Canım dogum eninde sonunda olacak boşuna korkuyoruzOy masallah ona ne kadar minikmiş Allahım bunları duydukça güven geliyor sağlıkla gelsin kilosuna takılmıyorum aslında ama doğum korkusu hat safhada o beni ürkütüyor bi şekilde olcak insallah artık ama ne şekilde bakıcaz
Yok bebeğe değil kendimize çorapPatikli oluyor zaten hastane çıkışı setleri onların içine de mi çorap giydirecekmişiz? Ben Ağustos sıcağında patikli alt yeter diye düşünmüştüm. Kendime patik çorap aldım lohusalık hali belli olmaz belki üşürüm diye.
Doğumda hiç bir komplikasyon olmasa bile illa ki kan kaybı oluyor o yüzden üşüyebiliyor insan. Hele İstanbul'da havalar böyle giderse patik bile giyebilirizYok bebeğe değil kendimize çorapdoğumdan sonra ayaklar üşür kendinize çorap koyun dedi
Hiç duymadım bu yöntemleri cumartesi randevum var soracağım doktora. Valla işe yarar her şeyi yapabilirim 3dikişim vardı ilk doğumumda o bile 40gün zonkladı resmen. bol bol masaj yapacağım doğuma kadarKızlar benim gibi perine masajona bir türlü başlama azmini kendinde bulamayanlar için bugün başka iki alternatif öğrendim. Birincisi pamuğa yağ koyup dışarıdan perine bölgesine koymak, ikincisi de çuha çiçeği kapsülünü fitil olarak kullanmak. Kapsül istemeyenler çuha çiçeği yağını enjekte de ebebilirlermiş. Hiç duydunuz mu bu yöntemleri? O bölgeyi yumuşatıyormuş.. Biliyorsunuz dikişler en büyük korkum kesi olmasın diye gaza gelip saçma sapan şeyler yapmaktan da korkmuyor değilim
Aminnnn inşallah canımKızlarımda hiç yaşamadım dilerim olmaz Allahım esirgesin inşallah
Canım kol çok acıtıyor deneme bacaktan yapabilirsin üst tarafına ama en rahatı en az agrisizi göbekBence ilk etapta göbekten deneyebilirsin daha az aciyor göbek deliginin 2 parmak altina gülenyüz şeklinde ilerleyebilirsin ben igneden aşiri korkarim ama artik gobegime kendim yapabiliyorum kollarima yapamiyorum amabacagi da denemedim hic korkudan
Kız niye olmasın ki 3.cocuk bu 5 cm le bile gidebilirsin hastaneye38. Haftam gelse.. cati muanesi yapsa.. 3 cm acikligin var desee .. 3.cocuk bu aksama dogursam.. nasil guzel hayaller bunlarkafayi yedim patir patir doguruyosunuz ama olmaz ki
Bu 3.bebe seni mahvetti kız ama 38. haftada normal doğum zor yanı birde erkek bebekte38. Haftam gelse.. cati muanesi yapsa.. 3 cm acikligin var desee .. 3.cocuk bu aksama dogursam.. nasil guzel hayaller bunlarkafayi yedim patir patir doguruyosunuz ama olmaz ki
Aaa çok iyiymiş vallaEwt canım randevularını iptal ediyor we direk gidiyor zaten cumartesi günleri sezeryan yapıyor o gün hastanede kalıyor hastalarıyla pazar öğlen onlarla birlikte çıkıyor hastanede çok fedakar bir doktor herkes onda doğum yapmış Niğde'de 10 kişiden 9 u ona gitmiş desem abartmam
İnşallah toparlaninca butun bilgileri özet geçeceğim inşallah hepimizin doğumu kolay geçer sağlıkla kucagimiza alalım miss kokulu yavrularımızıBelden anestezi de uyuşukluk hissi genele göre daha uzun sürüyormuş hissetmemişsin acısını demekki ne güzel, inş bu doğumun da ilki gibi rahat olur kötü senaryolar düşünme.. Benim genel anesteziydi uyanmadan önce acıyı hissettim sanki resmen çok fenaydı dikişleriöin olduğu bölgedeki acı.. Sonra sonra hafifledi tabi.
Ayy 10 gün bişey değil heyecan doruktadır, duygular da karmaşasebepsiz ağlamalar ın da sebebi bunlardır umarım :) yoksa haftan iyi problem olmadan kucağına alırsın inş
Belden oldun sen de o zamann, dil altı ilacı niye acaba stres falan için mi.. Ya bide sezaryende de dikişten sonra ebe eliyle rahminden bi temizlik yapıyormuş bi tanıdıktan duydum hiç bilmiyorum ne kadar doğru..
Ay evet böyle cahilliğe hep varım kandan iğneden korkan biri olarak
Ya yapışıklık mı yapıyormuş kum torbası. Benim kum torbası konuldu ama doğumdan 3 yıl sonra karnımın sağ tarafında bi ağrı başladı ara ara 1.5 yıl oldu hep bi sebep de bulunamadı, Sonra bi düşüğümde doğum yaptığım dr a gitmiştim ona sordum yapışıklık vardır önemli bişey değildir düşünme dedi kaldı öyle o sıra ağrılar da geçmişti zaten çok da üstünde durmadıydım. Acaba o kum torbasındna mı kaynaklıydı ama taa 3. Senede başladı ağrı, bunu şimdi ki dr a bi sorayım..
Evet aynen o ebe de çok önemli hayati önemi var demişti aynı şekilde, ama yapmayan hastaneler nasıl o riski göze alıyor, yada belki uyurken ya da uyuşukluk hissi geçmeden yapıyorlardır hastalar da farkında olmuyordur..
Maşallah sıfır yan etkiyle geçirenlerdensin belden anesteziyibu rahim toparlanması için karnına bastırma olayını genelde odaya geldikten bi süre sonra yapılıyor diye anlatıyorlar yaşayanlar senin de öyle mi oldu
Kayanayan suda 5dk bekletip altını kapatıp aldım sonra yıkadım.. Başta da yıkamıştım tabi..
Benim de genel anesteziyle oldu, uyurken neler oldu hiç bilmiyorum bastırma olayını bilmediğim için soramadım da.. Yine bu sefer de genel düşünüyorum ben, onlara bırkamıyorum düşünme işini
Haftaya çarşamba benim ilk nst çekilecek, o sıra sen kucağına alacaksın demek, ben kalbini dinlerken sen kokusunu alıyor olacaksın inş ne güzel..Ayy hadi inş güzel anı ve bilgilerini bekliyor olacağız..
Amann tepkiye ne gerek var zaten okusa ne kadarını okuyabilecek, biz yetişemiyoruz takip ederkenyani ben öyle en azından konuyu da anlayamazlar ki durup durup ortadan mevzuya dalmış olacak ara ara girdiğinde, benim eş de bi ara ne var o kadar girip duruyosn diyo e gir oku dedim merak ediyorsan bi kaç gün giremeyince benim beynim yanıyo kim ne dediydi
Benim hayallerim. Amiin Amiin38. Haftam gelse.. cati muanesi yapsa.. 3 cm acikligin var desee .. 3.cocuk bu aksama dogursam.. nasil guzel hayaller bunlarkafayi yedim patir patir doguruyosunuz ama olmaz ki
Ay ben çanta içeriklerini okudukça bebek için kıyafeti kesin olarak az koyduğuma emin oldum.. 2 tane düşünmüştüm, birini hemşirelere veririz ilk giydirecekleri olır bide sonra lazım olur foto çekilir diye öbürünü. Çanta hazırlamaya yakın burdaki listelerd yada hazırlayanlarda daha fazlaydı bebek için konulan ben de çantayı hazırlarken 3 e çıkardım..Ayy kızlar sonunda ütüledim ve bebeğin çantasını hazirladmmm çok şükür 4 takım koydum içlik çorap herşeyi dahil olan, 1 tulum, 2 battaniye, 1 Müslin ince battaniye,bez, biberon başkada aklıma bişi gelmiyor..
Alt açma alacagm inşallah unutmam
Kendimede bir gecelik, 1 takım pijama koydum emzirme sütyen ve atletini alacagm aklımda
Pamuk koydum belki bebeğe lazım olur yada bana diye, pişik kremi başkada aklina gelen yazsın
Ay ne güzel ya, ben daha önce de meraktan ufacık sıkmıştım gelmemişti şimdi de gelmedi gelmiyo.. Göğüslerim de ilk aylarda şişmişti sonraları bida da şişmedi inş sütüm olur aklıma takılıyor ara ara, ilk oğlumda vardı güzel..Ayy kızlar intagramda bir ebe paylaşmış herkesin sütü wardr sadece salgılanmaj için bekliyor sıkın göğsünüzü sütünüz gelir diye paylaşmış az önce ilk kez böyle bişi demedim sıktım ve boncuj kadar minicik geldi hemen ayy yawrularımızın rızkını hazır eden Rabbimize hamd olsun çok garip ve çok duygulandım yaaa
Benim de tam tersi ilk zamanlar çok ağrıdı bi zaman biri çok kötü elim değse her tarafı acıyordu bazen de öbürü, sütyen bile ağrıtıyordu çok.. Şimdilerde yani son trimester da ne şişlik ne ağrı bişey yok ben de ona takıyorumHiç bilmiyorum anlamadım da. İlk zamanlarda bile böyle ağrımamıştı.
İlk çocuk ilk annelikse zaten daha da zirvesiyle yaşanabiliyor bunlar zaten hele bide hassas sa kişi oo sular sellerAh evet canım tam olarak oyle herkesin canı tatlıdır illa ki ama benim de bu durum hat safhada naparım ne ederim diye stresten bi yandan sona gelmek anne olacak olmak falan hepsi mucizevi şeyler ya ama ağlatıyorişte düşündükçe
Onu ben de düşündüm hep bebek takımlarının bazılarında ayaklı tulum olsada çorap da oluyor. İçine mi giydirilecek acaba bi tuhaf olur gibi geldi ama, yine de takım neyse öylece koydum hepsini..Patikli oluyor zaten hastane çıkışı setleri onların içine de mi çorap giydirecekmişiz? Ben Ağustos sıcağında patikli alt yeter diye düşünmüştüm. Kendime patik çorap aldım lohusalık hali belli olmaz belki üşürüm diye.
Bi acil olduysa zaten neye uğradığını şaşıror insan.. Aklına gelmemesi çookk doğalAynen canım spinal anestezi oldum. Benimki acil sezaryen oldu inan doğuma neden alındığımı işin ciddiyetini bile çok sonra öğrendim dil altını sormak aklıma bile gelmediTam kesin tıbbi bilgim yok ama bir anneler grubunda konusu geçmişti kum torbasının
Hahah acele etme ya ben doğurunca yıkıcam sende doğurunca alırsınYok canım ya bende yapmadım söz ettiğim ilk bebek için kullandığım dı 10 yıl öncesi yani
Şuan bir beşiğim dahi yok ki kılıfı olsun da yıkayım
Bende onu bekliyorumHahah acele etme ya ben doğurunca yıkıcam sende doğurunca alırsın
Hayırla sağlıkla gelsin inşallah canım idrarda protein bakilmismydi testlerde benim ilk doktorum gebeliğimde preeklemsi geçirdigimj çok geç anlamıştı Allah korusun sen bol su iç bolca yatmaya çalış benimde 37 ye girdiğim gün doğum olmuştu ama bende bebeğimde 3 hafta geriydi büyümüyordu, tansiyon tek başına bir tanı değil tabiki inşallah herşey güzel olsun keyifle huzurla gelsin minikHanımlar salı günü kontrolümde tansiyonum 16 çıkınca test yaptılar, testler temiz çıktı ama 2 gün sonraya tekrar randevu verdiler yani bugüne. Yine yüksek çıktı, yine triaja alındım yine testler, test temiz çıktı ama 37 dolduğunda almamız lazım diyor, 21inde son kontrolüm tarih netleşecek. 25inde de 37 doluyor, heyecan tavan, sağlıkla doğsunlar bebeklerimiz inşallah
Benimde daha önce sıktıgmda gelmemiştir bu sefer minicik geldi benimde göğuslerim küçük hiç öyle dolu dolu filanda değil boş gibi hatta Allah rızkını gönderiyor canım hiç kafana takmaAy ben çanta içeriklerini okudukça bebek için kıyafeti kesin olarak az koyduğuma emin oldum.. 2 tane düşünmüştüm, birini hemşirelere veririz ilk giydirecekleri olır bide sonra lazım olur foto çekilir diye öbürünü. Çanta hazırlamaya yakın burdaki listelerd yada hazırlayanlarda daha fazlaydı bebek için konulan ben de çantayı hazırlarken 3 e çıkardım..Şimdi sanırım bi tane daha koyacağım bi tedirgin oldum bunların dışında emzik, biberon, ıslak mendil, battaniye, ve puset in üstüne örteceğimiz örtüyü koydum hatırladıklarım bunlar..
Kendime aynı şekilde bir gecelik sabahlılk birde pijama takımı koydum, ince kalın bi iki çorap(ayaklarım donmuştu ilk sezaryende) külot atlet sütyen terlik taç falan.. Bide hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafet..
Ay ne güzel ya, ben daha önce de meraktan ufacık sıkmıştım gelmemişti şimdi de gelmedi gelmiyo.. Göğüslerim de ilk aylarda şişmişti sonraları bida da şişmedi inş sütüm olur aklıma takılıyor ara ara, ilk oğlumda vardı güzel..
Benim de tam tersi ilk zamanlar çok ağrıdı bi zaman biri çok kötü elim değse her tarafı acıyordu bazen de öbürü, sütyen bile ağrıtıyordu çok.. Şimdilerde yani son trimester da ne şişlik ne ağrı bişey yok ben de ona takıyorum
İlk çocuk ilk annelikse zaten daha da zirvesiyle yaşanabiliyor bunlar zaten hele bide hassas sa kişi oo sular sellersağlıkla kucağına aldığında da stres değil mutluluk gözyaşları olur o vakit de hayırlısıyla inş
Onu ben de düşündüm hep bebek takımlarının bazılarında ayaklı tulum olsada çorap da oluyor. İçine mi giydirilecek acaba bi tuhaf olur gibi geldi ama, yine de takım neyse öylece koydum hepsini..
Bi acil olduysa zaten neye uğradığını şaşıror insan.. Aklına gelmemesi çookk doğalsağol iyi oldu duyduğum bu yapışıklık meselesini ama bi soracağım dr a bakalım belki ilgisi vardır en azından neyin neden sebep olduğunu öğrenirim ondan kaynaklıysa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?