Ya 6 cm e kadar o acıyı ağrıyı sancıyı çekip geri kalanını çekemez miyiz ki 4 cm cik kaliyo diye düşünüyorum daBenm doktorum 6 cmden once takmak istemiyo. 4 cmden sonra nerde bu doktor cagirin anesteziciyi taksin su epidurali diye dolandim.durdum. o an baska bisi istemiosun takilinca muthis
Zaman yaklaştıkça ben de bi korkmaya başladımBilmem ki benim canim cok tatli epiduralsiz hic dogurmadimbas agelince yaparsin da bilemiyom korktum suan
Soyle ki. 2 buxuk cmken 5 dkda bi geliodu sanci. Yani 5 dk dinlenme 20 50 saniye sanci mesela. 6 cmdeykn dakikada 1 mi geliodu acaba. Dogum yaklqstikca sure kisaliyo sancilar daha sık gelmeye baslio. Yorulmustum ben. Bi de su falan bile icirmediler bana. 2 bucuktan 6 cme 4 saatte geldim. Sonra doktor keseyi delip suyu bosaltti sancilar siklasti epidural takildi 1 saat sonra dogurdum. Sancilar keailince sakinlesiyosun stres gidiyo stres gidince de hizlaniyo dolayisiyla. Ama biiiirsuru kadin epiduralsiz doguruyo neden yapilmasin. Ben sadece basin agrirken agri kesici almak varken neden o agriyla hayati kendime zindan edeyim diye dusunuyorum. Epiduralde de mantigim.ayniYa 6 cm e kadar o acıyı ağrıyı sancıyı çekip geri kalanını çekemez miyiz ki 4 cm cik kaliyo diye düşünüyorum daben yanlış mantıkla ilerliyorum galiba
Nasıl açıklayıcı oldu bu cevabin benim için var yaa çok teşekkür ederim. Ben asla düşünemedim açılma arttikca sanci sıklığının artacağınıSoyle ki. 2 buxuk cmken 5 dkda bi geliodu sanci. Yani 5 dk dinlenme 20 50 saniye sanci mesela. 6 cmdeykn dakikada 1 mi geliodu acaba. Dogum yaklqstikca sure kisaliyo sancilar daha sık gelmeye baslio. Yorulmustum ben. Bi de su falan bile icirmediler bana. 2 bucuktan 6 cme 4 saatte geldim. Sonra doktor keseyi delip suyu bosaltti sancilar siklasti epidural takildi 1 saat sonra dogurdum. Sancilar keailince sakinlesiyosun stres gidiyo stres gidince de hizlaniyo dolayisiyla. Ama biiiirsuru kadin epiduralsiz doguruyo neden yapilmasin. Ben sadece basin agrirken agri kesici almak varken neden o agriyla hayati kendime zindan edeyim diye dusunuyorum. Epiduralde de mantigim.ayni
Ben baby turco 2 aldım, cok yumussk hosuma gitti yorumları da güzel deneyip göreceğizHastane çantasına bebek bezi koydunuz mu? Ben babyturco almayı düşünüyorum fikriniz var mı? Nasıl bir marka yerli diye tercih etmek istedim size de danışayım dedim
Ilk dogum cahilligi muthis biseyNasıl açıklayıcı oldu bu cevabin benim için var yaa çok teşekkür ederim. Ben asla düşünemedim açılma arttikca sanci sıklığının artacağınıhele çevremdekiler epidural istemiyorum diyince falan ne cesaret diyolar ben de diyorum içimden ne var ki bunda ya 6 cm e kadar açılmışım 4 cm daha niye dayanmayim diye cahil cesareti dedikleri benimki olsa gerek biraz dusuneyim ben bu konuyu
Ne nasıl olacak asla bilmiyorumIlk dogum cahilligi muthis bisey
Inan en guzeli keske ben de bilmesemNe nasıl olacak asla bilmiyorum
Bilmiyorum ki canım narkoz vermek istemiyorlar sanırımCanım aynısını ben ilk dogumda yaptım korkum yüzümden tansiyonum yükselince genel anesteziye döndük.. bundada dr asla yapmam dio neden acaba yapmak istememe nedenleri
Magnet gelenlere dağıtmak için hediyelik mi canım? Eğer öyleyse yaptırmadım ben çünkü başkasının ismi yazan şeyi asmam ben dolabıma çok yakın biri değilse atarım gider benim de yaptırdığım şey atılmasın diye girmedim o olayaKızlar bebişlere hoşgeldin magneti yaptırdınız mı yada yaptıracak mısınız. Lohusa terlik taç vs nasıl birşey aldınız benim bi o eksiğim kalmış
Ahahah banada geliyorlar bazenAy ne bileyim arada geliyorlar
Benimde öyle bir arkadaşım vardı bende denemeyi düşünüyorum hatta eşimle iddiaya girdik becerebilirsem bebek parasını bana verecekVala kızlar bende hayret etmiştim hemen yapmaya bilirler doğdukları gibi28 güne kadar da yenidoğan oluyorlar Allah'tan daha uzun değil okadar bez wala paracıklar b*k yoluna gidicek ama iyi olsunlar da. Aynı arkadaşım üçaylıkken tuvalete alıştırmaya başlayan varmış bi video gönderdi bulamadım bilinç kazanıyormuş falan bazı belirtilerinden anlayıp götürüyormuşsun wcye açıp işettiriyordu ona daha çok şaşırdıydım
Ahaha evet evet büyük tuvalet ve küçük tuvalet sesi de farklı veriyorlar. Çocuğu tanıyıp hareketlerinden tuvaleti geldiğini anlıyorsun kendin tuvalete götürüyorsun ve o sesleri de tuvaletle kodladığın için evden çıkarken kullanıyorlar. Biraz zor ve yorucu bir iş tabiiAidin salih gerçek tıp yitik şifanin izinde diye bi kitap var doktor bir kadinin yazdigi kitap orda şey yaziyordu bebegi dogduktan itibaren çişe alistirabilirsiniz emzirdikten 3 4 dk sonra wcye götürüp su sesiyle ya da çişş diyerek miydi (bunu ben mi uydurdum şuan bilmiyorum) tuvalete alistiriliyormuş bebek bezlerinin zararlarindan falan bahsediyordu da hatta şok olmuştum denicem ama
Ahahhaa gerçekten düşmanlık yaptıkları ama öğrenecekler öğreteceğiz onlar bizim en kıymetli dostlarımızAyyy bu kedi düşmanlığı ne zaman bitecek acabaBenim de iki kedim var Cezayir'e dönünce bakalım neler işiteceğim Halbuki kedinin bebeğe faydası bile var. Sanılanın aksine alerji olma riskini bile azaltıyormuş.
Ahahahha farklı bir bakış açısı tabiiDoğmadığı sürece geç sayılmaz
Bunu biri daha yazmış ben almadım da alabilirim o zaman beğendiyseniz dokusunuBen baby turco 2 aldım, cok yumussk hosuma gitti yorumları da güzel deneyip göreceğiz
Ben çok yakınlarına şöyle 10- 20 tane falan açacaklı magnet yapmayı düşünüyorum dolapta olduğunda rahatsız olmayacak olanlar için yani annem kvalidem eltim falan aile geniş olunca tabiiKızlar bebişlere hoşgeldin magneti yaptırdınız mı yada yaptıracak mısınız. Lohusa terlik taç vs nasıl birşey aldınız benim bi o eksiğim kalmış
Gelenler için değil de kuzum kendimize ailemize hatıra saklamak içinMagnet gelenlere dağıtmak için hediyelik mi canım? Eğer öyleyse yaptırmadım ben çünkü başkasının ismi yazan şeyi asmam ben dolabıma çok yakın biri değilse atarım gider benim de yaptırdığım şey atılmasın diye girmedim o olayaisim yazmayacaksa olabilir tabi ama. Lohusa terlik ve taç kayinpederim almış sagolsun ama benim fotograf çekiminde giyeceğim şey yok hâlâ piyasada o yüzden aldigiyla uyar mi uymaz mi bilmiyorum onun dışında kaydirmaz taban terlik aldım ben diğerini sadece çekimde kullanırım diye.
Güzel olur epoksi çok güzel magnetler yapiyolar yada ahşaptan yada açacaklı olarakGelenler için değil de kuzum kendimize ailemize hatıra saklamak içinaslında terlik bakıyorum şu süslü olanlara benim sağ ayağım 43 numara oldu büyük numara bulamıyorum Normal de 38-39 giyiyorum çok kararsızım çekim yaptırmayacağım ben normal kullanabileceğim terlik mi alsam bilemedim
Maşallah Kerem kuşaSelam kızlarbizim de kontrolümüz vardı Kerem kuşumuz 2600 gr olmuş her şey yolunda çok şükür nst de yine sancım çıktı öncekinden azdı bu sefer yatış verelim dediler bende 32. hafta da çıkmıştı bi gün yatıp taburcu oldum bu seferki kasılma daha az bişey de hissetmiyorum zaten istemiyorum yatırmayın dedim öncekinde de çıkmıştı deyince demek ki sende oluyor kasılma ağrın sızın kanaman olursa gelirsin o zaman ilk doğum zaten fırt diye çıkmaz bebek sorun yok dedi. Doğumun nasıl olacağı ne zaman belli olur dedim, bebiş hala ters makat geliş duruyor büyük ihtimal sezeryan olur ama biz 40 haftaya kadar bekleriz kendisi dönüp gelmezse 40+ larda alırız dedi. Keremciğimin de hiç geleceği yok gibi hem ters hem yukarda kaburgalarımın altını yer edindi kendine ittikçe itiyor kafasını sırtını kemiklerim birbirine geçecek çok zorlanıyorum artık gel bugün çıkaralım deseler koşa koşa giderim mide yanması uykusuzluk saymıyorum bile gözüm korktu iyice 40 haftayı görürüm bu gidişle ben ama 5 hafta daha nasıl dayanıcam büyüdükçe büyüyor gözümde günler geçmiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bende sürekli söylüyorum gelebilirsin artık diye bayramı falan hiç karıştırmıyorum bayramda da olur çifte bayram yaparızMaşallah Kerem kuşaartık gerçekten zorlamaya başladı sıcaklar bi yandan, ağırlık iyice arttı o bi yandan bi de bebişler kuvvetlendi artık hareketleri de can yakıyor maşallah. Ben de konuşuyorum küçük hanımla bak kızım bayram geçsin gelebilirsin öyle çok beklemene gerek yok diye Amin İnşallah dediginiz gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun
Az kaldi sabır biraz dahaBende sürekli söylüyorum gelebilirsin artık diye bayramı falan hiç karıştırmıyorum bayramda da olur çifte bayram yaparızbazen gidip doğurtun artık beni diyesim geliyor bu sefer de ne kadar dursa onun için kar nasıl böyle bencilce düşünüyorum diye üzülüyorum hormonlar alt üst kafalar mis gibi maşallah
Ben de 31 deyim bana da aynı şey oldu terliyor muyum diyorum sürekli pimpirik de yapmiyim diyorum ama beyaz koyu kıvamlı olan akıntı gibi değildi.Nasıl anlıcaz bilmiyorumKızlar çamaşırınızda ki ıslaklık ne derece oluyor? Benim iç çamaşırımın alt kısmı komple ıslaktı akşam üzeri yani 1karış kadar. İlkkez böyle oldu ama akıntıda var şeffaf-beyaz arası. Acaba bu akıntı mıdır bebeğin suyu mudur şimdi? Su olsa bu kadar gelip durmaz herhalde devamının gelmesi lazım
Kaynayan suda 5 dk dursun annemden öğrendimKaynayan suya atilmiyo mu yaögrenirsen bana da söyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?