Evet bende ultrasondan mı acaba dedim kendimi su sıra cok yormuştum açıkçası sağlıklı da beslenemedim dikkat edemedim ondan korktumCanım her doktor ve her makine bir ölçmüyor. Aynı gün farklı doktorlara gitsen farklı rakamlar alırsın. Doktor problem görmediyse normaldir tabiki. Burada herkesin vücudu beslenmesi farklı kimse ile karşılaştırma canım. 32.haftanın ortalaması 1.700grammıs zaten seninki üstünde bile
Hastane cikisinda 1 eldivenimiz var yeter zaten yazin sicaginda eldivene ne gerek var dimi yani önermiyor doktirlarda eldiveni ayrica sabah rapor icin hastaneye gidip geldim sicaktan bu haldeyim bi uyusam sahane olcakta işte uyuyamiyorum sanahtan beri bdv okuyorum burdaKoca gun hicbi sey yapmadan gecti. Hep bi koltukta uyukladim. Niye boyle uyusugum anlamadim. Canim hicbir sey istemiyor ama 2 saat sonra doktor randevum var, kalkip hazirlanmanin vakti geldi.
Bu arada ben tirnak makasini yanima aldim direkt tirnaklarini kesicem. Dounsun kesfetsin. Eldivem fln sevmiyorum. 2 eldiven vardi zaten sadece. birinin bir esini camasir makinesinin yedigine yemin edebilirm ama kanitlayamam
Evet ama doktor sevdiğim bi doktor değildi ilgisizdi devlet hastanesindeydi rapor İçin gitmiştim ondan doktora da cok güvenemedim o yüzdenBiseynolsa zaten doktor soylerdi boşuna evham yapmissin canim
Aman devletin cihazlari hesap makinasi gibi zatenEvet ama doktor sevdiğim bi doktor değildi ilgisizdi devlet hastanesindeydi rapor İçin gitmiştim ondan doktora da cok güvenemedim o yüzden
Nehir Hanım baya tecrübeli bu konuda. Normal düşünüyorsan git bir konuş içini rahatlatır ama kesin sezaryene karar verdiysen hiç kafanı bulandırma çünkü sana hiç sıkıntı olmaz gayet de rahat doğurursun diyecek hep olumlu konuşacakSorma dr olsam ben de istemezdim sinir olurdum habire gereksiz gereksiz konuşan insanlar.. Aynen ben de katılıyorum kalabalık olmasından sa kendi kendimize olunsun yeter doğum zamanı.. Ay evet keşke yasak olsalaf anlatmak zorunda kalmayız en azından
Ya burda 2 yıl önce araştır araştır zor bulduk işte sadecee nehir hanımı bulabildik, 5 yıl şartı koyarak SSVD yapan Dr sayısı bile çok azdı bi elin parmağını geçmez..
Ben de sezeryanlıyım 5 yıl geçmiş olacak ama kendim hiç cesaret edemiyorum o dikişler in korkusundan, maşallah cezayirdekilerin cesaretlerine imrendimaslında nehir hanım a gidip bi konuşmak isterim muayene ücretleri ve doğum ücretleri de iyiymiş..
Benim de 2-3 gündür azalmıştır yani hafiflemişti hareketleri iyice korkmuştum baya bir dün kontrolde herşey iyi dedi Dr alanı daraldıpı içindir dedi ama bugün iyiydi yine sert gözümü kararacak hareketi oldu bi iki dr Dan daha çok rahatlattı sağolun, arada canları mı istemiyor uykuya mı fazla düşüyorlar bi yavaşlama oluyor demekki bazı bebiş lerde..
Ay bu karın küçülmesini benim eşimde diyo ara ara deli ediyo beniişte o hareketi azaldı zaman direk o aklıma geldi acaba çocuk küçüldü de hareket mi edemiyor falan insanı gereksiz strese sokuyorlar.. Beynime yerleşiyo saçma stres senaryoları da olsa
Öyle gibi sanki bende de oldu, amin ni zamanında hepimiz sağlıkla alırız..
Biz hastaneye sadece çikolata yaptıracağız bide kurabiye, bidesoğuk içecek olarak limonata falan alıp ikram ederiz diye konuştuk o kadar..
Ben şöyle bi ütüyle bastım üstüne tek tek öyle
Hastane lohusa serbeti veriyo orda gelen giden onu icer. Yanina da acibadem kurabiyesi alcam. Ben sevmiyorum lohusa serbetinin tadini buzlugumda visne ve ahududu var. Oglumda da ikisini karistirip serbet yapmistim karanfilli tarcinli falan. Eve yine ondan yapar buzluga atarim gelen giden icer. Yine buzluga yaprak sarmasi cicek dolmasi patatesli borek tatli tuzlu kurabiye attim. Pogaca ve biraz daha borek yapilcak. Kayseri yaglamasi icin şebit alinacak onun ic harcini da hazirlar atarim buzluga kurbandan sonra. Her hafta da konserve corba yapiyorum. Dogumdan sonra hem buyuk oglanin ogle corbalari cikmis olur aradan hem de bana uzun uzun kmse yardim etmez daraldikca acarim.bi kavanoz diye dusundumHanımlar lohusa şerbeti ile falan uğraşacak mısınız? Benim kb 1 tepsi baklava yaptıracakmış gelecekler olanlar için ama onlara da kimse gelmez çevreleri yok akrabaları yok. Bende birazını annemlere götüreyim dedim oraya gelen olur diye. Ama şerbet ya da yiyecek falan yapılmak zorunda mı tatlı yanına?
Canım çorapları utulemedin miyok yok şaka yaptım ben ilkinde de utulemedim utuleyen yok mu var arkadaşım utuluyor çocuğuna mikrop bulaşmasın diye elinden gelenin fazlasını yapıyorlar ama onun çocuğu o kadar sık hastalanıyor ki 10 günde bir antibiyotik kullanıyor biraz da çocuğun mikroba karşı bağışıklığını oluşturmak gerekiyor ilk 6 ay coookkk dikkat etmek gerekiyor ondan sonra kendisi buna izin vermiyor heryeri elliyor ağzına alıyor yerde dönüyor tabiki örtüsü oluyor ama o örtünün üzerinde duran kim yürüyünce zaten her yer onun
mesela benim şöyle ben çalışabilir raporu aldım. ama bayram tatilini birleştirirken 9 gün yapıp yıllık iznimizden 2 gün düşeceklerini söylediler. mecburen gibi bişey oldu yani benim
Neyse bende umursamayayım o zaman.haha ben şöyle üstüne bastım geçtim minnacık zaten.
Silikonun küçük ağızlisi da var. Benim önceki doğumda elektrikli pompalar çok acıtti göğsümu, mahvetti (erken doğumda, sut böyle bol gelmiyor, şimdi de riskim var zaten), kullanan arkadaşlarım çok memnun. Tabi, meme ucu sorunun yoksa kullanma, herkesin kendi tercihi : )Silikon göğüs uçlarını yenidoğana kullanmak çok mantıklı gelmiyor bana. Sonrasında da zaten yara olmuyor yine gerek kalmıyor. Yara olursa alınır zaten her eczanede var fiyatı da ucuz.
Yenidoğanların zaten çeneleri güçsüz oluyor. Alttan çenelerini elle destekliyoruz bile emmeye devam edebilsinler diye yoksa yorgunluktan sızıp kalıyorlarMemeden sütü sağmak için çok uğraşıyorlar bir de bu kalkan araya girince daha da zorlanıyorlar. Hamileliğin son zamanı lansinoha başlayıp emzirirken de devam edince, doğru pozisyonda emzirince ve göğsü sık havalandirinca yara olmaz inşallah. Ben kendi cildim kadar hassas cilt görmedim benimki yara olmadıysa ümit var demektir.
Bir de yara vb. bir engel yoksa meme ile bebeğin ağzının arasında bir engel olması da doğru gelmiyor bana. Çünkü bebeğe bir mikrop/virüs vb. bulaşsa (ki bulaşmaması imkansız) bu göğüs ucundan annenin vücuduna geçiyor ve bir sonraki süt o mikroba karşı annenin vucudunda hazır bulunan antikorlarla dolu oluyor. Böylelikle bebek bir çok antikoru anne sütü aracılığıyla almış olduğu için daha az hastalanıyor.
Çorapların hepsini sıraya diz üstüne bir ütü bas yeter illa içine dışına her zerresine ütünün deymesine gerek yok bastın mı buharı mikrop bakteri bişey kalmaz zaten.
Sorma dr olsam ben de istemezdim sinir olurdum habire gereksiz gereksiz konuşan insanlar.. Aynen ben de katılıyorum kalabalık olmasından sa kendi kendimize olunsun yeter doğum zamanı.. Ay evet keşke yasak olsalaf anlatmak zorunda kalmayız en azından
Ya burda 2 yıl önce araştır araştır zor bulduk işte sadecee nehir hanımı bulabildik, 5 yıl şartı koyarak SSVD yapan Dr sayısı bile çok azdı bi elin parmağını geçmez..
Ben de sezeryanlıyım 5 yıl geçmiş olacak ama kendim hiç cesaret edemiyorum o dikişler in korkusundan, maşallah cezayirdekilerin cesaretlerine imrendimaslında nehir hanım a gidip bi konuşmak isterim muayene ücretleri ve doğum ücretleri de iyiymiş..
Benim de 2-3 gündür azalmıştır yani hafiflemişti hareketleri iyice korkmuştum baya bir dün kontrolde herşey iyi dedi Dr alanı daraldıpı içindir dedi ama bugün iyiydi yine sert gözümü kararacak hareketi oldu bi iki dr Dan daha çok rahatlattı sağolun, arada canları mı istemiyor uykuya mı fazla düşüyorlar bi yavaşlama oluyor demekki bazı bebiş lerde..
Ay bu karın küçülmesini benim eşimde diyo ara ara deli ediyo beniişte o hareketi azaldı zaman direk o aklıma geldi acaba çocuk küçüldü de hareket mi edemiyor falan insanı gereksiz strese sokuyorlar.. Beynime yerleşiyo saçma stres senaryoları da olsa
Öyle gibi sanki bende de oldu, amin ni zamanında hepimiz sağlıkla alırız..
Biz hastaneye sadece çikolata yaptıracağız bide kurabiye, bidesoğuk içecek olarak limonata falan alıp ikram ederiz diye konuştuk o kadar..
Ben şöyle bi ütüyle bastım üstüne tek tek öyle
Benin gebe degilken bile aşiri hassasti suan daha beter korkuyorum
Ay bende yaaa berbatim
Neden oyle bisey yapmiş acaba1 hafta kalmişken yani
Of ben ütülemicektim o sirada eltimle konusuyodum ütüle dedi bi de aklima hiç eldiven almadigim geldi corap gecirirsem duye utuledim
Kızlar bebek 1 hafta geride çıktı neden olabilir baska doktora gitmiştim 31+5 olması gerekirken 30 hafta 5 çıktı doktor sorun değil dedi baska hastanede muayene oldum ultrason da farkeder mi sizin bebişleriniz bu haftada kaç kiloydu 1850 çıktı benimki az gibi geldi oysa güzel gidiyordu hersey cok aklıma takıldı üzüldüm ya
İnan bende öyle hissettim kendimi suçlu hissettim falan ama böyle düşününce de ile yaramıyor maalesef sadece üzüldüğün ile kalıyorsun. Doktorum ama yemeni içmenin artır demişti. Buradaki kızlar da muz süt kefir ceviz kaşar peyniri ye demişlerdi. Deneyebilirsiniz.Evet ama insan sanki sağlıksız mı neden kilosu az gibi düşüncelere giriyo ben mi eksik bişey yapıyorum dedim hiç böyle olmamıştı da cok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Maşallah baya hazırlamışsın. Ben evde olmadığım için o tarz şeyler yok bende. Eve gidince paşa paşa yapacağım yemek.Hastane lohusa serbeti veriyo orda gelen giden onu icer. Yanina da acibadem kurabiyesi alcam. Ben sevmiyorum lohusa serbetinin tadini buzlugumda visne ve ahududu var. Oglumda da ikisini karistirip serbet yapmistim karanfilli tarcinli falan. Eve yine ondan yapar buzluga atarim gelen giden icer. Yine buzluga yaprak sarmasi cicek dolmasi patatesli borek tatli tuzlu kurabiye attim. Pogaca ve biraz daha borek yapilcak. Kayseri yaglamasi icin şebit alinacak onun ic harcini da hazirlar atarim buzluga kurbandan sonra. Her hafta da konserve corba yapiyorum. Dogumdan sonra hem buyuk oglanin ogle corbalari cikmis olur aradan hem de bana uzun uzun kmse yardim etmez daraldikca acarim.bi kavanoz diye dusundum
Ütüle ütüle. Ben her Bi şeyi ütüledim. Ama sonra ütüler miyim bilmiyorumYa ben de çok alerjigim, insallah bana cekmezeşim kendin gibi yetiştirme, hasta olmasın çocuk diyor
Senin durum farklı, çalışirken kullanacagin izni hibe edemez, mecbur düşecek bu durumda. Zaten 32.haftadan sonra çalışmaya devam etmissin
Basıp geçeyim, içime düşürdünüz ya
Silikonun küçük ağızlisi da var. Benim önceki doğumda elektrikli pompalar çok acıtti göğsümu, mahvetti (erken doğumda, sut böyle bol gelmiyor, şimdi de riskim var zaten), kullanan arkadaşlarım çok memnun. Tabi, meme ucu sorunun yoksa kullanma, herkesin kendi tercihi : )
Ben de buhari bi puff edeyim
Aman çok konuşuyorlar, eşim de hastane cantan hazır değil mi hala diyor
Herkes de basmis çoraba, içine görmese de ben de basacagim artık, grup psikolojisi
Ahahhahaha, yenidogan setinde oluyor zaten eldiven, hastane çıkışı almadın mı cnm?
+ ve -1 hafta nornal diyor doktorlar, canını sıkma. Senin gebeligin bana göre gec dollenme ise aynı gitmemiz imkansız zaten. Bu arada ultrason farkediyor, ben bi kendi doktoruma gidiyorum bir de iyi hissetmezsem evin yakınında hastane var, olcumler farklı çıkıyor. Evin yanındakine daha kilolu çıkıyor çocuk mesela. 31.haftada 1500 -1700 kg arası yazıyor birçok yerde zaten. Benim 31+2 de 1990 çıktı kilosu ama önden gidiyor, biraz da kafa büyükKiyaslama başkası ile, standsrt haftanın min maximum kg aralığında olması onemli ve yeterli zaten. 2 hafta üzerinde kg si geriden gelmesin yeter
Aynen onun icinde var bi baska da yokYa ben de çok alerjigim, insallah bana cekmezeşim kendin gibi yetiştirme, hasta olmasın çocuk diyor
Senin durum farklı, çalışirken kullanacagin izni hibe edemez, mecbur düşecek bu durumda. Zaten 32.haftadan sonra çalışmaya devam etmissin
Basıp geçeyim, içime düşürdünüz ya
Silikonun küçük ağızlisi da var. Benim önceki doğumda elektrikli pompalar çok acıtti göğsümu, mahvetti (erken doğumda, sut böyle bol gelmiyor, şimdi de riskim var zaten), kullanan arkadaşlarım çok memnun. Tabi, meme ucu sorunun yoksa kullanma, herkesin kendi tercihi : )
Ben de buhari bi puff edeyim
Aman çok konuşuyorlar, eşim de hastane cantan hazır değil mi hala diyor
Herkes de basmis çoraba, içine görmese de ben de basacagim artık, grup psikolojisi
Ahahhahaha, yenidogan setinde oluyor zaten eldiven, hastane çıkışı almadın mı cnm?
+ ve -1 hafta nornal diyor doktorlar, canını sıkma. Senin gebeligin bana göre gec dollenme ise aynı gitmemiz imkansız zaten. Bu arada ultrason farkediyor, ben bi kendi doktoruma gidiyorum bir de iyi hissetmezsem evin yakınında hastane var, olcumler farklı çıkıyor. Evin yanındakine daha kilolu çıkıyor çocuk mesela. 31.haftada 1500 -1700 kg arası yazıyor birçok yerde zaten. Benim 31+2 de 1990 çıktı kilosu ama önden gidiyor, biraz da kafa büyükKiyaslama başkası ile, standsrt haftanın min maximum kg aralığında olması onemli ve yeterli zaten. 2 hafta üzerinde kg si geriden gelmesin yeter
Senin yaninda annen kayinvaliden olcak kuzum o ilk.zor.gunlerde. Ben ilkinden antrenmanliyim. Annem bi gece ben ciktigimda bi gece oglum ciktiginda kaldi benimle. Kv hic. Annem.ilk bi hafta dikislerim var diye gunduz geldi yemek falan yapti sonra bida adimi anan olmadiİnan bende öyle hissettim kendimi suçlu hissettim falan ama böyle düşününce de ile yaramıyor maalesef sadece üzüldüğün ile kalıyorsun. Doktorum ama yemeni içmenin artır demişti. Buradaki kızlar da muz süt kefir ceviz kaşar peyniri ye demişlerdi. Deneyebilirsiniz.
Maşallah baya hazırlamışsın. Ben evde olmadığım için o tarz şeyler yok bende. Eve gidince paşa paşa yapacağım yemek.hazır hiç Bi şey yok evde. Dolap bomboş zaten mecbur. Burda da kv ile annem yapıp atsın bari buzluğa Bi şeyler de gelen giden olursa çıkartır veririz. Olmazsa dedim ya en kötü oturur ben yerim
Ütüle ütüle. Ben her Bi şeyi ütüledim. Ama sonra ütüler miyim bilmiyorum
Ben de su an 31 haftalığım, 29+0 da gittim en son bebeğim 1736 gramdı bacak boyun 32 cm dedi doktor tüm boyu söylememiş araya kaynamışkızlar kaçıncı haftanızdasınız, ve bebekleriniz kaç kilo ve boyları kaç cm? en son ne zman öğrendiniz yazabilir misiniz bi bakalım bizde ortalama nasılmışız bakalım
ben 31 haftalığım, pazartesi doktor randevum şuan bilmiyorum
Şükür onlar var aynen. İlk günler zor olur dediğin gibi. Hele bi çocuk daha varsa evde. Allah kolaylık versin cidden. Gözüm korkuyor 2.denSenin yaninda annen kayinvaliden olcak kuzum o ilk.zor.gunlerde. Ben ilkinden antrenmanliyim. Annem bi gece ben ciktigimda bi gece oglum ciktiginda kaldi benimle. Kv hic. Annem.ilk bi hafta dikislerim var diye gunduz geldi yemek falan yapti sonra bida adimi anan olmadiben tas olsa yerim ama bi cocugum daha var onu dusunmem lazim. Esim de cok calisiyo oglum onun gelip yemek yapmasini nasil beklesin
öyle bişey olursa savcılığa suc duyurusunda bulun nitelikli dolandırıcılık diyeY
A ben dolandırıldım mı acababu kapı süsü ve hediyelik yapacak kadından ses soluk yok. Yazdım dönmedi. Bi tedirgin olmaya başladım...
benim şuan çalışabilir raporum 11 ine kadar ama yıllık iznim.var diye bir hafta çıktım özel sektör için mi konusuyorsunuz yoksa kamu mu ben ozeldeyimMaalesef canım bende yıllık izinler düşünüyor diye biliyordum ama 32. Haftadan sonra ister rapor ister izin al çalışmadığın günler analık izninden düşüyor
sgk ya başvurmaya gerek yok direk tüketici hakem heyetine başvurabiliyorsunEvet mesela uzman doktorların alabileceği Max ücret 200-250 TL imiş devletten en fazla %200 fazla alma hakları varmış ama çoğu hastanede daha yüksek. Doğum ücretleri hakkında hangi hastaneyle görüşsem bayram sonrası zamlanacak diyor bakalım ne olacak. Ama doğum ücretleriyle ilgili yasal bir tablo göremedim. Özel hastanenin yasal olarak isteyebileceği maksimum doğum ücreti kaç para acaba. Yani kaç paradan fazla isterse SGK ya başvurmak gerekir. İnternette önce Faturanizla SGK ya gidin, oradan olumlu sonuç çıkmazsa hakem heyetine başvurun diyor.
Tamam canım ama olmaz herhalde ya. Yani inşallah olmazöyle bişey olursa savcılığa suc duyurusunda bulun nitelikli dolandırıcılık diye
Korkmasin ilki kadar zor olmaz asil simdi kork benceŞükür onlar var aynen. İlk günler zor olur dediğin gibi. Hele bi çocuk daha varsa evde. Allah kolaylık versin cidden. Gözüm korkuyor 2.den
Numarası falan varsa ara canım, söylediği bir tarih varmıydı 10-15güne hazır olur gibiY
A ben dolandırıldım mı acababu kapı süsü ve hediyelik yapacak kadından ses soluk yok. Yazdım dönmedi. Bi tedirgin olmaya başladım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?