Ne yazık ki muayene ücretleri de özelde abartı. Taa 2019 senesinde farklı bir kadın dogumcuya gittim, doktorun vizite ücreti 1000 TL idi. Su.an ne kadar bilmiyorum. O,lzel sigortali olduğumdan 200 TL sini ben ödedim. Sözüm ona 45 dakikası 1000 tl idi,.45 dakika muayene de sürmedi. Yine aynı sene temel kan tahlili için 10.000 TL ücret çıkarıp özel sigortam.sonrasi 2000 TL ödemem.istendi, ben de tahlil.listesini ali0 disatda başka hastanede yaptırdım. Ne yazık ki.cok var, ceza.kesilmedigi veya denetlenmedigi sürece aysenin Fatmanur şikayeti ile.sadece 2 kişiye ödeme.yapiyorlar belki kararlaGenelde vatandaş böyle diyor, asagıda benim basvurularımın örnek kararları var. Biri 200 tl lik akdın dogum muayenem, normalde fiyat 250 olmasına ragmen avukat indirimi ile 200 tl ödedim. İndirimli fiyatı şikayet ettiğimde bile 3,44 tl yüksek cıktı. Normal vatandaş gibi 250 tl odeseydim 54 tl geri ödenecekti tarafıma. Diğer de kaıdn dogum muayenem sonrası alınan kan tetkikleri için verdiğim 101 tl. Kan tahlilinin ücretsiz yani muayene içinde olması gerektiğinden hepsini iade ettiler. Daha birçok bu şekilde başvurum var.
Anam 40 hafta beklemekten çok korkuyorum. İnşallah beklemezde sağlıklı sıhhatli doğarlarBenm 36 dan sonra oglan gram.gram kilo almisti ilerde gidip sanirim 37 haftaya uyumlu dogdu sonra. Belki 37 de dogsa enfeksiyon da kapmamis olcakti benden. Fazladan 3 hafta tasidim bos bos
Valla hayırlısı ile 35 i de atlatalım, 36 missssAmin amin inşallahTakip ettiğim tüm topikler öyle oldu. Bizimde öyle olacak
Hadi inşallah. Bende öyle istiyorum ama en azından 37 haftalık olayım
Valla benim 36 ya az kaldı bak heycanlandımValla hayırlısı ile 35 i de atlatalım, 36 missss
Tabi canım hepsi bulmuslar yolunu devlet bişey demiyor denetlemiyor bile bile yoksa özel hastaneler iş yapmaz. Zaten hepsinin bi siyasi ortagı vardır kesinlikle. Herkes işini yürütüyor. Yoksa katı bir denetim olsa bi uyduruk kan tahlilinden 10.000 lira para alınır mı. Sut ekinde en komplike ameliyat 10.000 tl değilNe yazık ki muayene ücretleri de özelde abartı. Taa 2019 senesinde farklı bir kadın dogumcuya gittim, doktorun vizite ücreti 1000 TL idi. Su.an ne kadar bilmiyorum. O,lzel sigortali olduğumdan 200 TL sini ben ödedim. Sözüm ona 45 dakikası 1000 tl idi,.45 dakika muayene de sürmedi. Yine aynı sene temel kan tahlili için 10.000 TL ücret çıkarıp özel sigortam.sonrasi 2000 TL ödemem.istendi, ben de tahlil.listesini ali0 disatda başka hastanede yaptırdım. Ne yazık ki.cok var, ceza.kesilmedigi veya denetlenmedigi sürece aysenin Fatmanur şikayeti ile.sadece 2 kişiye ödeme.yapiyorlar belki kararla
Benmki kayitli ama msj gelmio.banaEvet faturasını alıp basvurun. Ben gecende 700 tl bayıldım hastaneye. Bana sgk mesaj atmıs. E devlet sgk numara kayıt kısmından kaydedince sgk mesaj atıyor. Adınıza hastaneye 155 tl ödeme yapıldı diye. Bu da demek oluyor ki hastane 310 tl alması gerekirken benden 700 tl almısfaturasını alıyorum hepsinin sırası gelecek dogumdan sonra
Valla benim 36 ya az kaldı bak heycanlandım
Tabi canım hepsi bulmuslar yolunu devlet bişey demiyor denetlemiyor bile bile yoksa özel hastaneler iş yapmaz. Zaten hepsinin bi siyasi ortagı vardır kesinlikle. Herkes işini yürütüyor. Yoksa katı bir denetim olsa bi uyduruk kan tahlilinden 10.000 lira para alınır mı. Sut ekinde en komplike ameliyat 10.000 tl değil
Sağol canım çok açıklayıcı olmuşHayır o şekilde değerlendirilmiyor. Bunun mantıgı şu her işlem için sgk hastaneye bir ödeme yapıyor. Mesela normal dogum için 1000 tl ödeme yapıyor. Ve hastaneye diyor ki sen bu ücretin 2 katını da vatandaştan alabilirsin. Hastane 3 kat para almıs oluyor yani. Burada profosor veya gece dogumu vs diye bir ayrım yok. Listedeki ayrım gecerli epiduralli epiduralsiz mudahaleli mudahalesiz gibi. Gece mesaiye gelmesi tamamen doktor ile hastane arasındaki mevzu. Onun ücretini özel hastane yani sağlık hizmeti veren bildiğimiz şirket vatandaştan tahsil edemez. Evet devlet buna göz yumuyor bir yerde şikayet üzerine harekete geciyor.genelde her özel hastane fazladan ücret tahsil ediyor. Bu durumun sgkya sikayet edersek sgk hastaneye idari para cezası kesiyor. Tüketici hakem heyetine basvurursak heyet bu işlemlerin ücreti atıyprum 500 tl imiş diye hesaplattırıp bilirkişiye hastane 750 tl tahsil etmiş fazla olan 250 tl nin vatandaşa iadesi diye karar cıkarıyor. Tabi heyete basvurmak için faturanın olması gerekiyor. Zamanında 3 4 aylıkken hamileyken buraya karar örnekleri atmıştım.
Valla bekleyene de bisi yapamiosun. Hele 36 dan sonra her gece bu gece sancim.tutar kesin diye yatip her sabah bu gece de dogurmadim diye uyaniyosun. Son ay cok zor bi de sicaklara.denk gelicek ki eyvahlar. Ama gecmiyo mu geciyo. Ben ilkini dogurali 4 bucuk.yil olmus yarin anaokuluna kayda goturcem. Sorsan hic tasimamia hic dogurmamis gibiyim. Sanki bu haliyle kucagima.birakilmisAnam 40 hafta beklemekten çok korkuyorum. İnşallah beklemezde sağlıklı sıhhatli doğarlar
Benm bi haftadir her hareketi canimi yakiyo nerdeyseBebek bazen hareket ederken cok canım yanıyor yerimden zıplıyorum size de oluyor mu
Rica ederim ne demek. E devlet üzerinden basvuru yapıyorsun sisteme faturayı yüklüyorsun. Basvuru kısmındkai yazına ıban numaranı da yazarsın buraya yatırılsım diyeSağol canım çok açıklayıcı olmuşzaten gece mesaiye gelmesi başlı başına bir tercih sebebi oluyor, dediğin gibi hastane ile personeli olan hekim arasında bir konu olması çok mantıklı.
O zaman herhalukarda heyete başvurmak çok mantıklı neden daha fazla para ödeyelim ki? İş SGK ya sarkmazsa hastanenin de zarar göreceği bir şey değil sadece üzerimizden haksız kazanç elde etmelerini engellemiş oluyoruz o kadar.
Ben doğumdan bir buçuk ay sonra Cezayir'e döneceğim. Bu hakem heyetine başvurma ve sonuçlanma süreci ne kadar sürüyor? Benim bizzat takip etmem ve hazır bulunmam gereken bir süreç mi? Cezayir'e dönmüş olmam sürece zarar verir mi? Kusura bakma hazır konu hakkında bilgisi olan birini bulunca sordum da sordum ama hepimizi ilgilendiren bir konu herkes faydalanacaktir cevaplarından
Eşiniz üzerinden yararlanıyorsanız ona gidiyordur belki mesaj. Benim anneminkinde de benim numaram kayıtlu ama onun mesajı bana gelmiyorBenmki kayitli ama msj gelmio.bana
Benim de iki haftadır öyle hatta eşim doğuruyorum sanıyor benide zıplatıyor resmenBebek bazen hareket ederken cok canım yanıyor yerimden zıplıyorum size de oluyor mu
Baya güçlenmiş sıpalar o zaman ne biçim vuruyor içerdenBenm bi haftadir her hareketi canimi yakiyo nerdeyse
Birde ilk nst girişimiz di bugün nst için ücret almadılar şaşırdımBenim de iki haftadır öyle hatta eşim doğuruyorum sanıyor benide zıplatıyor resmenBenim devamlı toplanma gibi oluyor du bugün kontrol de sordum 2 saat içinde bir hareket etmesi yeterli bizim için dedi yeri daraldığı için kendini şişiriyr olabilir dedi.
Aa cok mantikli ona bi bakayim ben.Eşiniz üzerinden yararlanıyorsanız ona gidiyordur belki mesaj. Benim anneminkinde de benim numaram kayıtlu ama onun mesajı bana gelmiyor
Keske vursa sadece. Iki tarafta esniyo mesela karnimin iki tarafindan dokununca kemiklerini hissediyorum. Bazen sanki icimi tirmaliyo oyle acitiyo. Kese nasi dayaniyo die dusunuo insanBaya güçlenmiş sıpalar o zaman ne biçim vuruyor içerden
Evet ben de girdim şirketin detaylı açıklamalarını okudum. Verdikleri ücret doğum sonrası oluşabilecek herhangi bir komplikasyonu kapsamıyor. Yani sana 11bin dolar diyorsa en azından bir 11bin de ihtiyaten yanında olması lazım. Şimdi bu kur farkıyla ancak çok zengin olanların yapabileceği bir şey zaten Amerika'da doğum.Arkadaşım 5 sene önce Kanada'da dogumu 30.000 kanada dolarina yaptı. Kiradaki ev ve dogum, yedigi ictigi.
7.5 aylikken gitti Kanada'ya. Risk şu, normal dogum oldu, her şey yolunda gitti şükür amaeğer sezeryan olsa veya kuvezde kalsa kuvezde gecelik fiyatı 2000 kanada dolariymis, çok para yani. O zaman kur düşüktü en azindan, şimdi dusunemiyorum
Liste ne yazık ki laf. O fiyatlarda olmuyor o isler
Hepsinin faturasını al doğumdan sonra hepsine birden itiraz edersin, toplu para geçer elineBublarin hepsi icin dogumdan sonra basvurmak gerek aslinda. 450 tl muayene 80 tl nst kan idrar herseye para oduyorum ben
Bi ara hafiflemişti hareketleri 2-3 gün.. bugün yine iyi çok şükür, bazı hareketlerinde acayip gözüm kararıyor o an zıplıyorum yerimden.. Sol tarafımda bi organa mı denlgeliyor ne oluyor kendimden geçiyo gibi oluyorum acıdan..Bebek bazen hareket ederken cok canım yanıyor yerimden zıplıyorum size de oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?