- 22 Ocak 2015
- 1.206
- 842
- 123
- 33
Valla bende arada kaldım da vardır illa aşkı yeri yada bizden önce biri aşkı yapiskanli bırakmıştır varsa aşarız yoksa bizle gelip gider askı içinde ben carşıya çıkmaya üşendim sıcakta ama vardır bence kapı üzerinde tahminimYa tecrübeli arkadaşlara bir soru
Hastane oda kapısına asılan süsler yapışkanla mı yoksa çivi ile adilacak yerler var mı isimli kapı susu için
Evet evet cok heyecanli, ben bi senden bir deBizde bugün muayenedeyiz. Şimdi nst yi bekliyorum. Ardından bakalım doktorum ne diyecek
Senin nişandan sonra devamı gelmedi değil mi?Evet evet cok heyecanli, ben bi senden bir dekk birinci noteri nden bugun hayirli haberler bekliyorum.
Huzurumvekızlarım da yeni doğum yaptı dün aradım açmadı bebisle ilgileniyordu diye uzun da caldiramadim iyidir inşallah@Esaskiz43 dan hala haber yok. @f1983 bugun doguma girecek. Saglikla kucagina alsin insallah. Onun haricinde benim kacirdigim bir dogum oldu mu?
Bende eve alacaktım ama taşımaz düşer diye kapı birden çarpar atar üstünden diye çekindim o yüzden direk kapının tahtasına sabitledim. Hastanede şans bakalımAhahahha, durdum da şimdi.bunu dert ettim kendimeaskı yoksa yapışkan mi almak lazım diye....
Emzirme kaşığı almadım ama normal kaşıkla olurmiki aklıma gelmemişti jiç, yada emjektörle ver dediler onuda denemek lazım
Gecen Pazartesi ve Sali gunu 4 kez geldi yani parca parca geldi. Ama gecen hafta Sali aksamindan sonra baska gelmedi.Senin nişandan sonra devamı gelmedi değil mi?
N Nagihan1234 o haber verdi. Her sey yolundaHerkeslere çok selamlar elhamdülillah kızımız aramıza katıldı48cm 2800 olarak doğru Rabbime şükürler olsun iyiyiz etiketlemissiniz yazmışsnz hiç bakamıyorum şuanda çok sağolun
Sabah 10.52 de doğdu kızımız wallahi imkanı olan sağlığı el veren normal doğum yapsın derim çünkü direk bebeğini kucağına alıyorsun sezeryan olunca bebeğine tek başına bakamamak pek üzücüwe kesinlikle bence 2 kişi olursa yanınızda biri bebeğe biri size bakar cok rahat edersiniz toparlaynca detaylı yazarım inşallah sondamı ameliyathanede ben uyuyunca taktılar hiç hissetmedim çıkarırkende önce havasını mi ne aldılar öyle bişi dediker sonra çıkardılar acımadım, karnıma bastırma kum torbası gibi şeylerde yapılmadı hiç başkada aklıma bişi gelmiyo bolca ağrı kesici yapıyolar anneyi rahatlakmak için çok şükür... Bence ilk bebeği olanlar emzirme, memeyi bebeğe tutturma konularında kesinlikle bilgilensinler naçizane tavsiyem duanizi beklerim yarın hayırla çıkalım inşallah henüz gazım çıkmadı yürürken biraz ağrı oluyor ama idare ediyrm
Duanızı beklerimm iyi olunca yazarım inşallah
Emzirme kaşığı almadım ama normal kaşıkla olurmiki aklıma gelmemişti jiç, yada emjektörle ver dediler onuda denemek lazım
Sana güveniyoruz bugün bebeği kucağına alabilirsinPilatesle beraber 5 er 5 er squat deneyebilirsin
Günaydın kızlar bebiş olduktan sonra vallahi ele tel hele de yanında biri kalınca alınamıyorAllah hepimize sağlık kolaylık versin.
Biz sarılık atlatıyoruz geçecek inşallah baya halsiz oldu aslancık. yarın 2.kontrolümüz var. 1 haftalık olduk bile. Göbek hala düşmedi. Bu hafta annem yanımda haftaya sanırım tekim ama kendimi daha iyi hissediyorum. İlk gece biz hastanedeyken büyük kızım (9yaş) baya bi kıskançlık yaşadık umarım tekrarlamaz. Zor süreçler ama güzel milyonlarca hamdolsun. Öpüyorum.
Günaydınnnbu kız uyutmuyo beni, zaten sabah ezanından sonra uyku moduna anca gecebilmiştim o zamandan beri de kıpır kıpır, ittirip duruyo karnım acayip şekillere giriyo ayağı sağ tarafıma dayayıp kendini aşağıya mi hareket ettirmeye calisiyo nedir anlamadım ama ne sağa yatmama izin veriyor ne sola yavrum sıkıldı artık çıkma çabasında herhalde 5'te randevumuz var bakalım açılma artmış mi ne durumdayız çok merak ediyorum
Rica ederim canim erik şeftali bunlar gaz yapar dedi bana yazan arkadaş
Oglak burcukiz akrep burcu mubenim oğlan da aynı akrep burcu
şimdiki çocuklar harika diyolar ya hepsi harika cidden
Gece bir sağ bir sol ama işkence ile dönüyorum asla rahat bir uyku yok heryerim ağrıyor bebek karnımda batıyor sanki
Haydi bastırHayırlısı ile gelsin doğum
Ben bayramdan önce bugday haşlayıp buzluga atmıştım biz de cok severiz bugdaylı yogurt corbasını iyi oldu o dönemde bolca yerimBen konserve corbalar yaptim. Mesela yoguet corbasi bol yarmali bizde yarma denir bildigin bugday sut yapio. Yesil mercimekli bulgur corbasi. Buzlukta erik var ve kayisi kuruttum. Hosaf falan yapilir. Galactago damla alcam o ise yaramisti ilkinde. Stres olmamak istiyorum oglumda cok aglamistim yogunbakim surecinde damla damla gelmisti sutum. Sonrasinda da coxugu milletten koruycam die o stresim hic bitmedi. 8 ay gram gram emzirdim. Bu sefer sifir stres hedefim
Yok kuzum. Kesintisiz bi sanciydi naptiysam bitmedi. En sonunda yun yorgana sarilip yattim bayilmisim. Hala var ama hafif cok sukurE belki de gercek sanciydi?
Gunaydin 38+1'den. 2 gecedir uyuyamiyorum. Cok terlemis uyaniyorum. Sicaklar birden etkisini arttirdi. Su icip kiyafet degistiriyorum, uykum aciliyor. Sonra 4ten 5 bucuga kadar aptal videolar izliyorum facebookta. Neyse su an hastanedeyim. Son kontrole geldim. Dogum hakkinda konusucaz. Sezaryen gunu verecek herhalde 3 Agustosa 39+3'e, yani duzeltilmemis satima gore 40+1. 2 Agustos doluymusmus. Oyle yazmisti gecen gun whatsappta. Ultrasona ya da nstye bakacagini sanmiyorum. Burda rutin olarak idrara tansiyona ve dopplerle kalp atisina bakiyolar hastane kontrollerinde. Ultrason nst fln olmuyor. Dogumdan yana benim hala umudum var, yediklerime cok dikkat ettim. Bebek cok irilesmediyse ve dogum bugun baslarsa israr edicem normalde. Vallahi herkesin travmasi baska. Ruyamda sezaryen oluyordum ve yapmayin diye agliyordum. Herkesin gonlune gore olani, daha da onemlisi en hayirlisi olacak dogumu kismet etsin Allah.
Bak az once linkini ekledigim biberon rossmanda e bebekte falan satiliyor evinin yakıninda varsa aklinda bulunsun
Aventin biberonu var emiyor onla sorun yaşamıyor ama kaşık mantıklı geldi şuan için gerek yok gibi dr.dan çıktık 60 gram almış kilo olarakÇay kaşığı ile az az verenler oluyor, ben süt kaşığı sipariş verdim olası durum.icin
Caglaus un yolladığı model benimki, fiyatı çok iyiymiş:)
Hepsini not alıyorum,Ben pompamı koydum canım ikinci olmasına ve ilkinde sütüm çok olmasına rağmen. Ne olur ne olmaz hemen öyle fokur fokur süt gelmiyor ilk birkaç gün. Göğüs ucunu sıkınca geliyor var sanıyorsun. Benimde oğlumun sarılığı 13e kadar yükselmişti annem sürekli, uyur bebek bu, uyandırma emdi ona yeter diyip duruyordu. Bebek sapsarıydı. Öyle bişey yok aç olan bebek uyur uyanmaz. En geç 2saatte emmeli. Bebek Her istediğinde meme verilmeli. İlla 2saat dolmadı diyip vermemezlik yapmayın. Anne sütü yokluğunda kesinlikle mama vermelisiniz zaten doktor belirliyor verip vermeyeceğinizi. Mama kötü birşey değil. Sakın üzülmeyin o psikoloji ile sütüm yok vs diye çünkü günden güne artıyor. Doktora sormadanda mama vermeyin. pozitif olunmalı stres yapılmamalı süt konusunda. Bende ilk 3-4gün mama verdim kendi sütüm artana kadar vermeseydim hastaneye yatırırdık çünkü. Alternatif beslenme yöntemlerine bakın biberon vermek sorunda değilsiniz. Biberonda ise avent meme reddi yapmıyor bence. Sütü artırmada en etkili yöntem pompa bence arz talep meselesi meme ne kadar uyarılırsa vücut okadar süt üretiyor. Bebek yeni doğdupunda çabuk yoruluyor ememiyor. Önce emzirin sonra pompa yapıp sağdığınız sütü verin baktınız aranıyor doktorda mama verşn dediyse en son mama verin. Günden güne hem bebeğin emdiği hemde sizin sağdığınız süt artacağı için mama miktarı azalacak ve birkaç gün sonra mama vermeyeceksiniz bile. Yine sadece emme ve pompa sonrası vereceğiniz süt yeterli gelir. Tabiki bunlar kişiden kişiye göre değişir bende işe yaradı. pompayı kesin yapacağım iki saatte bir hastanedeyken. Humana çay aldım bende etkili olmuştu, bestlak damlayı çok öneriyor herkes. Uyumak çok önemli bebek uyurken bırakın ev dağınık kalsın sizde yatın. Uyanınca göğüsleriniz dolmuş oluyor. Bulgur, dereotu, komposta çok süt yaptı bende. Söyleceklerim bu kadar çok uzatmışım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?