2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gözün aydın canım şimdiden çok şükür bitti sayılır inşallah sağsalim kavuştursun Rabbim

Bb hala lohusa kulodu giyiyorum. Fileli bir sey. Yuksek bel. Ped de taktigimdan hic uyi hissetmiyorum. Sanki ne zaman kendi ic camasirlarima ve normal pede gecicem. O zaman toparlanicam. Hayata geri adapte olabilicem. Hahah bu arada ben de kenardan makaslamistim bazi eskiten kulotlarimi gozden cikartip ama genis yuksek bel olanlar da toparlaniyor ben hareket ettikce asagi kayiyor. Sanirim genis de olsalar yeterince genis degiller

Doktora gittik. Gobek bagi icin bir seyi yok, dokunma kendiliginden o kismi da dusecek dedi. Dedim ben bir sey yapmiyacaklar. Turkiye'de en azindan k vitamini vuruyolar en kotu. Bir de kilosuna boyuna bakti. 52 cm cikti, sanirim 50 cm dogmus. 4180 gr cikti. 370 gr almis 2 haftada. Az degil mi ya? Kizim ayda 1 kilo ustu aliyodu. Bu oburlukla oglan daha cok alir diyordum. 2 haftada 370 gr aldiysa ay sonu 800 gr i gecmez herhalde toplamda aldigi kilo doktor 3 kere mama verdigimi soyledigimde, yeterince iyi kilo aliyor sence mamaya gerek var mi dedi. Aldigi kiloya gore bence gerek var. Keske o an oyle deseydim.

Onlarin bebeleri genetik olatak ciliz da o yuzden normal geliyo. 800 gr aylik normal ama tr standardinda obur bebekler 1000 1800 gr aliyolar ne bilsin onlar

Onlarin bebeleri genetik olatak ciliz da o yuzden normal geliyo. 800 gr aylik normal ama tr standardinda obur bebekler 1000 1800 gr aliyolar ne bilsin onlar
Di mi ya. En az 1 kg aliyor Turkiyede bebekler. Sutum yaramiyo herhalde. Boyle seylere inanmazdim ama dogru olabilir. Sagip rengine bakicam yagli mi diye. Agzindan hep beyaz sut akiyo. Sanki yagsiz gibi sutum. cocuk doymuyo ki uyumuyor iste. Bir de fiyor birak mamayi. Hepten ac birakalim cocugu. Hey Allahim.

Hiç öyle boşuna bekledim diye düşünme Bir kere beengin geleceği zamanı kendi secmis oluyor, gelişimi iyice tamamlanmış oluyor emmesi falan güçlü oluyor inan bakımı bile daha kolay.
Sütünü fiskirt eşinin suratına Mamayı da yap kendin iç de aaaaa bu ne beeee. Süt ürettiğimiz yetmiyor bir de cevremizdekileri sütümüzün yeterli olduğuna ikna etmeye uğraşıyoruz. Halbuki ideal lohusalık sadece çocuğu emzirmek, geri kalan tüm işleri başkalarının yapması ve o başkalarının süt azdı çöktü vs yorum yapmaması Ama millet durmuyor işte ağzı olan konusuyor, herkes çok biliyor Sen inanma eşine zaten normal olan bebeğin içeceği kadar süt üretilmesi fazlası olsa mastit oluyor zaten o da çok fena bir şey zaten göğüslerin taş gibi oluyor alev alıyor. Senin memintolar ne kadar üreteceğini çözmüş ona göre süt yapıyor işte daha ne.

Dün bir komşu teyze geldi. Kaç kilo dedi 4 kg dedik. Kimseye söylemeyin diyor e o zaman sen niye soruyorsun Sezaryanlisin sürekli yatma(aslında haklı sonuçta ameliyat ve pıhtı riski var) ama başkalarının yanında da öyle çok dolaşma nazar değer diyor Karar ver teyze yatim mi kalkiyim mi dicektim Dedim teyze merak etme kızın resmi evraklari için haddinden fazla ayakta kaldım zaten

Canım zaten bebekten beklenen ilk 10 günde doğum kilosuna ulaşması. Seninki 2 haftada o kiloya ulaşıp üstüne bir de 370 Gr almış daha ne yapsın bu bebe Bence de bu şartlarda mamaya gerek yok gibi duruyor. 2 haftada 370 diye düşünme önce doğum kilosunun bir kismini kaybetti eksiye düştü sonra artıya geçti. Bu hızla giderse bir ayi doldurduğu da 1 kg a yakın kilo alır gibi

Sütün yaramasa bebeğinin kilosu artışa geçmezdi. Türkiye'de artık çoğu doktor ilk ay kilo kaybetmediyse hemen mamaya baslatmiyor bile. İlk 10 gün doğum kilosunun %30 una kadar kaybetmedi normal sayılıyor. Ne kadar erken doğarsa bu oran o kadar artabiliyor. Benim kız 5. Günde doğum kilosunda cikti diye doktor çok iyi şu anda eksi görmeyi beklerdik dedi mesela. 1 hafta var aramızda ikimizinki de iri bebek benimki daha şimdi artıya geçmeye başladı senin de öyle olmuştur muhtemelen.

Canım benim kızda öyle gazını çıkartamıyordu. Biz forbiome ve nurse harveys kullanmaya naşladık 2 gündür çok rahat uyuyor
Ayyy hadi hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına al

Canım benim kızda öyle gazını çıkartamıyordu. Biz forbiome ve nurse harveys kullanmaya naşladık 2 gündür çok rahat uyuyor

Ayyy hadi hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına al
Gaz damlalarını doktor mu önerdi yoksa siz mi araştırıp aldınız

Ben de ona gitmek isterim ama merkezde oturuyoruz. 2 saat uzak olacak. Güle güle büyütün evladınızı.
Teşekkür ederim sağolun Muğla’da Taylan bey var iyi diye duyduğum merkezde kuzenim orda yaptı cok memnundu

İdare etme artık, bundan sonra kendini rahatlatacak şeyler yap. Bir de bence biraz empatiyle de yaklaşmak lazım demek ki annenin de kendini terapi yöntemi temizlik bırak yapabildiği kadar yapsın. Sen de yapamadığın yerde yapamıyorum de. Ben önceden hep zorlardim kendimi sonra bir baktım herkes Sümeyye yapar, Sümeyye dirayetli, Sümeyye halleder. Yapmaya yapar da o arada ne hale gelir anlayan yok. Şimdi eşimden de annemden de direktmyardim istiyorum. Bebeğin besini değiştirmemem mi değiştiririm Kac kere gece değiştirdim zaten uyandırmayayim kimseyi diye ama sezaryenli halimle iki büklüm olmak canımı yakıyor gündüz yardım istiyorum. Gazlar eşimde, bezler annemde, emzirme bende Önceden olsa hepsini kendim yapar canımı çıkarırdim, istesem yine yaparım ama yapmicam, yardım istemek kötü bir şey değil. Canını çıkarınca kimse madalya takmıyor

Maşallah canım kolay bir doğum olsun inşallah

Kizlar dun dogum yaptım sezaryen cok fazla ağrılarım var . Bebeğimi daha kucağıma alamadim yogun bakima almislar dua edin bize
Nesi var canım crp'si mi yüksek çıktı, solunum problemi mi oldu? İnsallah bir an önce kavuşursunuz. Sezaryende bir gece fazladan kalabiliyorsun doktor taburcu olmak ister misin diye sorarsa hemen eve dönme, hastanede yapılan iğneler serumlar çok rahatlatıyor insanı. Hem o arada belki bebeğin de yoğun bakımdan çıkar beraber taburcu olursunuz. Hastane de sana hastanetipi süt sağma makinesi getirir sütünü gönderirsin bebeğine.

Hadi bakalım yarın kavuştay Sabah erken olması da iyi olmuş öbür türlü beklemek daha stresli olurdu. Yarın ikinizin de iyi haberlerini alalım inşallah

Artık küreselleştik canım çocuklarımız yurtdışından birileriyle illa muhatap olacak gibi o yüzden ne kadar az Türkçe harf o kadar iyi. Ben Göktuğ ismini çok beğenmekle beraber oyumu Aybars'tan yana kullanıyorum

Ne kadar kimyon. Ben az önce bı çay kaşığı yedim direk. Etkisi olur mu ne kadar sıklıkla yicez

Hastaneden çıkarken doktorum bandajı çıkardı ve duş alabilirsin sonrası saç kurutma makinesiyle dikiş yerini kurut nemli kalmasın dedi ..

Benim annem de cok nazlı cok alıngan. Bugün 3 cocukla kaldım evin içinde anneannem vefat etti mecbur ora gitti. Tek olmak inan ki çok zor dikişli halinle bebekle Bi taraftan ilgilen Bi taraftan 2 cocukla her iş bana kaldı gecede 5.30 kadar uyumadı canı sagolasıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…