheleli ve dikişli bir doğum olmuş,Bunda öyle olacak diye bir şey yok dedi. Seni odanda yumuşak yumuşak yatağında büyük ihtimal kesisiz dikişsiz doğurturuz hiç merak etme dedi
Ha kesi atmam gerekirse illa varislere denk gelir kanar ama onları da düğümler dikerim öyle abarttıkları gibi kanamadan öleceğin masada kalacağın bir durum asla değil dedi
Alttan muayene bile etmedi. Sen çok korkuyorsun o yüzden 39. Haftada bana hatırlat varislerine bir bakayım normalde 40. Haftadan önce alttan muayene etmem dediZaten sezaryenin lafını bile açtırmadı.
Epidural sordum doğumun doğal seyrini tamamen baltalayan bir şey ben hiç tavsiye etmiyorum dediBenim de dikişleri hissetmemek için tek ümidim epiduraldi o da suya düştü
Doktorun dediği senaryo olursa ne ala ama ya yine çok dikişim olursa ve yine uyuşmazsa diye korkuyorum. Ayrıca biraz ayakta durunca bile acayip acıyan o varislerin içinden benim koca kafalı kız nasıl geçecekÇünkü başı büyük doğumda biraz seni ıkındırıcaz dedi
Velhasıl varisleri asla önemsemedi bir göreyim neredeymiş nasılmış bile demedi
Bayramda izinliymiş, korona zamanı da zaten bir B planım olması lazım. O yüzden bir doktora daha gideceğim bakalım o ne diyecek. İnşallah iyice kafamı karıştırmaz
F Fatimeesss sen vardın varisli biri daha vardı unuttum kimdi.
Valla şöyle şeyler okudukça moralim düzeldi yoksa hiç emziremeyecekmişim psikolojisine girecektimNe alaka senin bir de daha 2 ay neredeyse 40 haftanın dolmasına yuh bu kadar önceden neden gelsin. Gelen vardır belki ama öyle herkesin de gelmiyor. Gelmeyenlerin de sütü olmayacak diye bir şey yok. Benim hamileliği geç, doğumdan sonra ilk üç gün hiç gelmedi sonra bir geldi ikizlerim olsa onlara bile yeterdi muhtemelen. Oğlumu da 3 sene emzirdim. Yani sütün az ya da çok olmasının hamilelikte memenden süt gelmesiyle alakası yok. Millet de çok konuşmasın anca moral bozmayı biliyorlar
Sütüm geldiğinde soranların yüzüne foşkurtacamDun gördüm bunu da, instagramda incelemesi var mı bakayım
Ben pazt gittim daha, dogumhanede bir odayi perde ile ayirmislardi, girişte foruyorsun diğer anne adayini
Sirke bilirim de temizlik sirkesi diye ürün ne bildim ne kullandım. Bakicam artik
Islak bezler üzerinden gecerim belkiHerhalde cnm Ben de yetiskin halimle yıkamadan giymemiş yeni aldigimi
Ya millet ne? Onların bebeğini mi emzirecekmissin? Böyle gereksiz soru soranin agzina kurekle vurasim geliyor, al sana süt al sana bilmem ne diyeaşağıdaki gibi ürünler var, gogusu isitip süt akışını kolaylastiran. Milletin dinleme sen, bunu da bur incelersin
inşallah bol bol gelirde anne sütünden faydalanır bu sayede bende herkeste rahata ererNe alakasi var kiminin hormonundan dolayi ya akar ya akmaz .. aslinda akmamasi gelmemesi daha iyi bebegin ilk emmesi gereken süt akiyo hep ... benim mesela 2 cocukta akmadi gelmedi dogumdan sonra bebek emdikce bi geldi o gelis sutten yirtilcakti goguslerim .. her annenin sütü gelir onemli olan bebegin emmesi oglum pek hevesli degildi emmeye tek memeyle buyudu, kzimda dogar dogmaz yapisti eme eme o sütü getirdi bu nasil olcak bakalim
gelde anlatBen pandemi baslarinda fakir hypo clean almistim onla temizlerim en garanti gidaya bile surulebiliyor
Eskiler fırt fırt doğuruyorlarmiş sonrada saldım çayıra mevlam bayira
Daha 32. Haftada ne sütü ay midem kalkti sabah sabah
benim ilk haftalar korkudan siteye bile girmemi yasaklamıştı eşimGünler ne çabuk geçiyor degil mi ilk haftalarda kayiplar yaşayanlar oluyordu giresim bile gelmiyordu foruma bende defalarca kayip yaşadigim için çok korkuyordum resmen sona yaklaşiyoruz
Valla şöyle şeyler okudukça moralim düzeldi yoksa hiç emziremeyecekmişim psikolojisine girecektim
Sütüm geldiğinde soranların yüzüne foşkurtacamal sana süt diye
inşallah bol bol gelirde anne sütünden faydalanır bu sayede bende herkeste rahata erersizce yanımda mama götürmelimiyim hastaneye ?
gelde anlat
benim ilk haftalar korkudan siteye bile girmemi yasaklamıştı eşimBi bakıyodum kiminin kanaması var kiminin kalp atışı duyulmamış kiminin kese gözükmemiş çok şükür o günleri atlattık
Ben de aksine cevremdekiler gayet güzel buluyor hastaneyi. İlk gebeligim kimyasal gebelikti ben de Dr asiye uzunca gitmiştim ama hiç sevemedim hem de hiç çünkü çok övuldugu için herkes ona gidiyor ama ben sevemedim benim Dr başka ve seviyorum da. Dediğin hastaneyi ve Dru da bı araştırayım. Güzel bilgiler verdin teşekkür ederimBen doğuralı 9 sene oldu ama benden sonra gidenler de pek memnun kalmadı. Şimdi bu hamileliğimde bir doula ile görüştüm o da orayı tavsiye etmedi çok müdahale ettikleri için. Bu doktor gibi doğal sürece saygılı bir hastane istiyorsan Nisa yanlış seçim. Doula bana Bağcılar'da Şafak Hastanesi'nde Sema Yılmaz'ı da çok tavsiye ettim o da Nehir Bayram'ın kafasından bir doktormuş bir araştır istersen ben uzak diye istemedim. Hem fiyatı da Rami Hastanesinden çok daha uygundu.
Nisa'daki doktorum Asiye Hanımdı. Galiba soyadı Uzun'du. O zamanlar da o normal doğumcu olarak pek meşhurdu. Mesai saati bitmesine rağmen ben servise çıkana kadar bekledi ve ek bir ücret istemedi.
Benim ilk doğumum normaldi ama bir tek çıkış yeri normaldi. 42. Haftada suni sancı ile doğurdum. Bağırıp cağırmıyorum ne derlerse yapıyorum diye dayadılar suniyi hatta bir ara artık nefesim kesildi de öyle kapadı hemşire serumu. Düzelince aynen devamHadi bende bu kadar abartılı olmasa da suni sancı vermeleri zorunluydu ama benden sonra kendi sancısıyla giden arkadaşlarıma da vermişler suni. Amaçları bir an önce doğurtup odayı boşaltmak. Birine vitamin demişler takmışlar garibim sonradan anlamış. Diğeri istemeyince Asiye Hanım kızmış o zaman doğumun iki gün sürer demiş 1 saat sonra doğurmuş halbuki.
Hastanenin genel ortamını da sevmemiştim. Bir kere çok kalabalık, randevu alsan bile aşırı bekliyorsun.
Ebeler beni gereksiz yere doğum öncesi çok ikindirdilar sürekli muayene ettiler beni ebe açtı desem yeridironun dışında her hastaya hep aynı ebe geliyor bence bu güzel bir şey. Ebeler de genel olarak iyi davraniyorlar.
Bir de yenidoğan yoğun bakımında da haftasonu nöbetçi doktorlar sorumluluk almak istemedi her nöbet değişimi başka bir şey söylediler hatta devletten para almak için boşuna mı tutuyorlar diye bile şüphelendik. Pazartesi yenidoğan ünitesinin sorumlu doktoru gelince tedaviye başladılar boşuna 2 gün fazladan kalmış oldu yani o arada enfeksiyonu ilerledi belki de hiç düzgün bilgi vermediler.
Sancı odası da servisteki oda da tek kişilikti, içinde duşu tuvaleti vardı ama aşırı küçüktü. Sancı odasına plates topu götürmüştüm ama odadaki boşluk sadece plates topu kadardıOnu şişirsem adım atacak yer kalmayacaktı. Servisteki oda da çok küçüktü her geçen yatağıma çarpıyordu benim de ağrım çoktu baya sıkıntı vermişti odanın küçük oluşu.
Nst ne kadar sürüyorHeloooo
kontrolden çıktım şimdi
bebiş iyiymiş ama zayıf yani minnak 2243gr boy yine yok
Nst bu sefer temiz çok şükür. Hafif sancılar çıktı ama önemsemedi
Karın çevresi 1 hafta geriden geliyor. Bana yediğini içtiğini artır diyor ama şeker varken nasıl yapacağım bilmiyorum.
Haftaya tekrar çağırdı
20 dk kadar sürüyor.Nst ne kadar sürüyor
Valla çok ilginç bu tekmeye plesantanın yerinde durması kesenin sağlam kalması. Gerçekten Allahın hikmeti.Allah'ın hikmeti işte ona göre yaratıyor. Oğlum da son Amanlarda karnım iyice yamulurdu. Şimdi kız da aşırı kıpırdak hele uzanınca karnım kımıl kımıl sanki yataktan atacak beniBazen ciddi acıtıyor içerden kanırtıyor yontuyor mübarek ama yine de iyi olsun dakıpırdasın kafasındayım. Yorulduğum günler daha az ve daha kibar kıpırdayınca telaş ediyorum. Analık = delilik
Hastanelerde oluyor diye biliyorum mamayi oglum dogdugunda 2 gun emmemisti hic memeyi veremedim tutamadi oyle sıkıntılarda oluyor tabi .. hemsire sırınga ile sekeri düsmesin diye vermisti once ne yapip edip emzirmeye ugrasmaliyiz mama en son cagre insallah emer hemen simdiden bunlari dusunme süt hamileliktende zor strese gelmez azalir kesilir vs ..Valla şöyle şeyler okudukça moralim düzeldi yoksa hiç emziremeyecekmişim psikolojisine girecektim
Sütüm geldiğinde soranların yüzüne foşkurtacamal sana süt diye
inşallah bol bol gelirde anne sütünden faydalanır bu sayede bende herkeste rahata erersizce yanımda mama götürmelimiyim hastaneye ?
gelde anlat
benim ilk haftalar korkudan siteye bile girmemi yasaklamıştı eşimBi bakıyodum kiminin kanaması var kiminin kalp atışı duyulmamış kiminin kese gözükmemiş çok şükür o günleri atlattık
Vitamini düzenli aliyor musun? Yumurta tuketimi de.onemli, sekere dokunma. Bir de belki geç dollenmedir haftasina göre 1 hafta önde veya gerideyse kg olarak doktorlar sorun görüyor genelde. -2 +2 istemiyorlarHeloooo
kontrolden çıktım şimdi
bebiş iyiymiş ama zayıf yani minnak 2243gr boy yine yok
Nst bu sefer temiz çok şükür. Hafif sancılar çıktı ama önemsemedi
Karın çevresi 1 hafta geriden geliyor. Bana yediğini içtiğini artır diyor ama şeker varken nasıl yapacağım bilmiyorum.
Haftaya tekrar çağırdı
Can öncelille hoş geldinKızlar biz İstanbul'a geldikDün 34+0 da kontrole gittik. Cezayir'de en son gittiğim doktor yola çıkacağım için alttan baya detaylı muayene etmişti. Varislerin tam rahim ağzında, normal doğumun çok komplikasyonlu ve kanamalı olur ben sezaryen öneriyorum demisti. Rahim içinde varsa Sezaryen de tehlikeliymiş dedim. Hiç merak etme varisli hastalarımız olduğunda ekip olarak hazırlanıyoruz bebeği hemen çıkarıyoruz, bebek çıkınca rahim zaten anında büzüşüyor kanama duruyor dedi.
Burada Özel Rami Hastanesi'nde Nehir Bayram'a gittim. Giden arkadaşlarım çok memnunlardı. Mudahalesiz doğal doğum taraftarı önceden sezaryan doğuranları bile normal doğurtuyor falan.
Neyse ben varislerim var dedim. Varisli hastaları severim, lastik gibi olurlar çok daha kolay açılırlar dediVarisler asla normal doğuma engel değil dedi.
İlk doğumumda 45 dk varislerimi diktiler hem de uyuşmadı doğumdan daha zordu, sonrasında da çok uzun sürede iyileştim dedim. Doğum dikişi varis dikişi diye bir ayrım yok senin ilk doğumun çok mudaheleli ve dikişli bir doğum olmuş,Bunda öyle olacak diye bir şey yok dedi. Seni odanda yumuşak yumuşak yatağında büyük ihtimal kesisiz dikişsiz doğurturuz hiç merak etme dedi
Ha kesi atmam gerekirse illa varislere denk gelir kanar ama onları da düğümler dikerim öyle abarttıkları gibi kanamadan öleceğin masada kalacağın bir durum asla değil dedi
Alttan muayene bile etmedi. Sen çok korkuyorsun o yüzden 39. Haftada bana hatırlat varislerine bir bakayım normalde 40. Haftadan önce alttan muayene etmem dediZaten sezaryenin lafını bile açtırmadı.
Epidural sordum doğumun doğal seyrini tamamen baltalayan bir şey ben hiç tavsiye etmiyorum dediBenim de dikişleri hissetmemek için tek ümidim epiduraldi o da suya düştü
Doktorun dediği senaryo olursa ne ala ama ya yine çok dikişim olursa ve yine uyuşmazsa diye korkuyorum. Ayrıca biraz ayakta durunca bile acayip acıyan o varislerin içinden benim koca kafalı kız nasıl geçecekÇünkü başı büyük doğumda biraz seni ıkındırıcaz dedi
Velhasıl varisleri asla önemsemedi bir göreyim neredeymiş nasılmış bile demedi
Bayramda izinliymiş, korona zamanı da zaten bir B planım olması lazım. O yüzden bir doktora daha gideceğim bakalım o ne diyecek. İnşallah iyice kafamı karıştırmaz
F Fatimeesss sen vardın varisli biri daha vardı unuttum kimdi.
Evet düzenli alıyorum. 1 gün yiyip 1 gün yemiyorum yumurta. Daha öncesinde yani şeker çıkmadan önce normaldi. Ne zaman diyete başladım o zaman gerilemeye başladı. Kilosu hakkında Bi şey demedi ama karın çevrisi 1 hafta geri dedi. Yeme içme artırsam şeker çıkacak. Anlamadım nasıl yapacağımVitamini düzenli aliyor musun? Yumurta tuketimi de.onemli, sekere dokunma. Bir de belki geç dollenmedir haftasina göre 1 hafta önde veya gerideyse kg olarak doktorlar sorun görüyor genelde. -2 +2 istemiyorlar
Diyet nasıl cnm, ara öğün ceviz badem fındık var mı? Ceviz sağlıklı yağ içeren besinlerden malum. Süt ürünleri grubunu tüketiyorum musun? Ben sicakta ateş basiyor, ayran içiyorum.gunduz akşam da reflum azitinca laktozsuz süt içiyorum mesela, benim diyetle ara öğünde var bunlar su an.Evet düzenli alıyorum. 1 gün yiyip 1 gün yemiyorum yumurta. Daha öncesinde yani şeker çıkmadan önce normaldi. Ne zaman diyete başladım o zaman gerilemeye başladı. Kilosu hakkında Bi şey demedi ama karın çevrisi 1 hafta geri dedi. Yeme içme artırsam şeker çıkacak. Anlamadım nasıl yapacağım
Var var ceviz fındık yiyiprum süt içiyorum her gün mutlaka. Günde 1 elma yiyorum. Yani her gün et ya da tavuk yiyorum Yeşillik dahil. Çorba içiyorum akşam yemeklerinde. Öğlen sebze ya da bakliyat + 1 kase yoğurt yiyorum her gün. Ama anlamadım kötü mü besleniyorum diyeceğim ama sanmıyorumDiyet nasıl cnm, ara öğün ceviz badem fındık var mı? Ceviz sağlıklı yağ içeren besinlerden malum. Süt ürünleri grubunu tüketiyorum musun? Ben sicakta ateş basiyor, ayran içiyorum.gunduz akşam da reflum azitinca laktozsuz süt içiyorum mesela, benim diyetle ara öğünde var bunlar su an.
Daha da tosun olursa doğururken olan sana olacak onu düşünen yok deseneAmaninn ağzını yesinler onunnnnn maşallahbiz bizimkini uştrasonda öyle görünce patates diyoz seninkini görsek heralde tamam eşim kilo almıyo diye aıdalanıp duruyo halbuki haftasına göre çok iyi 2 kg ama gel gör tosun bekliyo heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?