2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Az beklemedin yine erkenden doğurdun benimki de gelmek istemezse aramızda fark olacak
Ah masum meleğim ya alışacak o da küçük daha

Eveet şimdi benim hikayemi anlatayım. Bebiş uyudu, ben dinlendim tam zamanı

Cuma günü kontrole gittim kızlar doğurmayacağıma çok emindim malum nst de sancım çıktı yine ama bu sefer 40-50 değil 100 lerde ve düzenli çıkıyordu hemşire beni apar topar doktorun odasına gönderdi. Ultrasona alındım bebek iyi dediler haftasıyla uyumlu dediler ve sancım olduğu için yatış verdiler ben hala hissetmiyordum sancımı nitekim yatışım yapılıp travay a alındığım zaman poliklinikte 100 çıkan sancım 20-30 neredeyse sıfırlanmıştı tamam dedim yine fake attı benim oğlan gelmiyor servise çıkarıp takip edelim dediler bi akşam yatar yine taburcu olurum diye düşündüm sonra travaydaki Dr orada tekrar ultrason istedi ve ultrasona bakarken bebeğin gelişiminin geri kaldığını söyledi bazı ölçümleri 34-35. Haftada gördü halbuki az önce aşağıda haftasıyla uyumlu normal denmişti şok oldum. Kilosuna 2700 gram dedi ve suyunun da biraz azaldığını söyledi. Bebeğim zaten makat geliş duruyordu vaktini de doldurmuş bekletmiyoruz böyle durumlarda alalım dedi tabi sardı beni bi heyecan ay geliyor mu diye bi panik mutluluk neyse beni tekrar bağladılar nst ye gece sadece 1 saat uyuyabilmiştim ve en son sabah 8 de kahvaltı yapmıştım yemeyi içmeyi kestiler 14.30 gibi ameliyathane in durumuna göre alıcaz dediler başladım beklemeye. Bi ebe geldi açıklığımı kontrol etti 1 cm dedi yoktu açıklık ama biraz haşin davrandı muayenesinden sonra kanamam oldu sanıyorum ki o muayeneyle açılmam başladı. Benim durumum acil olmadığı için sürekli önüme birileri geçti bebeğinin kalbi bi anda yavaşlayan, sevk gelen bilmem ne bir türlü giremedim kızlar 13 saati devirdim o şekilde beklerken aç, susuz, yorgun o saatler çok zordu gerçekten. Derkeeen gece saat 2.30 da hadi seni alıyoruz dediler ameliyata girmeden tekrar açıklık kontrolü yaptılar, 4 cm açıklık olmuş ilk muayeneden sonra ama ben hiç ağrı sancı hissetmedim ikinci muayene ile de nişanım geldi onu da tecrübe etmiş oldum. 4 cm açıklık var ama bebek makat geliş mecbur sezaryen dediler aldılar beni ameliyathaneye.

Spinal anestezi uygulandı kızlar oradaki doktorlar çok iyiydiler sürekli ilgilendiler konuştular benimle biraz korkmuştum sağolsunlar rahatlattılar. Belimden iğne yaptılar, ilk denemede bulamadılar yerini nokta kadar bir yermiş çok çabuk kayboluyormuş, ikinci denemede buldular. Bu iğneden çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı zaten iğnesi de normal iğneye göre inceymiş öyle çok fazla acı hissetmedim şükür. Uzandım sondayı taktılar o da acıtmadı 2-3 sn lik bir işlemdi. Ayaklarıma bir sıcaklık gelmeye başladı ayaklardan belime doğru sonra uyuşma hissettim aynı ayağımız uyuşup da karıncalanma hissederiz ya öyleydi. Dokunmaları hissediyordum ama herhangi bir acı hissetmiyordum bu ilaç acı sinirlerini köreltiyormuş bastırma itme gibi şeyleri hissettim ama hiç acı yoktu ben o sırada anestezi doktorlarına hissediyorum ben dokunmaları dedim uyuşmadı sandım doktor bana bir iki bişey söyledi konuşturdu sonra bişey hissettin mi dedi yok dedim hissetmedim, başladılar çoktan birazdan çıkacak bebeğin dedi ben şok hala uyuşma bekliyoruz sanıyorum bşraz sonra vıyk diye bi ses duydum ama emin olamadım bebek mi başka bişey mi. Doğdu mu dedim Dr doğdu şimdi ısıtıcının altına aldılar ilk bakımlarını yapıyolar dedi ama dedim ağlamadı? Ağladı sen duymadın dedi Dr meğer o vıyk bebeden gelmiş hemen arkasından ince bi ağlama, hayatımda duyduğum en güzel ses analık is loading sesini duydukça bi duygulanma, bi ağlama ilk bakımı bitince gördüm bebeğimi ve büyük aşk başladı 49 cm 2780 gram doğdu bebeğim.

Neyse sonra dikme işlemlerine başladılar o sırada tansiyonum düşmüş ilaç verdiler kustum biraz kafamı yan çevirdiler normal bi tepkiymiş. Ameliyat bitince bebeğimle beni çıkardılar bi odaya aldılar orda ben biraz kendime geldim, istemsiz bir titreme oluyor servise alındıktan sonra da baya titredim. Bebeğin reflekslerini kontrol edip bizi servise aldılar bebişi göğüslerime tuttular emzirmeye çalıştık biraz sonra koluma yatırdılar o sırada kapıdan annem ve eşim girdi ikisini birlikte görmek harikaydı çok mutlu oldum. Eşim ağladı bebişi görünce onu öyle görünce bende duygulandım iç çekmeye başladım

Dün gece zor geçti hem baya ağrım vardı hemde süt hemen gelmedi daha doğrusu vardı ama damla damlaydı ben hemen gazımı yapamadığım için yemek yemeye başlayamadım o yüzden toplamda neredeyse 48 saat aç kaldım gelmedi doğal olarak, bebiş de içemeyince sinirlendi ağladı memeyi almadı falan o ağladıkça bebem aç kaldı diye bende ağladım baya zor bi geceydi sonra gaz yapıp yemek başlayınca sütüm de geldi şükürler olsun şu an her şey yolunda kızlar çok şükür bebiş tok ben mutluyum

Baya uzun oldu kusura bakmayın tek tek bakamadım yazanlara herkese çok teşekkür ediyorum bu arada doğum yapanlar olduysa onlara da hayırlı olsun Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Müsait oldukça girer bakarım neler olmuş şimdi bende dinlenmeye gidiyorum

Hayırlı olsun, biraz zorlu doğum olmuş ama sağlıkla kavuşmuşsun bebeğine geçmiş olsun:))

Insallah canim ama benim zor butun gun agriyi sanciyi cek gece hic bisey olmamis gibi uyudum benim yerime baskasi olsa dogururdu simdi tekrar uyandim sanciya gelecek gibi ama bi yandanda gelmicek gibi akısına birakiyorum yoruldum valla

Ahh cidden çok uzun süre oluyor sezaryen için ama vardır bi hayır ve belki dediğin gibi önceden gelmek isteyecek bakalım güzel düşünüp beklemeye devam. Şu sıra hastalık kol geziyor kızım iyi şükür o hasta olmasın bana daha zor oluyor benim bogazlarim kötü iste halsiz oylece uzandım dün. İnşallah yarına daha iyi olurum
Allah kolaylık versin kızım napcak çok merak ediyorum bekliyor merakla heyecanla ama neler hissedecek yaşayıp göreceğim. Ben doğum sonrası anında vermiştim tüm kiloları son gördüğüm kilo 45 46 idi emzirirken bunda kaça kadar düşerim bakalim.
Ağladım viyk sesinden sonra ki kısımda Yarın benim günüm ve tabi ilki geldi aklıma. Ne güzel duygular bende ilkinde 15 dk gibi idi hersey ne ara doğdu diye sok olmuştum . Dedigin gibi sallantı vs hissediyorsun sadece . Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. senin için süreç zorlu geçmiş ama sağlıkla kavuşmuşsun şükür. Şifa diliyorum.

Sıkma canını kuzum dur bakalım hersey yoluna girecek suan bebegıne odaklan tarihlere ve baska konulara değil
Kesinlikle haklisin ama nasil yapalim. Gece uyanip uyanip agladi. Babasi da ben de perisan olduk. Ben hastaneye babasi ise gidecek simdi. Birkac saat ablama birakicaz, sansimiza o da raporlu evde. Diger turlu napardik bilmiyorum. Cok zor ya. 2 gun sonra dogum var ama odaklanamiyoruz bile baska derdimizden. Ilk bebegi olanlar cok sansli.

Sana da cok gecmis olsun. Valla cok kotu zamanlama ya. Oyle sık hastalanan cocuk da degil. Resmen Murphy kanunu. Simdi hastalanacagi tuttu. Bugun de dogum baslamadigina gore yarin sezaryen icin yatisim yapilacak. Ben daha da beklemek istemiyorum. Artik normali ben de istemiyorum kaldi ki. 39a kadar tamamdi ama simdi 40 haftalik oldu nerdeyse, artik ben de riske atamam. Bebek cok buyudu rahmim cok gerildi. Uzanip kalkarken bile zonkluyor artik eski sezaryen yerim. Olur da bugun su fln gelirse sezaryene alin dicem.

Günaydınlar
Sabah kalktım bi güzel duş aldım saçlarımı fönledim, makyajımı yaptım giyindim gideceğimiz saati bekliyorum. Açlığa bir süre dayanırım ama susuzluk beni çok zorlayacak şimdiden boğazım kurudu resmen. Aşırı susadım. İnşallah erkenden alırlar da öğleden sonraya kalmam. müsait ce iyi olunca bol bol yazarım. Başka işim mi var sankim

Allah yar ve yardimcin olsun. Her sey yolunda gitsin, gonluna gore olsun. Saglikla gelsin Almila. Nazar degmesin.

P -Puffin- Oktivus eve gelip kayinvaldelerinizi yaka paça dışarı arasım geldi Gölge etme başka ihsan istemem diyorsunuz o da yok Allah akıl fikir versin. U Ufukta_bebek e katılıyorum hiç bir iş yapmayın bunlara bırakın, aç kalınca mecbur ya gidecekler ya yapacaklar. Bir kaç gün sinir bozukluğu olur ama zaten her türlü sinir bozuyorlar. Yaptıkça kimse acımıyor malesef biz kendimize acıcaz en başta.

Hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz. İnşallah her şey gönlünce olur, Almila İnci sağlıkla gelir sen de kolaycacık iyileşirsin Ayyy mis kokulu saatlere az kaldıııı

Safra asitleri tahlili için 8-10 saatlik açlık gerekiyor, su bile içmemiş olman gerekiyormuş
Uyanıp su bile içmeden foruma baktıgım için testi verebilirim o zaman gece 11 bişey yedim en son, suyu da bi ara kalkıp iki üc yudum içmiştim. Aile hekimi ne diyecek bakalım

Canımm merakla bekliyoruzzz güzel haberlerini inşallah vakitlice olur doğum.

Yokk yok gelmiyorlar sinirimle kocam neler olacağını tahmin etmistir konuştu 1 ay sonra gelcez demiş durabilirse bende güzelce mesaj attim ama ağır yani bir süre yalnız bırakın dedim.

Hadi hayirla kavus yavruna heyecanla haber bekliyoruz

Hadi bakalım Allah kolaylık versin. Hiç anlamadan bebeğini kucağına alırsın inşallah.Dualarımız seninle

Ayyy ne güzel Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin okuyup ağlıyorum şuan çok güzel duygular Allah isteyen ve anne olabilecek yüreğinde annelik duygusu olan herkese nasip etsin inşallah

Canımm merakla bekliyoruzzz güzel haberlerini inşallah vakitlice olur doğum.
Yarin kimler var Puffjn sizinle? Ben 3 kisi biliyorum. Gerci listeyi telden guncelleyemez oldum. Tablo normal sekilde cikmiyor dunden beri. Ancak masa ustunde guncelleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…