- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
Yok olmaz ama yinede bi cildiyeye görün istersen mantar filan yapbilir terdenHanimlar bacak arasında kabarcık çıkmış. Sanırım pişik olmuşum. Bu durum sorun olur mu bebeğe?
Geçmiş olsun canımGünaydın dün aksam hem tansiyonum hem şekerim düştü ruh gibiydim ya okadar baklava çikolata yiyip nasıl şekerim düşüyor anlamıyorum hiç bir sey yapmaya halim kalmıyor ne yürüyüş ne pilates anca yatıyrum. Sahilde bol bol yürüyecektim
Sanırım hamilelikten haklısın benimde tokluk 70 ti seninki daha düşükmüş kızGwcmis olsun, hamilelikte hipoglisemi teTiklenebiliyor. Tokluk şekerim 65 leke düşüyor benim mesela. Ayrıca sık yemen lazım, yarim.kg baklava ye sonra uzun zaman bsey tüketmeden hızlı yükselip hızlı düşer şeker. Glisemik indeksi yüksek yiyecekler bunlar.
Sicaktan tansiyon düşebilir, yukselmesinden.iyidir, bir maden suyu bir tuzlu ayrana.bakar :)
Benim lohusaligim 10 aya kadar surdu valla. Agir gecirdim. Kanamam da 60 gun surdu ne 40'i.. Bilmeyenler icin soyluyorum. Lohusa kanamasi oyle kirmizi olmuyor hep, renk egistiriyor sari oluyor en sonunda beyaz seffaf. Benim kanamam bitti ama o sarimsi beyazimsi akinti 60 gune ancak bitebildi.Doğru onu hiç düşünmedim bir de veriyorlar buharı veriyorlar buharı iyice açılıyor gözenekler emmeyeceği varsa da emer cilt ne kadar kimyasal varsa. Yüzüm gözüm açılsın demiştim ama açılmasın boşver
İlk doğumda zorlamaktan ikinmaktan bütün yüzüm minik minik sivilce dolmuştu. Servise çıkıp tuvalete gidince aynada kendimi gördüm bir korktumAllah'tan bir arkadaşıma da aynısı olmuş bana söylemişti, ona da aşırı suni sancı vermişler onu bildiğimden biraz içim rahatladı yoksa daha da korkardım. Bir kaç güne geçti kendiliğinden.
Dibine bir işlem yapmıyorsan istediğin zaman hamilelik lohusalık emzirme dönemi her dönem yapılıyor. 13 hafta sonrası organik boyaya da izin veriyorlarmış. Ona kıyasla lohusalıkta da izin vardır o zaman.
Lohusalık psikolojik olarak soruyorsan duruma göre 6 aya kadar uzayabilirKanama olarak soruyorsan en azı 3 en fazlası 40 gün sürüyor. 40 günden sonra kanama devam etse bile özür kabul ediliyor namaz, oruç, ilişki vs. serbest. 40 günü bulmayabilir de ne zaman kanama tam kesilirse o zaman gusül abdesti alıyorsun.
Hamilelikte çıktıysa doğumdan sonra dökülür muhtemelen. Benim lazerli sıfır tüy olan basenlerinde küçük bir bölgede tüyler çıkmıştı doğuma giderken tüy dökücü kremle almıştım sonra bir daha hiç çıkmadılar. Erkek bebek olunca onun hormonlarindan etkileniyormuşuz. Kollarım lazerde tam bitmeden evlenip Cezayir'e taşınınca kalmıştı biraz, baya az ama arada almak gerekiyordu. Bu hamileliğimde bir kere epilatörle aldım daha da çıkmadılar hala şaşkınım. Herhalde bu da kız bebek olduğu için onun hormonları sayesinde çıkmadı diye düşünüyorum. Keşke bir daha hiç çıkmasa ama sanmam hamilelik bitince geri gelirler muhtemelen.
Ay bebiş geliyor gözün ayfkn canim sedimentadyon ne bilmiyorum bi sıkıntı yok değil miPerşembe sezeryan olacağım kanda sedimentasyon 60 çıkmış en fazla 20 olmalı.bir fikri olan varmı.
inşallah her sey yolunda gider canım. Annenler de yetişir. Allah yardımcın olsunGünaydın kızlar bebeğimin kilo almamasndan sonra takip ettiğim kadaryla tansiyonum da yüksek seyrediyor umarım ani bir sezeryan gerekmez dayanır 23 üne kadar çünkü annem ve kiz kardeşim uçak biletini filan o tarihe aldılarumarım kötüleşmem dua edin emi banada az kaldı sağlıkla gününde gelsin masal kuşum
GünaydinGünaydın kızlar
Doğum öncesi doğum sonrası planları yapılmaya başlanmış
Ben ilk gebelikte doğum öncesi saç boyatmayı sorduğumda doktor boyadan ziyade kokusunu solumak daha sıkıntı demişti. Eğer renkte karar verirsem kuaförün açık bahçesinde boyatacam. Pedikür, maniküre ara vermiştim kanama olur mikrop kapar risk almayayım diye on düzlükte hepsini yaptırıp hastaneye giderim diye düşünüyorum.
Nst konusu geçmiş risk olmadığı sürece rutin nst yapmayan doktorlar bile var bazısı 36 bazısı 32 de başlatıyor. Bende 2 defa acilde bakıldı 1 defa 32 de. Herşey yolunda olunca bir sonrakine nst çekilecek demedi mesela. Ama kontrollerimiz 10 günde 1 e düştü.
ya bende istifa anladım :) çok geçmiş olsunYattım midemde baskı hissettim canım yandı kalktım oglana banyo yaptırdım kasılma geldi yine yalancı. Havluyu asayım kurusun dedım midem bulandı o sıra nasıl yetıstım tuvalete bılmıyorum . Birden oldu. Müdürüm sehirdışında . Vekaleten ben bakıyorum. Esımde gel rapor alalım yarın baska doktordan dıyor. 6 gun daha dayanırım herhalde
Aynadaki beni tanıyamıyorum yabancı biriGünaydinbende manikur pedikure ara vermistim tarih aldim nasilsa bi lifting istiyorum önce cok özledim lifting ipek kirpik olsa daha guzel olur ama güzellik merkezindeki arkadaş bebekle zor olur gelip yeniletmen dedi lifting yapalim dedi dogumdan bi gün önce ki plansiz gelmeye kalkmazsa ogluşum onbin bakimina gircem
Dün annem yine muhteşem tıp bilgisini konuşturdu. Bebek içeride beslenirken daha çok sıcak başarmışGünaydinnn allahim cok şükür ki gece hava serindi dün aglayacaktim artik sicaktan şuan ev buz gibi aşiri mutluyum
Aman diyim. ipek kirpiği doğum öncesi hiç önermiyorum. ben yaptırdım kızımda. 2-3 saat uykuyla ayakta kalıyorsun, sürekli emzirmen doyurman bezini değiştirmen lazım. ilk aylar gerçekten yorucu. o derece uykun varken o kirpikler öyle ağır geliyor ki sanki 2 kilolar, gözlerin kapanıyor. kaldı ki dökülenleri yeniletmek falan gerek, açıkçası benim zamanım kalmamıştı, yolunmuş gibi gezmiştim. yenilerini koymaya değil tamamen hepsini çıkarmaya 10 dklığına eve birini ayarlamıştım.Günaydinbende manikur pedikure ara vermistim tarih aldim nasilsa bi lifting istiyorum önce cok özledim lifting ipek kirpik olsa daha guzel olur ama güzellik merkezindeki arkadaş bebekle zor olur gelip yeniletmen dedi lifting yapalim dedi dogumdan bi gün önce ki plansiz gelmeye kalkmazsa ogluşum onbin bakimina gircem
Bıktım gerçekten. O kadar yoruldum ki bu durumdan. Gecelere kadar uyuyamıyorum.Bende senin gibiyim. Seker hastası gibi ayk altlarım yanıyor.
Çok geçmiş olsun canım bende tansiyon düşüklüğü çekiyorum. Aşırı düşüyor sürekli düşüyor gün içinde 3 4 defa belli aralıklarla ile.Günaydın dün aksam hem tansiyonum hem şekerim düştü ruh gibiydim ya okadar baklava çikolata yiyip nasıl şekerim düşüyor anlamıyorum hiç bir sey yapmaya halim kalmıyor ne yürüyüş ne pilates anca yatıyrum. Sahilde bol bol yürüyecektim
Kendini strese sokma canım. Daha da etkilenmesin tansiyonun. İnşallah sağlıklıca hayırlı zamandan kucağınıza alın yavrunuzuGünaydın kızlar bebeğimin kilo almamasndan sonra takip ettiğim kadaryla tansiyonum da yüksek seyrediyor umarım ani bir sezeryan gerekmez dayanır 23 üne kadar çünkü annem ve kiz kardeşim uçak biletini filan o tarihe aldılarumarım kötüleşmem dua edin emi banada az kaldı sağlıkla gününde gelsin masal kuşum
Az kaldı inşallah tansiyonun yükselmez, hep kontrol ediyorsundur zaten. 12 gün kalmış bence 23ünde zamanında gelecek Masal, ben inanıyorum.Günaydın kızlar bebeğimin kilo almamasndan sonra takip ettiğim kadaryla tansiyonum da yüksek seyrediyor umarım ani bir sezeryan gerekmez dayanır 23 üne kadar çünkü annem ve kiz kardeşim uçak biletini filan o tarihe aldılarumarım kötüleşmem dua edin emi banada az kaldı sağlıkla gününde gelsin masal kuşum
Ayyy grubumuzun minigi geliyor desenePerşembe sezeryan olacağım kanda sedimentasyon 60 çıkmış en fazla 20 olmalı.bir fikri olan varmı.
Ohhh mis gibi olur vallahiAynadaki beni tanıyamıyorum yabancı biribende kaş yok oraya gidecek tüm kıl tüyler milyon fazlasıyla başka yerlere dağılmış lohusa depresyonu öncesi bakım da ne iyi gelir cıncık gibi oluruz
Bacim benim ev güney cephe cati kati bebek yokkende yangın ayşe gibiydim ben cocugumda 18 agustosta dogacak isilik olmaz insallahDün annem yine muhteşem tıp bilgisini konuşturdu. Bebek içeride beslenirken daha çok sıcak başarmış
Ayy cinnet geciririm ben kesin zaten vazgecirdiler lifting yaptircamAman diyim. ipek kirpiği doğum öncesi hiç önermiyorum. ben yaptırdım kızımda. 2-3 saat uykuyla ayakta kalıyorsun, sürekli emzirmen doyurman bezini değiştirmen lazım. ilk aylar gerçekten yorucu. o derece uykun varken o kirpikler öyle ağır geliyor ki sanki 2 kilolar, gözlerin kapanıyor. kaldı ki dökülenleri yeniletmek falan gerek, açıkçası benim zamanım kalmamıştı, yolunmuş gibi gezmiştim. yenilerini koymaya değil tamamen hepsini çıkarmaya 10 dklığına eve birini ayarlamıştım.
Sedimin yüksek çıkması hamilelikte normal. Normal zamanda bile tek başına yükselmesi pek öenmsenmeyebilir ama crp gibi aso gibi bazı değerler ile birlikte yükselmesi vucutda mikrop anlamına gelir ozaman yükseklik dozunda ve başka değerlere bakarak teşhiş konabilir. Şuan için sıkıntı oluşturmaz ayrıca 60 da yüksek sayılmaz. KorkmayınPerşembe sezeryan olacağım kanda sedimentasyon 60 çıkmış en fazla 20 olmalı.bir fikri olan varmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?