nasıl yaptın ya, ben artık süpürge tutmak, yerleri silmek, bulaşık yıkamak, çamaşır asmak, lavabo domestoslamak dışında hiçbir şey yapmıyorum. bunları yaparken de çok zorlanıyorum. eğilmeli işlerin detaylı işlerin hepsi eşimde. yani istesem de yapamıyorum. inşallah çok zorlamamışsındır kendini. dinlen artık bol bol. :/Ben var ya oy nere gidem işte böyle bir yapım var temizlik kimseye emanet edemem boya işi acaaaayip uğraştırdı duvar boyayi kustu filan ondan neyse şükür bitti an itibari ile boya ama bizde bittik temizlik yapmadan durur muyum durmadım doğurmam inşallah erkenden
Canım öyle düşünme her doğum ayrı bir hikaye. Benim ilki normal oldu güya ama o anlatilan normal doğum hikayeleriyle hiç alakası yok. Şimdi inşallah doğal, müdahalesiz, dikişsiz, sağlıklı bir doğumum olur diye dua ediyorum. Başıma ne gelecek hiç bilmiyorum. Suni olmayan sancı nasıl bir şey hiç bir fikrim yok.Ben çok heyecanlı ve aynı zamanda endişeliyim. normal doğum yapmış anneler onları ne beklediğini biliyor ama ben nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. ben acıya dayanırım çok ağlarım o an küfrederim bağırırım belki ama dayanırım ama rahmim kasılmalara dayanır mı diye endişeleniyorum. o kadar kocaman oldu ki karnım damarlarım görünmeye başladı, göbek deliğim sızlıyor artık. bu kadar gerilmiş bir rahim doğum sancısına dayanabilir mi, sağdan sola dönerken bile canım acıyor, sancıda ne olacak diye endişeleniyorum. aslında tüm sebebi bu erken doğurmak istememin. rahmim daha da gerilsin, daha da büyüsün istemiyorum hiç. ne kadar erken rüptür(rahmin yırtılması) riski o kadar az. neyse daha yakında hiç doğuracakmışım gibi gelmediğinden sonra endişelenmeye devam ederim diye endişelerimi kendimden uzaklaştırıyorum. günde birkaç kez bu gelgiti yaşıyorum. keşke ilk doğumum da normal olsaydı ya da bu ilk doğumum olsaydı. sezaryen işi çok bulandırıyor ya.
Ay dimi heyecan dorukta bekliyoruz. Ben doktorun izinden dönmesini ve eşimin gelmesini beklemesini tembihledim kızımaaz önce benimle aynı haftada olan arkadaşımın kuzeni doğum yapmış. Arkadaşım beni arıyor sende birşey var mı diyeAy grupta biri doğursa da önümüz açılsa
O herkeste olmayabilir ya. Benim ilkte hiç düşmedi göbeğim. Bildiğin aynı balon gibi duruyordu göğsümün altında.Ay dimi heyecan dorukta bekliyoruz. Ben doktorun izinden dönmesini ve eşimin gelmesini beklemesini tembihledim kızımaBir de 19 Temmuzda kuaför randevum var ondan önce de gelmesin Şöyle temmuz sonuna doğru gelse süper olur.
Anneme göre göbeğin başladığı yer ile göğsün arasında bir yumruk mesafesi yoksa göbek henüz düşmemiş demekmiş. Ama öyle bastırmadan falan direkt orası boş olacak. Hiç bir tümseklik olmayacak.
Aslında bilmemek daha heyecanlı ya. Şimdi bilince nasıl olacak ne kadar acıyacak biliyorum ya o daha fazla korkutuyor. İlkte ebelerin gözünün içine bakıyordum ne diyecekler diyeBen çok heyecanlı ve aynı zamanda endişeliyim. normal doğum yapmış anneler onları ne beklediğini biliyor ama ben nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. ben acıya dayanırım çok ağlarım o an küfrederim bağırırım belki ama dayanırım ama rahmim kasılmalara dayanır mı diye endişeleniyorum. o kadar kocaman oldu ki karnım damarlarım görünmeye başladı, göbek deliğim sızlıyor artık. bu kadar gerilmiş bir rahim doğum sancısına dayanabilir mi, sağdan sola dönerken bile canım acıyor, sancıda ne olacak diye endişeleniyorum. aslında tüm sebebi bu erken doğurmak istememin. rahmim daha da gerilsin, daha da büyüsün istemiyorum hiç. ne kadar erken rüptür(rahmin yırtılması) riski o kadar az. neyse daha yakında hiç doğuracakmışım gibi gelmediğinden sonra endişelenmeye devam ederim diye endişelerimi kendimden uzaklaştırıyorum. günde birkaç kez bu gelgiti yaşıyorum. keşke ilk doğumum da normal olsaydı ya da bu ilk doğumum olsaydı. sezaryen işi çok bulandırıyor ya.
Bizimde öyle aynen. Salı günü evimize dönüyoruz çarşamba günü kuaför randevum var. Her akşam diyorum ki bugünü de atlattıkAy dimi heyecan dorukta bekliyoruz. Ben doktorun izinden dönmesini ve eşimin gelmesini beklemesini tembihledim kızımaBir de 19 Temmuzda kuaför randevum var ondan önce de gelmesin Şöyle temmuz sonuna doğru gelse süper olur.
Anneme göre göbeğin başladığı yer ile göğsün arasında bir yumruk mesafesi yoksa göbek henüz düşmemiş demekmiş. Ama öyle bastırmadan falan direkt orası boş olacak. Hiç bir tümseklik olmayacak.
Evet benim de ilk doğumumda hastanedeki eğitimde doktor söylemişti. Bizimkiler o enerjiyi hepsini temizlikte harcayıp hastaneye pert bir şekilde geliyorlar demiştiDoğum zamanı çok büyük bir enerji geliyor dedi bize Ebe bunu temizlik yaparak harcamayın doğuma saklayın demişti
inşallah gönlünden geçen gibi müdahalesiz ve sağlıklı bir doğumun olur. çok güzel şeyler söylüyorsun ama ister istemez korkuyorum. teoride hazırım ama pratikte hazır değilim. pratikte zor hazır olurum zaten, ancak başa gelince mecbur hazır olmuş olucaz sanırım. araştırmaları okuyunca içim kararıyor. yok yüzde kaç yırtılma, yok annenin ya da bebeğin hayatını kaybetmesi vb. biliyorum her doğum şeklinin aslında riskleri var ama işte böyle sayı ile okuyunca sanki en risklisi ssvdymiş gibi duruyor. başta gözüm karaydı şimdi tutuştumCanım öyle düşünme her doğum ayrı bir hikaye. Benim ilki normal oldu güya ama o anlatilan normal doğum hikayeleriyle hiç alakası yok. Şimdi inşallah doğal, müdahalesiz, dikişsiz, sağlıklı bir doğumum olur diye dua ediyorum. Başıma ne gelecek hiç bilmiyorum. Suni olmayan sancı nasıl bir şey hiç bir fikrim yok.
Karnının gerilmesi seni korkutmasın Allah ona göre yaratmış zaten, ikiz üçüz bebeğe de hamile olabilirdin o zaman ne kadar daha çok gerilecekti bir düşün. Yani vücudumuz daha fazlası için bile elverişli. Ssvd olması seni daha da endişelendiriyor ama gerçekten Türkiye dışında çoğu yerde bu konu tartışılmıyor bile. Sezaryen sonrası rutin sezaryen diye bir uygulama hiç yok. Bizde de artık bilinç arttı çok şükür ssvd yapan doktorlar hızla çoğalıyor ve rağbet görüyorlar
Olumsuz odaklanma, milyonlar normal doğum yapıyor, hastane yüzü görmeden de yapanlar var. Ben ilk dogum.oncesi şunu farkettim, filmlerdeki dogum sahnelerinden çok etkilenmiştiminşallah gönlünden geçen gibi müdahalesiz ve sağlıklı bir doğumun olur. çok güzel şeyler söylüyorsun ama ister istemez korkuyorum. teoride hazırım ama pratikte hazır değilim. pratikte zor hazır olurum zaten, ancak başa gelince mecbur hazır olmuş olucaz sanırım. araştırmaları okuyunca içim kararıyor. yok yüzde kaç yırtılma, yok annenin ya da bebeğin hayatını kaybetmesi vb. biliyorum her doğum şeklinin aslında riskleri var ama işte böyle sayı ile okuyunca sanki en risklisi ssvdymiş gibi duruyor. başta gözüm karaydı şimdi tutuştumsanırım doktorun 39. haftada bile bana normal doğum yaptıracağı fikri beni korkuttu. ben 38de bir şekilde doğumu başlatırız, 39a kalmaz diye düşünüyordum. diyor ki 40+0'a kadar bekleriz, doğal başlamazsa 40ta artık sezaryen yaparız. Türkiye'deki doktorlar 39. haftaya değil ssvd , 2. sezaryeni bile bırakmıyor, riske atmadan 38 dedin mi alıyor. burada okuduklarımdan etkileniyorum sanırım. hepsini geçtim gebelik şekerim var, anne karnında bebek kaybı riski artıyormuş diye kimse 39. haftaya doğum bırakmıyor, bu adam neyine ya da benim neyime güveniyor da 40'a kadar bekletecek beni, gerçekten bilmiyorum. bu ve bu gibi sebeplerin hepsinden dolayı erken doğsun 39a kalacağına diye dua ediyorum.
benim adet ağrısına benzeyen ağrılarım oluyor canimKızlar ya sizde adet ağrısı gibi karnın alt kısmında ağrı çekiyor musunuz? Benim her gün adet ağrısı gibi ağrım oluyor. Son günlerde pikeyi üzerime çekip sol yanıma yatıyorum biraz terleyince iyi geliyor.
Nasip canım bakalım belki kolay bir normal doğum hikayen olcak belki zorlu ama normal belki de sezaryen bi şekilde olacak hayırlısı neyse o olsunBen çok heyecanlı ve aynı zamanda endişeliyim. normal doğum yapmış anneler onları ne beklediğini biliyor ama ben nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. ben acıya dayanırım çok ağlarım o an küfrederim bağırırım belki ama dayanırım ama rahmim kasılmalara dayanır mı diye endişeleniyorum. o kadar kocaman oldu ki karnım damarlarım görünmeye başladı, göbek deliğim sızlıyor artık. bu kadar gerilmiş bir rahim doğum sancısına dayanabilir mi, sağdan sola dönerken bile canım acıyor, sancıda ne olacak diye endişeleniyorum. aslında tüm sebebi bu erken doğurmak istememin. rahmim daha da gerilsin, daha da büyüsün istemiyorum hiç. ne kadar erken rüptür(rahmin yırtılması) riski o kadar az. neyse daha yakında hiç doğuracakmışım gibi gelmediğinden sonra endişelenmeye devam ederim diye endişelerimi kendimden uzaklaştırıyorum. günde birkaç kez bu gelgiti yaşıyorum. keşke ilk doğumum da normal olsaydı ya da bu ilk doğumum olsaydı. sezaryen işi çok bulandırıyor ya.
Ayyy deme ruh hastası gibiyim bendr işte zorluyorum kendimi illaAy yorma kendini o kadar. Çok tehlikeli hastalar geçti ama yine de zorla kendimizi doğurtmak için de henüz erken
Ben 8,5 aylık doğmuşum ama işte 34 sene öncesinin hesapları ne kadar doğruysa. Neyse ben çok hareketli biriyim annem "karnımda bile 9 ay bekleyemedin" falan derdi hep. Meğer benim doğduğum gün badana yapmışlar yetmemiş annem bir de mutfak dolaplarını falan da yerleştirmiş. Hamilelikleri hep sancılı geçiyormuş annemin. O badana arası ne işi vardiysa komşu teyze de bizde misafirmiş anneme "kızım sen doğuracaksın herhalde" demiş. 5 dk bir sancısı geliyormuş. Ama hala iş yapmaya devam, bir de komşuya "yok teyze benim hamileliğimin başından beri hep böyle sancım oluyor" demiş. Hala doğumdan şüphelenmemişNeyse en son artık iyice sancılar artınca bir zahmet hastaneye gitmişler. 1 saat sonra benimle eve dönmüşler Anneme hep diyorum "8.5 aylık doğmuş olmamın sebebi sadece ben miyim bir düşün bakalım"
Korkmaya başladımEvet benim de ilk doğumumda hastanedeki eğitimde doktor söylemişti. Bizimkiler o enerjiyi hepsini temizlikte harcayıp hastaneye pert bir şekilde geliyorlar demişti
Ben de uyuyamıyorum, çok yorgun ve uykusuzum aslında ama önce sıcaktan uyuyamadım şimdi de ne tarafa dönsem o taraftan vuruyor küçük hanımBu gece bayram yorgunluğundan heralde kimsecikler yok burda :) ama ben uyuyamıyorumsebebini de anlamıyorum sıcakta değil. Bişey beni uyandırıyor sanki her saat başı gözüm açılıyor. Hep sağ tarafıma uyuduğum için olabilir heralde. Sola yattığımda bebek orada kıpırdanmaya başlıyor. Sürekli sağ tarafım uyuşuk uyanıyorum geldim balkona açtım camı kapıyı instada takılıyorum
Ben normalde her gece ayakta olurdum 2 gündür uyuyorum millete enerji geliyor bana uyumakBu gece bayram yorgunluğundan heralde kimsecikler yok burda :) ama ben uyuyamıyorumsebebini de anlamıyorum sıcakta değil. Bişey beni uyandırıyor sanki her saat başı gözüm açılıyor. Hep sağ tarafıma uyuduğum için olabilir heralde. Sola yattığımda bebek orada kıpırdanmaya başlıyor. Sürekli sağ tarafım uyuşuk uyanıyorum geldim balkona açtım camı kapıyı instada takılıyorum
Bizde öyleyiz sabah güm güm enerji patlamasıyla uyanıyorKızlar günaydınbu benim kız erkenci kuş olacak sanırım ya. 2-3 gündür beni sabahın 6sında uyandırıp duruyor öglende kendi geri uyuyor bide
Uyuyabiliyor olman ne kadar güzel. Valla akşam yatıp sabah kalktığım günleri çok özledim. Sabaha karşı 5 te ancak uyumuşum şimdi adet ağrısıyla uyandım. Son haftaların hepsi bende adet ağrısıyla geçecek anlaşılanBen normalde her gece ayakta olurdum 2 gündür uyuyorum millete enerji geliyor bana uyumakyalnız şeyi farkettim böyle dönerken falan hep ağrım olurdu uyanırdım geri uyuyamazdım ya en son gün içinde abartmıyorum en az 6 litre su içtim o gün tam mesane boşalttım ve uykum ondan beri daha düzgün elim ayağımdaki şişkinlikte indi, gece ki çatı ağrım artmadı. Normalde de çok su içerim 3-4 litreyi buluyordum ama yetmiyor muydu neydi anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?