- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Sararan parcalarin yenilenmesi gerekiyormuş canim
Kafanin rahatlamasina sevindim hakkinda hayirlisi olsunEveet doktordan geldim. İdrar tansiyon iyi. Şu grup B strep test swabını yaptılar. Açıklığa baktılar 1 cmcik. Yani hiçbir şey dedim, hiç yoktan iyidir dedi45 dk falan konuştuk, ssvd risklerini tartıştık, en sonunda bir kağıt imzaladım. Son ve kesin anlaşmamız bu şekilde, 3 Ağustos'a kadar doğum kendi başlarsa normal doğum deneyeceğim, ama kendi başlamazsa onların da önerdiği şekilde sezaryen olacağım. İstersem daha da bekleme şansım vardı ama 39+6 olucam zaten, daha da beklemek istemiyorum. 1 Ağustosta son kez gel kontrole hem gelmişken covid testi verirsiniz eşinle dedi. 2 Ağustosta hastaneye yatış yapılacak. Burada sezaryenden 1 gün önce yatış yapılıyor. Son kez kan alıyorlar, nts ve diğer takipleri yapıyorlar sezaryen saatine kadar. 3 Ağustos sabahı da sezaryen olacak ilk ihtimal gerçekleşmezse. Acil sezaryen ameliyathanesi hemen doğum odasının ordaymış çünkü ben planlı sezaryen için sedyeyle asansorle falan götürülmüştüm. Onu sordum, yakın olduğu için içim rahatladı. ssvd denemesi esnasında ntsde bağlı olucam ve artı olarak damar yolu açılmış olacak. Acil bir durum olması durumunda dakikalar içinde seni ameliyata alınırsın dedi. ben de bunları duymak bilmek istiyordum. normal doğum esnasında yemek yiyemem mi dedim, çünkü bu konu çok katı geliyor bana. Rowlette bunun hakkında yazmıştı şekeri düşer diye. normal doğum saatler sürebilir, seni aç falan bırakamayız çok zor oluyor elbette dedi. Hafif şeyler yiyebilirsin, gidip hamburger yeme ama atıştır bir şeyler aç olmaz dedi, en önemlisi su içebilirsin sorun olmayacaktır dedi. bu iki bilgi ile gerçekten çok rahatladım.
sağ ol, bugün Ezel izlerken pilatese devamKafanin rahatlamasina sevindim hakkinda hayirlisi olsun
Ben makinen var sandim ona gore konustum. Hayir makine sart degil. Bi kaseye sicak.suyu koyuyosun. Icine posetle ya da biberonla sutu koyuyosun kendi kendine cozunup isiniyo
Hakkında hayırlısı, netlesmis artık. Babaya pcr testi iyiymiş, burada sadece doğum veya ameliyat operasyon geçirecek kişiye test yapılıyor sadeceEveet doktordan geldim. İdrar tansiyon iyi. Şu grup B strep test swabını yaptılar. Açıklığa baktılar 1 cmcik. Yani hiçbir şey dedim, hiç yoktan iyidir dedi45 dk falan konuştuk, ssvd risklerini tartıştık, en sonunda bir kağıt imzaladım. Son ve kesin anlaşmamız bu şekilde, 3 Ağustos'a kadar doğum kendi başlarsa normal doğum deneyeceğim, ama kendi başlamazsa onların da önerdiği şekilde sezaryen olacağım. İstersem daha da bekleme şansım vardı ama 39+6 olucam zaten, daha da beklemek istemiyorum. 1 Ağustosta son kez gel kontrole hem gelmişken covid testi verirsiniz eşinle dedi. 2 Ağustosta hastaneye yatış yapılacak. Burada sezaryenden 1 gün önce yatış yapılıyor. Son kez kan alıyorlar, nts ve diğer takipleri yapıyorlar sezaryen saatine kadar. 3 Ağustos sabahı da sezaryen olacak ilk ihtimal gerçekleşmezse. Acil sezaryen ameliyathanesi hemen doğum odasının ordaymış çünkü ben planlı sezaryen için sedyeyle asansorle falan götürülmüştüm. Onu sordum, yakın olduğu için içim rahatladı. ssvd denemesi esnasında ntsde bağlı olucam ve artı olarak damar yolu açılmış olacak. Acil bir durum olması durumunda dakikalar içinde ameliyata alınırsın dedi. ben de bunları duymak bilmek istiyordum. normal doğum esnasında yemek yiyemem mi dedim, çünkü bu konu çok katı geliyor bana. Rowlet de bunun hakkında yazmıştı şekeri düşer diye. normal doğum saatler sürebilir, seni aç falan bırakamayız çok zor oluyor elbette dedi. Hafif şeyler yiyebilirsin, gidip hamburger yeme ama atıştır bir şeyler aç olmaz dedi, en önemlisi su içebilirsin sorun olmayacaktır dedi. bu iki bilgi ile gerçekten çok rahatladım.
1.5 cm veya daha aza indiyse erken doğum durumu olabiliyor bildiğim.sağ ol, bugün Ezel izlerken pilatese devamönce şu evi hale yola koyayım da. bir de hala rahim ağzın uzun 2 cm dedi. çok mu uzun acaba? 38 dolu 2 cm uzun mu ki, biliyor musun, bilen var mı?
sağ ol hepimiz için en hayırlısı olsun. evet burada babaya da test yapıyolar. eşim tek testini de kızımız doğarken yaptırmıştı, bu 2. testi olacak. köşe bucak kaçıyor, şansına hiç yaptırmasına da gerek kalmıyor hakikaten. benim 40. testimse şaşırmam. desene benim doğum başlarsa birden başlayacak. sağlık olsun. evet içim rahatladı çünkü en azından bu anlaşmayla beraber 40a kadar beklemiş olacak. ya da kendi hazırsa kendi kararıyla gelmiş olacak.1.5 cm veya daha aza indiyse erken doğum durumu olabiliyor bildiğim.
Ara ara bende de oluyor o bulantı. Normal sanırım
sağ ol hepimiz için en hayırlısı olsun. evet burada babaya da test yapıyolar. eşim tek testini de kızımız doğarken yaptırmıştı, bu 2. testi olacak. köşe bucak kaçıyor, şansına hiç yaptırmasına da gerek kalmıyor hakikaten. benim 40. testimse şaşırmam. desene benim doğum başlarsa birden başlayacak. sağlık olsun. evet içim rahatladı çünkü en azından bu anlaşmayla beraber 40a kadar beklemiş olacak. ya da kendi hazırsa kendi kararıyla gelmiş olacak.
Hayir uzun degil. Kisiden kisiye degisir o. Ustelik 2 3 saatte cat die kisalabiliyo pek ayari yok bu isimsağ ol, bugün Ezel izlerken pilatese devamönce şu evi hale yola koyayım da. bir de hala rahim ağzın uzun 2 cm dedi. çok mu uzun acaba? 38 dolu 2 cm uzun mu ki, biliyor musun, bilen var mı?
Hepsi de cok guzelmis ellerine saglikYaaa kızlar annem geldi bugün. Ördüklerine bakın çıldırıyorumvalla hazır gibi örmüş kadın. Hiç anama çekmemişim
Ben sağdığım sütleri dondurucudan çıkartıp buz dolabının üst gözüne koyuyordum tamamen çözülünce oda sıcaklığına alıyordum. Ilıdıktan sonra da ısıtıyordum küçük bir sos tavasında içini suyla doldurup süt poşetini koyuyordum içine. Dondurucudan çıkartıp direk ısıtılmamalı önce çözülmeli ve ılımalı diye biliyorum. Ve ısıyı ayarlayan makine çok işine yarayacaktır kesinlikleSütünü donduran annelere sorum var :)
Süt ısıtıcısı var Fix 40 derece mi neymiş bebeğe uygun olan derece. Ben de bir süre sonra ise baslayacagim için sütleri dolduracağım mecbur. Sütü dolduranlar nasıl istiyorlardı?
Akşama yemegimbiberon süt pompasi yahnisi
mide bulantısı açılma olurken oluyormuşmuş diye bir rivayet biliyorum. geçmiş olsun.
Eminim simdiye kalmamistir dogumun insallah Allah anali babali buyutsun gozun aydinKızlar bugün kontrolüm vardı Dr çatı muayenesi yaparken 4 5 cm açıklığın var dedi nstde de düzenli sancılarım çıktı yatışım yapılacak dua edin banaçok karışık duygular içindeyim. 4 5 saate doğum gerçekleşir dediiii
Hakkında hayırlısı, netlesmis artık. Babaya pcr testi iyiymiş, burada sadece doğum veya ameliyat operasyon geçirecek kişiye test yapılıyor sadece
Yaaa kızlar annem geldi bugün. Ördüklerine bakın çıldırıyorumvalla hazır gibi örmüş kadın. Hiç anama çekmemişim
Ayyy çok heyecanlı sağlıkla kavuşun.Kızlar bugün kontrolüm vardı Dr çatı muayenesi yaparken 4 5 cm açıklığın var dedi nstde de düzenli sancılarım çıktı yatışım yapılacak dua edin banaçok karışık duygular içindeyim. 4 5 saate doğum gerçekleşir dediiii
Üzülme alır yakın zamanda. Hızlı büyüyorlar zaten.Azda olsa emmeye başladı devamı gelmezse biberon vericem mecbur cnm
Neler yaptım ama yok valla, biraz önce azda ols olsa emzirebildim ama uyku haliyke çok cansız çekti ne kadar süt gelmiştir bilemedim cnm
Benimki 35 haftalık doğdu 49 cm, 2930 gr doğdu, sarılıktan dolayı 2660 a düştü
Sarılıktan dolayıda uyukluyor sanırım denedim epey bişey azda olsa emdi gibi cnm
Gıdısını ittire ittire azcık emzirdim bende cnm, tabi yetrli olmamılçştır ama hiç yoktan iyidir
Çok zor valla cnm inşallah sizlerin bebişlerde çıkmaz
Ayy sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Kızlar sabah 10.30 da Sezeryanım olacak, Türkiye’ye göre 17.30da. Dualarınızı eksik etmeyin. Aileme söylemedim doğum olacağını. Gurbetteyiz stres olmasınlar diye, doğumdan sonra söyleyeceğim. Bugün aşırı yoğun geçti. Eve gelince yemek derdim olmasın diye yemeklerimi bile yaptım. Tek olmak çok zor. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Doğum sonrası toparlanınca yazarım. Allah’a emanet olun
Offf o ne öyle ya. Gerçekten kafayı yemelik. Senin kv Nirvana yapmış yani. O neymişKayın valide mevzuları lohusalik depresyonlar vso kadaaaaaa doluyum ki yazsam uzun uZun ammaaa gücüm yok ay enerjim yok konuşmaya bu hamileliğim geçmiş lohusaligimda çektiğim sıkıntılarla geçti onlari bastırdı idim gün yüzüne çok pissss çıktı. Kimseyi görmek duymak istemiyorum Allah muhtaç etmesin. Daha hamile kaldığım gün rüyalarımda k valide ile kavga ediyordum sonra gerçek oldu ama yüzsüz napım hala guzum diyor onca ağır şeyi o dememis gibi yüzüne dedim ya sevemiyorum zorla mı kendi kendini bitirdi bende. İçim almıyor. Kizi da bi sene bizde kaldı daha yoruldum ben. Allah güç versin ben bakarım çocuğuma. K validem çocuk delisi dogurabilse doğurur aşırı sahipleniyor hiç hoşlanmıyorum. Biliyosunu odaya girdiğimde cocugumun agzina göğsünü dayamisti kocasi çocuğunun yanında terbiyesiz bi de bana hastalıklı miyim ben ne var ben mutlu olmuştum k validem yapmıştı diyor şaka gibi bir kadın neyse anlat anlat bitmez aman deyim ilk olanlar dikkat edin yalnızlık daha güzel kafa rahat sacma salak müdahelelerine izin vermeyin. İsterse üzülsün ben küçüktüm o zaman tabi yaş alinca anlıyor insan
Ahaha benim anam da 3 tane çatır çatır doğurmuş ama benim aklım çıkıyorBenim anam 1i 9 aylık ölü doğum toplam 5 normal doğum yapmış kadın sesi bile çıkmadan çatır çatır rahatça doğurmuş amma velakin benkorrrrkaaakkkkk sezaryen kolay geliyor tabi değilde normal doğum herkesim farklı hikayesi kimisi çok kolay kimisi zor yapıyor 1 avazda doguruverin insallah
Keşke öyle olsa diyeceğim ama o dese de ben yapamam kesin. G.tüm başım tutmuyor.Ay benim kocamda tam tersi sürekli son kez şunu yapalım son kez bunu yapalım diyor sürekli sokaktayız
Bakalım götüreceğim herhalde. Ben daha önce getirip götürdüm uçakla sorun yaşamadım hiç maşallahBen kedi ve bebekle yolculuk yaptım hatta kediyi uçak tuttu kustu bir de o uçağın daracık tuvaletine gidip onu temizledim falanÇok soğukta hasta olur tabi alışkın değilse. Bizimki yazın hasta oluyor hep, mutfak cami sürgülü onu kendi açıyor güneşlenip güneşlenip klimanın karşısına geçiyor manyak Sonra da üşütüp ateşleniyor tabi
Ben Antalyalıyım güney sahillerinin en güzel olduğu zamanlar bahar ayları. Temmuz Ağustos'ta Antalya çekilecek dert değil zaten nemden yapış yapış oluyor insan. Hem sezon kadar kalabalık olmaz, hem deniz ve hava hala sıcak olur hem de sıcaktan bebek isilik olmaz Ekim'de
Amin canım inşallahEvet cnm geçen ay 32+6 da sezeryanoldum erken geldi yaramazlar,
Allah razı olsun kızlar çok teşekkür ederim hepiniz sağlıkla kucağıniza alın inşallah rabbim hiçbirimizr acılarını göstermesin inşallah
Beni de uyutmuyor. Sabah ağrım oldu baya. Ağrı geçti kendi başladı tepiklemeye. Ayakları hep sağımda. Bazen öyle bir ittiriyor ki resmen kıtırdıyor içimGünaydınnnbu kız uyutmuyo beni, zaten sabah ezanından sonra uyku moduna anca gecebilmiştim o zamandan beri de kıpır kıpır, ittirip duruyo karnım acayip şekillere giriyo ayağı sağ tarafıma dayayıp kendini aşağıya mi hareket ettirmeye calisiyo nedir anlamadım ama ne sağa yatmama izin veriyor ne sola yavrum sıkıldı artık çıkma çabasında herhalde 5'te randevumuz var bakalım açılma artmış mi ne durumdayız çok merak ediyorum
Zaman daralıyor valla. Sende haberdar biziKızlar eşim geldi cumartesi günü. Doğumdan ionce işlerimizi bitirelim diye bugünleri full doldurmuştumPek bakamıyorum buraya. Doğuranlar olmuş baya Allah hayırlı evlat etsin.
Emzirme sorunları için Google'a " tomrisin emzirme notları" yazın altın değerinde bilgiler içeren bir yazı dizisi. Kesinlikle tavsiye ederim.
Bugün benim de kontrolüm var 16.40' ta karnım bazen çok sertleşiyor, alttan baskı da baya var bakalım doktor ne dicekYarın 38 e giriş yapıyorum ama yaklaştıkça doğurasım kaçtı daha işlerimi de bitiremedim
Kontrol öncesinde de doulam bizim doktorun gebelerini topluyor tanışmaya. Eşimle oğlum parkta takılacak ben de hem doulamla ilk defa yüzyüze görüşeceğim hem de WhatsApp tan yazıştığımız diğer gebelere tanışacağım inşallah. Darısı kk 2022 Ağustos anneleri buluşmasına
Valla ben bilmembenden soylemesi
He pek pimpirikliler valla. Bizim 6 gün kaldı valla hafta nasipse bu saatlerde belki kucağımda olacakKiz bu pimpirikli kocalarbizim daha 18ine cok ya ondan rahat
Teşekkür ederiz kuzumHepsi de cok guzelmis ellerine saglik
Sağol kuzum Amin inşallahBana dr pcr testini söylemedi ameliyat öncesi için tüm işlemleri anlatırken gelmeden yeme içme olayı,kan tahlilleri, vücut kul tüy temizliği falan herşeyi dedi ama pcr dan bahsetmedi 1 saat öncesinde gelin dedi unuttu mu acaba alınmıyor mu yoksa benim de hiç aklıma gelmedi şimdi bunları okuyunca düştü aklıma.. Bi hastaneyi arayıp sorayım..
Ayy ne kadar tatlı hepsi birbirinden şirin olmuş, maşallah elinin işi de güzelmiş gerçekten annenin, güle güle giysin minnoşcuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?