Ooooh sefan olsun doğuma da bir şey kalmadı zaten rahat edersin lohusalığında. Benim saçım çok gür ve kuru olduğu için kabarık. Çok kısa modeller hiç yakışmıyor bana. Küt falan mümkün değil kestiremem yanlardan semaya doğru yükselirlerO radikal değişikliği ben arife günü yaptın ve şuan saçlarım toplanmiyor bildiğin erkek modeli gibi kısacık kestirdim ve acayip hafifledimmm
Abdestle saçın alakası yok ki? Ben hele yeni evliyken sadece saçımın dibini yıkayıp çok gusül aldım. Saçım uzun ve gür klimalı odada hasta oluyordum. Sürekli yıka kurut çok zor oluyordu. Zaten saç derisini yıkamak yeterli her saç telinin başından sonuna ıslanmasına gerek yok. Boya da aynı şekilde saç derini kaplayacak bir şey değil sonuçta neden engel olsun.Lohusayken gusül abdestin olmadığı için kesim de boya da olmaz, o açıdan hassasiyetin varsa şayet. Abdestsizken parça ayrılmaması için kesim olmuyor, altındaki saç abdestsiz kalacağı için boya olmuyor bildiğim kadarıyla
Tek kullanımlık olanlar var bunlara hiç gerek yok. Ben bebeği pamuklu yüzüne değil Naylonlu tarafa yatıyordum sonra da ıslak mendille bir silip defalarca kullanıyordum. Onlar varken başka hiç bir alt açma ürününe gerek yok, bana annem deriden dikmişti, bakım çantasının içinden falan da çıkmıştı hiç birini kullanmadım.Tecrübeli anneler serimizin yeni uzmanlik sorusu :) yardımcı olabilirseniz sevinirim
Alt açma minderi mi ? Mati mi? İki örnek paylaştım aşağıdahangisi daha kullanisli oluyor
Babyjem Kundaklı Alt Açma, Mavi https://www.amazon.com.tr/dp/B076ZJWBY6/ref=cm_sw_r_apan_i_B04QH3HEJBZEF5Z3CY48
Sezaryen dogrusu ama sezeryani yazmasi da soylemesi de daha kolayima geliyo benimSezaryen böyle yazılıyor arkadaşlar. Her yerde sezeryan diye görüyorum sezaryan diye ya da. ama doğrusu sezaryen. onu demicektim. Sezaryen tarihleri belli olanları ilk sayfaya yazmaya başladım. gözden kaçırdığım varsa bana yazsın lütfen.
Yok istifa etmedım istifra ettım kustum demek istedim
Orası neresiBurada napiyolar biliyor musun? 12. haftada ilk randevu, kalbini dinliyolar o zamana kadar resmi olarak seni hamile olarak bile gormuyolar, sonra 2. randevu 20-21'de detayli ultrason için ve 3. Randevu 37. HaftadaSon kez ultrasonda bakip doguma karar veriyorlar. Ntsye de sokmuyolar. Kisacasi sorunsuz bir gebelikte 3-4 kez randevuyla doguma giriyorsun. Koyde hamile kalsan daha cok doktor gorursun.
Gecec ilerde bugünBayılcam sıcaktan. Ayak altılarım yanıyor yine. Ağlayacağım artık dayanamıyorum. Uyku uyuyamıyorum.
Doğru dibi ıslansa yetiyor galiba ama ne bileyim dibini de kapatıyor boya, su geçirmez gibi geliyor. Ay fetva vermiyim tabi, benim içime sinmez adetliyken boyatmam, lohusalık da sayılı gün saçla filan uğraşamam zatenAbdestle saçın alakası yok ki? Ben hele yeni evliyken sadece saçımın dibini yıkayıp çok gusül aldım. Saçım uzun ve gür klimalı odada hasta oluyordum. Sürekli yıka kurut çok zor oluyordu. Zaten saç derisini yıkamak yeterli her saç telinin başından sonuna ıslanmasına gerek yok. Boya da aynı şekilde saç derini kaplayacak bir şey değil sonuçta neden engel olsun.
Bende senin gibiyim. Seker hastası gibi ayk altlarım yanıyor.Bayılcam sıcaktan. Ayak altılarım yanıyor yine. Ağlayacağım artık dayanamıyorum. Uyku uyuyamıyorum.
Kanama olarak inşallah 40gun sürmez daha. Erken biter.40gun çok uzunDoğru onu hiç düşünmedim bir de veriyorlar buharı veriyorlar buharı iyice açılıyor gözenekler emmeyeceği varsa da emer cilt ne kadar kimyasal varsa. Yüzüm gözüm açılsın demiştim ama açılmasın boşver
İlk doğumda zorlamaktan ikinmaktan bütün yüzüm minik minik sivilce dolmuştu. Servise çıkıp tuvalete gidince aynada kendimi gördüm bir korktumAllah'tan bir arkadaşıma da aynısı olmuş bana söylemişti, ona da aşırı suni sancı vermişler onu bildiğimden biraz içim rahatladı yoksa daha da korkardım. Bir kaç güne geçti kendiliğinden.
Dibine bir işlem yapmıyorsan istediğin zaman hamilelik lohusalık emzirme dönemi her dönem yapılıyor. 13 hafta sonrası organik boyaya da izin veriyorlarmış. Ona kıyasla lohusalıkta da izin vardır o zaman.
Lohusalık psikolojik olarak soruyorsan duruma göre 6 aya kadar uzayabilirKanama olarak soruyorsan en azı 3 en fazlası 40 gün sürüyor. 40 günden sonra kanama devam etse bile özür kabul ediliyor namaz, oruç, ilişki vs. serbest. 40 günü bulmayabilir de ne zaman kanama tam kesilirse o zaman gusül abdesti alıyorsun.
Hamilelikte çıktıysa doğumdan sonra dökülür muhtemelen. Benim lazerli sıfır tüy olan basenlerinde küçük bir bölgede tüyler çıkmıştı doğuma giderken tüy dökücü kremle almıştım sonra bir daha hiç çıkmadılar. Erkek bebek olunca onun hormonlarindan etkileniyormuşuz. Kollarım lazerde tam bitmeden evlenip Cezayir'e taşınınca kalmıştı biraz, baya az ama arada almak gerekiyordu. Bu hamileliğimde bir kere epilatörle aldım daha da çıkmadılar hala şaşkınım. Herhalde bu da kız bebek olduğu için onun hormonları sayesinde çıkmadı diye düşünüyorum. Keşke bir daha hiç çıkmasa ama sanmam hamilelik bitince geri gelirler muhtemelen.
Hadi Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Güzel haberlerini bekliyoruz.Perşembe sezeryan olacağım kanda sedimentasyon 60 çıkmış en fazla 20 olmalı.bir fikri olan varmı.
Kişiye göre değişiyor bence, benim 15 gün sürmemiştiKanama olarak inşallah 40gun sürmez daha. Erken biter.40gun çok uzun
Geçen hafta bende de bi anda olmuştu sonra bi daha olmadı geçti.. evet normal diyorlar umarım sizde de olmaz bir dahaCok sagolun. Bi daha tekrarlamadı umarım tekrarlamaz
Gwcmis olsun, hamilelikte hipoglisemi teTiklenebiliyor. Tokluk şekerim 65 leke düşüyor benim mesela. Ayrıca sık yemen lazım, yarim.kg baklava ye sonra uzun zaman bsey tüketmeden hızlı yükselip hızlı düşer şeker. Glisemik indeksi yüksek yiyecekler bunlar.Günaydın dün aksam hem tansiyonum hem şekerim düştü ruh gibiydim ya okadar baklava çikolata yiyip nasıl şekerim düşüyor anlamıyorum hiç bir sey yapmaya halim kalmıyor ne yürüyüş ne pilates anca yatıyrum. Sahilde bol bol yürüyecektim
Geçmis olsun cnm dikkat et yolda sokakta bide düser . Allah korusundaGünaydın dün aksam hem tansiyonum hem şekerim düştü ruh gibiydim ya okadar baklava çikolata yiyip nasıl şekerim düşüyor anlamıyorum hiç bir sey yapmaya halim kalmıyor ne yürüyüş ne pilates anca yatıyrum. Sahilde bol bol yürüyecektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?