- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Canım zaten korona isim değişikliğine uğruyor gribin türleri çok geçmiş olsun canım bol bol sıvı tuketSaol canim galiba bendr ona yakalandim bi ansa her yerim agriyinca korona geldi aklima ondada boyle olmustum bide onla ugrasamam ay
Sarma varsa eve ben de gelirim bakDemi ya şerbet yerine kola dalan daha iyi olurben zaten yapmak istemiyorum da annemler söylüyor o zaman ev için poğaça sarma falan yaptırayım ben buzluğa atsın annem. Gelen olmazsa ben yerim
Canim cektiSarma varsa eve ben de gelirim baksarmanin girdigi tabak biter
Bende Aslan Ali istiyordum çok seviyordum Aslan ismini bu aralar baya revaçtaBenim oğlumun adı aslan ali olacak, teke düştü aslan aliler desene
Sarmaseverlerin hamile olmasa bile canı cekmez miCanim cekti
Olur olur gel. Anneme bol bol sardırcam. AySarma varsa eve ben de gelirim baksarmanin girdigi tabak biter
Sarma varsa eve ben de gelirim baksarmanin girdigi tabak biter
Toplaşın gelin hepinize yeter
yok şöyle demeye çalışıyo sanırım. mesela 32.haftada çalışır raporu alarak izin aktarma yapmak istedin. 37+0 a kadar çalışabiliyosun ya en fazla. 32-37 hafta arasında yıllık izin alırsan analık izninden düşer aktaramazsın o günleri demek istiyor. ama bana da çok saçma geldi hem yıllık izninden düşüyo hem de aktaracağın analık izninden. ben bişey anlayamadım bunu öğrenmem lazım benimde benzer bi durumum olacak çünküDogum izni ile es zamanli yillik izin kullanilamaz zaten cnm. Doğum izninden once kullanacaksan kullanırsın. Sonra 8+8 4 aylık doğum iznini kullanırsın.Dogum iznin bittikten sonra is basi yapacaksan eger hemen, izin donusu veyandaha ileriki bir tarihte hakkın olan yıllık izni kullanırsın.
Doğum iznine çıkmadan 15 gün iznim vardı, hiç kullanmadım birkaç sene once. Doğumdan sonra Doğum iznine çıktım. Iznim bitti, geldim is başı yaptım, is başı yaptiktan sonra da hakkım olan 15 günü kullandım. Kendi yıllık iznimiz Doğum izninden mahsup edilemez yani, yanan izin yok hiçbir şekilde. Yillik Izin ve doğum raporu aynı şey değil. Doğum izninde iken yıllık izin kullanamzsin, zaten doğum iznindesindir.
Terminoloji karisikligi var bence, yıllık izin asla yapmaz ve doğum iznine çıktığında doğum izni bitmeden yıllık izin kullanilamaz.
Ay ben digumdan cok emzirmekten korkuyorum resmenBende bilmiyorum. Kimsede cevap vermiyor.Ben duşta siliyorum o korumaları yumuşadığı için
valla mantıklı zaten hamilelikte şeker yüzünden bişey yiyemedik. herşeyi canım istiyo. eşime o gün şey dedim. bi doğurayım beyaz ekmeğin içine baklava koyup yiyecem o kadar içim gidiyo artıkDemi ya şerbet yerine kola dalan daha iyi olurben zaten yapmak istemiyorum da annemler söylüyor o zaman ev için poğaça sarma falan yaptırayım ben buzluğa atsın annem. Gelen olmazsa ben yerim
Bende çok korkuyorum kendim dokunamıyorum kıyafet giyerken bile dikkat ediyorum. Bebeğimi de ağlayarak emzireceğim kesin.Ay ben digumdan cok emzirmekten korkuyorum resmenbütün gogus ucu urunlerini aldim vallahi
o kadar çok mu acıyo. benim bi hassasiyet var ama o kadar acımıyoBende çok korkuyorum kendim dokunamıyorum kıyafet giyerken bile dikkat ediyorum. Bebeğimi de ağlayarak emzireceğim kesin.
Aynen aynen. Bende diyorum eşime beni kimse tutamaz. Hastaneye dondurma çikolata ne bulursan al gel diyorum.en çok beyaz ekmek ile tost özledim kahvaltıda çilek reçeli özledim. Ayyy dayanamıyorum. Her geçen gün sabrım tükeniyor gibi hissediyorumvalla mantıklı zaten hamilelikte şeker yüzünden bişey yiyemedik. herşeyi canım istiyo. eşime o gün şey dedim. bi doğurayım beyaz ekmeğin içine baklava koyup yiyecem o kadar içim gidiyo artık
Valla acıyor ya da bilmiyorum psikolojik mi acaba. Normal değil bence bu kadar acıması. Acıyacak diye korkuyorum ondan mı ki?o kadar çok mu acıyo. benim bi hassasiyet var ama o kadar acımıyo
olabilir. benim zaman zaman acıyo hassas ama sizin gibi korkacak kadar değil. bende de banyodan sonra özellikle beyaz beyaz oluyo uçları. sakın sıktırma dedi doktorum. ellemiyorum bendeValla acıyor ya da bilmiyorum psikolojik mi acaba. Normal değil bence bu kadar acıması. Acıyacak diye korkuyorum ondan mı ki?
Bende sadece duşta temizliyorum. Onun harici hiç ellemiyorum zaten.olabilir. benim zaman zaman acıyo hassas ama sizin gibi korkacak kadar değil. bende de banyodan sonra özellikle beyaz beyaz oluyo uçları. sakın sıktırma dedi doktorum. ellemiyorum bende
Evet mesela uzman doktorların alabileceği Max ücret 200-250 TL imiş devletten en fazla %200 fazla alma hakları varmış ama çoğu hastanede daha yüksek. Doğum ücretleri hakkında hangi hastaneyle görüşsem bayram sonrası zamlanacak diyor bakalım ne olacak. Ama doğum ücretleriyle ilgili yasal bir tablo göremedim. Özel hastanenin yasal olarak isteyebileceği maksimum doğum ücreti kaç para acaba. Yani kaç paradan fazla isterse SGK ya başvurmak gerekir. İnternette önce Faturanizla SGK ya gidin, oradan olumlu sonuç çıkmazsa hakem heyetine başvurun diyor.Her hastanenin uygulaması farklı ama genel olarak öxel hastanelerin hepsi alması gereken ücretten cok fazlasını alıyor ve tüketici hakem heyetine faturan ile basvurdugunda fazla aldıkları parayı geri vermek durumunda kalıyorlar, ama cogu insan bunu bilmediği için yanlarına kar kalıyor hepsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?