Normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanda çıkarılıyor benimde minnacık çok belli bile olmuyor hizmam var onuda cikartmami istiyorlar
Bende cikarttirirlar diye dusunuyodum hep erteledim artik erteletmiyim gidiyim degistireyim, zamaninda acisini cok cektim kapanmasinlar dogumdan sonra takarimCanım ameliyat gibi düşün üzerinde herhangibir metal olmaması gerekiyor takılar vs çıkartılıyor. Yani her türlü acil müdahale gerekecek ortam oluşabilir o yüzden çıkarttırıyorlar. Hatta önceden kandaki oksijeni ölçen aleti takmak İçin işaret parmağındaki okeyi bile sildiriyorlardı. Artık herkes kalıcı oje jel falan yaptırdığı İçin başka yöntem uyguluyorlar ona galiba
Maalesef ilçedeyim. Uzak şehir hastanesi falan. İle 1 saat mesafe. Bir sürü hastane var ama adam akıllı doktor ve hastane yok. Bir tane bulduk işte normalde yarın gidecektik covid çıkınca cumartesi ye erteledik.
Bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım ara öğünleri de atlamıyorum aslında ama anlamadım yaHastaneye goturmeyecegim zaten, bebek bezi, minik boy gogusnucu kremi hastane veriyor zaten. Eve geçince inşallah duruma göre alırım bakalım
Gelir gelir merak etme. Benim olasılıkla 36 da alınacağı için sizin 40 haftalik bebeler gibi topaç olamayacak, 1 2 numara kullanılır diye düşünüyorum cnm
Hipoglisemiyi tetikliyor hamilelik cnm
Günde 3 değil minimum 5 öğün (2 öğün ara ) beslenmeli
cok ara verip şeker dusunce şekere dusmemeli l, bu kez de seker çok hızlı yükseliyor cunku
Kız daha kayıtlarımi kendim yaparım çıkarken de Allah büyüktüro kadar da değil kız evde kalmasınlar odada beklerler senle bebisi. benim normal olacak ben çok bağırıp seni çekmiştim oğlan duyup korkmasın diye evde bırakıyorum:)
ben oğlanı annemle evde bırakıp eşimle gidicem hastaneye.
Yatış kayıt ödeme sağ sol işlerine bakıp aynı zamanda bana da bakması lazım gelen kişinin:)
Hemen kapanmıyor ama bu seferde takarken ağrıyor o yüzden kapanmasına izin vermeden hemen takarsın canımBende cikarttirirlar diye dusunuyodum hep erteledim artik erteletmiyim gidiyim degistireyim, zamaninda acisini cok cektim kapanmasinlar dogumdan sonra takarim
Aynen çolaklo Serik falan ama gerek yok oralarabenim arkadaşım da orda yasiyo orda doğum yaptı iki çocuğunu da. ama hastane doktor adini bilmiyorum.
oraya en yakin çolakli galiba demi ama orası da büyük değil zaten.
cumartesiye de bisey kalmadi inşallah row. Sen eczaneden hazır test alıp evde de yapabilirsin negatife dönüp dönmediğini görmek için. benim eşim hergün yapmıştı
Emziriyorum diye ne bulursak yersek kilo veremeyiz tabi. Ama normalde süt üretimine günlük harcanan kalori 1 saat orta seviye egzersize tekabul ediyor yani her gün düzenli spor yapiyormuş gibi olacağız üstüne dengeli de beslenirsek zaten kilolarin bir kısmı otomatikman gidecek. E üstüne biraz çaba sarf edersek hiç kilo kalmaz. En çok süt yapan şey uyku ve çok su içmek. Emzirme bahanesiyle hamur işi tatlı gömmek ancak kendimizi kandırmak oluyorValla kilo almaya meyilli kişiler kilo veremiyor. Arkadasim doğumda bebek, plasenta suyu felan giden kililoyu emzirmede geri aldı. 4 aylık şu an, doğuma gitti kiloda o yüzden. Kilo almaya yatkın kişiler geri alıyor vermek yerine, benim de potansiyelim var o yüzdenemzirmeye güvenmeyin.
Hem kullanmak zor hem yaz dogumu, bunaltıcı, bu korse çok rahat.
Ahahahq, eskiler de carsaf sararmış zaten. Bir tane oyuncu strec film sarmisti, adı aklıma gelmedi
Valla kilo almaya meyilli kişiler kilo veremiyor. Arkadasim doğumda bebek, plasenta suyu felan giden kililoyu emzirmede geri aldı. 4 aylık şu an, doğuma gitti kiloda o yüzden. Kilo almaya yatkın kişiler geri alıyor vermek yerine, benim de potansiyelim var o yüzdenemzirmeye güvenmeyin.
Anne yanını aldim kafam rahatladı benim de. Su an en büyük eksik bebeğin kiyafet ve eşyaları için dolabıay sonu mobilyaci yamuk yapmazsa, minik sipa da ağustosu beklerse kılpayi yetişecek.
Yahuu karnımda 19 lt damaca taşıyor gibiyim, ne.dengem.kaldi ne bsey
Duphalac bence gebelikte riskli, aşırı gaz yaptiriyor, en.azindan bende çok gaz yapmisti. Gaz sancisi da bagirsak faaliyeti gobi tetikleyici. Dulcolax daha geç etki eder ama yumuşatır, yanında da kefir olursa destek olur cnm
Kız daha kayıtlarımi kendim yaparım çıkarken de Allah büyüktürorada beni öyle görünce adamın içi geçiyor napim o bana kıyamıyor ben de ona kıyamıyorum
Hemen kapanmıyor ama bu seferde takarken ağrıyor o yüzden kapanmasına izin vermeden hemen takarsın canım
Ben de yengec burcu istemiyordum ayy çok şaşırdım artık istiyorum ki burcu yengeç olsunBide erkekse yengec erkegi cok Iyi oluyor hem annesine ileride hem esine Cok faydasi dokunur:) esim yengec bugun kendi ailesi geldi mesela, kaynanam zaten sagolsun 1 aydir her hafta geliyor haftalik yemek yapip gidiyor. Bugun kendileri icinde yemek yapti esim mutfakta annesine yardim etti gidip gelip bisey istiyor mu diye soruyor annesine, Ben uzanmaya gittim bi geldim masa kurmus benimkikiz kardesi vardi kendinden 3 yas kucuk o oturmus, benimki hic kullanmadigim masa ortusunu suplalari cikarmis guzel masa kurmus bize biraz dalga gectik ama cok merhametli oluyor, esine annesine eve cok bagli. Bende yengec olsun isterdim ama cok erken oluyor
Bizimki kız ama yengeçler evine ailesine bağlı olur diye biliyorum ben de, neyse sağlıklı olsun, hayırlı evlat olsun, kısmet neyse o zaman olsunBide erkekse yengec erkegi cok Iyi oluyor hem annesine ileride hem esine Cok faydasi dokunur:) esim yengec bugun kendi ailesi geldi mesela, kaynanam zaten sagolsun 1 aydir her hafta geliyor haftalik yemek yapip gidiyor. Bugun kendileri icinde yemek yapti esim mutfakta annesine yardim etti gidip gelip bisey istiyor mu diye soruyor annesine, Ben uzanmaya gittim bi geldim masa kurmus benimkikiz kardesi vardi kendinden 3 yas kucuk o oturmus, benimki hic kullanmadigim masa ortusunu suplalari cikarmis guzel masa kurmus bize biraz dalga gectik ama cok merhametli oluyor, esine annesine eve cok bagli. Bende yengec olsun isterdim ama cok erken oluyor
Aynen çolaklo Serik falan ama gerek yok oralara2 hastane ve 2 doktor var iyi dedikleri. Onlara bakacağız artık hangisi içimize sinerse. Zaten o zamana kadar doğum da gelmiş olacak. Aynen az kaldı ama insan sabırsızlanıyor işte.
Ay eşim bayilsada hiç yalnız bırakmaz sağolsun gelirbilmiyorum bebisim hastaneye yalnız gitmek uygun değil bence. Sen yine bi düşün. biseye ihtiyacın olabilir biseyler çıkabilir esin olmasa da başka biri bulunsun o zaman.
İnşallah İnşallahinşallah kendine uygun bi doktor bulursun.
her doktorla her hastanın elektriği de tutmuyo:)
benim doktorum çok sakindir mesela. ben de sakın bi insanım. çok büyük bi sorun ya da tehlike olmadıkça üstünde durmaz kısaca bahseder ben de durmam öyle şeylerin üzerinde.
İnşallah İnşallahçok gerginim bu konuda bakalım nasıl olacak. İlla doğuracağım tabiki ama insanın bildiği içinin rahat edeceği yerde olsa daha güzel olur tabi
Sağolasın canım bugün şükür çıkmadı tansiyonum takipteyimDemek senin düzgün beslenmemenden değil tansiyondan kilo almamış Masalcık.
Cezayir'de tansiyonu düşürmek için burun deliğine sarımsak sokup öyle duruyorlar sarımsak kokusu düşürüyormuş. Zeytin ağacının yapraklarından çay yapıp içiyorlar. Şimdi yaz zaten hafif yemekler yapıyoruz çoğu yemeği sarımsaklı yoğurtla tüketebilirsin. O da fayda eder herhalde. Bol sıvı tüketmek de hem düşük hem yüksek tansiyona iyi geliyor tansiyonu dengeliyor.
Canimmm şimdi gördüm iyimisin herşey yolundamı minik kuş az daha dursa yaa ama Allah en iyisini bilir canım en guzeli en iyisi olsun en hayırlı zamanda gelsin inşallahSağolun kızlar tek tek mesajlarıniz içinokudum ama cevap veremiyorum ayrı ayrı. Sonraki nst lerde sancım cıktı. 1 cm de acıklıgım varmıs hemen doktor ciğer geliştirici iğne yaptı, erken dogumu önleyecek bir de hap verdiler 3 tane yarım saat arayla içtim. Bi parasetamol verdiler ateşim düzeldi. Başım dişim ve belim cok agrıyordu parasetamol den sonra düzeldm biraz. Sonra yine nst cekildi bir saate yakın sancı cıkmamıs cok sukur. Tedaviye yanıt verirsem daha vaktim var vermezsem bebek gelecek ama veriyorum gibi bilemiyorum. Bugum covid testini alamadılar dorttem sonra alınmıyomus sabah alacaklar su anda supheli olarak yatıyorum kimseyi almıyorlar yanıma. Bebeöin de kalp atısları 160 da seyretti son nst de. Kendi doktorumla görüstüm ateştendir carsambaya kadar dayan ben geleceğim tedaviye yanıt verirsen 1 cm ile dogum basladı diye düsünme ciğer geliştirici cok iyi olmus dedi carsamba kendi doktoruma gideceğim yarın buradan sağlıkla taburcu olursam. Bu arada benim nabiz da arada yükseliyor. Bakalım ne olacak. Dua edin kızlar bebem daha çok küçük sağolum iyi dilekleriniz için
Ben yine de hastaneye Prima premium götüreceğim belki hastanedeki pişik yapacak Prima vereceklerini sanmıyorum ben kremlerimin de hepsini götüreceğim hangi kremi veriyor senin gittiğin hastane
Emziriyorum diye ne bulursak yersek kilo veremeyiz tabi. Ama normalde süt üretimine günlük harcanan kalori 1 saat orta seviye egzersize tekabul ediyor yani her gün düzenli spor yapiyormuş gibi olacağız üstüne dengeli de beslenirsek zaten kilolarin bir kısmı otomatikman gidecek. E üstüne biraz çaba sarf edersek hiç kilo kalmaz. En çok süt yapan şey uyku ve çok su içmek. Emzirme bahanesiyle hamur işi tatlı gömmek ancak kendimizi kandırmak oluyorOğlumda çok daha fazla kilo almam rağmen hiç bir şey yaoamdna kilolar gitmişti ama ben zaten genellikle sağlıklı beslenen biriyim onunla da alakalı tatlı abur cubur falan pek sevmem.
Bizimki kız ama yengeçler evine ailesine bağlı olur diye biliyorum ben de, neyse sağlıklı olsun, hayırlı evlat olsun, kısmet neyse o zaman olsun
Ben de bu kafadayım. Zaten samimiyetin olmayan insana ne sen söyleyebilirsin ne o sana teklif edebilir. Bazısı da hiç yanaşmıyor tercih meselesi. Ama bu kafadaysan böyle eşyaların devir daim yaptığı bir arkadaş ya da akraba grubu olması bence çok büyük nimet. He bir şey elinde patladı mi benden öncekiler de kullanmıştı demeyip yenisini almak gerekir tek eksisi buBirinden birşey beklemek değil ki benimki. Muhtaç değilim çok şükür. Örneğin ilk çoğunda aldığım hiç bir şey bende değil yıllarca kenarda köşede bekleyeceğime sağlam kırık dökük olmayan herşeyimi bende arkadaşlarımla paylaştım. Neden bir daha yenisini alsınlar ki sırf bir heves uğruna. Her tabi heves uğruna alınacaklar var verilmeyecekler var o ayrı. Hele şu dönemde. Kimseye git bana şunu al demiyorum. Doğum günlerimizde dahi aynısını yaparız biz. Tüm çevremle değil tabiki bazı arkadaşlarımla. Kızıma çok özenip beşik aldım üç ay kullanılandan mevlüt lük süslü olandan. Sonrasında nerede neden yıllarca tutayım. Doğum yapan arkadaşlarımın evlerini sırasıyla gezdi isteyen zevkine göre süslemesini değiştirdi kılıfı tülünü değiştirdi kullandı. Atıyorum bir mevlüt lük yada bir aylık bir beşiğe 5 bin 10 bin kimse vermedi. Kimseden bir beklentim ya da isteğim yok yanlış anlaşıldım. Zaten hediye alacam birine arıyorum ne eksiğin kaldı AA tamam şunu ben alayım diyorum hem onun işi görülüyor hemde gereksiz fazla birşey lmıyorum sonuçta o kişiye hediye alınacak yani.
Ben mi pimpirikliyim bilmiyorum ama bu kadar leş de kullanılmaz, ha düşünüyorum emniyet kemerini istesem ben böyle kirletem3m sanırım, nasıl becermisler anlamadim.Ben de bu kafadayım. Zaten samimiyetin olmayan insana ne sen söyleyebilirsin ne o sana teklif edebilir. Bazısı da hiç yanaşmıyor tercih meselesi. Ama bu kafadaysan böyle eşyaların devir daim yaptığı bir arkadaş ya da akraba grubu olması bence çok büyük nimet. He bir şey elinde patladı mi benden öncekiler de kullanmıştı demeyip yenisini almak gerekir tek eksisi bu
Asıl ben naptım onu anlatayım da gülün. İlk bebeğimde gençtim saftım herkesi kendim gibi sandımOğlumun bütün büyük eşyalarını benden sonra doğum yapan eltilerime, görümcelerime hep verdim, kaç bebek büyüttü ana kucağı, oto koltuğu, küveti, bebeğini vs. İlk bebek hevesiyle en iyilerini almıştım ben bu kadar masraf ettim dolap bekleyeceğine başkaları da istifade etsin diye düşündüm.
Cezayir'dekiler de sanmış ki ben kocam daha çocuk istemez diye ümidi kestiğimden verdim. Bazısı çok özenli kullandı Allah için ama bazısı çok hoyrat davrandı, sandı ki ben çöpe atacağıma ona verdim, tabi verdikten sonra farkedince geri de isteyemedim. Hatta bir tanesi kendi bebek arabamı kayinvalidemin oraya indirmek istemiyorum çocuklar bozuyor, seninkini verir misin dedi de ben de İstanbul'da bıraktim arabayı bir daha kimse isteyemesin diyeBiri ana kucağının içindeki demiri kaybetmiş nasıl becerdiyse, bir de dedi ki "e benden önce kaç kişi kullandı" . Ben de "sana verdiğimde sağlamdı, başkasının kullanımından kumaşı solar hatta eskir yırtılır onu da anlarım ama içindeki demir söküp atılmaz yani" dedim. Sonra bakmış yenisini alayım diye ama çok pahalı gelmiş bir de bunu bana söylüyor cybexler çok uçtu tabi son zamanlarda.
Neyse ana kucağının resmini koyuyorum soldaki eşimin yıkayıp dezenfekte ettiği emniyet kemeri diğeri de bana geri verdikleri hali
Bu eşya paylaşımı olayı da karslikli aynı kafa yapısında olan insanlarla olmalı zaten yoksa yaşadıklarımdan sonra eşya devirdaimini tercih etmeyenlere daha da hak vermeye başladımAzıcık aşım ağrısız başım. Elimde kalanları da ikinci el satarım daha iyi diyorum bazen
Bir de ben bu verdiğim kişilerden hiçbir şey almak istemem. Zaten çoğu ya kalitesiz seyler alıp günü kurtarıyor ya da habire doğuruyor zaten kendi çocuğuna kullanıyor yine. Hijyen zaten hak getireBir de aldığım gibi teslim edemezsem yenisini almam gerekir e o zaman baştan alayım derim.
Ama tamamen kişisine göre bu. Kuzenimle olsa öyle olmaz bir şey kırılsa bile aman bendeyken de bozulabilirdi kırılabilirdi deriz asla yenisini aldırmayız birbirimize. Hala bile birbirimize kıyafet veririz. Hamileyken don aldım kenarının dantelleri rahatsız etti hiç giyemedim sadece denemistim onu bile verdim o da kıyafet alır kullanamazsa bana verir.
Hic mi yikamamis allah belani versin deseydin. Sana boyle vermesini gectim o pisligin icinde cocugu oturunca nasil rahat etti. Insanlari anlamak cok zor gercektenBen de bu kafadayım. Zaten samimiyetin olmayan insana ne sen söyleyebilirsin ne o sana teklif edebilir. Bazısı da hiç yanaşmıyor tercih meselesi. Ama bu kafadaysan böyle eşyaların devir daim yaptığı bir arkadaş ya da akraba grubu olması bence çok büyük nimet. He bir şey elinde patladı mi benden öncekiler de kullanmıştı demeyip yenisini almak gerekir tek eksisi bu
Asıl ben naptım onu anlatayım da gülün. İlk bebeğimde gençtim saftım herkesi kendim gibi sandımOğlumun bütün büyük eşyalarını benden sonra doğum yapan eltilerime, görümcelerime hep verdim, kaç bebek büyüttü ana kucağı, oto koltuğu, küveti, bebeğini vs. İlk bebek hevesiyle en iyilerini almıştım ben bu kadar masraf ettim dolap bekleyeceğine başkaları da istifade etsin diye düşündüm.
Cezayir'dekiler de sanmış ki ben kocam daha çocuk istemez diye ümidi kestiğimden verdim. Bazısı çok özenli kullandı Allah için ama bazısı çok hoyrat davrandı, sandı ki ben çöpe atacağıma ona verdim, tabi verdikten sonra farkedince geri de isteyemedim. Hatta bir tanesi kendi bebek arabamı kayinvalidemin oraya indirmek istemiyorum çocuklar bozuyor, seninkini verir misin dedi de ben de İstanbul'da bıraktim arabayı bir daha kimse isteyemesin diyeBiri ana kucağının içindeki demiri kaybetmiş nasıl becerdiyse, bir de dedi ki "e benden önce kaç kişi kullandı" . Ben de "sana verdiğimde sağlamdı, başkasının kullanımından kumaşı solar hatta eskir yırtılır onu da anlarım ama içindeki demir söküp atılmaz yani" dedim. Sonra bakmış yenisini alayım diye ama çok pahalı gelmiş bir de bunu bana söylüyor cybexler çok uçtu tabi son zamanlarda.
Neyse ana kucağının resmini koyuyorum soldaki eşimin yıkayıp dezenfekte ettiği emniyet kemeri diğeri de bana geri verdikleri hali
Bu eşya paylaşımı olayı da karslikli aynı kafa yapısında olan insanlarla olmalı zaten yoksa yaşadıklarımdan sonra eşya devirdaimini tercih etmeyenlere daha da hak vermeye başladımAzıcık aşım ağrısız başım. Elimde kalanları da ikinci el satarım daha iyi diyorum bazen
Bir de ben bu verdiğim kişilerden hiçbir şey almak istemem. Zaten çoğu ya kalitesiz seyler alıp günü kurtarıyor ya da habire doğuruyor zaten kendi çocuğuna kullanıyor yine. Hijyen zaten hak getireBir de aldığım gibi teslim edemezsem yenisini almam gerekir e o zaman baştan alayım derim.
Ama tamamen kişisine göre bu. Kuzenimle olsa öyle olmaz bir şey kırılsa bile aman bendeyken de bozulabilirdi kırılabilirdi deriz asla yenisini aldırmayız birbirimize. Hala bile birbirimize kıyafet veririz. Hamileyken don aldım kenarının dantelleri rahatsız etti hiç giyemedim sadece denemistim onu bile verdim o da kıyafet alır kullanamazsa bana verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?