- 2 Ağustos 2012
- 1.114
- 1.640
- 333
Geçmiş olsun canım havalarin da dengesi yok hele Ankara ben de hastalık yok ama günlerdir zombi gibiyim enerji sıfır bugün biraz daha iyi hissediyorum işlerim Var halletmem gerek enerji lazımKendimi hic iyi hissetmiyorum burun tikanikligi ve bogaz yanmasi var birde eklemlerim agriyo bi kırgınlık var uzerimde şu 1 saat icinde oldu.. dün duş alıp yatmıştım oylece yada 2 gundur oglum hastaydi ateş, bogaz enfeksiyonu ve burun akintisi ondan gecti galiba.. parol aldim iyi gelir ins uyuyamiyorum bas agrisindan yaz gunu bu nerden cikti dicem ankaranin kıstan farki yok..
Evet ben de anlamadım tutturabildiklerine mi artık ne yapmaya çalışıyorlar. Eve gelince araştırdım acilden girmiş gibi oluyor ve asla ücret talep etmemeleri gerekiyor. Yenidoğan sağlık hizmetleri; trafik kazası, iş kazası, beyin kanaması vb. durumlarla aynı kategoride yer alıyor. Yani SGK anlaşmasından bağımsız bir durum olarak özel hastaneler zaten devletten parasını alıyor bu durumlar için. O hastane hiç güven vermedi bana zaten. Sadece eve yakındı önünden geçerken bir fiyat sorayım dedim. Diğer hastaneye sorduğumda muhasebeci şaşırdı bile bunları zaten devlet karşılıyor bizlik bir durum değil dedi.Allah korusun kimsede gerek olmasın ama yenidoğan yogun bakımı özel devlet fark etmez kanunen ücretsiz tek kuruş talep edemezler
Annemin evi genelde serin oluyor sadece iki üç hafta (tam benim son haftalarında denk geliyor) çok sıcak oluyor onda da vantilatörü açar karşısına otururum diyordum. Yürüyüşlerimi de kapalı spor salonuna gider klimalı ortamda yürüme bandının üstünde yaparım gerekirse diyordumkızlar bu havalar biizm şansımız
yatıp kalkıp şükredelim
bi ara iki üç gün sıcak oldu ya resmen çatlıycaktım nefes alamıyodum
gece uyumak çok zor oluyodu
şimdi en azından birazcık uyuyorum
Bez ve ıslak mendil yazmamışsın canım ama koydun mu bilmiyorum. Ben kafa yastığı falan da koydum. Koyduklarını unuttum. Hiç tulum koymadım mesela. 3 takım 5li koydum 1 takım battaniye ile doğumhaneye verilecek kısma ekledim. Kağıt havlu koydum pişik kremi.Kızlar bende hazırladım çantayı bebişe 3 takım 5 Li hastane çıkışı koydum yeter mi , bez koydum , ağız mendili koydum, emzik ve biberon koydum , göğüs pompasını aldım, kullan at alt açma aldım, 2 müslin 2 penye battaniye aldım. Aklıma gelenler bunlardı bunları hazırladım eksik gördüğünüz şeyleri yazar mısınız tamamlayayım bende eksiklerimi.
Çok geçmiş olsun. Son haftalarda böyle mi oluyor acaba ya da hava değişimleri de olabilir. Bende öyleyim hasta gibiyim. Hiç bir şeye halim yok.Kendimi hic iyi hissetmiyorum burun tikanikligi ve bogaz yanmasi var birde eklemlerim agriyo bi kırgınlık var uzerimde şu 1 saat icinde oldu.. dün duş alıp yatmıştım oylece yada 2 gundur oglum hastaydi ateş, bogaz enfeksiyonu ve burun akintisi ondan gecti galiba.. parol aldim iyi gelir ins uyuyamiyorum bas agrisindan yaz gunu bu nerden cikti dicem ankaranin kıstan farki yok..
Bu kafa büyüklüğü meselesi çoğu bebekte oluyor. Kafanı takma Hiç.Çok sagol canim ya çok şükür dönmüş doktor kafası büyük demişti ya bide 2 hafta ileride diye bu randevumuzda yok oyle birsey hiçbir sıkıntı yok dedi
İnan bende bu sandıklarını yemekten tiksindim artık. Et tavuk görmek istemiyorum. Ağlayarak yiyorum midem ağzıma geliyor her seferinde. Geçen gün neredeyse aç gezdim yiyemedim. En sonunda eşim dayanamadı bizimle ye dedi yüksek çıkarsa çıksın falan dedi. Çünkü sabrım tükendi artık. Hani insan farklı şeyler yemek istiyor. Mesela tostu çok özledim beyaz ekmekle... Yani ben bu kadar dikkat edip sağlıklı besleniyorum evet ama neden bu bebe geriledi diye düşündüm. Sonra sağolun buradaki kızlar destek oldu takmayacağım artık. Dediğiniz gibi olan bu minyon olacak herhalde. Yeter ki sağlıklı olsun başka Bi şey istemiyorum.Maşallah beslenmen çok güzel daha ne olsun, minyon tiplidir genetiktir sağlıklı olsun sağlıklı doğsun da yeter.. Ben de tam tersi şeker çıktı tatlıya çok düşkündüm onu da bıraktım hafif kaçamaklar saymazsak, onu dışında yumurta 2-3 günde 1 anca çok yiyemiyorum, Et ve tavuk 10-15 günde bir azıcık o da 1 porsiyon etmez yediğim, meyveyle hiç aram yok erik dışında midem almıyor normalde de eti de meyveyi de zor yerim.. Süt hiç içemem ama peynir ve yoğurt çok severim neyseki.. Yani diyetime bu açıdan da çok ayak uyduramıyorum et meyve falan. Biraz kuruyemiş onunda her gün yiyemiyorum yine. Kısacası çok doğru düzgün beslenemiyorum yapamıyorum, ama bugün kontrolde 1 hafta önde giden bebiş biraz daha fazla 1.5 hafta önde gidiyor dedi Dr.. Yani kendini besleyemiyorm falan gibi düşünme tam olarak beslenmeyle alakaları da değil kanımızdayken baksana.. Bizim aile de kardeşlerim 4.5 ve üzeri bi ben 3.5 kg olmuşum eşim tarafı da hep iri ve uzunlar yapı meselesi sanırm....
Gel sarılalım... Valla bende Bi bugün uyudum. O da parça bölük. Karnım ağrıyor. Sadece sola yatabiliyorum omzum ağrıyor falan derken yok uyuyamıyorumGece uyuyamayanlarda ben…. Şu saat oldu daha gözümü kırpmadım. Aç değilim susuz değilim ama bir gram uykum yok. İşin kötüsü sabah olmuyor bir türlü
Minyon doğacak bizim bebeler. Ben artık kolay çıkartmaya odaklandımBenim minikte biraz minikbende pazar gideceğim bakalım en son 2093gramdi 33+6 da biraz genetik bence kilo işi çokta yedek bı yere kadar ben ama 2 hafta çok dikkat ettim et ağırlıklı beslendim fındık kaju süt kaşar muz yumurta tükettim hergun 300 gram almış bir oncekinde 200 gram almıştı 12 günde bu hafta hiç dikkat etmedim bilmiyorum ne kadar aldı doktor 2800 3000 gibi doğar dedi ne çok zayıf ne kilolu orta sağlıklı olsunda bende çok istiyirn doger kızlarım gibi zayıf olmasn ama genetik yakamı bırakmıyor bence sende takılma yapacak bişi yok
Iyy o kuruluşları ben duşta temizliyorum. Daha iyi oluyor. Yoksa çok acıyor dokunamıyorum. Şimdiden başlayalım mı kullanmaya? Ben kararsız kaldım korkuyorum dokunmaya. Nasıl olacak sabah akşam mı süreceğiz?Ya allah bismillah dedim bugunden itibaren göğüs ucu kremi ve gümüş kapak kullanmaya ucundaki kurumuş süt birikimlerinide kopardim iyyyçok hassasim kremi surerken bile aciyor ya
Ben sadece kremi kullanacağım ama ne zaman başlayayım karar veremedim.şimdiden lazım mı gögüs ucu kremi
benim acımıyo hiç
avent kapak aldım
onu da takar gibi yapınca çok komik durdu
kızlar kaçıncı haftanızdasınız, ve bebekleriniz kaç kilo ve boyları kaç cm? en son ne zman öğrendiniz yazabilir misiniz bi bakalım bizde ortalama nasılmışız bakalım
ben 31 haftalığım, pazartesi doktor randevum şuan bilmiyorum
Ben 34+2 deyiz. Bence kıyaslamak çok yanlış şahsen ben istemsiz bir şekilde bu kafaya girince çok üzüldüm. Hiç gerek yokmuş. Sonuçta her bebek kendine özel. Minyon olanda var iri olanda. Takılma sende bunlara.kaç haftalıksınız acaba
33+4 benim şu an
en son 15 gün önce gittim 2 kiloydu boyunu bilmiyorum
haftaya perşembe randevu aldım bakalım ne kadar kilo almış
ama bu hafta baya büyüdüğünü hissediyorum
beni çok rahatsız ediyo
ay böyle söyleyince de üzülüyorum
hissediyo mu acaba rahatsız ediyo dediğimi
sanki bana küsüyo gbi geliyo böyle konuştuğumda
saçma sapan bi duygusal durum içindeyim
Kız anaaa hissetsin boşverkızlar bu havalar biizm şansımız
yatıp kalkıp şükredelim
bi ara iki üç gün sıcak oldu ya resmen çatlıycaktım nefes alamıyodum
gece uyumak çok zor oluyodu
şimdi en azından birazcık uyuyorum
Iyi dokuluyoruz valla hic uyuyamadim saga dön sola dön her yanim agridi benim kizla oglan ard arda hastalandi salgin var demisti ama bana niye gecsin cocuk grip olmadi ki ay ne bilim yatiyim hic kalkmayimNehir Hanım hakkinda hiç olumsuz yorum duymadım desem yeridir. Sadece gebelerden değil de hasta yakınlarından birinden olumsuz yorum duydum o da kadın işine karıştırmak istememiş doğal olarak. Artık sezeryana alın falan diye baskı yapmış aile. O zaman almamış sonradan yine sezaryen olmuş ama demek ki o zaman hala bir umut varmış ki kadın bekletmiş, o kadar emek verdi bari normal doğursun diye yoksa hastası eziyet çeksin istemez o da manyak mı. Biz dedik bizi dinlemedi boşuna acı çektirdi falan demişlerdi. Zaten genelde hastaneye ailenin gelmesine de karşıymış Nehir Hanım valla ben de karşıyım hele doktor olsam kesin yasaklardımBizim milletimiz çok bilmiş doktordan bile iyi biliyorlar herşeyi
Bu arada SSVD bi bizde böyle olağanüstü bir hal gibi görülüyor. Cezayir'de sağlık sektörü berbat ve bizden fersah fersah geride olmasına rağmen SSVD bir rutin isteğe bağlı sezaryan da yok. 2-3 sene geçti mi Sezaryenin üstünden herkes çatır çatır normal doğuruyor.
Ay ne oldu bize böyle sıradan yaaa. Hepimiz teker teker yataklara düşüyoruz. Ya son dönemece girdik diye işlere güçlere fazla yüklendik ya da ateş bastıkça sıkı giyinmedik üşüttük.
İstanbul da çok soğuk. Ben Haziran sonu Eylül ortası kalıcam diye emzirme atleti dışında atlet bile getirmedim kendime. Oğlana da ihtiyaten 2 pantolon getirdim gerisi hep şort. Şimdi evde uzun kollu üst ve uzun eşortmanla oturuyorum. Geceleri camlar kapalı, zaten kaç gündür yağmur yağıyor. Son aylarda isilik olurum diye korkarken hasta oldum yatıyorum resmen şaka gibi
Saol canim sanada kolay gelsin bakalim sözde bugun son bi gunes acsa icimiz isinsa nerdeeGeçmiş olsun canım havalarin da dengesi yok hele Ankara ben de hastalık yok ama günlerdir zombi gibiyim enerji sıfır bugün biraz daha iyi hissediyorum işlerim Var halletmem gerek enerji lazım
Saol canim galiba havalardan dolayi boyle su temmuzuda yarilasak bi baska bisey istememBez ve ıslak mendil yazmamışsın canım ama koydun mu bilmiyorum. Ben kafa yastığı falan da koydum. Koyduklarını unuttum. Hiç tulum koymadım mesela. 3 takım 5li koydum 1 takım battaniye ile doğumhaneye verilecek kısma ekledim. Kağıt havlu koydum pişik kremi.
Çok geçmiş olsun. Son haftalarda böyle mi oluyor acaba ya da hava değişimleri de olabilir. Bende öyleyim hasta gibiyim. Hiç bir şeye halim yok.
Bu kafa büyüklüğü meselesi çoğu bebekte oluyor. Kafanı takma Hiç.
İnan bende bu sandıklarını yemekten tiksindim artık. Et tavuk görmek istemiyorum. Ağlayarak yiyorum midem ağzıma geliyor her seferinde. Geçen gün neredeyse aç gezdim yiyemedim. En sonunda eşim dayanamadı bizimle ye dedi yüksek çıkarsa çıksın falan dedi. Çünkü sabrım tükendi artık. Hani insan farklı şeyler yemek istiyor. Mesela tostu çok özledim beyaz ekmekle... Yani ben bu kadar dikkat edip sağlıklı besleniyorum evet ama neden bu bebe geriledi diye düşündüm. Sonra sağolun buradaki kızlar destek oldu takmayacağım artık. Dediğiniz gibi olan bu minyon olacak herhalde. Yeter ki sağlıklı olsun başka Bi şey istemiyorum.
Gel sarılalım... Valla bende Bi bugün uyudum. O da parça bölük. Karnım ağrıyor. Sadece sola yatabiliyorum omzum ağrıyor falan derken yok uyuyamıyorum
Minyon doğacak bizim bebeler. Ben artık kolay çıkartmaya odaklandım2.5 geçsin yeter.
Iyy o kuruluşları ben duşta temizliyorum. Daha iyi oluyor. Yoksa çok acıyor dokunamıyorum. Şimdiden başlayalım mı kullanmaya? Ben kararsız kaldım korkuyorum dokunmaya. Nasıl olacak sabah akşam mı süreceğiz?
Ben sadece kremi kullanacağım ama ne zaman başlayayım karar veremedim.
Ben 34+2 deyiz. Bence kıyaslamak çok yanlış şahsen ben istemsiz bir şekilde bu kafaya girince çok üzüldüm. Hiç gerek yokmuş. Sonuçta her bebek kendine özel. Minyon olanda var iri olanda. Takılma sende bunlara.sağlıklı olsunlar yeter.
Kız anaaa hissetsin boşverbende bebemi sıkıştırdığımı düşünüp rahat uyuyamıyorum. Canım yanacak bi yerine bir şey olacak falan diye. Valla dün bi duş aldım ılık pek iyi geldi saçlarım da ıslak yattım gece üşümüşüm bile. Ama sadece sola yatabildiğim için uyuyamıyorum boynum tutuluyor.
Bu adamları hamilelik boyunca başka yere göndermek lazım. Bizimki de dün beni panikletti. Orta da Bi şey yok hastanede adamın birinden yoğunbakım olmadığını duymuş. Dün delirtti beni. Ne yapacağız falan diyor. Dedin tövbe de daha ortada Bi şey yok. Delirtti beni dünGünaydın kızlar dün geceden beri oğluşum hareket etmedi eşimle sabah çok korktuk çünkü aşırı derecede hareketli bir bebek uyanır uyanmaz hareket ederdi geceden beri etmeyince ikimizde okadar korktuk kieşim birde dedi karnın küçüldü dedi ay beni telaşa soktu manyak neyse ki soluma yattım yarım saat bekleyelim dedim yoksa gidelim çok şükür etti öyle bir nefes aldık rahatladık valla bu adamla ben dogum zamanı nasıl yapıcam bilmem yollarda bayılmasa bari
Son hastaliklarimiz olsun bebekler doguncada olmasak bari kim bakacak yoksa tirnagin var mi basini kaşı hesabi kimseden fayda yok saol tsekkur ederimGecmis olsun. Bu hamilelikte ben de sık sık hadtalandim ne yazik ki, cok zordu. Umarim en kisa zamanda toparlanirsin.
2 haftamız kaldıSaol canim galiba havalardan dolayi boyle su temmuzuda yarilasak bi baska bisey istemem
Saol canim galiba bendr ona yakalandim bi ansa her yerim agriyinca korona geldi aklima ondada boyle olmustum bide onla ugrasamam ayGeçmiş olsun canım yaz gribi salgını varmış o kadar çok kişi rahatsız ki doktoruna sorup biraz daha rahatlatabilecek bir ilaç alabilirsin
Her hastanenin uygulaması farklı ama genel olarak öxel hastanelerin hepsi alması gereken ücretten cok fazlasını alıyor ve tüketici hakem heyetine faturan ile basvurdugunda fazla aldıkları parayı geri vermek durumunda kalıyorlar, ama cogu insan bunu bilmediği için yanlarına kar kalıyor hepsiEvet ben de anlamadım tutturabildiklerine mi artık ne yapmaya çalışıyorlar. Eve gelince araştırdım acilden girmiş gibi oluyor ve asla ücret talep etmemeleri gerekiyor. Yenidoğan sağlık hizmetleri; trafik kazası, iş kazası, beyin kanaması vb. durumlarla aynı kategoride yer alıyor. Yani SGK anlaşmasından bağımsız bir durum olarak özel hastaneler zaten devletten parasını alıyor bu durumlar için. O hastane hiç güven vermedi bana zaten. Sadece eve yakındı önünden geçerken bir fiyat sorayım dedim. Diğer hastaneye sorduğumda muhasebeci şaşırdı bile bunları zaten devlet karşılıyor bizlik bir durum değil dedi.
Benim doktor eşime diyo kiBu adamları hamilelik boyunca başka yere göndermek lazım. Bizimki de dün beni panikletti. Orta da Bi şey yok hastanede adamın birinden yoğunbakım olmadığını duymuş. Dün delirtti beni. Ne yapacağız falan diyor. Dedin tövbe de daha ortada Bi şey yok. Delirtti beni dün
Hahaha bende eşime dedim gelme diye. Ya biz zaten stresliyiz onlar daha da beter yapıyor.Benim doktor eşime diyo ki
Doğum anında kapıya güvenlik dikcem seni almıycam
Bide koluna serumla sakinleştirici takcam
Hiç senle uğraşamam
İyi canım çok şükür. 35. Haftadayız. 2460 gr oldu. Güzel ilerliyoruz bakalımCanım nasılsın beben nasıl beben ne kadarlik oldu
Canım çalışabilir aldıktan sonra aldığın tüm izin ve raporlar analık izninden maalesef düşüyor bilgin olsunne güzel gezmissin walla ben totomu kaldıramıyorum
kızlar kaçıncı haftanızdasınız, ve bebekleriniz kaç kilo ve boyları kaç cm? en son ne zman öğrendiniz yazabilir misiniz bi bakalım bizde ortalama nasılmışız bakalım
ben 31 haftalığım, pazartesi doktor randevum şuan bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?