7 de çıkacağız vallaYa ben kocamı yanımdan ayırmam ki ama komutanlık yaparım şuan evde resmen terör estiriyorum resmen nefret ettirdim kendimdenkız 9 a kadar trafik felç oluyor zaten siz bizimle aynı saatte evden çıkarsınız ancak
Canım benim abimin eşi 4 250 doğurdu normal bi şekilde . Ama şimdiki doktorlar 4 oldum hemen sezeryan diyorlar . Eskiler nasıl doğuruyormuş. Bana sorarsan bekle ama sen ve doktorun daha iyi bilir tabikiBenim kafam çok karışık hala, yarın doktora gideceğiz kontrole. En son kilosu 3,5 olmuştu, beklersem kilosu artacak normal doğuramayacağım diye düşünüyorum. Acaba direk yarın sezeryan günü mü alsam diyorum, yada oğluma şans verip 1-2 hafta daha mı beklesem. Ama korkum var, kilosu 4e yakın olursa normal doğuramazsam o zaman beklememin anlamı olmayacak. Çünkü şuan karnım kasıklarım her geçen gün daha çok acıyor, daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Bide biran önce doğsun kucağımda olsun istiyorum, sanki uzun zamandır görmediğim biri gibi özledim bebeğimi, duygusallık başladı
okurken çok duygulandım ben de. Bir an önce doğmasını istiyorum ben de özledim kızımıBenim kafam çok karışık hala, yarın doktora gideceğiz kontrole. En son kilosu 3,5 olmuştu, beklersem kilosu artacak normal doğuramayacağım diye düşünüyorum. Acaba direk yarın sezeryan günü mü alsam diyorum, yada oğluma şans verip 1-2 hafta daha mı beklesem. Ama korkum var, kilosu 4e yakın olursa normal doğuramazsam o zaman beklememin anlamı olmayacak. Çünkü şuan karnım kasıklarım her geçen gün daha çok acıyor, daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Bide biran önce doğsun kucağımda olsun istiyorum, sanki uzun zamandır görmediğim biri gibi özledim bebeğimi, duygusallık başladı
Evet canım takıyorlar ilk yürüyene kadar duruyor hattaSezeryanda sonda takıyorlar mi hanımlar?
ayy masallah bekliyoruzKızlar normal doğurdum detayları sonra yazacağım sabah 6 bucuk gibi doğdu2.570 gram
kiz naptin dogurdun muuuKizlar cok agrim var bebegin basida yerlesmis yatisini yapiyorum diyo doktor ne yapsam bilemedim evine git esyalarini al gel dedi
Spinal olacak inşallah ya. Daha önceden deneyimli olsam da şöyle birşey var daha önce suyum gelip gitmiştim 18 saat sancı 4 saati suni sancı ve açılma olmayınca sezaryen olmuştum spinal epidural di. Tabi şaşkınlık ve ne olacağını bilememek vardı. Zaten uyanık olmaktan ameliyattan yada o tarz şeylerden korkmuyorum çenem de hiç durmaz ameliyat anında ama önceki doktorumu çoook seviyordum şimdi de bu doktor iyi ilgili aynı hatta davranışı ama yanlışlıkla doğumda adam önceki doktorumun adını söylerim gibi geliyor içimde bir tık herşey yolunda gitmezse korkusu var. İkinci sezaryen dikişi olacak aynı yerden hani önceki dikişimi kimse göremiyor o kadar yok yani bu öyle olmazsa diye bir korkum var. Kızımın yüzünü detaylı ultrason Dan beri hiç görmedik hep elleriyle kapalı çok merak ediyorum. Hani benim için biraz daha stres ve merak var şuan.7 de çıkacağız vallaGazamız mübarek olsun... Senin doğum şekli nasıl olacaktı simdi
Yarın gideceğiz bakalım gelişimi nasıl, inşallah hepimiz için kolay doğumlar olsunBenimde ikinci çocuk da 3500 demişti kiloyu doktor 36. 'da 37 de falan Çok üzülmüştüm doğuramam 4 olur diye. 38 de gittim aynı kilodaydı. 39 da 3500 olarak doğdu. Hiç belli olmuyo sanırım bu işler. Ama inşallah gönlünden geçen kolayca olur.
Korku var bende, çıkarabilir miyim diye. Bide yırtık dikiş olacaksa aşağıda o zaman da yine ağrı yaşayacağım. Bir anlamı kalmıyor gibi normal doğumun. Bi yandan da denemeyi istiyorum, bazen yaparım güveniyorum kendime diyorum bikaç saat sonra korku geliyor. İğneden değil korkum ıkınamazsam açıklık olmazsa filan diye :)Canım neden doğuramayacaksın gayette doğurursun. O zaman kimse dopuramayacak olsa 3.500kg sınırı koyarlar ülkemizde. Ama öyle birşey yok tabiki. Hem ultrason ölçümleri birebir tutmayabilir. Sen tarih alırsın doğuma olur bir bakmışsın bebek daha az kilo ile doğar. Birde henüz 37+lardasın. Ne kadar karnında kalsa bebise kar. Ben inanıyorum gayette güzel doğurursun canım aklına böyle şeyleri getirme
Sabırsızım biraz ondan da kafam kolay karışıyorCanım benim abimin eşi 4 250 doğurdu normal bi şekilde . Ama şimdiki doktorlar 4 oldum hemen sezeryan diyorlar . Eskiler nasıl doğuruyormuş. Bana sorarsan bekle ama sen ve doktorun daha iyi bilir tabiki
Herşey den önce bebeğin sağlığı tabikiSabırsızım biraz ondan da kafam kolay karışıyorhaklısın şuanda bile normal doğuran var o kilolarda. Yarın kontrol var bakalım doktorum ne diyecek bebeğin durumu nasıl
Ya sezaryen anında küfretsen alınmaz doktor benceSpinal olacak inşallah ya. Daha önceden deneyimli olsam da şöyle birşey var daha önce suyum gelip gitmiştim 18 saat sancı 4 saati suni sancı ve açılma olmayınca sezaryen olmuştum spinal epidural di. Tabi şaşkınlık ve ne olacağını bilememek vardı. Zaten uyanık olmaktan ameliyattan yada o tarz şeylerden korkmuyorum çenem de hiç durmaz ameliyat anında ama önceki doktorumu çoook seviyordum şimdi de bu doktor iyi ilgili aynı hatta davranışı ama yanlışlıkla doğumda adam önceki doktorumun adını söylerim gibi geliyor içimde bir tık herşey yolunda gitmezse korkusu var. İkinci sezaryen dikişi olacak aynı yerden hani önceki dikişimi kimse göremiyor o kadar yok yani bu öyle olmazsa diye bir korkum var. Kızımın yüzünü detaylı ultrason Dan beri hiç görmedik hep elleriyle kapalı çok merak ediyorum. Hani benim için biraz daha stres ve merak var şuan.
Hayırlı uğurlu olsun canım, Allah analı babalı büyütsünGünaydın telefon mesajla dolu burayıda ilk fırsatta okuyacağımÖncelikle sabah 7bucukta geldik kan alındı nst bağladı ve dididim sancı ve az bi açılma varmış meğer ve doğumda da teyid ettik ki rahim incelmiş tam zamanında olmuş iyi ki tarihi öne almışım zaten durmazmış. Neyse hopp ameliyathaneye giriverdik heryer erkek doktor kaynıyor oran buran açık artık utanç filan hak getire. Belden uyuşturma yapmaya başladı ilk seferde tuttu şükür sonda takıldı.
Sonra baya sohbet ettiler her gelen merhaba ben şu filan kestiniz mi dedim o çoktan bebek çıkmak üzere dediler. Hissettiğim şey baskı tabi acı yok dokunma sallantı var. İcinden bir şey koparcasına bi çekiştirme filan. Sonra sesini duydum bebek küçük dediler enem bi korktum önce 2.970 gr doğdu ablası da 80 dive ablasının aynısı erkeği. 50cm boy
Yani ölçülenden biraz küçük güya beyimiz önde idineyse sağlığı yerinde şükür.
Sonra ben yukarida yansımaları görüyordum lens taktirmadilar gözlük vardı Allahtan çıkarmışım herseyi net görecektim yoksa rahim dışarıda iken ağrı hissi vardı bir süre ameliyat ilkine göre bana uzun ve etkileyici geldi ilki ilk olduğu için mi ya da yaş küçüktü daha kolay detaysız hissettim. Bunda daha çok zorlandım.
Neyse sonra bi ara gözlüğü taktım izledim dikiş yeri uzundu dedim diğeri kısaydı tenin hassasmış ince imiş biz kısa kestik ama yırtıldı dedi bana collagen yolları göründü takviye alcam mutlaka.
Sonra dikiş bitti odaya alındım agrilar uyuşma geçerken başladı ilk o zamanlar zor oluyor ayağa kalkma vaktinden sonra şükür rahatlıyorsun. Sonda çıkarken minik bir acı oldu çok değil.
Ameliyat sonrasi üşüdüm titredim bir süre.
Bebiş memeyi hemen alamadı şırınga ile mama verildi sonra dene dene tuttu şükür süt tabi az az geliyor henüz.
Gündüz uyudu ben uyuyamadim agridan gece de sağolsun uyumadı ben yine uyuyamadim. Neyse ama bolca ayakta idimyürüdükçe ayağa kalktıkça açılıyorsun.
Kakasini yapti iki kere. Cis de baya yapıyor yanınıza bebise kıyafet 2 takimdan fazla alin ölçümler farkli çıkabildiği için küçük ve büyük takim alin benceben kiyafete sigmaz sanarken ki unutmusum minnakliklarini büyükçe oldular.
Once hastane kendi hasta bezini taktı yürümeye başladım filan depend taktım çok rahatladım. Kanama aşırı degil az yani şuan.
Rahim toparlasin diye hemşire eliyle bastırdı tabi hasta bezini değiştirirken sende ara ara bastır uyku da toparlar masaj da iyi gelir dedi.agrimadi diyemem
Velhasıl agrilar olcak Allah hepimize güç kuvvet versin sıkıntısız kavuşun sizlerde.Aklıma bir şey gelirse yazarım.
@Mirune 38+1 2.970gr 50cm yaz
Saol canim hala ayniyim yaa dogumhaneye cikardilar serumda kaldi acilde iyi gelecekti oysa ki .. nstye bagladilar acilmaya baktilar yok bisey cok enfeksiyonun var dedi ebe akintin fazla diyr nasil olcak bilmiyorum
Ay maşallah sen hiç farketmeden 7cm açılmış nasıl yaKızlar günaydın dün gece 10 gibi yattım 12 de bi kalktımki yatak tamamen su gidiyor sızıyor altımdan koştur koştur tuvalete gittim ama ne hak getire paçalarımdan aşağı iniyor sular tutamıyorum suyla birlikte aşırı derecede de beyaz akıntım vardı sonra eşimi uyandırdım onun karşısındada musluktan akar gibi gitti valla sonra apar topar valizi aldık hastaneye geldik ebe alttan muayenemi bi yaptıki 7 cm açıklığım var bebeğin başı aşağıda doktorum aslında kan sulsndırıcı kullandığım için beni sezeryan yapacaktı ama böyle açıklığı duyunca şok oldu normalle devam edelim dedi sonra nstye bağladılar nst de bebeğin kalp atışı yavaşladı ondan sonra korktuk hemen avil sezeryan ekibini toplayın dedi hemşireye herkes geldi spinal istiyodum genel anestezi yaptılar herşey çok güzel çok şükür ikimizdr iyiyiz 37+2de gece 01:18 de doğum oldu Çok şükürbendede karna konulan torba varken ağrım vardı ama torbayı aldılar herşey düzeldi çok şükür bi tek onun ağrısını yaşadım 37+2de Arifcanımız hayata 3 kilo 48 cmle merhaba dedi
Ayy ne güzel gözünaydın, Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı güzel ömürleri olsun,Kızlar normal doğurdum detayları sonra yazacağım sabah 6 bucuk gibi doğdu2.570 gram
Kızlar kontrole geldik. Dogum tarihim 8 agustos olarak güncellendi. Suyu herşeyi iyi dedi kilosu da 3.300 olmuş. Hakkımızda hayırlısı artık.
Herkesye farklı, bende olmamistibebişine kavuşan ve kavuşmakta olan arkadaşlar hayırlı olsun şimdiden ..
Sezeryan sonrası üşüme çok mu oluyor hırka almaya gerek var mı siz ne yaptınız
Sagol canım darısı bekleyenlere inşallahhHayırlısı olsun cnm.
Herkesye farklı, bende olmamisti
Çok geçmiş olsun, Spinalin bazılarına böyle baş ağrısı ile yan etkisi oluyormuş maalesef ben çok araştırdım onu seçsem mi falan diye, bol sade kahve ve bitter çikolata dışında çok bi yolu yok, bol bol da su içmelisin.. inş kısa zamanda atar vücudun.. Bazı yerlerde bu baş ağrısı olmasın diye ameliyat sırasında başınızı sağa sola çevirmeyin aşapı eğmeyin hep düz olsun falan diye tavsiye edildiğini duymuştum..Kızlar günaydın
Bölük pörçük uyuyorum. Emme sorunu vardı hallettik çok şükür tek sıkıntımız uyandıramıyoruz. Aşırı uykucu her yolu deniyoruz. Uyandırana kadar 45 40 dk geçiyorbaşım çatlıyor sanki beynim akacak gibi ya da birisi içini oyuyor gibi. Çok kötüyüm dayanamıyorum ağrısına bi şey önerin bana parol kahve sıvı tüketimi dışında. Hepsini denedim ama geçmiyor.
Herkese teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnanın bakamıyorum buraya. Dün doğum yapan bugün doğum yapacak olan herkese hayırlı olsun sağlıkla büyütün minnaklarınızı. Hayırlı evlat olsun olsun inşallah
@-Puffin- kız nasılsın ne yaptın iyi misin doğurdun mu???
Birde az once alttan bi agri oldu o kadar ya bence son zamanlar cunku ağırlaştım belli bende altta baskı hissediyorum gibi
Oyyy hiç bakamıyorum yetişemiyorum biraz okuyayım dedim ama bitmiyoooo yetişmiyoooo kizzz @Rowlet hadi gözün aydın pek sewindim senin adına kavuştun Almina incimizesağlıkla büyüsün inşallah azmettim buldum seni Instagramdan ahahah anası gibi güzel bir kızdır eminim
@puffin kizz sen ne yaptın bir doğurup geliyorum demişsn geldin mi
@avozge gözün aydın canimmm çok şükür sağlıkla gelmiş oğlusun
@Mirune cnm senin bugünde sezeryan inşallah güzel haberlerini bekliyoruz sağlıkla gelsin minik kuzu covidi filanda takma olanda hayır wardr güzel olacak herşey inşallah
Delirella ayyy 10 Ağustos okudumm az kaldı oğlusun gelmesine hadi hayırla sağlıkla inşallah
Dün 2 arkadas daha wardi sanki doğuma giden ama aklımda kalmadı kafa kalmadiki ay içerde dursalar biraz daha yatıp uyusaydik keşke acele etmeyin dogsunlar diyee yatın uyuyuunnn
Benim 12 gün oldu şükürler olsun basur agrisu War ama ilk zaman ki gibi şiddetli değil buna şükür diyeyim bu arada kızımızın adını "Masal Merve" koyduk teyzeleri ablaları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?