2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hayirla kavus insallah bebegine. Bi avazda kurtul

Ben de istiyorum artık,Allah'ın koyduğu taş gibi bekliyorum,of

Bişey cikmaz rabbimin izniyle boşuna strese soktular seni neyseki o zor günler geride kaldı çok şükür yavruna sağ salim kavuştun❤
Suyun geliyor işte yavaştan bir avazda saglikla kucagina al inşallah evladini kolay dogum olsun rabbim yardimcin olsun hasbinallah ve nimel vekil çek bol bol ❤

Masallqh ben almayayım büyük de konuşmayayım

Sezeryan olan hanımlar hastaneden çıkmadan büyük tuvalet yapılması zorunlu mi? Yapılmaz ise ne yapıyorlar

Gaz zorunlu ama onda da cikabiliyor. Ben çıktım misal, epkriz raporunda gaz şüpheli yazmışlar l

Korkma hic bebrni kucagına aldıgında bitecek hersey allah cok kolay bir doğum nasip etsin inşallah sağlıkla gelsin minik

Ay hadi bakalım ya inşallah. Allah kolaylık versin. Bir an önce kavuş yavruna

İnşallah çok kolay bir doğum şlur dualarımız seninle bebeğine kavuşcaksın bunu düşünüp korkmamaya çalış

Sezaryen olanlar nasil ic camasiri giyiyor? Yuksek bel di mi? Ben yuksek de fiysem kivriliyor, asagi dusuyor, tam kesi yerine denk geliyor. Ne yapacagimi sasirdim
Cnm dün kontrolüm vardı bandajı çıkardı doktor sadece tek kat iç çamaşırı üzerine gelebilir dedi. Düşük giy iç çamaşırı bi tek üzerine gelsin diğer giyeceklerin daha yukarda kalsın yeter bence

Biz henüz yaptırmadık Ankara hastanedeki makinayı bakıma mi almış ne gelince haber verecekler. Kipirdadiysa neden tekrar yapmad? Hiç yapılmamış gibi düşünebilirsin o testi, sonucu önemseme.

Oğlumda devlet Hastanesi'ne yönlendirmişlerdi, Okmeydanı'nda yaptırmıştık. Sinirleri alınmış melek gibi bir hemşire vardı, her kipirdadikca başa aldı testi tekrar tekrar başlattı testin başından sonuna hiç kıpırdamaması gerekiyor. O zaman her bebeğe rutin yapılmıyordu sadece yoğun bakımda 5 gün ve üzeri kalanlara yapılıyordu şimdi her bebeğe yapılıyor galiba.
Hastaneden hasta bezi veriyorlar ama.depend daha konforlu geldi bana. İlk başlarda ped yetmez zaten baya yoğun kanama olabiliyor, pıhtı falan geliyor pedle.her yerinde batabilir. Sağma makinası hastanede vardır muhtemelen. İnşallah hiç ihtiyacın olmaz bebeğini hemen emzirirsin

Hanımlar emzirmeyi deniyorum ama sütüm geliyor mu gelmiyor mu anlamıyorum
Bebek birkac kez kaka yaptı ama çiş yapıyor mu bilemedim. Çiş göstergesi renklenmiuor gibi.
Bir anormallik olur mu?
İlk günler ben de çiş yapmıyor sanıyordum. Annem de hep telaşlandirdi kakalari bile kuru gibi çiş yapsa ıslak olur falan dedi. Ama sonra bir kez altını açarken şarrrr diye çişini yaptığını gördük Hastaneden çıkmadan önce çişini yaptığını görmüş olduk yani. Ama yine de mavi çizgi olmuyordu başlarda sonraki günler olmaya başladı. İlk zamanlar zaten mideleri küçük oluyor ne yiyorlar da ne çıkıyor. 3. - 5. Arası annenin sütü tamamen iniyor baya bollaşıyor o zamandan sonra hep gösterge mavi oluyor merak etme. Bugün tam 1 haftalık olduk Bizim kan uyuşmazlığı olduğu için sıkı takipte 5. gün doktorda 6. Gün sağlik ocağında kontroldeydik sarılık değeri de kilosu da gayet iyi çıktı. O yüzden iç rahatlığıyla söylüyorum gayet normal, azar azar yapıyordur gösterge etkilenmiyordur şimdi

Sezaryen olanlar nasil ic camasiri giyiyor? Yuksek bel di mi? Ben yuksek de fiysem kivriliyor, asagi dusuyor, tam kesi yerine denk geliyor. Ne yapacagimi sasirdim
Ben normalde de tutkunun yüksek bel nene donlarını giyen biri olduğum için İlk başlarda depend giydim hiç iç çamaşır giymedim. Dün gece bir korse deneyeyim dedim yüksek bel külot şeklinde olanlardan ama yok hem acıttı hem aşırı rahatsız etti. Daha da bir dure korse denemem bile Bir de hala baya genişmişim onu anladım Hamile kulotlarina geçmeden önce kullandığım külotlar vardi, lastiklerini elimle gerip çatır çatır dikişlerini patlatıp komple gevsetmistim. Onlar bile dar geldi zaten anasını anlattığım için normal insan boyutuna gelince hepsi çöpe gidecek o yüzden yanlardan makasla azıcık kesip genişlettim. Tam üzerine göre olan bir yüksek bel kıvrılmaz aslında seninkiler geniş mi ki? Rahat edemezsem bir süre daha hamile külotu giyerim amaaaan kime ne. Kimsenin donuna kimse karışamaz

Ay canım yaaa hele ilk çocuk olunca insan hepten endişeleniyor. Kayınvalidenin kendi çocukları mı? Küçük çocuğu engeleldikce daha beter yapmak ister bi de. Camlar için açık açık konuş. İşte demin açtın çok sancı çekti artik açılmıcak sicaklayan baska odaya de. Bizde de tam tersi biz cam açıyoruz annem kızıyor Sıcakta çocuk da bunaliyor diye açıyoruz ama anneme göre biz kendimizi düşünüp çocuğu umursamıyoruz. Anne hava sıcak falan desem kızıp sinirlenip alınıp gidiyor

Herhalde naz yapmak, hiç kendini tutmadan içinden geldimi böğüre böğüre ağlamak lazım ki anca o zaman lohusa yerine koyacaklar bizi. Eşime yine diyorum lohusa olan benim bir anlayin beni diye o da cumartesi Cezayir'e dönecek zaten ona biraz nazım geçiyordu en azından. Annem yaşlandı artık yoruluyor anlıyorum ama o da dolanıyorum diye beni iyi sanıyorsunuz, beni anlamıyorsunuz diyor sürekli halbuki hiç bir talebim yok ondan kendi destek oluyor sağolsun, yapma desen ona da alınıyor ben yapmiyim mi dedim diye Oğlum zaten kıskançlıktan ölecek, sürekli bizi delirtecek şeyler yapıp dikkat çekme peşinde Velhasıl evde herkes benden lohusa anacım, kendimi sıkmaktan, içine atmaktan annelik hüznümü bile yaşayamadım

Bizde işitme testini hastaneden çıkıcamız gün istediler ve sonuç alınamadı ben aşırı panik oldum birde o halimde seni çok iyi anlıyorum ..
Sezeryanla olan bebeklerde daha çok görülürmüş bebeğimin kulağında su olduğu ve yanıt alınamadı..3-4 gün kendimi kötü hissettim hatta normal Doğum olsaydı bebek kanaldan geçerken fazla suyu da atardı diye ..1 ay süre olması da bebek büyüdükçe uykuda bu işlemin yapılması daha da zorlaşıyormuş
Dün tekrar teste girdik bu kez uyuması lazım ve çok zorlandık devamlı girip çıktık deniyoruz kımıldıyor bebek .. hatta en son bitecek artık uykuda gözlerini oynattı için başa alındı biraz sabır isteyen bir test ..
Baya uzun oldu ama hiç tedirgin olma rabbimin izniyle geçiliyor annesi

Canım ben de aynı durumdaydim sadece tek farkı bu sefer 40. Haftada ve suyumun gelmesiydi. Bu halde hiç normal için eziyet çekme ben denedim ama yok yine inmeyecekse inmiyor. Doktor açıklığını suni ile 10 cm yapsak bile bebek inmezse yine sezaryen olabilirsin dedi ki hala normal doğurmam için şunu da yapalim bunu da diye teklif ediyordu bir yandan İnşallah kendi sancıların gelir, gelmezse direkt git sezaryen ol.
Bak ek olarak foto koydum, bunlar benim adım ortamalarim. 35. Haftadan itibaren hiç aksatmadan hep böyle gittim. Çıktığım indiğim merdivenlerin haddi hesabı yok. Plates topunda sürekli egzersiz yaptım içtiğim çayların yediğim hurmalarin ananaslarin haddi hesabı yok. Hint yağıni bile 3 kere içtim ama yok oldurmayan Allah oldurmuyor. Olmuyorsa da zorlamanın bir anlamı yok elimizden geleni yapıp sonuca katlanicaz.

He ben sezaryeni çok sevdim bu arada ilk doğumum güya normaldi ama anam ağlamıştı, sezaryen ne konforluymuş. 1 hafta geçti bile. Böyle olduğunu bilsem hiç suni sancı çekmeden direkt kes beni doktor derdim

Eklentiler

• IMG_20220726_181922.webp
    11 KB · Görüntüleme: 44
Kızlar günaydınn Bizim oğlanda aşırı gaz var napcağımı bilemiyorum sürekli sırtını sıvazlamaktan valla ellerim ağrıdı doktor kaledion diye bi gaz damlası yazdı ama fayda felan etmedi çocuk çıkartamıyo yarım saat uğraşıyoz siz hangi damlaları kullanıyorsunuz önereceğiniz varmı

Benim ilk doğumumda 40 gün sürmüştü şimdi daha bir hafta oldu ama baya azaldı ben de anlamadım. Acaba sezaryen olunca ilk günler baya pıhtı falan attığımız için daha mı erken bitiyor diye düşündüm hatta. Zaten pedler tahriş ediyor beni bitse çok sevinirim 40 gün ped kullanımı sonrası mantar enfeksiyon falan garanti oluyor çünkü

Emziriyorsan sen kendin bir kaşık kimyon ye. İnan etkisine şok olacaksın. Az bir çorbaya falan karıştır, yut. Bebeğe kimyon çayı falan icirenler var ama ben ilk 6 ay sadece anne sütü taraftarlarındanim.

Bir de bazen sırtına vuruyoruz ama tekniğimiz yanlış olabiliyor. Oğlumda midesi omzunuza gelsin sırtına vurun derlerdi. Bu sefer bebek hemşiresi başka bir tutuş gösterdi kesinlikle daha etkili.

Bebeğin poposunun altına bir elini yerleştiriyorum bacaklarını da azıcık topluyorsun sonra bezinin hemen üstüne pat patliyorsun çok daha hızlı gaz çıkarıyor. İnternetten başka tekniklere de bakabilirsin sizin bebeğe hangisi uyarsa ona devam edersin. Bir de kibar vurmayacaksin biraz güçlü vurmak gerekiyor. Benim eşim iri biraz, eli de ağır o azıcık vurdu mu hemen çıkıyor mesela

Allah yardimcin olsun insallah cok kolay bir dogum yasarsin guzel haberlerini bekliyorum bende cok korkanlardanimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…