2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya komik gelebilir ama sormam lazim

Bebe kıyafetlerini yıkayınca ütülüyoruz ya, çoraplar hariç değil mi
Canım çorapları utulemedin mi yok yok şaka yaptım ben ilkinde de utulemedim utuleyen yok mu var arkadaşım utuluyor çocuğuna mikrop bulaşmasın diye elinden gelenin fazlasını yapıyorlar ama onun çocuğu o kadar sık hastalanıyor ki 10 günde bir antibiyotik kullanıyor biraz da çocuğun mikroba karşı bağışıklığını oluşturmak gerekiyor ilk 6 ay coookkk dikkat etmek gerekiyor ondan sonra kendisi buna izin vermiyor heryeri elliyor ağzına alıyor yerde dönüyor tabiki örtüsü oluyor ama o örtünün üzerinde duran kim yürüyünce zaten her yer onun

mesela benim şöyle ben çalışabilir raporu aldım. ama bayram tatilini birleştirirken 9 gün yapıp yıllık iznimizden 2 gün düşeceklerini söylediler. mecburen gibi bişey oldu yani benim

ahahahaah en iyisi olmuş valla bu isim işinin kesinlikle yüzde yüz içe sinmesi gerekiyor

Valla göğüs acisinda sapka tak deseler takarım, çok canim yanmıştı

Ben de utuleyecektim de ürünün burnunu sokacak yer bulamayınca sorayım dedim
Silikon göğüs uçlarını yenidoğana kullanmak çok mantıklı gelmiyor bana. Sonrasında da zaten yara olmuyor yine gerek kalmıyor. Yara olursa alınır zaten her eczanede var fiyatı da ucuz.
Yenidoğanların zaten çeneleri güçsüz oluyor. Alttan çenelerini elle destekliyoruz bile emmeye devam edebilsinler diye yoksa yorgunluktan sızıp kalıyorlar Memeden sütü sağmak için çok uğraşıyorlar bir de bu kalkan araya girince daha da zorlanıyorlar. Hamileliğin son zamanı lansinoha başlayıp emzirirken de devam edince, doğru pozisyonda emzirince ve göğsü sık havalandirinca yara olmaz inşallah. Ben kendi cildim kadar hassas cilt görmedim benimki yara olmadıysa ümit var demektir.

Bir de yara vb. bir engel yoksa meme ile bebeğin ağzının arasında bir engel olması da doğru gelmiyor bana. Çünkü bebeğe bir mikrop/virüs vb. bulaşsa (ki bulaşmaması imkansız) bu göğüs ucundan annenin vücuduna geçiyor ve bir sonraki süt o mikroba karşı annenin vucudunda hazır bulunan antikorlarla dolu oluyor. Böylelikle bebek bir çok antikoru anne sütü aracılığıyla almış olduğu için daha az hastalanıyor.

Çorapların hepsini sıraya diz üstüne bir ütü bas yeter illa içine dışına her zerresine ütünün deymesine gerek yok bastın mı buharı mikrop bakteri bişey kalmaz zaten.

Güncel sut ekinde yazıyor hepsi aşağıya ekledim hanımlar doğum fiyatlarının kanuni hadlerini ilave ücret uygulamasına göre bu rakamların 2 katına kadar alınabiliyor
DÜZELTME PARDON HANIMLAR YANLIS PAYLAŞTIM DOGRUSUNU PAYLAŞICAM

Sorma dr olsam ben de istemezdim sinir olurdum habire gereksiz gereksiz konuşan insanlar.. Aynen ben de katılıyorum kalabalık olmasından sa kendi kendimize olunsun yeter doğum zamanı.. Ay evet keşke yasak olsa laf anlatmak zorunda kalmayız en azından

Ya burda 2 yıl önce araştır araştır zor bulduk işte sadecee nehir hanımı bulabildik, 5 yıl şartı koyarak SSVD yapan Dr sayısı bile çok azdı bi elin parmağını geçmez..
Ben de sezeryanlıyım 5 yıl geçmiş olacak ama kendim hiç cesaret edemiyorum o dikişler in korkusundan, maşallah cezayirdekilerin cesaretlerine imrendim aslında nehir hanım a gidip bi konuşmak isterim muayene ücretleri ve doğum ücretleri de iyiymiş..
Benim de 2-3 gündür azalmıştır yani hafiflemişti hareketleri iyice korkmuştum baya bir dün kontrolde herşey iyi dedi Dr alanı daraldıpı içindir dedi ama bugün iyiydi yine sert gözümü kararacak hareketi oldu bi iki dr Dan daha çok rahatlattı sağolun, arada canları mı istemiyor uykuya mı fazla düşüyorlar bi yavaşlama oluyor demekki bazı bebiş lerde..

Ay bu karın küçülmesini benim eşimde diyo ara ara deli ediyo beni işte o hareketi azaldı zaman direk o aklıma geldi acaba çocuk küçüldü de hareket mi edemiyor falan insanı gereksiz strese sokuyorlar.. Beynime yerleşiyo saçma stres senaryoları da olsa
Bu hafta aralıkları bebişlerimiz bizi korkutuyor sanırım bende dün sormuştum bebek hareketi azaldı diye .. rabbim vakti saatinde sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Öyle gibi sanki bende de oldu, amin ni zamanında hepimiz sağlıkla alırız..
Biz hastaneye sadece çikolata yaptıracağız bide kurabiye, bidesoğuk içecek olarak limonata falan alıp ikram ederiz diye konuştuk o kadar..

Ben şöyle bi ütüyle bastım üstüne tek tek öyle

o kadar çok mu acıyo. benim bi hassasiyet var ama o kadar acımıyo
Benin gebe degilken bile aşiri hassasti suan daha beter korkuyorum
Bugun cok uyusuk, tembel ve agir hissediyorum. Poff
Ay bende yaaa berbatim
Bende öyleydim eşimin şirketinde sigortam gözüküyordu saolsun 31. Haftamda çıkartmış beni zaten kendisi yatırıyordu ama doğum parası bir nevi toplu geri gelecekti bilezik alacaktım heveslenmiştim
Neden oyle bisey yapmiş acaba 1 hafta kalmişken yani

Of ben ütülemicektim o sirada eltimle konusuyodum ütüle dedi bi de aklima hiç eldiven almadigim geldi corap gecirirsem duye utuledim

Ben eve gelecekler için demiştim onu aslında. Hastane için bir şey düşünmedim hiç

Kızlar bebek 1 hafta geride çıktı neden olabilir baska doktora gitmiştim 31+5 olması gerekirken 30 hafta 5 çıktı doktor sorun değil dedi baska hastanede muayene oldum ultrason da farkeder mi sizin bebişleriniz bu haftada kaç kiloydu 1850 çıktı benimki az gibi geldi oysa güzel gidiyordu hersey cok aklıma takıldı üzüldüm ya

Bence kilosu iyi ben 31+3te gittigimde 1800 gr di haftası ile uyumlu dedi doktor cihazdan oyle cikmistir kilosu iyi bence

Benim kız 31. Haftadan bu yana 1 hafta geriden geliyor. Ama çok takmamak gerekiyormuş. Kilo kıyaslamasına gidince insan üzülüyor. Ki kilosu da iyi bebeğinin. Üzme kendini boş yere. Gerilimin 3 haftaya çıkınca sorun oluyormuş.

Canım her doktor ve her makine bir ölçmüyor. Aynı gün farklı doktorlara gitsen farklı rakamlar alırsın. Doktor problem görmediyse normaldir tabiki. Burada herkesin vücudu beslenmesi farklı kimse ile karşılaştırma canım. 32.haftanın ortalaması 1.700grammıs zaten seninki üstünde bile

Ay bende yaaa berbatim

Of ben ütülemicektim o sirada eltimle konusuyodum ütüle dedi bi de aklima hiç eldiven almadigim geldi corap gecirirsem duye utuledim
Koca gun hicbi sey yapmadan gecti. Hep bi koltukta uyukladim. Niye boyle uyusugum anlamadim. Canim hicbir sey istemiyor ama 2 saat sonra doktor randevum var, kalkip hazirlanmanin vakti geldi.

Bu arada ben tirnak makasini yanima aldim direkt tirnaklarini kesicem. Dounsun kesfetsin. Eldivem fln sevmiyorum. 2 eldiven vardi zaten sadece. birinin bir esini camasir makinesinin yedigine yemin edebilirm ama kanitlayamam

Evet ama insan sanki sağlıksız mı neden kilosu az gibi düşüncelere giriyo ben mi eksik bişey yapıyorum dedim hiç böyle olmamıştı da cok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…