Ay ben de öyle sanip bir şok geçirdim ama x2 imiş zam gelmeden önceki hali normal inşallah aşırı zam gelmez yaaNasi yani smdi benim vericem en yuksek icret burda yazan mi olmali
Evet susam yağını ben de çok duydum göğüs yaralarina çok iyi geliyormuş. İnşallah yara olmadan önlemimizi alacağız ve hiç yara olmayacakKızlar Doğum yapan birkaç arkadaşım göğüs ucuna Tahinin üzerine çıkan yağı sürmemi önerdi ..bitmiş d vitamini şişesine koyman yeterli diyorlar sizinde aklınızda bulunsun ..
Hayır o şekilde değerlendirilmiyor. Bunun mantıgı şu her işlem için sgk hastaneye bir ödeme yapıyor. Mesela normal dogum için 1000 tl ödeme yapıyor. Ve hastaneye diyor ki sen bu ücretin 2 katını da vatandaştan alabilirsin. Hastane 3 kat para almıs oluyor yani. Burada profosor veya gece dogumu vs diye bir ayrım yok. Listedeki ayrım gecerli epiduralli epiduralsiz mudahaleli mudahalesiz gibi. Gece mesaiye gelmesi tamamen doktor ile hastane arasındaki mevzu. Onun ücretini özel hastane yani sağlık hizmeti veren bildiğimiz şirket vatandaştan tahsil edemez. Evet devlet buna göz yumuyor bir yerde şikayet üzerine harekete geciyor.genelde her özel hastane fazladan ücret tahsil ediyor. Bu durumun sgkya sikayet edersek sgk hastaneye idari para cezası kesiyor. Tüketici hakem heyetine basvurursak heyet bu işlemlerin ücreti atıyprum 500 tl imiş diye hesaplattırıp bilirkişiye hastane 750 tl tahsil etmiş fazla olan 250 tl nin vatandaşa iadesi diye karar cıkarıyor. Tabi heyete basvurmak için faturanın olması gerekiyor. Zamanında 3 4 aylıkken hamileyken buraya karar örnekleri atmıştım.E bu ücretler gayet düşükRami Hastanesinin fiyatlarına iyi diyordum o bile bu listenin iki katı. Türkiye Hastanesi Normal 8000 Sezaryen 9000 isteğe bağlı sezaryen 14000 dedi. Bu listede sezaryen normalden ucuz Madem yasal olarak isteyebilecekleri ücret belli neden her hastane kafasına göre uçuruyor fiyatları. Hepsi de bu fiyatlar bayramdan sonra güncellenecek dedi bir de Bence bir yolunu bulup faturaya bir şeyler ekliyorlardir diye düşünüyorum. Yoksa bu ne cesaret
Ya bir de mesela benim gittiğim hastanede doğum mesai saatleri dışında olursa 1500 TL bir fark alıyorlar o bana çok abes gelmiyor sonuçta doktor gecede, tatilde evinden kalkıp senin için geliyor. Bu fiyatlar mesai içi saatlerdeki ücretler için geçerlidir herhalde.
Canım onlar SGK ile anlaşmalı hastanelerde geçerli senin gittiğin memorialde SGK geçerliydi galiba yine insaflı benim gittiğim şişli memorialde kadın doğum bölümünün SGK ile anlaşmasi yok ki organ naklinin ve kanser hastalarının tedavisinde SGK ile anlaşmasi var o yüzden onların dediği ücreti veriyoruzNasi yani smdi benim vericem en yuksek icret burda yazan mi olmali
Evet evet 2 katı ama mesela sezeryan 3000 tl iken benim hastane 6500 diyor bana, dogumdan sonra fazlasını geri alacagım sgsfsgsgOnlar çocukları Amerikan Vatandaşı olsun diye gidiyor. İmkanım olsa ben de giderdim çünkü vize alması bile bir dert Amerika'ya. Abim 4 yıldır Amerika'da annem kac kere başvurdu vize vermediler bir sürü parası da boşa gittiBi araştırmıştım da Houston'da bir Türk şirketi 11.000 Dolara 2 ay konaklamalı doğum paketi satıyordu.
He bu ücretler X2 ise yine normal kalıyor ama zamdan sonra kaç olacak acaba çok artmasa bari.
Annem benden 800 km uzakta ahh o olsa keske, herseyimi yapardı beni kaldırmazdı yerimdenGerçekten de seni yorucu günler bekliyor ama dikkat et kendini yorma çok fazla annen yakınsa gelip yardımcı olur Allah kolaylık versin inşallah
Cannım doktorum banada geri dedi 30+3 demişti ki 1-2 hafta geri dedi.Sorun mu bu peki dedim hayır dedi kolay doğurursun boşver dedi. Tabi bende üzüldüm burdaki arkadaslara yazdım bende muz süt kuruyemiş sabahları tahin pekmez önerdiler bu arada bende doğru dürüst beslenmiyordum bi çok iyise iştahım bir gün yoktu. Ne yalan söyliyim kendimi suçlu hissetmedim değil ama bi arkadasım ben cok dikkat ediyorum kilo almamak için dedi kalorisine dikkat ediyorum en az 10.000 yürüyorum dedim kilosu önden geliyor dedi biraz da kalıtsal sanırım onun hem kendi hem eşi yapılı bende esim çok zayıf ben yapılıyım benim oğluş da büyük ihtimalle eşime çekti ben 5 kilo doğmuşum eşim 2.5 kilo benim yarım kadar yaniKızlar bebek 1 hafta geride çıktı neden olabilir baska doktora gitmiştim 31+5 olması gerekirken 30 hafta 5 çıktı doktor sorun değil dedi baska hastanede muayene oldum ultrason da farkeder mi sizin bebişleriniz bu haftada kaç kiloydu 1850 çıktı benimki az gibi geldi oysa güzel gidiyordu hersey cok aklıma takıldı üzüldüm ya
Gurbette olmak bazen çok zor gerçekten benim annem de çok uzak ama yakın olsa ilk bebemde lohusaligimda çok tartismistik yardımcı olmamıştı o yüzden annesi yakın uzak gelip yardımcı olanlar çok şanslıEvet evet 2 katı ama mesela sezeryan 3000 tl iken benim hastane 6500 diyor bana, dogumdan sonra fazlasını geri alacagım sgsfsgsg
Annem benden 800 km uzakta ahh o olsa keske, herseyimi yapardı beni kaldırmazdı yerimdenben konyaya gelin geldim annem memlekette orduda, doguma gelecek insallah, yanında annesi olanlar cok sanslı
Allah kolaylık versin ben de bir kısmını evde yapıp öyle geldim. Bütün dolapları çekmeceleri bir elden geçirdim. Kapağı olan her yer aşırı düzenli ama evin duvarları falan genel olarak pistiBu aralar işlerim çok birikti, müvekkiller sıkıştırdı iyice buraya yarım yamalak bakabiliyorum bayram öncesi bi yoğunluk var. bi yandan evimin işleri gözümde büyüyor, zaten ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum, dogru düzgün hiçbişey yapamıyorum. Doğum öncesi bayramdan sonra halılar perdeler storlar yıkanacak tüm cekmece vb. yerler düzenlenecek , ev baştan aşağı temizlenecek, bebeğin kıyafetleri herşeyi yıkanacak cantası hazırlanacak, kendi çapımda bi hamile cekimi yapmak istiyorum bayram tatilinde valla çekecek kimse yok. bebeğin bikaç eksiği daha var tamamlanacak , herşey gözümde büyüyor
Ben hic tecrube etmedim bilmiyorum ama duydugum kadarıyla süt gelmemesi veya yetwrsiz gelmesi durumunda bebeği şırınga ile mama ile besliyor doyuruyorlar veya anne göğsünü tutturum ince bi hortumla mama veriyorlar agzının kenarından boyle uygulamalar var, hastaneler hemen biberona karsı bebek anneyi tutsun diye bu uygulamaları yapıyorlar diye biliyorum. En iyisi doktorla konusmak ben de daha konusmadım ama dogumdan sonraki süreci ben de cok merak ediyorumKızlar gebelik şekeri olanlara bir sorum var ve tecrübeli annişlere şimdi doğum yapınca bebek en az kaç dakika icin de emziriliyor yani süreç nasıl işliyor gebelik şekerim olduğundan bebek de ani şeker düşmesi olabilirmiş bunu engellemek için hemen beslemek gerekmez mi ya da hemen beslemek gerekirse süt gelmezse de şekeri düşerse diye korkuyorum hemen düşer mi şekeri Allah korusun mama falan almalımıyım yanıma ? Özel de doğum yapıcam kısmetse mama verirler mi orada acaba kafam da deli sorular
Bazı anneler bebek bakmaktan zamanından cok yorulmuş oluyor herhalde bir ondandır benim annem cocukları bebeleri seviyor, cidden ne olursa olsun gurbette olmak cok cok zor hep bi tarafın eksik kalıyorGurbette olmak bazen çok zor gerçekten benim annem de çok uzak ama yakın olsa ilk bebemde lohusaligimda çok tartismistik yardımcı olmamıştı o yüzden annesi yakın uzak gelip yardımcı olanlar çok şanslı
Benim kayınvalidem ve görümcem cok iyiler sagolsunlar her işimi yaparlar istesem. Zaten eve temizliğe kadın gelecek Camlar koltuklar silinecek ben bas edemem bir dw kaburga agrım cok kendim hicbişey yapamıyorum malesef. Yavas yavas cekmeceleri filan kendim dğzenleyecem onları baskası yaparsa içim rahat etmez kayınvalidem de tülleri filan yıkayacak sağolsun, sen 35. Haftadasın maasallaj ben de bayramdan sonra 34 cıvari baslıcam insallahAllah kolaylık versin ben de bir kısmını evde yapıp öyle geldim. Bütün dolapları çekmeceleri bir elden geçirdim. Kapağı olan her yer aşırı düzenli ama evin duvarları falan genel olarak pistiEvin duvarlarını silme işinde eltim yardıma geldi sağolsun. Bi koltukları sandalyeleri silemedim ama yetişmedi ne yapayım. Dönünce yavaş yavaş hallederim artık. Sadece kediler cırmalamasın ve tüy yumağına çevirmesin diye hepsinin üstünü örttüm. Kirli bir halı vardı hole onu serdim Tülleri perdeleri halıları yıkadım kaldırdım üzerlerini örttüm Eşim akşamdan akşama gelecek zaten muhtemelen panjurlari bile açmaz. Gidince ütüler takarım.
Buzluğu derin dondurucuya boşalttım, eşime donduruca sana bir şey yok elleme dedim boşuna düzenimi bozmasınBuzluğu da eşimin yiyeceği şeylerle doldurdum. Yoruldum biraz ama içim rahat en azından eşim yalnız kalsa da aç kalmayacak.
Yardım isteyebileceğin birileri varsa mutlaka iste, teklif eden olursa geri çevirme. Vakit daraldı artık tek başına yapmaya kalkarsan zorlanırsın.
Ben bütün işleri bir liste halinde yazdım her gün bir kaçını yapıp üzerini çizip yanına tik attım. Bazı günler hiç iş yapamadığım da oldu ama genel olarak liste işi hem önümü görmemi sağladı hem de bir madde daha eksiltince moralim düzeldi, motivasyon oldu
Ben paket aldim direk o yuzden degismez sanirim sözlesmem varHer yıl yenilenir bu fiyatlar piyasaya göre. Önceki yıllarda daha düşüktür fiyatlar
Ayyy allah kolaylik versin annem memlekete gitmeden tüm baza kanepe altlarini düzenledi atikacaklari atti köye gidecekleri götürdü suan heryerim düzenli cok şükür sadece halilari yikamaya verip temizlikci cagircam ama kacinci haftada yapsam bilmiyorumBenim kayınvalidem ve görümcem cok iyiler sagolsunlar her işimi yaparlar istesem. Zaten eve temizliğe kadın gelecek Camlar koltuklar silinecek ben bas edemem bir dw kaburga agrım cok kendim hicbişey yapamıyorum malesef. Yavas yavas cekmeceleri filan kendim dğzenleyecem onları baskası yaparsa içim rahat etmez kayınvalidem de tülleri filan yıkayacak sağolsun, sen 35. Haftadasın maasallaj ben de bayramdan sonra 34 cıvari baslıcam insallah
Ben su an 31. Haftamdayım 35 36 gibi temizleteceğim daha geç bir vakte bırakmayacagım sezeryan planlayacağımız içinAyyy allah kolaylik versin annem memlekete gitmeden tüm baza kanepe altlarini düzenledi atikacaklari atti köye gidecekleri götürdü suan heryerim düzenli cok şükür sadece halilari yikamaya verip temizlikci cagircam ama kacinci haftada yapsam bilmiyorum
Kacirdim mi bilmiyorum. Smdi bana 9 bin diyolar odemeden taburcu etmezler napcam ki o fazla fiyati vermemek icinEvet sezaryen 3000 civarı normal dogum da 5000 civarı filan oluyor,
Kesinlikle öyle keşke yardımcı olacak akıl verecek biri olsaydı yanımdaAy o ilk 3 koldan saldıranlar 2 saatte bir emzirmen gerektiğini bilmiyorlar mıymış? Hani annen kayinvaliden bilmiyordu hemşire neden uyarmamış seni.
Benim oğlan yoğun bakımdayken gece sütümü sağmaya gelen olmadı, sabah getirdiler makineyi ona bile bozuldum. Zaten çok zor bir doğumdu bebeğimden de ayrıydım, düzgün bilgi vermediler, kafam bir milyondu aklıma bile gelmedi. Ama senin bebek de odadaymış.
Kesinlikle odada gereksiz kalabalığa hiç gerek yok. Ayıp olur falan diye düşünmemek lazım. Bir refakatçi yeter. O da haddini bilecek ve yardımcı olacak biri olmalı.
Bir de ne yapılması lazım, haklarımız neler onları bilmek lazım. Bazen ağlamayana meme yok durumu oluyor. Hakkımız verilmezse talep edeceğiz.
Yenidoğan bebekler uyusa bile uyandirilip gecede gündüzde 2 saatte bir emzirilmesi gerekiyor. Hele ilk on gün bu çok önemli sarılık riskinin azaltılması için. Hastanede hemşireler bunu takip etmezse biz takip edeceğiz gerekirse saat kuracağız.
İlk bebek olunca her kafadan da bir ses çıkınca insan ne yapacağını şaşırıyor. O yüzden bilinçli olmak şart.
Benim ne olacagi belli degil suan nstye baskicam bu hafta bende onun ilerleyisine gore artik 37. Hafta yaptirayim diyorum da geri baticak camlar acik surekli yaBen su an 31. Haftamdayım 35 36 gibi temizleteceğim daha geç bir vakte bırakmayacagım sezeryan planlayacağımız için
Önce vereceksin faturasını da isteyeceksin sonra fatura ile beraber benden fazla ücret tahsil ettiler diye tüketici hakem heyetine basvuracaksın. E devlet üzerinden bilgisayar varsa tüketici hakem heyetine basitçe basvuruluyorKacirdim mi bilmiyorum. Smdi bana 9 bin diyolar odemeden taburcu etmezler napcam ki o fazla fiyati vermemek icin
Ama faturaya lohusa şerbeti süsleme. Vs diye fazla ücreti o. Şekilde yazıp. Kolayını bulmuşlar, ne yapacağız bu durumdaÖnce vereceksin faturasını da isteyeceksin sonra fatura ile beraber benden fazla ücret tahsil ettiler diye tüketici hakem heyetine basvuracaksın. E devlet üzerinden bilgisayar varsa tüketici hakem heyetine basitçe basvuruluyor
Onlar çocukları Amerikan Vatandaşı olsun diye gidiyor. İmkanım olsa ben de giderdim çünkü vize alması bile bir dert Amerika'ya. Abim 4 yıldır Amerika'da annem kac kere başvurdu vize vermediler bir sürü parası da boşa gittiBi araştırmıştım da Houston'da bir Türk şirketi 11.000 Dolara 2 ay konaklamalı doğum paketi satıyordu.
He bu ücretler X2 ise yine normal kalıyor ama zamdan sonra kaç olacak acaba çok artmasa bari.
Evet sezaryen 3000 civarı normal dogum da 5000 civarı filan oluyor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?