2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Burdada yazıyor kızlar açıkça ama bunu uygulamayan kurumlar warmis nadirde olsa bizde analık izninden düşüyor maalesef
32. Hafta çalışabilir aldıktan sonra buna dikkat edin kızlar boşuna analık izin yani ücretli izin alacağımız süre kısalmasın bu pahalılıkta ne kadar çalışabilirsek sonrası için kar maalesef..m

Eklentiler

• Screenshot_2022-06-30-09-45-23-877_com.android.chrome.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 42
Geçmiş olsun canım havalarin da dengesi yok hele Ankara ben de hastalık yok ama günlerdir zombi gibiyim enerji sıfır bugün biraz daha iyi hissediyorum işlerim Var halletmem gerek enerji lazım

Allah korusun kimsede gerek olmasın ama yenidoğan yogun bakımı özel devlet fark etmez kanunen ücretsiz tek kuruş talep edemezler
Evet ben de anlamadım tutturabildiklerine mi artık ne yapmaya çalışıyorlar. Eve gelince araştırdım acilden girmiş gibi oluyor ve asla ücret talep etmemeleri gerekiyor. Yenidoğan sağlık hizmetleri; trafik kazası, iş kazası, beyin kanaması vb. durumlarla aynı kategoride yer alıyor. Yani SGK anlaşmasından bağımsız bir durum olarak özel hastaneler zaten devletten parasını alıyor bu durumlar için. O hastane hiç güven vermedi bana zaten. Sadece eve yakındı önünden geçerken bir fiyat sorayım dedim. Diğer hastaneye sorduğumda muhasebeci şaşırdı bile bunları zaten devlet karşılıyor bizlik bir durum değil dedi.

kızlar bu havalar biizm şansımız
yatıp kalkıp şükredelim
bi ara iki üç gün sıcak oldu ya resmen çatlıycaktım nefes alamıyodum
gece uyumak çok zor oluyodu
şimdi en azından birazcık uyuyorum
Annemin evi genelde serin oluyor sadece iki üç hafta (tam benim son haftalarında denk geliyor) çok sıcak oluyor onda da vantilatörü açar karşısına otururum diyordum. Yürüyüşlerimi de kapalı spor salonuna gider klimalı ortamda yürüme bandının üstünde yaparım gerekirse diyordum Bir kaç hafta sonra yaniyorum a dostlar diye feryat edeceğiz gerçi muhtemelen Ama dikkat edin ateş bastıkça camları açıp soyunup yatmayın sonunuz benim gibi olmasın. Bir de işleri günlere bölün. Kendinize yüklenmeden azar azar yapın. Annemle planımız bir an önce işleri bitirip doğuma kadar dinlenmekti ama işte vücudun sinyallerini dinlemeyip koşturmacaya ara vermeyince ikimiz de yataklara düştük. Halbuki eşim hep dedi bak yorgunsun çıkma evden bir kaç gün dinlen işler kaçmıyor diye ama dinlemedim

Bez ve ıslak mendil yazmamışsın canım ama koydun mu bilmiyorum. Ben kafa yastığı falan da koydum. Koyduklarını unuttum. Hiç tulum koymadım mesela. 3 takım 5li koydum 1 takım battaniye ile doğumhaneye verilecek kısma ekledim. Kağıt havlu koydum pişik kremi.
Çok geçmiş olsun. Son haftalarda böyle mi oluyor acaba ya da hava değişimleri de olabilir. Bende öyleyim hasta gibiyim. Hiç bir şeye halim yok.
Çok sagol canim ya çok şükür dönmüş doktor kafası büyük demişti ya bide 2 hafta ileride diye bu randevumuzda yok oyle birsey hiçbir sıkıntı yok dedi
Bu kafa büyüklüğü meselesi çoğu bebekte oluyor. Kafanı takma Hiç.
İnan bende bu sandıklarını yemekten tiksindim artık. Et tavuk görmek istemiyorum. Ağlayarak yiyorum midem ağzıma geliyor her seferinde. Geçen gün neredeyse aç gezdim yiyemedim. En sonunda eşim dayanamadı bizimle ye dedi yüksek çıkarsa çıksın falan dedi. Çünkü sabrım tükendi artık. Hani insan farklı şeyler yemek istiyor. Mesela tostu çok özledim beyaz ekmekle... Yani ben bu kadar dikkat edip sağlıklı besleniyorum evet ama neden bu bebe geriledi diye düşündüm. Sonra sağolun buradaki kızlar destek oldu takmayacağım artık. Dediğiniz gibi olan bu minyon olacak herhalde. Yeter ki sağlıklı olsun başka Bi şey istemiyorum.
Gece uyuyamayanlarda ben…. Şu saat oldu daha gözümü kırpmadım. Aç değilim susuz değilim ama bir gram uykum yok. İşin kötüsü sabah olmuyor bir türlü
Gel sarılalım... Valla bende Bi bugün uyudum. O da parça bölük. Karnım ağrıyor. Sadece sola yatabiliyorum omzum ağrıyor falan derken yok uyuyamıyorum

Minyon doğacak bizim bebeler. Ben artık kolay çıkartmaya odaklandım 2.5 geçsin yeter.
Ya allah bismillah dedim bugunden itibaren göğüs ucu kremi ve gümüş kapak kullanmaya ucundaki kurumuş süt birikimlerinide kopardim iyyy çok hassasim kremi surerken bile aciyor ya
Iyy o kuruluşları ben duşta temizliyorum. Daha iyi oluyor. Yoksa çok acıyor dokunamıyorum. Şimdiden başlayalım mı kullanmaya? Ben kararsız kaldım korkuyorum dokunmaya. Nasıl olacak sabah akşam mı süreceğiz?
şimdiden lazım mı gögüs ucu kremi
benim acımıyo hiç
avent kapak aldım
onu da takar gibi yapınca çok komik durdu
Ben sadece kremi kullanacağım ama ne zaman başlayayım karar veremedim.
kaç haftalıksınız acaba
Ben 34+2 deyiz. Bence kıyaslamak çok yanlış şahsen ben istemsiz bir şekilde bu kafaya girince çok üzüldüm. Hiç gerek yokmuş. Sonuçta her bebek kendine özel. Minyon olanda var iri olanda. Takılma sende bunlara. sağlıklı olsunlar yeter.
kızlar bu havalar biizm şansımız
yatıp kalkıp şükredelim
bi ara iki üç gün sıcak oldu ya resmen çatlıycaktım nefes alamıyodum
gece uyumak çok zor oluyodu
şimdi en azından birazcık uyuyorum
Kız anaaa hissetsin boşver bende bebemi sıkıştırdığımı düşünüp rahat uyuyamıyorum. Canım yanacak bi yerine bir şey olacak falan diye. Valla dün bi duş aldım ılık pek iyi geldi saçlarım da ıslak yattım gece üşümüşüm bile. Ama sadece sola yatabildiğim için uyuyamıyorum boynum tutuluyor.

Günaydın kızlar dün geceden beri oğluşum hareket etmedi eşimle sabah çok korktuk çünkü aşırı derecede hareketli bir bebek uyanır uyanmaz hareket ederdi geceden beri etmeyince ikimizde okadar korktuk ki eşim birde dedi karnın küçüldü dedi ay beni telaşa soktu manyak neyse ki soluma yattım yarım saat bekleyelim dedim yoksa gidelim çok şükür etti öyle bir nefes aldık rahatladık valla bu adamla ben dogum zamanı nasıl yapıcam bilmem yollarda bayılmasa bari

Iyi dokuluyoruz valla hic uyuyamadim saga dön sola dön her yanim agridi benim kizla oglan ard arda hastalandi salgin var demisti ama bana niye gecsin cocuk grip olmadi ki ay ne bilim yatiyim hic kalkmayim

Geçmiş olsun canım havalarin da dengesi yok hele Ankara ben de hastalık yok ama günlerdir zombi gibiyim enerji sıfır bugün biraz daha iyi hissediyorum işlerim Var halletmem gerek enerji lazım
Saol canim sanada kolay gelsin bakalim sözde bugun son bi gunes acsa icimiz isinsa nerdee

Saol canim galiba havalardan dolayi boyle su temmuzuda yarilasak bi baska bisey istemem

Bu adamları hamilelik boyunca başka yere göndermek lazım. Bizimki de dün beni panikletti. Orta da Bi şey yok hastanede adamın birinden yoğunbakım olmadığını duymuş. Dün delirtti beni. Ne yapacağız falan diyor. Dedin tövbe de daha ortada Bi şey yok. Delirtti beni dün

Geçmiş olsun canım yaz gribi salgını varmış o kadar çok kişi rahatsız ki doktoruna sorup biraz daha rahatlatabilecek bir ilaç alabilirsin
Saol canim galiba bendr ona yakalandim bi ansa her yerim agriyinca korona geldi aklima ondada boyle olmustum bide onla ugrasamam ay

Her hastanenin uygulaması farklı ama genel olarak öxel hastanelerin hepsi alması gereken ücretten cok fazlasını alıyor ve tüketici hakem heyetine faturan ile basvurdugunda fazla aldıkları parayı geri vermek durumunda kalıyorlar, ama cogu insan bunu bilmediği için yanlarına kar kalıyor hepsi

Benim doktor eşime diyo ki
Doğum anında kapıya güvenlik dikcem seni almıycam
Bide koluna serumla sakinleştirici takcam
Hiç senle uğraşamam

Benim doktor eşime diyo ki
Doğum anında kapıya güvenlik dikcem seni almıycam
Bide koluna serumla sakinleştirici takcam
Hiç senle uğraşamam
Hahaha bende eşime dedim gelme diye. Ya biz zaten stresliyiz onlar daha da beter yapıyor. demin yine dedi hastane yoğunbakım ünitesi yokmuş özele mi gitsek falan diye.

Günaydın Ağustos anneleri, aranızda oksaparı göbekten yapıp hala morarma sorunu ile karşılaşan var mı? Doktorum kontrollerde göbeğimi görüyor buna ilişkin bir şey söylemedi ama bazı zamanlar morarma fazla oluyor, endişeleniyorum.

Ve bu görüntü hiç hoşuma gitmiyor. Elbise vs giydiğinden koluma ve bacağıma da yapamıyorum. Alt üst bacaktan mı yapsam? Yapan var mı?

Canım çalışabilir aldıktan sonra aldığın tüm izin ve raporlar analık izninden maalesef düşüyor bilgin olsun ne güzel gezmissin walla ben totomu kaldıramıyorum

Yooo düşmüyor, yıllık izinler çalışmaya basladiktan sonra hakkında devam ediyor. Kurumsal bir şirkette çalışıyorum daha önce de Doğum izni kullandım, yillik izinlerimi gelince kullandim, yasal olarak bunu yapamaz şirket. Düşüyor diye personeli kandiriyorsa, imza alıyorsa başka

Kiyaslamak cok doğru olmaz, hepimi,in aynı hafta olsakk da dollenme tarihi farklı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…