Bizim dışımızda herkes loğusa zaten .. kv temizlik yaptı zahmet etme dememe rağmen heryerin yeri değişti kendi düzenindeŞu sarılıktı kilo almasıydı 2 saatte bir emzirmesiydi dertlerini bi aşsak diyorum o zamana kadar hem alışırım öğrenirim iyice bebek bakmasını hem de 3 aydan sonra kolaylaşıyor diyor hep çevremdekiler bi düzene girse kolay olmasa da tecrübe edinmiş ne yapacağımı az çok biliyor olucam sanki daha rahat olabilirmişim gibi geliyor. Şimdi her şeye evham yapıyorum uyumasa niye uyumuyor bu çocuk uyusa neden bu kadar çok uyuyor aman kusar da boğazına mı kaçar hep bir atak halindeyim diken üstünde duruyorum hayatımda başka hiçbir şey kalmadı resmen bebekten başka konuşacak konu bile bulamıyorum hiçbir şeyden zevk almıyorum bebekle dışarı çıksak yanımda bebek olduğu halde bir şeyler eksik, yanlış gidiyormuş gibi geliyor ne kadar değişik bir duyguymuş bambaşka bir insan oldum. Bir de kv bende 2 küçük çocuğuyla bana "yardıma" geldi. Çocuklar bağırır çığlık atar zorla uyuyan bebeğim uykudan uyanır, bebekle evde gezsem çocuklar gelir yapışır tepesine üşüşür öpmeye çalışırlar hastaydılar yeni iyileşiyorlar bebeğimin yüzüne gözüne solurlar sıcak oldukça kapı pencere açarlar bebeğim üşür gazlanırevde bebek korumaya çalışıyorum bi yandan. Ah kızlar başıma neler geldi şu 2 haftada bir bilseniz tek artım elimi ev işlerine sürmemek o da büyük yük alıyor tabiki ama sessiz ortam oluşturmaya, bebeği korumaya çalışmanın zorluğu daha ağır basıyor delleniyorum bazen. Kimseye bişey de denmiyor pek bi alınganlar ağzımı açsam lohusa olan ben miyim kv mi yoksa kocam mı karışıyor burnumdan geldi resmen şu süreç aman ne yazdım ne iyi dolmuşum
Rabbim yardımcın olsun çok kolay bir doğumun olur inşallah bebeğine sağlıkla sıhhatle kavuşursunİdrak edemesemde başladı sanırım 10 dk bir sancı giriyor şuan ara ara da pembe akıntı geliyor. Dayanabildiğim kadar evde dayanmaya çalışıyorum şuan. Dua edin bana kızlar çok korkuyorum nedense, gittikce sancılarımın şiddeti artıyor gibi
Aynen öyle valla lim lohusa belli değil keşke lohusalığı gerçekten lohusa olanlara bıraksalarAy canım yaaa hele ilk çocuk olunca insan hepten endişeleniyor. Kayınvalidenin kendi çocukları mı? Küçük çocuğu engeleldikce daha beter yapmak ister bi de. Camlar için açık açık konuş. İşte demin açtın çok sancı çekti artik açılmıcak sicaklayan baska odaya de. Bizde de tam tersi biz cam açıyoruz annem kızıyorSıcakta çocuk da bunaliyor diye açıyoruz ama anneme göre biz kendimizi düşünüp çocuğu umursamıyoruz. Anne hava sıcak falan desem kızıp sinirlenip alınıp gidiyor
Herhalde naz yapmak, hiç kendini tutmadan içinden geldimi böğüre böğüre ağlamak lazım ki anca o zaman lohusa yerine koyacaklar bizi. Eşime yine diyorum lohusa olan benim bir anlayin beni diye o da cumartesi Cezayir'e dönecek zaten ona biraz nazım geçiyordu en azından. Annem yaşlandı artık yoruluyor anlıyorum ama o da dolanıyorum diye beni iyi sanıyorsunuz, beni anlamıyorsunuz diyor sürekli halbuki hiç bir talebim yok ondan kendi destek oluyor sağolsun, yapma desen ona da alınıyor ben yapmiyim mi dedim diyeOğlum zaten kıskançlıktan ölecek, sürekli bizi delirtecek şeyler yapıp dikkat çekme peşinde Velhasıl evde herkes benden lohusa anacım, kendimi sıkmaktan, içine atmaktan annelik hüznümü bile yaşayamadım
Kasılma programı var . Ondan bahsediyorsun galiba . İnşaallah sarkmaz yaa . Rabbim yoluna koysun inşaallah kolaycacık gelsinlerAy ne güzelmiş sizinki,benim ilkinde zor geçti bugün diyorum Dr a ben ilkini 43 haftaya variyordu doğurdum diyorum olmaz öyle şey diyor,yav doğuran benim ne demek olmaz diye geçirdim içimden de dışından bişey demedim.şimdi kızlar ben bu iş bı an önce bitsin istiyorum ilki gibi sarkmasin,ne yapmalıyım??? burda sanki sancı sayacı diye birşeyden mi bahsettiler geçen günlerde çok da okuyamıyorum bu günlerde formu ama öyle bişey aklımda kalmış???
Galiba suyun geliyor sızıntı gibi . Hadi bakalım geliyor sankiKızlar birşey sorucam az önce yatarken içimden tok diye bir şey oldu alta doğru nasıl desem hani tıpa çıkar ya şişeden onun gibi bir his. Sonra iç çamaşırım ıslandı. Hemen tuvalete kalktım kalkınca şarıl şarıl bi su gelmesi yaşamadım. İdrarımı yaptım üstüne peçeteyle kurularken pembemsi turuncumsu sıvı geldi akıntı gibi yoğun değildi ama. İnsan emin olamıyor ve kala kalıyor. Eşime söyledim bekleyelim dedim. Sonra yeniden çamaşırım ıslandı aynı şekilde. Yine peçeteyle kurularken turuncumsu bir akıntı geldi. Sonra ben duşa girdim hemen doktoruma mesaj attım durumu bildirdim. Bekliyorum şuan. Doğuruyor muyum ? Ağrım sancım yok hiç. Yani çok hafif aslında bel ağrım var ama bilmiyorum. Şoka girdim galiba aptal aptal oturuyorum şuan
Rabbim şifanızı versin inşaallah . Sağ salim doğurdun bundan sonrası da inşaallah kolay ilerler . Allah kolaylık versinKizlar dun dogum yaptım sezaryen cok fazla ağrılarım var . Bebeğimi daha kucağıma alamadim yogun bakima almislar dua edin bize
Hayırla sağlıkla al inşaallah kucağına muhtemelen girdin doğuma . Güzel haberlerini alalım inşaallahİdrak edemesemde başladı sanırım 10 dk bir sancı giriyor şuan ara ara da pembe akıntı geliyor. Dayanabildiğim kadar evde dayanmaya çalışıyorum şuan. Dua edin bana kızlar çok korkuyorum nedense, gittikce sancılarımın şiddeti artıyor gibi
Sende elinden geleni yapmışsın maşallah . Dediğin gibi olmayınca olmuyor . Bakalım doktorun dediği gibi şu cumartesiyide atlayalım sonrası artık nasip kısmet . Bu kadar hafta bekledikten sonra da sezeryan olmak biraz koyar bana ama bakalım Rabbim ne takdir etti bilemiyorum .Canım ben de aynı durumdaydim sadece tek farkı bu sefer 40. Haftada ve suyumun gelmesiydi. Bu halde hiç normal için eziyet çekme ben denedim ama yok yine inmeyecekse inmiyor. Doktor açıklığını suni ile 10 cm yapsak bile bebek inmezse yine sezaryen olabilirsin dedi ki hala normal doğurmam için şunu da yapalim bunu da diye teklif ediyordu bir yandanİnşallah kendi sancıların gelir, gelmezse direkt git sezaryen ol.
Bak ek olarak foto koydum, bunlar benim adım ortamalarim. 35. Haftadan itibaren hiç aksatmadan hep böyle gittim. Çıktığım indiğim merdivenlerin haddi hesabı yok. Plates topunda sürekli egzersiz yaptım içtiğim çayların yediğim hurmalarin ananaslarin haddi hesabı yok. Hint yağıni bile 3 kere içtim ama yok oldurmayan Allah oldurmuyor. Olmuyorsa da zorlamanın bir anlamı yok elimizden geleni yapıp sonuca katlanicaz.
He ben sezaryeni çok sevdim bu arada ilk doğumum güya normaldi ama anam ağlamıştı, sezaryen ne konforluymuş. 1 hafta geçti bile. Böyle olduğunu bilsem hiç suni sancı çekmeden direkt kes beni doktor derdim
Cok gecmis olsun gozunuz aydin insallah biran once toparlanirsinizKizlar dun dogum yaptım sezaryen cok fazla ağrılarım var . Bebeğimi daha kucağıma alamadim yogun bakima almislar dua edin bize
Vala zor analarla uğraşmak benimde kendi annem ama hiç laf dinlemiyor bi ara gidicem diye tutturdu 39 haftanın başında geldi é sen dogurmyorsun erken gelmişim gidiyim eşim işe gidiyor beni yalnız bırakıp gidecek biraz söylendim kaldı zorla kalıyor sanki ben başkasının kiziyim bu sefer eve sardı evde bulaşık makinası Bulaşık ları elde yıkar yarım saatte bir yerleri siler sonra söylenir her yerim ağrıyor diye Allah razı olsun bir sürü işimi görüyor ama beni acayip strese sokuyor keşke git deseydim kalmasaydi eşim diyo nasıl annen var mahcup oluyorumAy canım yaaa hele ilk çocuk olunca insan hepten endişeleniyor. Kayınvalidenin kendi çocukları mı? Küçük çocuğu engeleldikce daha beter yapmak ister bi de. Camlar için açık açık konuş. İşte demin açtın çok sancı çekti artik açılmıcak sicaklayan baska odaya de. Bizde de tam tersi biz cam açıyoruz annem kızıyorSıcakta çocuk da bunaliyor diye açıyoruz ama anneme göre biz kendimizi düşünüp çocuğu umursamıyoruz. Anne hava sıcak falan desem kızıp sinirlenip alınıp gidiyor
Herhalde naz yapmak, hiç kendini tutmadan içinden geldimi böğüre böğüre ağlamak lazım ki anca o zaman lohusa yerine koyacaklar bizi. Eşime yine diyorum lohusa olan benim bir anlayin beni diye o da cumartesi Cezayir'e dönecek zaten ona biraz nazım geçiyordu en azından. Annem yaşlandı artık yoruluyor anlıyorum ama o da dolanıyorum diye beni iyi sanıyorsunuz, beni anlamıyorsunuz diyor sürekli halbuki hiç bir talebim yok ondan kendi destek oluyor sağolsun, yapma desen ona da alınıyor ben yapmiyim mi dedim diyeOğlum zaten kıskançlıktan ölecek, sürekli bizi delirtecek şeyler yapıp dikkat çekme peşinde Velhasıl evde herkes benden lohusa anacım, kendimi sıkmaktan, içine atmaktan annelik hüznümü bile yaşayamadım
Tez vakitte cıkarsınız inşallahEvet çok taze hala hastanedeyiz
Zaten evimde hiçbir şeyin yerini bilmiyorum artık 18-19 gündür buradalar bi ara akrabalarına gittiler o ara da annem geldi herkes her şeyi bir yere koyuyor karıştı ortalık canım daralıyorBizim dışımızda herkes loğusa zaten .. kv temizlik yaptı zahmet etme dememe rağmen heryerin yeri değişti kendi düzenindesütüm gelmiyor yara eşim başımda sürekli kendimi yarım anne gibi hissettiriyor resmen .. kv kaldığı için annem kalmadı ikimiz olmaz diye .. hepimizde çevresel sıkıntı var
Benim de koca lohusaAy canım yaaa hele ilk çocuk olunca insan hepten endişeleniyor. Kayınvalidenin kendi çocukları mı? Küçük çocuğu engeleldikce daha beter yapmak ister bi de. Camlar için açık açık konuş. İşte demin açtın çok sancı çekti artik açılmıcak sicaklayan baska odaya de. Bizde de tam tersi biz cam açıyoruz annem kızıyorSıcakta çocuk da bunaliyor diye açıyoruz ama anneme göre biz kendimizi düşünüp çocuğu umursamıyoruz. Anne hava sıcak falan desem kızıp sinirlenip alınıp gidiyor
Ben de ona gitmek isterim ama merkezde oturuyoruz. 2 saat uzak olacak. Güle güle büyütün evladınızı.Yahya Kemal Koçyiğit’te doğum yaptım canım Fethiye de
Tez vakitte çıkarsınız inşallah.Kizlar dun dogum yaptım sezaryen cok fazla ağrılarım var . Bebeğimi daha kucağıma alamadim yogun bakima almislar dua edin bize
Bizim bandımızı pazartesi çıkardı doktor. Banyo yaptım kuruladım sıkıntı olmadı. Dogum tarihlerimiz aynı.Sezeryan olan hanımlar, hastaneden çıkış yaparken su geçirmez bant yapıştırmışlardı duş alırken su gelmesin diye. Sonra ben kendimde o banttan aldım. Bugün 9. Gün duş alırken banta gerek var mı hala
Eşini anlıyorum bu ekonomi de endiselenmesi normal ama seni üzmese eşin yansitmasalar bizlere hayat daha iyi olacak ama kimse hassas deilBenim de koca lohusaadama gelen 3 çocuk nasıl bakacan deyip durmuş adam bunalıma girdi ben nasıl yetişecem diye.. Döndürüp döndürüp 1 çocuk olsa daha rahat olurdu herşey diyor. Tamam çocukları ben istedim onuda anlıyorum. Dedim napayım içime mi sokayım onlar mı bakacak benimde gözümü korkutuyor. Oturdum bide agladım sen hep böyle diyorsun diye o oldu sustu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?