Yook benim eşim aşırı duygusal aşırı hassas rolleri degişsek yeri.Allahım herkesin yardımcısı olsun içinde bizlerinde.Eşini anlıyorum bu ekonomi de endiselenmesi normal ama seni üzmese eşin yansitmasalar bizlere hayat daha iyi olacak ama kimse hassas deil
Ben suan o donemdeyimKızlar şimdi biz bu bebeleri uyandiramiyoruz diye soyleniyoruz ya tam olarak ne zaman uyusunlar diye dua etmeye baslarizbu uykular ne zaman bitecek ne kadar zamanımız kaldı yani
Valla naz yapmaya pek hakkımız yok heralde millet alınganlık yapacak yer arıyor huzursuz olmayalım diye yine susan taraf oluyoruz. Ağzımdan bişey çıkacak da karşımdaki adam kırılacak diye diken üstündeyim her lafımı tartmaya çalışıyorum aman anneler yardıma geldiler kimse üzülmesin sonra unutulmaz kafasındayım ama içine attığıyla kalan biz olucaz bu gidişle. Benim ilk çocuğum sadece onunla ilgileniyorum sizin işiniz daha zor ikisini de düşünmek zorunda kalıp daha çok bunalıyorsunuzAy canım yaaa hele ilk çocuk olunca insan hepten endişeleniyor. Kayınvalidenin kendi çocukları mı? Küçük çocuğu engeleldikce daha beter yapmak ister bi de. Camlar için açık açık konuş. İşte demin açtın çok sancı çekti artik açılmıcak sicaklayan baska odaya de. Bizde de tam tersi biz cam açıyoruz annem kızıyorSıcakta çocuk da bunaliyor diye açıyoruz ama anneme göre biz kendimizi düşünüp çocuğu umursamıyoruz. Anne hava sıcak falan desem kızıp sinirlenip alınıp gidiyor
Herhalde naz yapmak, hiç kendini tutmadan içinden geldimi böğüre böğüre ağlamak lazım ki anca o zaman lohusa yerine koyacaklar bizi. Eşime yine diyorum lohusa olan benim bir anlayin beni diye o da cumartesi Cezayir'e dönecek zaten ona biraz nazım geçiyordu en azından. Annem yaşlandı artık yoruluyor anlıyorum ama o da dolanıyorum diye beni iyi sanıyorsunuz, beni anlamıyorsunuz diyor sürekli halbuki hiç bir talebim yok ondan kendi destek oluyor sağolsun, yapma desen ona da alınıyor ben yapmiyim mi dedim diyeOğlum zaten kıskançlıktan ölecek, sürekli bizi delirtecek şeyler yapıp dikkat çekme peşinde Velhasıl evde herkes benden lohusa anacım, kendimi sıkmaktan, içine atmaktan annelik hüznümü bile yaşayamadım
Aman annelik pimpiriklilik, her şeyde iyi olsun istiyorsun. Sgaol cnmBiz henüz yaptırmadık Ankara hastanedeki makinayı bakıma mi almış ne gelince haber verecekler. Kipirdadiysa neden tekrar yapmad? Hiç yapılmamış gibi düşünebilirsin o testi, sonucu önemseme.
Oğlumda devlet Hastanesi'ne yönlendirmişlerdi, Okmeydanı'nda yaptırmıştık. Sinirleri alınmış melek gibi bir hemşire vardı, her kipirdadikca başa aldı testi tekrar tekrar başlattı testin başından sonuna hiç kıpırdamaması gerekiyor. O zaman her bebeğe rutin yapılmıyordu sadece yoğun bakımda 5 gün ve üzeri kalanlara yapılıyordu şimdi her bebeğe yapılıyor galiba.
Hastaneden hasta bezi veriyorlar ama.depend daha konforlu geldi bana. İlk başlarda ped yetmez zaten baya yoğun kanama olabiliyor, pıhtı falan geliyor pedle.her yerinde batabilir. Sağma makinası hastanede vardır muhtemelen. İnşallah hiç ihtiyacın olmaz bebeğini hemen emzirirsin
Bizde işitme testini hastaneden çıkıcamız gün istediler ve sonuç alınamadı ben aşırı panik oldum birde o halimde seni çok iyi anlıyorum ..
Sezeryanla olan bebeklerde daha çok görülürmüş bebeğimin kulağında su olduğu ve yanıt alınamadı..3-4 gün kendimi kötü hissettim hatta normal Doğum olsaydı bebek kanaldan geçerken fazla suyu da atardı diye ..1 ay süre olması da bebek büyüdükçe uykuda bu işlemin yapılması daha da zorlaşıyormuş
Dün tekrar teste girdik bu kez uyuması lazım ve çok zorlandık devamlı girip çıktık deniyoruz kımıldıyor bebek .. hatta en son bitecek artık uykuda gözlerini oynattı için başa alındı biraz sabır isteyen bir test ..
Baya uzun oldu ama hiç tedirgin olma rabbimin izniyle geçiliyor annesi
Kızlar günaydınnBizim oğlanda aşırı gaz var napcağımı bilemiyorum sürekli sırtını sıvazlamaktan valla ellerim ağrıdı doktor kaledion diye bi gaz damlası yazdı ama fayda felan etmedi çocuk çıkartamıyo yarım saat uğraşıyoz siz hangi damlaları kullanıyorsunuz önereceğiniz varmı
Kizlar dun dogum yaptım sezaryen cok fazla ağrılarım var . Bebeğimi daha kucağıma alamadim yogun bakima almislar dua edin bize
Kızlar şimdi biz bu bebeleri uyandiramiyoruz diye soyleniyoruz ya tam olarak ne zaman uyusunlar diye dua etmeye baslarizbu uykular ne zaman bitecek ne kadar zamanımız kaldı yani
8.gunumdryim doktor artık gerek yok dediSezeryan olan hanımlar, hastaneden çıkış yaparken su geçirmez bant yapıştırmışlardı duş alırken su gelmesin diye. Sonra ben kendimde o banttan aldım. Bugün 9. Gün duş alırken banta gerek var mı hala
Benim bandımı doğumun ertesi günü çıkardılar ayakta duş alabilirsin dediler aldım güzelce kuruladım sorun olmadıSezeryan olan hanımlar, hastaneden çıkış yaparken su geçirmez bant yapıştırmışlardı duş alırken su gelmesin diye. Sonra ben kendimde o banttan aldım. Bugün 9. Gün duş alırken banta gerek var mı hala
Allah sabır versin gerçekten. Söyleyecek bir şey bulamadım. İnsanın iki annesinden de yüzünün gülmemesi nasıl bir his bilirim. Çocuğunu düşünerek kalbini ferah tutmaya çalış. İnşallah geçecek hepsi.Vala zor analarla uğraşmak benimde kendi annem ama hiç laf dinlemiyor bi ara gidicem diye tutturdu 39 haftanın başında geldi é sen dogurmyorsun erken gelmişim gidiyim eşim işe gidiyor beni yalnız bırakıp gidecek biraz söylendim kaldı zorla kalıyor sanki ben başkasının kiziyim bu sefer eve sardı evde bulaşık makinası Bulaşık ları elde yıkar yarım saatte bir yerleri siler sonra söylenir her yerim ağrıyor diye Allah razı olsun bir sürü işimi görüyor ama beni acayip strese sokuyor keşke git deseydim kalmasaydi eşim diyo nasıl annen var mahcup oluyorumstresten doğuramıyorum herhalde başka bişi deil daha kayin validem gelecek oda diyo ne zmn doguracaksin arayın o zmn geleyim sanki iki sokak öteden geliyor 6 saatlik yoldan gelecek sanki birde sezeryan olacam vala çok bunaltiyor ebeveynlere ebeveyn olmak
Biliyorsun canim bendeseker vardi bebegi etkilemis dogumdan sonra 2 biberon mama verdikleri halde sekeri yukselmemis. Serklaj sonrasi ben enfeksiyon kapmistim bebege gecmis . Bu sebeplerdendolayi enfeksiyon kapmis lökosit değerleri cok yuksek ayrica hızlı nefes alıyor solunum da problem var ciğerlerde zatürre bulgusu varmisAman annelik pimpiriklilik, her şeyde iyi olsun istiyorsun. Sgaol cnm
Insallah, sezaryende daha çok görülüyordu, bakalım ay bitince bakacağız yine
Bana doktor sab simplex yazdı ama kullanmadım daha.
İyi olur inşallah cnm, kendini böyle üzme ki sutunu engellemesin. Yoğun bakım ihtiyacı niye oldu cnm, önlem amaçlı da olabiliyor takip için bazı durumlarda
Zor uyanıp zor uyuyor benim ki ya, memede saatlerce oylanasi var
8.gunumdryim doktor artık gerek yok dedi
O banti doktor ilk kontrolde yani 5. günde çıkardı. Sadece ilk cikardigo gün bugün banyo yapma yarından itibaren banyo yapabilirsin dedi. Pansuman da yapmicaksin kendi kendine iyileşecek, ödemi inince ağrıların da azalır zaten dediSezeryan olan hanımlar, hastaneden çıkış yaparken su geçirmez bant yapıştırmışlardı duş alırken su gelmesin diye. Sonra ben kendimde o banttan aldım. Bugün 9. Gün duş alırken banta gerek var mı hala
Aynen bizimde o yüzden sivrildi. Bende sırt üstü yatıyorum artıkHe Bizim de sivri. Kusacak şöyle olcak diye hep sağ sol donuyoz. Kustuktan sonra dik yatirayim barı
Ben 7. Gün çıkarttım bir daha kullanmadımSezeryan olan hanımlar, hastaneden çıkış yaparken su geçirmez bant yapıştırmışlardı duş alırken su gelmesin diye. Sonra ben kendimde o banttan aldım. Bugün 9. Gün duş alırken banta gerek var mı hala
Senin de zor geçmiş, senin bide doğumdan önce patlak vermişti kv olayı.. Kolay değil ama içinde tutmamaya çalış canım stresi seni hasta eder başkasına bişey olmaz.. Kıskançlık olayım a şükür bizde de henüz belirtiler yok bakalım, ilerleyen günler neler gösterir hayırlısıyla atlatalım..Ah canım benim hem doğum stresi hem sonrası çocuğun hasta olmus ve kv stresleri çok normal ben de ayni şekilde oldum kv stresini doğumdan bi kaç gün oncesi yaşadım ama hala içimde bi volkan gibi stres bende. Ve ayni şekilde eve bi geldim kizim ağlıyor stresten ateşlenmiş iki gün sadece ateşli idi onunla ilgilenmeye çalıştım bir de neyseki kardeşine adapte oldu kıskançlık yaşamadık. Sütüm geç geldi şimdilerde dolup taşmıyor ilkindeki gibi ama yetiyor surekli çis kala değişiyorum. Üzmemeye çalış kendini hersey nasip emdikçe artar inşallah
Çok teşekkür ederim, zor bir dönem oldu gerçekten, ama şükür toparlıyorum azçok.. Süt aynen dediğin gibi yaptım sağdım, aldığı kadar emzirdim elimden gelen herşeyi yapmaya çalıştım şimdi bi tık daha iyi şükür ki.. Yeme içme evet ayakta sve güçlü kalabilmek için zorladım, çocuklar için önce iyi bakıcaz kendimize. Desteğin için teşekkür ederimHem hayırlı olsun hem geçmiş olsun. Hastalık ve doğumun denk gelmesi kötü olmuş en kısa zamanda toparlanırsınız inşallahsüt çekilmeye başlasa bile tamamen bitip gelmemesi 2 haftayı bulur sen kızı emzirmeye çalış ardina sağım yap sürekli uyar memeyi sütün artacaktır.
Yetersizlik hissi hepimiz de oluyor, olacak anneliğin doğasında var kendini çok yıpratma ve kendine iyi bak. Sen iyi ol ki çocuklar daha iyi olsun. Yeme içme olayı zorda olsa yapmalısın sütten ziyade vücut direncin düşer o zaman hiç faydan olmaz. Zor yerken protein ve enerji veren şeyler tüket ki 10 lokma yerine birkaç lokma bile iyi gelir.
Kv ve anne için diyecek laf bulamıyorum herkes kendi doğurmamış gibi davranıyor. Ama onlarsız da yaparım diyorsan gönder gitsin.
Ben lansinoh un kullanıyorum şuan çok memnunum benimki aventindi, onun parçalarını kaynatırken yakınca görümcemin kini aldım şimdi işte lansinoh u. Kesinlikle lansinoh..Hanımlae lansinoh un elektrikli süt sağma pompasını kullanan var mı? Veya elekteikli bi pompa kullanıp memnun kalan
Hanımlar merhaba benim bebişte alerjik pişik oldu, bezini değiştirdim ama hiç iyileşme yok,üzeri açık yara gibi, çok kuvvetli kremler kullanıyorum ama iyileşme yok, 1 haftadır çekiyor krem sürerken bas bas bağırıyor. Ne kadar sürer bu böyle var nı öneriniz. Çok üzülüyorum
Biliyorsun canim bendeseker vardi bebegi etkilemis dogumdan sonra 2 biberon mama verdikleri halde sekeri yukselmemis. Serklaj sonrasi ben enfeksiyon kapmistim bebege gecmis . Bu sebeplerdendolayi enfeksiyon kapmis lökosit değerleri cok yuksek ayrica hızlı nefes alıyor solunum da problem var ciğerlerde zatürre bulgusu varmis
15 Gün boyunca bantlı mı durdu? Nasıl havasız kaldı?Dikis yerim emfeksiyon kapmak üzere resmen. Uc kısmında kızarıklık ve kücük bir delik var. Doktor baticon sür fucidin kremle dedi. Havasız kaldıgı için olmus. Gazlı bez koyuyorum sımdı. Umarım kötüye gitmez. Yarın saglık ocagına göstercem
Ah canım yaaa çok üzüldüm kesinlikle stresten doguramiyorsun. Benim ilk doğumum da öyle olmuştu. Dayım doğumum için geldi adamcağiz sürekli iznini uzatıyor, eşim geldi dönüş biletini sürekli uzatıp duruyoruz, acentedeki kız bile ay canım sen hala doğurmadın mı diyorVala zor analarla uğraşmak benimde kendi annem ama hiç laf dinlemiyor bi ara gidicem diye tutturdu 39 haftanın başında geldi é sen dogurmyorsun erken gelmişim gidiyim eşim işe gidiyor beni yalnız bırakıp gidecek biraz söylendim kaldı zorla kalıyor sanki ben başkasının kiziyim bu sefer eve sardı evde bulaşık makinası Bulaşık ları elde yıkar yarım saatte bir yerleri siler sonra söylenir her yerim ağrıyor diye Allah razı olsun bir sürü işimi görüyor ama beni acayip strese sokuyor keşke git deseydim kalmasaydi eşim diyo nasıl annen var mahcup oluyorumstresten doğuramıyorum herhalde başka bişi deil daha kayin validem gelecek oda diyo ne zmn doguracaksin arayın o zmn geleyim sanki iki sokak öteden geliyor 6 saatlik yoldan gelecek sanki birde sezeryan olacam vala çok bunaltiyor ebeveynlere ebeveyn olmak
Büyük tuvaletini yapmasan da taburcu olabiliyorsun, taburculuk için zorunlu olan gaz çıkarmak. Takip et, şu kadar gün sonra hayal yapmazsan lavman yap falan derler en fazla. Ama eve geçince sıvı beslenme, komposto, kayısı, sebze vb. yeme, evin içinde ufaktan yürüyüşler yapmaya en geç bir kaç güne çıkarsın tuvalete merak etme.Sezeryan olan hanımlar hastaneden çıkmadan büyük tuvalet yapılması zorunlu mi? Yapılmaz ise ne yapıyorlar
Hadi bakalım mis kokulu saatlere çok az kaldı deseneİdrak edemesemde başladı sanırım 10 dk bir sancı giriyor şuan ara ara da pembe akıntı geliyor. Dayanabildiğim kadar evde dayanmaya çalışıyorum şuan. Dua edin bana kızlar çok korkuyorum nedense, gittikce sancılarımın şiddeti artıyor gibi
Ben biogaia kullanıyorum bide masaj çok iyi geliyor bence internette I love you masajı var her emzirme öncesi yapılacak masaj bi dene istersen canımKızlar günaydınnBizim oğlanda aşırı gaz var napcağımı bilemiyorum sürekli sırtını sıvazlamaktan valla ellerim ağrıdı doktor kaledion diye bi gaz damlası yazdı ama fayda felan etmedi çocuk çıkartamıyo yarım saat uğraşıyoz siz hangi damlaları kullanıyorsunuz önereceğiniz varmı
Gelince üstüste geliyor birde akrabalar da bonus gerçekten imtihanlar ya sana da öyle olmus hep idare etmekten yoruldum bende benim annem de çok alıngan bide kalkıp ev işinde anneme yardım etmek zorunda kalıyorum kendimi öyle hissediyorum ama karnım burnumda çok zor oluyor bir yandan hareket etmeliyim doğum için bir yandan annemle temizlik yemek akşam Tansiyonlarim düşüyor yorgunluktan bugün saldım wala hepsini kendi yaptıAh canım yaaa çok üzüldüm kesinlikle stresten doguramiyorsun. Benim ilk doğumum da öyle olmuştu. Dayım doğumum için geldi adamcağiz sürekli iznini uzatıyor, eşim geldi dönüş biletini sürekli uzatıp duruyoruz, acentedeki kız bile ay canım sen hala doğurmadın mı diyorüniversitede sınav zamanıydı sınavlarını kaçırdı görümcem arayıp arayıp ay sınavları kaçırdı diyor. Yine her gün telefon ediyorlar Cezayir'den doğurdun mu doğurdun mu diye sanki doğursam saklicaz onlardan. İçimde zorla tutuyorum çocuğu diyesim geliyordu. Sonuç 41+3'de artık hala doğmayinca zorla çıkarttık çocuğu Ben her gün neden doğuramiyorum diye ağladığımla kaldım. Kimse halden anlamıyor sen yıprandığınla kalıyorsun. Annen ne yapmak isterse yapsın, bırak yapsin sonra söylensin, o da öyle.rahatliyor demek ki. Kayınvaliden de varsın sen hastaneden çıktıktan sonra gelsin. Senin derdin kendine yeter bir de başkalarını düşünme. Annen anlarsa konuş anne çok stresliyim ne zaman doğacak konusu konuşulmasın bu evde de. Stres oldukça doğum baslamiyor bir de böyle deniyelim de belki anlayışla karşılar.
40+ları görmeyen senin halinden anlamazNasreddin Hoca hesabı bana şamdan düşen getirin Çık çık yürü, evdeki ortamdan bunaldın mi at kendini dışarı. Çok bunalttilar mi tutma kendini ağla. Ancak böyle bariz tepkiler verince anlıyor bazen cevremizdekiler.
Annem doğuma onu değil de eşimi götürdüm diye çok bozuldu bana, bir de doula tuttum diye onu kendi yerine koydum sandı halbuki ben onu eşim Türkçe bilmiyor diye tuttum ama inandiramadim. En son yine bir laf etti hiç sesimi cikarmadim ama çok üzüldüm, hatta ona göstermeden yattım eşimin kucağına ağladım, ağladım, o akşam herhalde kendimi sıkmaktan tansiyonum bir yükseldi 2-3 güne ancak düzeldi. O ona ders oldu, bir daha doula konusunu hiç açmadı, bana da kusura bakma daha bu konuda konuşmicam dedi. Bazen bariz şekilde görmeleri gerekiyor anlamaları için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?