Ay ben ilk yanlış yazdın sanmıştım sezaryenden normale dönmesi çok nadir ah keşke öyle hemencecik doğsa bebelerBenim de sezeryende karar kıldı doktorum ama korkuyorum açılmam olursa suyum gelir bebek kanala girer ordan normal mi alırlar bebeği yoksa sezeryan olur mu diye aklımda birsürü soru işareti
Bence de yalnız gitme her an herseye ihtiyacın olabilir. Ne bileyim bir sorun olur genel anesteziye döner falan sen ayılana kadar bebekle bile ilgilenecek biri lazım olabilir. İlla hemşireler ebeler bir şekilde destek olurlar ama refakatçi gibi olamaz onların da takip ettiği kaç hasta oluyor. Benim yanımda eşim olacak inşallah ama yine de sırf o Türkçe bilmiyor diye doulayla anlaşmayı düşünüyorum. Biriyle gelmeden konuşmuştum şimdi başka birini daha gördüm doktorumun sayfasında ona da fiyat sorucam bakalım ikisinden biriyle anlaşıcam inşallah.
Ben de tam tersi başkasınınki olunca ekstra özen gösteririm diken üstünde olurum o yüzden çok çok samimi değilsem kimseden bir şey almam. Ama bazısı kendi eşyasına aşırı özen gösterirken başkasınınkini har vurup harman savuruyor. İnsan gençlikte herkesi kendi gibi sanıyor, sonra benim gibi kafana vura vura öğretiyor hayatBöyle seyleri tanıdık cok bildik hoyrat kullanmayacagını bildik birilerine vereceksin ben de kız kardeslerimden birkac arkadasımdan baska kimseye vermem verecek olsam, insanlar baskasının malı olunca emanete hor davranıyor malesef
Topikteki aktif üyelerimizin çoğunda gebelik şekeri olduğu için ben de onlardan öğrendimHanımlar ciğer geliştirici iğne anne şekerini yükseltiyor mu. Bugun bi ölceyin dedim aclık 111 geldi 1. Saat toklu 139 geldi acaba iğneden mi yoksa hastanede oldugumdan dikkat edemedim ondan mı. Dikkat edemedim dediğim de meyveyi sade yedim bi ağzıma arada burcak bisküvi attım arada. Cok yemek yiyemiyorum zaten
Benimde yükselenim Başak her ayrıntıyı bilmek istiyorum ama korkuyorum daTam tersini yazmışsın herhalde yanlışlıkla ama çocuk yanda annenin hayatı riske girdiği her an sezaryene dönülebiliyor yani ne aşamada olursa olsun o ihtimal hep var diye biliyorum. Riskli durumlarda zaten doktorlar daha da hazırlıklı oluyorlar ameliyat ekibi hazır bekliyor falan.
Bir de mesela çocuğun bir kısmı çıktı ama doğum durdu diyelim (çok nadir bir durum genelde başı çıkınca gerisi hemen akıp geliyor) o zaman da vakum vb. yöntemler var. Sen bu ihtimalleri düşünme olumlu şeyleri düşün. Komplikasyonsuz gayet güzel bir doğum olacak diye düşün.
Bu konu da göreceli gerçi. Kimisi (özellikle benim gibi başaklar) her ihtimali bilip ona göre hazırlıklı olmayı tercih ediyor. Bir komplikasyon olduğu zaman da riskleri bilip karar aşamasında doktor ve ekibine görüşünü bildirmek en ideal olanı zaten.
Ama bazısı da var ki bu riskleri okudukça öğrendikçe daha da korkuyor. Doğum sürecinde hep en kötüsü aklına geliyor, hep bir komplikasyon olma ihtimalini bekliyor falan. Bence onların yapması gereken iyi bir doktor seçip gözü kapalı ona güvenmek. Çünkü doğumda en önemli şey annenin kendine ve bebeğine güvenmesi. Sonuçta doktor değil biz doğuruyoruz.
Doktor ve hastane işi bir netleşse senin de kafan rahat edecek ama şimdilik doğum belirtilerin yok gibi 37 erken daha doktorunla tanıştıktan anlaştıktan sonra isterse 1 gün sonra doğum olsun önemli değil.Doktor randevum salıya ertelendi. Tam 37 haftalık olacağım. Moralim bozuldu ya
Canım çok sağol bilgilendirdiğin için iki türlü doğumdan da çok korkuyorumAy ben ilk yanlış yazdın sanmıştım sezaryenden normale dönmesi çok nadir ah keşke öyle hemencecik doğsa bebelerAçılacak her bir cm için neler çekiyoruz bacım Kaldı ki tam açıklıkta bile bebek hala kanala inmemiş olabiliyor. Geçen bir doulanin sayfasında gördüm benim doktorun gebesini 3 saat tam açıklıkla beklemişler bebek kendi insin diye.
Şöyle düşün suyun gelse hatta açılman çok olsa bile dar bir kanaldan koca bebek çıkacak. Çünkü açılman Max 10 cm oluyor. Yani suyun gelince anında çift şeritli yol açılıp çocuk oradan kayıp çıkmıyor
Suyun gelirse hemen hastaneye gidersin zaten ki iyi bir şey en azından doğum kendiliğinden başlamış olur. Bebek de rahim de doğuma hazır olmuş olur.
Aynen öyle resmen onun stresi çöktü üstüme benim.Doktor ve hastane işi bir netleşse senin de kafan rahat edecek ama şimdilik doğum belirtilerin yok gibi 37 erken daha doktorunla tanıştıktan anlaştıktan sonra isterse 1 gün sonra doğum olsun önemli değil.
Bence de eşinin dediği gibi olur aile içinde sevgi dolu olmak şefkat ortamında büyümeleri çok önemliz. Yoksa zıt karakterde hele yaşları yakın çocuk yetiştirmek de zor iki inatçı bir araya gelince o da zorBenim kizim Aslan. Firtina gibi esiyor valla 2 yasinda halinle. Gecen gun vurmadan kakmadan dedigim dedikligi ile kendinden buyuk bi cocugu aglatti parkta. Ki bununla gurur duymuyorum tabi agzimiz acik kaldi.Cok inatci, babasi Sirp ya Sirp inadi almis diye dalga geciyorlar. Ama ben de az inatci degilim. Haliyle cocuk da inatci. Kendine has tavri tutumu var. Istedigini almak konusunda israrci, espri anlayisi kendine has sakalari fln var, bildigin kucuk bir insan. Guclu bir cocuk Kardesi yengec olursa onu biraz uzebilir. Ben soylensem de etsem de yine yengecleri severim. Hassasligi, duygusalligi, evcilligi hosuma gider ama dedigim gibi kizimla zit olabilirler. En buyuk korkum aralarinda kavga dovus olursa diye. Esim de diyor olmicak, biz sevgi dolu bi aileyiz cocuk bizden kotu bir sey gormedi ki kotu davransin kardesine. Aksine cok sevecek. Ay insallah dedigi gibi olur.
Ya o mide ağrısı bende de varkızlar günaydın. bayramda girip okuyamadım pek. şimdi de geceleri uyutmayan feci mide ağrılarıyla boğuşuyorum. sizler napıyosunuz? doğuran falan oldu mu bu arada
bu arada hala benim gibi hastane çantasını hazırlamayan kaldı mı ya? azıcık kızın bana da yapayım artık şunu. sanki 10. çocuğum bu ne rahatlık anlamıyorum ki
yani sanki mideme jilet atıyolar öyle bi acı geceleri asla uyutmuyo ne yapsam iyi gelmiyo sanki.Ya o mide ağrısı bende de varsağa sola dönerken hareket ederken çok zorluyor beni hazırlayın şu çantalarınızı. Yine gerildim bak. Ben stres oluyorum burada.
Evet evet. Nefesim kesiliyor benim de resmen. Çalışırken zor ama gerçekten erken hazırlasan kafan rahat olur. En azından her şeyim hazır dersinyani sanki mideme jilet atıyolar öyle bi acı geceleri asla uyutmuyo ne yapsam iyi gelmiyo sanki.
ya çok haklısın ama başlamak çok zor geliyo izne de çıkamadım bi türlü hala. bide bu aralar kimi görsem sen 1 2 haftaya doğurursun diyolar. birazcık panik oldum bende
Benim çanta hazır da ütülemedim içindekileri dahakızlar günaydın. bayramda girip okuyamadım pek. şimdi de geceleri uyutmayan feci mide ağrılarıyla boğuşuyorum. sizler napıyosunuz? doğuran falan oldu mu bu arada
bu arada hala benim gibi hastane çantasını hazırlamayan kaldı mı ya? azıcık kızın bana da yapayım artık şunu. sanki 10. çocuğum bu ne rahatlık anlamıyorum ki
Ben siddet gosteren cocuklarin ailede siddet gordugunu dusunuyorum. Kendisine karsi olmasa da yakinlarinda siddet goruyor olmali. Yoksa vurmayi nasil bilecek. Luna kizim daha kucukken baska bi cocuk dengesini kaybedip kafasina vurdu, cocuk da tutunmak için yapti, yeni yeni yuruyordu. Kizim cok korktu şok oldu ağlamaya basladi. Dudaklarini buzup sessizce aglamaya basladi. Su nefeslerini tutup sonra bagirmaya basladiklarindan. Kiyamam ya. Gulsem mi uzulsem mi bilemedim cok sirindi. Gerçi artık kresten arkadaslarindan görüyor olabilir. Ona vuran bir cocuk olursa ben turup o cocugu sarsarmisim gibi geliyor. Simdilik yasamadik. Yasamayalim da zaten ama cok sinirlenirim gibi geliyor. sen yine iyi idare etmissin. Ne kadar piskinler ya. Siddet gostermesi cocugun kendini ifade edemedigi bir derdi oldugunu gosteriyor. Gururlanacagina bir dusunursun bu cocugun derdi ne, kendini hangi konuda ifade edemiyor, neden siddete basvuruyor. Ben bilincsiz ebeveynlere cok kiziyorum. Ne yazik azimsanmayacak kadar varlar. Ben cocuk terapistiyle gorusuyorum duzenli. Hata yaptigim da okuyor. Onemli olan hata yapmayan ebeveyn olmak degil, hatani fark ettiginde bunu duzeltmeye calismak. Hic demiyolar biz bu cocuga ne yaptik da boyle oldu acaba. Ben uzulurdum cocugum icin. Nasil gurur duyarlar. Cok tuhaf ya.Bence de eşinin dediği gibi olur aile içinde sevgi dolu olmak şefkat ortamında büyümeleri çok önemliz. Yoksa zıt karakterde hele yaşları yakın çocuk yetiştirmek de zor iki inatçı bir araya gelince o da zorBiz oğlanın bir kuzeninden çok çektik Allah'tan İrlanda'da yaşıyorlar da senede bir geliyorlar, 3 senedir koronadan dolayı gelemediler Cezayir'e bu sene biz İstanbul'dayken gelip gidecekler nasıl sevindim anlatamam. Çocuğun ailesi zalimliğinden o kadar memnun ki "bak nasıl güçlü karakteri var" falan diye konuşuyor önünde, gurur duyuyorlar O sırada çocuk benimkini parçalamak istiyor falan Biz pedagoglara danistik en sonunda bu ortamda çocuğa "sana vurana karşı kendini savunmak için sen de vurmalısın" demekten başka çare yok dedi hepsi yoksa artık psikolojisi bozulacaktı. Benim oğlan da nasıl güçlü kuvvetlidir aslında bir koysa oturtur ama diğeri nasıl acımasızca vuruyordu sen de vur diyince bizim oğlan "ama vurursam canı acır" diyordu Ben artık arkama alıyordum oğlanı şamar oğlanına dönmesin diye. Eltimin önünü açsam benimki çok sinirlendi seninkine bir vursun da rahatlasın dicekti resmen kayınvalide de illa ki bir araya geliniyordu falan ay kabus gibiydi. İrlanda'da napiyorsunuz dedim orada vuramiyor kimseye tabi dava açarlar dedi Ölür müsün öldürür müsün Böyle saçma sapan bir ortam olmadıkça illa ki bir orta yol bulunur sen merak etme.
Ben hazirladim ama bugun kiyafetleri yeniden yikayip utulucem. Icime sinmemisti, aklimdaydi zaten. Izne de cikmisken tam zamani. Ben genelde hep guzel uyuyorum nazar degmesin. Nispet yapar gibi surekli dillendirmek istemiyorum ama insallah boyle devam ederkızlar günaydın. bayramda girip okuyamadım pek. şimdi de geceleri uyutmayan feci mide ağrılarıyla boğuşuyorum. sizler napıyosunuz? doğuran falan oldu mu bu arada
aman ne güzel ya. bide millet şey diyo ya ona sinir oluyorum şimdi uyu bebek doğunca istesende uyuyamıcaksın bilmem ne. ya neden böyle yapıyolar. noluyo yani öyle deyip üzünce. şimdi de uyuyamıyorum işte napabilirim.Ben hazirladim ama bugun kiyafetleri yeniden yikayip utulucem. Icime sinmemisti, aklimdaydi zaten. Izne de cikmisken tam zamani. Ben genelde hep guzel uyuyorum nazar degmesin. Nispet yapar gibi surekli dillendirmek istemiyorum ama insallah boyle devam ederDarisi hepinizin basina.
Benimde cumartesi 37+0 olacak inşallah az kaldıCumartesi de benim 37+0 oluyor. Sen önden doğur bize taktikleri ver bizde ona göre doğuralımbu hint yağında ölçü ne ki acaba? Olurda bebe yerim rahat der 39 a durursa deneyebilirim
Bende simdiye kadar bu 2. Heralde kirktum enfeksiyon sonucta o da rahatladim vallaBi şey olmaz bende 2 hafta da bir uçuk çıkıyorduoh ya paris heeee.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?