- 2 Ağustos 2012
- 1.114
- 1.640
- 333
Amin canım ewt çok sağol bu küçücük şehirde en büyük şansım oldu doktorum ona güveniyorum iyi hissediyorum onunla konuştukça herşey güzel olacak diyor biraz korkum azalıyor hayırlısı inşallahAaa çok iyiymiş vallaRabbim doktorunda iyisiyle karşılaştırsın gerçekten çok önemli bir durum
Ay benim odada öyle şeyler yapmadılar ben ameliyata girdim bana 15 dk gibi geldi iki sallantı hissettim sonra bebek viykkkk dedi gösterdilerBelden anestezi de uyuşukluk hissi genele göre daha uzun sürüyormuş hissetmemişsin acısını demekki ne güzel, inş bu doğumun da ilki gibi rahat olur kötü senaryolar düşünme.. Benim genel anesteziydi uyanmadan önce acıyı hissettim sanki resmen çok fenaydı dikişleriöin olduğu bölgedeki acı.. Sonra sonra hafifledi tabi.
Ayy 10 gün bişey değil heyecan doruktadır, duygular da karmaşasebepsiz ağlamalar ın da sebebi bunlardır umarım :) yoksa haftan iyi problem olmadan kucağına alırsın inş
Belden oldun sen de o zamann, dil altı ilacı niye acaba stres falan için mi.. Ya bide sezaryende de dikişten sonra ebe eliyle rahminden bi temizlik yapıyormuş bi tanıdıktan duydum hiç bilmiyorum ne kadar doğru..
Ay evet böyle cahilliğe hep varım kandan iğneden korkan biri olarak
Ya yapışıklık mı yapıyormuş kum torbası. Benim kum torbası konuldu ama doğumdan 3 yıl sonra karnımın sağ tarafında bi ağrı başladı ara ara 1.5 yıl oldu hep bi sebep de bulunamadı, Sonra bi düşüğümde doğum yaptığım dr a gitmiştim ona sordum yapışıklık vardır önemli bişey değildir düşünme dedi kaldı öyle o sıra ağrılar da geçmişti zaten çok da üstünde durmadıydım. Acaba o kum torbasındna mı kaynaklıydı ama taa 3. Senede başladı ağrı, bunu şimdi ki dr a bi sorayım..
Evet aynen o ebe de çok önemli hayati önemi var demişti aynı şekilde, ama yapmayan hastaneler nasıl o riski göze alıyor, yada belki uyurken ya da uyuşukluk hissi geçmeden yapıyorlardır hastalar da farkında olmuyordur..
Maşallah sıfır yan etkiyle geçirenlerdensin belden anesteziyibu rahim toparlanması için karnına bastırma olayını genelde odaya geldikten bi süre sonra yapılıyor diye anlatıyorlar yaşayanlar senin de öyle mi oldu
Kayanayan suda 5dk bekletip altını kapatıp aldım sonra yıkadım.. Başta da yıkamıştım tabi..
Benim de genel anesteziyle oldu, uyurken neler oldu hiç bilmiyorum bastırma olayını bilmediğim için soramadım da.. Yine bu sefer de genel düşünüyorum ben, onlara bırkamıyorum düşünme işini
Haftaya çarşamba benim ilk nst çekilecek, o sıra sen kucağına alacaksın demek, ben kalbini dinlerken sen kokusunu alıyor olacaksın inş ne güzel..Ayy hadi inş güzel anı ve bilgilerini bekliyor olacağız..
Amann tepkiye ne gerek var zaten okusa ne kadarını okuyabilecek, biz yetişemiyoruz takip ederkenyani ben öyle en azından konuyu da anlayamazlar ki durup durup ortadan mevzuya dalmış olacak ara ara girdiğinde, benim eş de bi ara ne var o kadar girip duruyosn diyo e gir oku dedim merak ediyorsan bi kaç gün giremeyince benim beynim yanıyo kim ne dediydi
Kesinlikle rızkı ile geliyor eşimin işleri de ardı ardına açılıp benim de iş yüküm hafifleyip daha az çalışmıştımBebek gelmeden kısmeti gelmeye mi başladı nedir. Bu ara işlerim açıldı. Geçen gün bir çeviri işi gelmişti ama çok uzundu, doğururum falan insanlar mağdur olur diye reddetmiştim. Şimdi bir iş daha geldi, 2 günlük diye kabul ettim. Ama çalışmak için resmen uygun pozisyonu bulamıyorum
Bende bel fıtığı olduğu için hep yatarak çalışırdım şimdi göbeğimden leptopı koyacak yer kalmamış. En son ramazanın sonunda öğrencilerime sınav falan hazırlamıştım, bu kadar zorlanmamıştım, o zaman karnım çok daha küçüktü tabi. Bir şekilde teslim etmem lazım işi sonra da doğuma kadar töbeValla aklıma buradaki 37. Haftaya kadar çalışan/çalışacak olanlar geldi Allah kolaylık versin kızlar valla çok zor.
Canım senin için hangisi hayırlısı ise o olsun ben de bu şartlarda riske atmak istemezdim sağlıkla kavuşman daha önemli varsin sezaryen olsun.Doktordan çıktım. Adama 3 soru sordum. Ssvd denemesinden planli sezaryene donduk bu 3 soruyla. Sisman bir hamileyim, bebek iri ve gebelik sekeri var. Sizce ssvd denemem basarili olur mu? Cunku bu 3u ssvd ozelinde risk yaratan etkenler. Adam sozumona normali destekliyordu. Birden agiz degistirdi. Acaba arastiriyorum, bilincli hamileyim diye mi, bir sey olursa basina bela olurum diye mi, bilmiyorum ama kararli bir sekilde bence senin durumunda ssvd deneme fikrinden biraz uzaklasmamiz lazim dedi. Durust fikrimi soracak olursan sana %50 basari sansin var diyebilirim. Senin ve bebegin icin en iyisi planli sezaryen olacaktir dedi. Diyabetin olmasa ben yine de seni zorlardim ama bebegin biraz iri, ruptur yasanmasa bile bebegin omzu takilabilir bu irilikte dedi. Ayrica 39. Haftadan sonrasini beklemek istemiyorum sezaryen icin, son haftalarda bebegi kaybetme riski artiyor gebelik sekerinde dedi. 2 Agustos icin sezaryen ayarlicam sana dedi. 25'inde de artik muayenehaneye gelme, direkt hastaneye git, ben haber vericem onlara, asistanlarim seninle ilgilenecek ben 2 hafta tatilde olucam dedi. BombaaaBen dogum yapicam adam gidiyomus. Kim yapacak sezaryeni Allah bilir. Sansima kim duserse... Cunku 2 Agustosu bekleyecegini sanmiyorum bebegimin. Son olarak dedi ki surda onumuzdeki 2-3 gun icinde dogumun baslasa aslinda normal yaparsin ama sanmiyorum baslayacagini. Evet Damirimiz iri. 36+4, 3400 gram 50 cm
Bende önceleri daha çok kalkıyordum simdilerde 1 kere kalkıyorum sabah da genel olarak erken uyanıyorum.Günaydın hanımlar ben 1 ay önce pek uyuyamıyodm gece çok kalkıyordum ama bu aralar 1 kere uyanıyorum birde bu saatlerde uyaniyrm zorlayl geri uyuyorumbenim kızcede uyanmış dedim doyuraym onu sabah sabah muz süt ceviz yedim bu yediklerim ona gitmiyorsa yazık oluyor bana yaaa
Ayyy sorup cevabını buraya beni etiketleyerek yazarsan çok makbule geçerHiç duymadım bu yöntemleri cumartesi randevum var soracağım doktora. Valla işe yarar her şeyi yapabilirim 3dikişim vardı ilk doğumumda o bile 40gün zonkladı resmen. bol bol masaj yapacağım doğuma kadar
Benim arkadaşım üçüncü çocuğuna 37. Haftasında 6-7 cm açıklık ile doğuma gitti. Belli de olmaz. 3 doğumunda da sabah gitti doğurdu akşamına yatış bile yapmadan hastaneden çıktıKız niye olmasın ki 3.cocuk bu 5 cm le bile gidebilirsin hastaneye
Ay ne güzelgünaydın canlar. 35+4 ile bugün doktor randevum var ilk nst me gircem bakalım bi heyecan varBenim doğuma 8 Ağustos demişti durumlar neyi gösterir bilinmez tabi ama annem hacıdan 29unda gelcek o gelmeden önce olmasa iyi olur tabi kızıma bakcak. Ben eşimle doguma gideceğim filan. Kadın ayağının tozu ile buraya gelecek güzel kokular hem bebek hem kabe kokusu ile çifte buluşacak insallah
Ya o erken uyanmaya sinir oluyorum 7.30 oldu mu ayaktayım, annem oğlum uyuyor ev sessiz uyu işte daha yok. Halbuki yorgunum aslında uykum var ama geri uyuyamıyorum ağlayasım geliyorBende önceleri daha çok kalkıyordum simdilerde 1 kere kalkıyorum sabah da genel olarak erken uyanıyorum.
Yaaa ben de 1-2 Ağustos da doğsa diye dua ediyorum ay sonuna doğru mu yapsam ayın son günü evde kendimi mi yorsam valla bilmiyorumBana anca kâr eder canim gec bile
Valla perine masajını bilmiyorum ama ben 20 kilo aldım bazen bebeğin pozisyonu yüzünde tuvalette elim bile zor yetişiyor temizlemek bile zorluyor beni. 35+ 3 üm ne 10 bin adımı 50 adım atsam kendimi yere atıp yatıcam vallaAyyy sorup cevabını buraya beni etiketleyerek yazarsan çok makbule geçerDoulanin dediği herşeyi yapsam yarın doğuracakmışım gibime geliyor en mantıklı, doktor tavsiyesi ve etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış olan perine masajini da ben sevmiyorum hem oraya ulaşmak zor hem acılı Ustalar gibi bugün yarın erteleyip duruyorum Bir de fitil falan olunca bebeğe bir zararı olmadığından emin olmak istiyorum. Ahududu yaprağı çayı, adaçayı falan da içmeye başlıyorlar bu aylarda. Ben daha sadece hurma yiyip yürüyüş yapıyorum o kadar. Gerçi o kadar dediğim de en az 10bin adım yürüyüş 2,2,5 saat sürüyor anam ağlıyor
Yok anliknbi felç indiriyo o kadarCanım kol çok acıtıyor deneme bacaktan yapabilirsin üst tarafına ama en rahatı en az agrisizi göbek
Bende 8 aylik bir vajinismus gecmisim var doktora soyledim direk sezeryam önerdi tramva yaşayabilirsin dogumda surekli bakiyoruz kendini kasarsin falan dedi bana ben zaten sezeryan istiyordum sirf o yuzden doktoruma soylemek iyi ki aklima geldi diyorum simdiAy benim odada öyle şeyler yapmadılar ben ameliyata girdim bana 15 dk gibi geldi iki sallantı hissettim sonra bebek viykkkk dedi gösterdilersonra bayılacak gibi oldum bi ara sakinleştirici bişe yaptılar ben sarhos gibiydim naptiniz bana çok güzelmiş filan diyordum sonra odaya geçtik tek hatırladığım bunlar ebe işte altımda hasta bezini koydu filan ve uyuşma geçtikçe bacaklarim da alt bolgemde hissettiğim acılar dı agri kesici igneler vuruyordu uyuşma geçerken …hemen ayağa kalktim akşamı yürüdüm iste büyük abdest de yaptin mi yallah eve gönderiyorlar sabahı. Bu kada hatırlıyorum dikişim de yapıştırmalı idi lazerli mi artik neyse bilmiyorum 1 hafta yanma hissi ile zorlandım sonra tamamen ayakta idim finknfink gezdim evde yalnızdım isimi gücümü yaptım. Bazen detayları bilmemek en iyisi sanırım rahimi toparlasın diye bise yaptilar mi bilmem çok da utangaç biriyim zaten bir de 1.5 yillik vajinusmus geçmişli biri olarak ama bir yandan cengaver yüreğim tek merak ettiğim şey ameliyatta ne kadarım açık perdenin altında ne yapıyorlardı diye acip acip YouTube de sezaryen videoları izledim ruh hastasıyım sanırım o konuda. Kandan ziyade baktığım şey nerem açık düşün. Normal doğum vajinusmus geçmişimden dolayı bende eminim travma yaratırdı zaten kendi kendime atlattığım başardığım uzun yıpratıcı bir süreçti.şükür ilk doğumdan sonra tamamen yenmiştim düzene fazlası ile girdi hersey
Kiz cm gectim ben haftasina takıgım hic bi cocukta 38lerde ne acilman var dedi ne sancin bunda bari deseKız niye olmasın ki 3.cocuk bu 5 cm le bile gidebilirsin hastaneye
Simdi bende istemiyorum erken henuz agustosun ilk haftasina raziyim 39 haftalik olucam o zmana yaa 42yi kim bekler ki canim o yuzden erkenden basladim ama pek faydasi yok bebek kendi sancisi olursa oluyoYaaa ben de 1-2 Ağustos da doğsa diye dua ediyorum ay sonuna doğru mu yapsam ayın son günü evde kendimi mi yorsam valla bilmiyorum
Günaydın canım, bebeğin kilosu iyiyse kan akışında sorun yoksa sağa sola yatabilirsin. Bazen bebek izin vermiyor sola yatmaya ben de sağa dönüp yatıyorum ama o zaman da bebek toplar damara baskı yaptığı İçin sağ elim ve sağ ayağım çok şişiyor. Ona dikkat edersinGünaydin kizlar hepinizeee guzel bir gün olsun çünkü asla uyuyamadim sol tarafima yatinca nefesim kesiliyor karnim aciyor hep sagda yatiyorum ben ya druma sorcam bu hafta nstye gidince insallah bir zarari olmuyordur ogluşuma
Kilosunda vs sikinti yok cok sukur zaten sag ayagim sisiyor bacagimin kemigine baski yapiyor çok rahatsız ediyor ama yapcak bisey yok gunde 4 lt su iciyorum cok şişmesin diyeGünaydın canım, bebeğin kilosu iyiyse kan akışında sorun yoksa sağa sola yatabilirsin. Bazen bebek izin vermiyor sola yatmaya ben de sağa dönüp yatıyorum ama o zaman da bebek toplar damara baskı yaptığı İçin sağ elim ve sağ ayağım çok şişiyor. Ona dikkat edersin
Rabbimize şükür olsun hamileliğin başında herkes yazın yanacaksın nasıl gecicek demeyen kalmadı cok sukur şimdilik iyi pencereyi kapatıp yatıyorum üşütmeyeyim diyeDoğumda hiç bir komplikasyon olmasa bile illa ki kan kaybı oluyor o yüzden üşüyebiliyor insan. Hele İstanbul'da havalar böyle giderse patik bile giyebilirizYüce Rabbim hamilelere rahmet olarak tahsis etmiş sanki bu yazı
İnşallah yarıyordur bebişine bende yerken bak anlaşalım ben yiyorum ama kiloları sen alacaksın yavrum diyorumGünaydın hanımlar ben 1 ay önce pek uyuyamıyodm gece çok kalkıyordum ama bu aralar 1 kere uyanıyorum birde bu saatlerde uyaniyrm zorlayl geri uyuyorumbenim kızcede uyanmış dedim doyuraym onu sabah sabah muz süt ceviz yedim bu yediklerim ona gitmiyorsa yazık oluyor bana yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?