- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Senin ki de ayrı boyut benimki düşkün yer yalar yutar iyyyyyyu Allahim inan içime geri sokasim geliyor bebelerimi
Okudukca dişim agrıdıKayın valide mevzuları lohusalik depresyonlar vso kadaaaaaa doluyum ki yazsam uzun uZun ammaaa gücüm yok ay enerjim yok konuşmaya bu hamileliğim geçmiş lohusaligimda çektiğim sıkıntılarla geçti onlari bastırdı idim gün yüzüne çok pissss çıktı. Kimseyi görmek duymak istemiyorum Allah muhtaç etmesin. Daha hamile kaldığım gün rüyalarımda k valide ile kavga ediyordum sonra gerçek oldu ama yüzsüz napım hala guzum diyor onca ağır şeyi o dememis gibi yüzüne dedim ya sevemiyorum zorla mı kendi kendini bitirdi bende. İçim almıyor. Kizi da bi sene bizde kaldı daha yoruldum ben. Allah güç versin ben bakarım çocuğuma. K validem çocuk delisi dogurabilse doğurur aşırı sahipleniyor hiç hoşlanmıyorum. Biliyosunu odaya girdiğimde cocugumun agzina göğsünü dayamisti kocasi çocuğunun yanında terbiyesiz bi de bana hastalıklı miyim ben ne var ben mutlu olmuştum k validem yapmıştı diyor şaka gibi bir kadın neyse anlat anlat bitmez aman deyim ilk olanlar dikkat edin yalnızlık daha güzel kafa rahat sacma salak müdahelelerine izin vermeyin. İsterse üzülsün ben küçüktüm o zaman tabi yaş alinca anlıyor insan
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin güzel haberlerini bekliyoruz
Güzel haberlerini bekliyoruz, sağlıkla kavuş yavruna inşallah
Benimde kiz hallediyo valla ögretsen o kadar demez kb kv hepsinin hakkindan gelir agzina ne gelirse patavatsizda birazbenim oğlan fena hakkından geliyo babaannesininaslan oğlum diyorum içimden
hiç ayarları yok bu kv lerin ya. Bi tane de ayarlisi denk gelse ne iyi olurdu
Benimde kiz hallediyo valla ögretsen o kadar demez kb kv hepsinin hakkindan gelir agzina ne gelirse patavatsizda biraz
Aynen her zman pofpoflamak olmaz birazda dersini vermek lazim senin oglanda az degil masallahbenimki de işine gelince babaanne babaanne der her istediğini yaptırır peşinde koşturur sonra sen git bizim evimizden seni sevmiyorum bana karışamazsın diye bi baslar
müstahak bunlara ama
aynen öğretsen bu kadar öğretemezsin
aferin kıza helal olsun
Aynen her zman pofpoflamak olmaz birazda dersini vermek lazim senin oglanda az degil masallahbenim kizin isine geldigi gibi cıkarına bakar sonra aninda tekmeyi basar affi yok
Benim kiz anneanne ve dede düşkünü ama babaanne büyükbabayla daha yeni yıldızı barıştı bir kac senedir düşünün. 7 yaşındabenimki de işine gelince babaanne babaanne der her istediğini yaptırır peşinde koşturur sonra sen git bizim evimizden seni sevmiyorum bana karışamazsın diye bi baslar
müstahak bunlara ama
aynen öğretsen bu kadar öğretemezsin
aferin kıza helal olsun
Ben pompamı koydum canım ikinci olmasına ve ilkinde sütüm çok olmasına rağmen. Ne olur ne olmaz hemen öyle fokur fokur süt gelmiyor ilk birkaç gün. Göğüs ucunu sıkınca geliyor var sanıyorsun. Benimde oğlumun sarılığı 13e kadar yükselmişti annem sürekli, uyur bebek bu, uyandırma emdi ona yeter diyip duruyordu. Bebek sapsarıydı. Öyle bişey yok aç olan bebek uyur uyanmaz. En geç 2saatte emmeli. Bebek Her istediğinde meme verilmeli. İlla 2saat dolmadı diyip vermemezlik yapmayın. Anne sütü yokluğunda kesinlikle mama vermelisiniz zaten doktor belirliyor verip vermeyeceğinizi. Mama kötü birşey değil. Sakın üzülmeyin o psikoloji ile sütüm yok vs diye çünkü günden güne artıyor. Doktora sormadanda mama vermeyin. pozitif olunmalı stres yapılmamalı süt konusunda. Bende ilk 3-4gün mama verdim kendi sütüm artana kadar vermeseydim hastaneye yatırırdık çünkü. Alternatif beslenme yöntemlerine bakın biberon vermek sorunda değilsiniz. Biberonda ise avent meme reddi yapmıyor bence. Sütü artırmada en etkili yöntem pompa bence arz talep meselesi meme ne kadar uyarılırsa vücut okadar süt üretiyor. Bebek yeni doğdupunda çabuk yoruluyor ememiyor. Önce emzirin sonra pompa yapıp sağdığınız sütü verin baktınız aranıyor doktorda mama verşn dediyse en son mama verin. Günden güne hem bebeğin emdiği hemde sizin sağdığınız süt artacağı için mama miktarı azalacak ve birkaç gün sonra mama vermeyeceksiniz bile. Yine sadece emme ve pompa sonrası vereceğiniz süt yeterli gelir. Tabiki bunlar kişiden kişiye göre değişir bende işe yaradı. pompayı kesin yapacağım iki saatte bir hastanedeyken. Humana çay aldım bende etkili olmuştu, bestlak damlayı çok öneriyor herkes. Uyumak çok önemli bebek uyurken bırakın ev dağınık kalsın sizde yatın. Uyanınca göğüsleriniz dolmuş oluyor. Bulgur, dereotu, komposta çok süt yaptı bende. Söyleceklerim bu kadar çok uzatmışım zatenTecrübeli hanımlar, hastane cantasına veya dogumdan sonra evde kullanmak için süt artırıcı neler alıyorsunuz ne kullanmak lazım cay, damla vs nasıl bir hazırlık yapıyorsunuz
Ay benim kocamda tam tersi sürekli son kez şunu yapalım son kez bunu yapalım diyor sürekli sokaktayızİyi iyi son kez gidin pikniğinizedün festival vardı konser falan kardeşim götürecekti eşim yine nau nau dedi. Adam benden çok korkuyor doğuracağım diye.
Ayy çok duygulandım yine gece gece ağlama tuttuŞu videoya denk geldim burada, açılması için yaptığı egzersizlerde var squat. Deneyeceğim :)
Ben kedi ve bebekle yolculuk yaptım hatta kediyi uçak tuttu kustu bir de o uçağın daracık tuvaletine gidip onu temizledim falanYok yok şükür benimki öyle değil. Benim tek korkum bundan sonraki süreç nasıl olacak. Bitlis'in havasına soğuğuna alışık değil. Tek oda sobalı. Kışın 2 aylığına annemlere gideceğim yanımda götüreyim desem tek başıma bebek+kedi nasıl yolculuk yaparım onu bilmiyorum. Götürmesem eşim akşama kadar evde değil ev buzhane olur hasta olur yavrum. Valla onu düşünüyorum artık
Ben Antalyalıyım güney sahillerinin en güzel olduğu zamanlar bahar ayları. Temmuz Ağustos'ta Antalya çekilecek dert değil zaten nemden yapış yapış oluyor insan. Hem sezon kadar kalabalık olmaz, hem deniz ve hava hala sıcak olur hem de sıcaktan bebek isilik olmaz Ekim'deSıcak duş dogumu kolaylaştırır
Ya şu KV ler yok mu, herseyi de çok bilirler... Cahile laf anlatmak zor
Gözün aydın, minnoş sağlıkla büyüsün inşallahBen genel anestezi ile sezeryan olmuştum ama böyle bir ayak sisi yaşamadım ki agustosnayiydi. Nabiz düşük mu yüksek mi? Kalp sorunu olanların nabzı düşük değil yüksek olur, düşük ise nabzin kalpten korkma ama o ayaklar çok şiş, doktoruna danis yönlendirsin mutlaka. Ameliyat öncesi varış çorabı giydirmediler mi?
Ya şöyle zaten sezaryen olacağım, bebeğin de aşıları olsun derken Ekim sonunu bulacak 3 ayı. Pandemi vakaları çok artıyor, Ekim sonu nereye gidebilirizbir de yasaklar başlarsa yine bilmiyorum. Bu sene yandı gibi geliyor, zaten şubat gibi işbaşı yapacağım muhtemel
Kız keşke ağlasa ya gözü açıyor ne uğraşıyosun benle der gibi bakıyor iki homurdanıyor geri uyuyorHareketli çocugu bende seviyorum ama başkasında
Ayagının altına yavaşca vur burnunu sık muhakkak uyandır aglarsa ağlasın.benimkikerde çok uyurdu burnunu sıkarken aglatırken uyandırırım.
Benim kiz anneanne ve dede düşkünü ama babaanne büyükbabayla daha yeni yıldızı barıştı bir kac senedir düşünün. 7 yaşındaohhhh canima degsin hiç öğretmedim kendi içi almadi benim gibi demek napim annemlere düşkünlüğünü bilir kıskanırdı. Gecen bizde idi hasta iken gelmiş öptü durdu tabi kızımı kizim da baya ateşlendi aşırı sinirlendim sonradan öğrendim hasta geldiğini. Neyse dedim bak kizim babannen öpmesin seni hasta olursun diye oda unutmaz hiç öptürmedi hasta olurum sen opersen dedi yüzüne ahahahaah Benim kızda sağolsun herkese sevdirmez kendini
Sana güveniyoruz bugün bebeği kucağına alabilirsingünaydın kizlar :)
bugün doktor kontrolüm var. Sabah erken kalktım pilates topuyla egzersiz yaptım duş aldım. şimdi uzandım biraz dinlenip sancı geliyo mu kontrol edip tekrar topa gecicem.
inşallah açılmam artar dogururum bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?