Ay bu sefer gelir insallah ne zaman doktor randevunİnanmamak değil ya. Öncekinde çok heyecanlandım her gün aha doğuruyorum dedim su bekledim sancı bekledim hiçbiri olmadı. En son kontrole bi gittik çocuğun suyu bitmiş dedi suni sancı verdi. Ondan bu sefer kendi sancım olsun istiyorum. Geçen hafta 3 cm açılma vardı zaten ondan yana sıkıntı yok. Ama nst de bir tane bile sancı yoktu. Benim sıkıntı sancının gelmemesi oluyor. Yarın kontrol var bakalım ne diyecek
Paylasmiyolar kiz iste. Onu diolar paylasin diolarE varmış, geriye sadece annelerin paylaşması kalıyor cidden
Azda olsa emmeye başladı devamı gelmezse biberon vericem mecbur cnmPopoya soguk islak mendil ayak altina tirbagi biraz sert surtmek cene altindan durtmek soyup kol icine ensesine islak mendil surmek. Ama sarilik olan bebekte ise yaramayabiliyo. O zaman sagip biberonla vermen gerekiyo.
Neler yaptım ama yok valla, biraz önce azda ols olsa emzirebildim ama uyku haliyke çok cansız çekti ne kadar süt gelmiştir bilemedim cnmSoyup rahatsiz edebilir, bezini acabilir, ayaginin altina cizer gibi baski yapabilirsin. Dürtüyorsun, rahatini bozuyosun çocuğun kisaca. Soguk bi bezle ayaklarini, bacaklarini bile silebilirsin.
Benimki 35 haftalık doğdu 49 cm, 2930 gr doğdu, sarılıktan dolayı 2660 a düştüDoğum yapan anneler biye bebişlerinizin boy ve kilosunu da söylemiyorsunuz? Ben merak ediyorum da azcık
Sarılıktan dolayıda uyukluyor sanırım denedim epey bişey azda olsa emdi gibi cnmKuzum uyandırman gerekiyor aç olduğu için uyuyor. yani biraz hoşuna gitmese de ayak altını topuğunu veya burnunu sıkabilirsin. Tamamen soyabilirsin çıplak olmak huzursuz ediyor, ıslak pamukla silebilirsin irkilip uyanabilir. Birde memedeyken uyumamasına dikkat et. Çabuk yorulup uyuyorlar. durduğu anda alttan çenesine dokunursan emmeye devam eder
Gıdısını ittire ittire azcık emzirdim bende cnm, tabi yetrli olmamılçştır ama hiç yoktan iyidirCanım gıdı bölgesi var ya dilinin altı an denk geliyor uyurken memeyi aldırabilsiysen o durdukça parmağında oraya pıt pıt vuruyorsun yada hafif hafif ittiriyorsun emmeye devam ediyor bana öyle göstermişlerdi onu uygulamıştım olmuştu bi dene bakalım. Yoruldu bebek tabi uyumak istiyor ama emzirmen gerek. İnşallah yoluna girer canım
Çok zor valla cnm inşallah sizlerin bebişlerde çıkmazAblamın bebişinin ayaklarına burnuna dokunurduk hep o da sarılık olmuştu. Zorla uyandırıyorduk valla
Bende dogumda annem yanimdaydi smdi yalan soylemeyim. Ama bebek yogunbakimda oldugu icin hastaneden cikinca bi gece kaldi evine gitti. En 8 gun hastane ev mekik dokudum annem yemek vs yapar giderdi. Kv de tum sulalesini toplar gelr az yapmis pilav da yapaymis tuzsuz yapmis der zikkimlanir toplamadan giderdi. Bak yine sinirlendim. Oglan cikinca da bi gece kaldi.annem sonra bida gelen giden olmafibiz de herseyi esimle yaptik. Hala da minnet edip cocugumu birakmam kmse de biz de sana sunu yaptik karsiligini ver diyemez. Doguma da kvye gelme dedim. Anneme de hic bisi demiorum seytan dogur haber ver diyo. Oglum zaten bizle hastaneye gelicek valizi hazir. Allah onulmaz dert vermesin kmseye muhtac etmesin
Ben de kendimden umutluyumOooo ben senden cok umutluydum zaten. demek o gun bugun doguruyorsun. Her sey gonlune gore olsun. Cok kolay bir dogum olsun. Bizi habersiz birakma.
Ben sakin sakin cekiom sanciyi. Zaten 4 saat cektim epidural takildi sonra. Aksam olursa uyur odada. Yoksa da oyuncaklarini kitaplarini koyduk valizine yapar bisiler artksenin de zor stresli geçmiş lohusalik canım inşallah bunda çok güzel gecer
eşler daha yardımcı zaten bu konularda. Allah razı olsun
ben ilkinde sancidan çok bagirmistimo yüzden ısrarla çağırdım. oğlumu emanet edecek kimse yok çünkü. gelirse korkar çocuk yazık. doğumun gecesi gündüzü yok her an olabiliyor malum.
ama zaman zaman ben de senin gibi doğurup haber vereyim diye düşünmedim değilAllah merhamet vicdan versin. halden anlamak istemeyen insanla zor oluyo hersey
Ben de kendimden umutluyumİlkinde doğum hızlı olmuştu bunda da başlasa eminim hızlıca ilerler zaten. Birde ben pek tezcanlıyımdır işlerim falan hızlı hızlı olur hemen. Ondan bebelerde öyle olsun istiyorum
Haah şimdi anladımKiz randevum vardi39+6 da doktor dedi ki bebek kafayi kanaldan.cikarmis sezeryan yapalim mi ama istersen vaktin var 41 e kadar bekleriz. Bekleyelim dedik 2 gunde 1 muayene seklinde sozlestik. O gun ve ertesi.gun pilateste zipladim surekli. 40+0in gece nisam geldi. 40+1 muayenem vardi sabah ona gittim bebek kanala girmis 2 bucuk.cm.acilma olmus. Su sanci kanama olursa gel dedi.yolladi. az daha pilates yaptm o gun aksam sancim basladi iste
Ben sakin sakin cekiom sanciyi. Zaten 4 saat cektim epidural takildi sonra. Aksam olursa uyur odada. Yoksa da oyuncaklarini kitaplarini koyduk valizine yapar bisiler artk
Top o kadar etki etti mi yaa :)) şuan kullanmaya başladın mı topu? Genetik mi acaba ailede annen kolay mı yapmış doğumları?Kiz randevum vardi39+6 da doktor dedi ki bebek kafayi kanaldan.cikarmis sezeryan yapalim mi ama istersen vaktin var 41 e kadar bekleriz. Bekleyelim dedik 2 gunde 1 muayene seklinde sozlestik. O gun ve ertesi.gun pilateste zipladim surekli. 40+0in gece nisam geldi. 40+1 muayenem vardi sabah ona gittim bebek kanala girmis 2 bucuk.cm.acilma olmus. Su sanci kanama olursa gel dedi.yolladi. az daha pilates yaptm o gun aksam sancim basladi iste
Allahım siz ilgisiz olmalarından çekmişsiniz bende çok ilgiden çektim. Daha doğrusu çok karışmalarından. Annem bir yandan kv bir yandan hatta inanmazsınız kb bir yandan çocuk emdi mi, süt geldi mi, meme ucu çıktı mı, çocuk uyudu mu uyandı mı diye 25 gün başımı beklediler. Annem ve kv emzirirken bile başımda dikilip ne kadar emdi diye kontrol ediyorlardı. Hele alt değiştirme, banyo falan evde tören halinde gerçekleşiyordusenin de zor stresli geçmiş lohusalik canım inşallah bunda çok güzel gecer
eşler daha yardımcı zaten bu konularda. Allah razı olsun
ben ilkinde sancidan çok bagirmistimo yüzden ısrarla çağırdım. oğlumu emanet edecek kimse yok çünkü. gelirse korkar çocuk yazık. doğumun gecesi gündüzü yok her an olabiliyor malum.
ama zaman zaman ben de senin gibi doğurup haber vereyim diye düşünmedim değilAllah merhamet vicdan versin. halden anlamak istemeyen insanla zor oluyo hersey
Kızlar sabah 10.30 da Sezeryanım olacak, Türkiye’ye göre 17.30da. Dualarınızı eksik etmeyin. Aileme söylemedim doğum olacağını. Gurbetteyiz stres olmasınlar diye, doğumdan sonra söyleyeceğim. Bugün aşırı yoğun geçti. Eve gelince yemek derdim olmasın diye yemeklerimi bile yaptım. Tek olmak çok zor. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Doğum sonrası toparlanınca yazarım. Allah’a emanet olun
Güzel haberlerini bekliyoruz, sağlıkla kavuş yavruna inşallahKızlar sabah 10.30 da Sezeryanım olacak, Türkiye’ye göre 17.30da. Dualarınızı eksik etmeyin. Aileme söylemedim doğum olacağını. Gurbetteyiz stres olmasınlar diye, doğumdan sonra söyleyeceğim. Bugün aşırı yoğun geçti. Eve gelince yemek derdim olmasın diye yemeklerimi bile yaptım. Tek olmak çok zor. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Doğum sonrası toparlanınca yazarım. Allah’a emanet olun
Allahım siz ilgisiz olmalarından çekmişsiniz bende çok ilgiden çektim. Daha doğrusu çok karışmalarından. Annem bir yandan kv bir yandan hatta inanmazsınız kb bir yandan çocuk emdi mi, süt geldi mi, meme ucu çıktı mı, çocuk uyudu mu uyandı mı diye 25 gün başımı beklediler. Annem ve kv emzirirken bile başımda dikilip ne kadar emdi diye kontrol ediyorlardı. Hele alt değiştirme, banyo falan evde tören halinde gerçekleşiyorduBu sefer eşimden tek ricam sakinlik ve yalnızlık istiyorum dedim. Annemlerin yaşadığı şehirde 2 sokak ötede ev aldık orayı döşedik. Annem büyük kıza bakacak bende bebekle ilgileneceğim. Kayınvalideler 1 haftalığına gelmek istiyor. Onları da birkaç gün durunca eşime söyleyip gönderteceğim. Yoksa bu sefer bir evde 3 aile şeklinde yaşayamam çatlarım
Hareketli çocugu bende seviyorum ama başkasındahareketli çocuk seviyorum aslında ben ama bazen yoruyo
Ayagının altına yavaşca vur burnunu sık muhakkak uyandır aglarsa ağlasın.benimkikerde çok uyurdu burnunu sıkarken aglatırken uyandırırım.Kızlar uyanmayan bebişe çözümünüz varmısabahtan beri uyandırıp emziremedim 2/3 çekiyor mümkün değil uyanmıyor sonra
Top için açılmayı çok hızlandırıyor diye söylüyorlar. Bende de hastanede squat çok yaptırmışlardı. Sancı aralarında squat yapınca da açılma hızlanıyor aklınızda olsunTop o kadar etki etti mi yaa :)) şuan kullanmaya başladın mı topu? Genetik mi acaba ailede annen kolay mı yapmış doğumları?
Ay ben de aynısını istiyorum, bebeğe karışmasından yemek ve temizlik yapsalar yeter. Zaten sezaryen öncesi temizliğe abla gelecek, sonrasında da ucundan süpürür moplasalar abla gelene kadar yeter. Ben zaten normalde karisilmasindan hoşlanmam, soylenirim, bebekte heykeller 2 katı umarım hem annem hem kv çok söylenmezbizimkiler yeltenir gibi oldular. ben odaya kapattım kendimi. siz yemeğe temizliğe bakın bebeğe ben bakarım dedim. eşimden başka kimseyi sokmadim
kakali bezini bile göremediler. Bir hafta olmadan gönderdim. göbek bağı 15. gün düştü. İlk banyosunda da kendim yaptırdım.
eger ben böyle sınır cekmesem bebeği bana da vermezlerdi eminim. ben sevmem işime karisilmasini. Sen de odaya kapat kendini kalabalık olacaksa
Benim keske bi belimden vursa alttan ustten sagdan soldan dogursam ben dogururm zaarBence deÇoğumuz Ağustos anası olcak kızımda Ağustos annesi idim ama 30temmuz sezaryen oldu doktor keşkem 1 ,2,3 Ağustosa verse belime sagdan sagdan vuruyor dogurcaaaaammmm Dayanamıyoğğmmmm
Bende normalde işime karıştırmam ama o zaman doğum yapınca sudan çıkmış balığa dönmüştüm. Birde herkes birşeyler söylüyor elimde de 2700 gr kedi yavrusu kadar bebe olunca iyice safa döndüm. Ama bu sefer herşeyimi önceden ayarladım. Eşimde bende eski acemiler değiliz artıkbizimkiler yeltenir gibi oldular. ben odaya kapattım kendimi. siz yemeğe temizliğe bakın bebeğe ben bakarım dedim. eşimden başka kimseyi sokmadim
kakali bezini bile göremediler. Bir hafta olmadan gönderdim. göbek bağı 15. gün düştü. İlk banyosunda da kendim yaptırdım.
eger ben böyle sınır cekmesem bebeği bana da vermezlerdi eminim. ben sevmem işime karisilmasini. Sen de odaya kapat kendini kalabalık olacaksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?