- 27 Mayıs 2016
- 502
- 658
- 103
Gözün aydın canım şimdiden çok şükür bitti sayılır inşallah sağsalim kavuştursun RabbimKizlar yarin sabah 6 da hastaneye yatiyorun 7 de doğumum var Allah'ın izniyle oğluşuma kavuşuyorum beraber aynı bedende son günümüz düşünüp strese girmeyin diye ev süpürdüm son kezçok karmaşık duygular içindeyim aglayasim var gülesim var heyecan var korku var inşallah kolaylıkla kavuşurum yavruma dua eder dua beklerim hepinizden 9 ay ne çabuk geçti anlamadim uşagımin hala adi yok göktuğ ve aybars arasinda bi kesinleşemedik gitti
Bb hala lohusa kulodu giyiyorum. Fileli bir sey. Yuksek bel. Ped de taktigimdan hic uyi hissetmiyorum. Sanki ne zaman kendi ic camasirlarima ve normal pede gecicem. O zaman toparlanicam. Hayata geri adapte olabilicem. Hahah bu arada ben de kenardan makaslamistim bazi eskiten kulotlarimi gozden cikartip ama genis yuksek bel olanlar da toparlaniyor ben hareket ettikce asagi kayiyor. Sanirim genis de olsalar yeterince genis degillerBen normalde de tutkunun yüksek bel nene donlarını giyen biri olduğum içinİlk başlarda depend giydim hiç iç çamaşır giymedim. Dün gece bir korse deneyeyim dedim yüksek bel külot şeklinde olanlardan ama yok hem acıttı hem aşırı rahatsız etti. Daha da bir dure korse denemem bile Bir de hala baya genişmişim onu anladım Hamile kulotlarina geçmeden önce kullandığım külotlar vardi, lastiklerini elimle gerip çatır çatır dikişlerini patlatıp komple gevsetmistim. Onlar bile dar geldi zaten anasını anlattığım için normal insan boyutuna gelince hepsi çöpe gidecek o yüzden yanlardan makasla azıcık kesip genişlettim. Tam üzerine göre olan bir yüksek bel kıvrılmaz aslında seninkiler geniş mi ki? Rahat edemezsem bir süre daha hamile külotu giyerim amaaaan kime ne. Kimsenin donuna kimse karışamaz
Amin inşallahGözün aydın canım şimdiden çok şükür bitti sayılır inşallah sağsalim kavuştursun Rabbim
Onlarin bebeleri genetik olatak ciliz da o yuzden normal geliyo. 800 gr aylik normal ama tr standardinda obur bebekler 1000 1800 gr aliyolar ne bilsin onlarDoktora gittik. Gobek bagi icin bir seyi yok, dokunma kendiliginden o kismi da dusecek dedi. Dedim ben bir sey yapmiyacaklar. Turkiye'de en azindan k vitamini vuruyolar en kotu. Bir de kilosuna boyuna bakti. 52 cm cikti, sanirim 50 cm dogmus. 4180 gr cikti. 370 gr almis 2 haftada. Az degil mi ya? Kizim ayda 1 kilo ustu aliyodu. Bu oburlukla oglan daha cok alir diyordum. 2 haftada 370 gr aldiysa ay sonu 800 gr i gecmez herhalde toplamda aldigi kilodoktor 3 kere mama verdigimi soyledigimde, yeterince iyi kilo aliyor sence mamaya gerek var mi dedi. Aldigi kiloya gore bence gerek var. Keske o an oyle deseydim.
Di mi ya. En az 1 kg aliyor Turkiyede bebekler. Sutum yaramiyo herhalde. Boyle seylere inanmazdim ama dogru olabilir. Sagip rengine bakicam yagli mi diye. Agzindan hep beyaz sut akiyo. Sanki yagsiz gibi sutum.Onlarin bebeleri genetik olatak ciliz da o yuzden normal geliyo. 800 gr aylik normal ama tr standardinda obur bebekler 1000 1800 gr aliyolar ne bilsin onlar
Hiç öyle boşuna bekledim diye düşünme Bir kere beengin geleceği zamanı kendi secmis oluyor, gelişimi iyice tamamlanmış oluyor emmesi falan güçlü oluyor inan bakımı bile daha kolay.Sende elinden geleni yapmışsın maşallah . Dediğin gibi olmayınca olmuyor . Bakalım doktorun dediği gibi şu cumartesiyide atlayalım sonrası artık nasip kısmet . Bu kadar hafta bekledikten sonra da sezeryan olmak biraz koyar bana ama bakalım Rabbim ne takdir etti bilemiyorum .umarım o zamana yoluna girer inşaallah .
Sütünü fiskirt eşinin suratınaZaten evimde hiçbir şeyin yerini bilmiyorum artık 18-19 gündür buradalar bi ara akrabalarına gittiler o ara da annem geldi herkes her şeyi bir yere koyuyor karıştı ortalık canım daralıyoreşim de aynı öyle doymuyor çocuk mama verelim len birini emerken öbüründen süt akıyor daha nasıl olsun? Çocuk sürekli emip göğüste süt bırakmayınca bu sefer kendim üzülüyorum sütüm yok bebek doymuyor diye halbuki var ama eşim doymuyor mu dediği için ona inandırıyorum kendimi şunu şöyle yap bunu böyle yap al sen emzir dedim geçen gün sinirlerim bozuluyor bazen yanımda birilerinin olmasını seviyorum aslında küçük bebekle yalnız kalmaktan korkuyorum kusar, süt kaçar ne yapacağımı bilemem diye ama çocuklardan çok bunalıyorum bide ne olursa olsun insanın kendi annesi ya
Canım zaten bebekten beklenen ilk 10 günde doğum kilosuna ulaşması. Seninki 2 haftada o kiloya ulaşıp üstüne bir de 370 Gr almış daha ne yapsın bu bebeDoktora gittik. Gobek bagi icin bir seyi yok, dokunma kendiliginden o kismi da dusecek dedi. Dedim ben bir sey yapmiyacaklar. Turkiye'de en azindan k vitamini vuruyolar en kotu. Bir de kilosuna boyuna bakti. 52 cm cikti, sanirim 50 cm dogmus. 4180 gr cikti. 370 gr almis 2 haftada. Az degil mi ya? Kizim ayda 1 kilo ustu aliyodu. Bu oburlukla oglan daha cok alir diyordum. 2 haftada 370 gr aldiysa ay sonu 800 gr i gecmez herhalde toplamda aldigi kilodoktor 3 kere mama verdigimi soyledigimde, yeterince iyi kilo aliyor sence mamaya gerek var mi dedi. Aldigi kiloya gore bence gerek var. Keske o an oyle deseydim.
Sütün yaramasa bebeğinin kilosu artışa geçmezdi. Türkiye'de artık çoğu doktor ilk ay kilo kaybetmediyse hemen mamaya baslatmiyor bile. İlk 10 gün doğum kilosunun %30 una kadar kaybetmedi normal sayılıyor. Ne kadar erken doğarsa bu oran o kadar artabiliyor. Benim kız 5. Günde doğum kilosunda cikti diye doktor çok iyi şu anda eksi görmeyi beklerdik dedi mesela. 1 hafta var aramızda ikimizinki de iri bebek benimki daha şimdi artıya geçmeye başladı senin de öyle olmuştur muhtemelen.Di mi ya. En az 1 kg aliyor Turkiyede bebekler. Sutum yaramiyo herhalde. Boyle seylere inanmazdim ama dogru olabilir. Sagip rengine bakicam yagli mi diye. Agzindan hep beyaz sut akiyo. Sanki yagsiz gibi sutum.cocuk doymuyo ki uyumuyor iste. Bir de fiyor birak mamayi. Hepten ac birakalim cocugu. Hey Allahim.
Canım benim kızda öyle gazını çıkartamıyordu. Biz forbiome ve nurse harveys kullanmaya naşladık 2 gündür çok rahat uyuyorKızlar günaydınnBizim oğlanda aşırı gaz var napcağımı bilemiyorum sürekli sırtını sıvazlamaktan valla ellerim ağrıdı doktor kaledion diye bi gaz damlası yazdı ama fayda felan etmedi çocuk çıkartamıyo yarım saat uğraşıyoz siz hangi damlaları kullanıyorsunuz önereceğiniz varmı
Ayyy hadi hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alKizlar yarin sabah 6 da hastaneye yatiyorun 7 de doğumum var Allah'ın izniyle oğluşuma kavuşuyorum beraber aynı bedende son günümüz düşünüp strese girmeyin diye ev süpürdüm son kezçok karmaşık duygular içindeyim aglayasim var gülesim var heyecan var korku var inşallah kolaylıkla kavuşurum yavruma dua eder dua beklerim hepinizden 9 ay ne çabuk geçti anlamadim uşagımin hala adi yok göktuğ ve aybars arasinda bi kesinleşemedik gitti
Gaz damlalarını doktor mu önerdi yoksa siz mi araştırıp aldınızCanım benim kızda öyle gazını çıkartamıyordu. Biz forbiome ve nurse harveys kullanmaya naşladık 2 gündür çok rahat uyuyor
Ayyy hadi hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına al
Teşekkür ederim sağolun Muğla’da Taylan bey var iyi diye duyduğum merkezde kuzenim orda yaptı cok memnunduBen de ona gitmek isterim ama merkezde oturuyoruz. 2 saat uzak olacak. Güle güle büyütün evladınızı.
İdare etme artık, bundan sonra kendini rahatlatacak şeyler yap. Bir de bence biraz empatiyle de yaklaşmak lazım demek ki annenin de kendini terapi yöntemi temizlik bırak yapabildiği kadar yapsın. Sen de yapamadığın yerde yapamıyorum de. Ben önceden hep zorlardim kendimi sonra bir baktım herkes Sümeyye yapar, Sümeyye dirayetli, Sümeyye halleder. Yapmaya yapar da o arada ne hale gelir anlayan yok. Şimdi eşimden de annemden de direktmyardim istiyorum. Bebeğin besini değiştirmemem mi değiştiririm Kac kere gece değiştirdim zaten uyandırmayayim kimseyi diye ama sezaryenli halimle iki büklüm olmak canımı yakıyor gündüz yardım istiyorum. Gazlar eşimde, bezler annemde, emzirme bendeGelince üstüste geliyor birde akrabalar da bonus gerçekten imtihanlar ya sana da öyle olmus hep idare etmekten yoruldum bende benim annem de çok alıngan bide kalkıp ev işinde anneme yardım etmek zorunda kalıyorum kendimi öyle hissediyorum ama karnım burnumda çok zor oluyor bir yandan hareket etmeliyim doğum için bir yandan annemle temizlik yemek akşam Tansiyonlarim düşüyor yorgunluktan bugün saldım wala hepsini kendi yaptıben pilates yaptım saçıma kına yaktım kendime bakım yapıyorum yoksa çatliyacagim.eşim de anneme dedi arkadaşımın annesi 1 ay önce gelmiş kalmış 1 ayda doğumdan sonra kalmış deyince bir daha onun yanında tutturmadi benim yanımdahala söyleniyor Allah başımızdan eksik etmesin ama çok zorlar
Maşallah canım kolay bir doğum olsun inşallahKizlar yarin sabah 6 da hastaneye yatiyorun 7 de doğumum var Allah'ın izniyle oğluşuma kavuşuyorum beraber aynı bedende son günümüz düşünüp strese girmeyin diye ev süpürdüm son kezçok karmaşık duygular içindeyim aglayasim var gülesim var heyecan var korku var inşallah kolaylıkla kavuşurum yavruma dua eder dua beklerim hepinizden 9 ay ne çabuk geçti anlamadim uşagımin hala adi yok göktuğ ve aybars arasinda bi kesinleşemedik gitti
Forbiome yi doktor verdi. Diğerini biz araştırıp aldık. Çevremde kullanan vardı onlar tavsiye ettiGaz damlalarını doktor mu önerdi yoksa siz mi araştırıp aldınız
Nesi var canım crp'si mi yüksek çıktı, solunum problemi mi oldu? İnsallah bir an önce kavuşursunuz. Sezaryende bir gece fazladan kalabiliyorsun doktor taburcu olmak ister misin diye sorarsa hemen eve dönme, hastanede yapılan iğneler serumlar çok rahatlatıyor insanı. Hem o arada belki bebeğin de yoğun bakımdan çıkar beraber taburcu olursunuz. Hastane de sana hastanetipi süt sağma makinesi getirir sütünü gönderirsin bebeğine.Kizlar dun dogum yaptım sezaryen cok fazla ağrılarım var . Bebeğimi daha kucağıma alamadim yogun bakima almislar dua edin bize
Hadi bakalım yarın kavuştayKizlar yarin sabah 6 da hastaneye yatiyorun 7 de doğumum var Allah'ın izniyle oğluşuma kavuşuyorum beraber aynı bedende son günümüz düşünüp strese girmeyin diye ev süpürdüm son kezçok karmaşık duygular içindeyim aglayasim var gülesim var heyecan var korku var inşallah kolaylıkla kavuşurum yavruma dua eder dua beklerim hepinizden 9 ay ne çabuk geçti anlamadim uşagımin hala adi yok göktuğ ve aybars arasinda bi kesinleşemedik gitti
Ne kadar kimyon. Ben az önce bı çay kaşığı yedim direk. Etkisi olur mu ne kadar sıklıkla yicezEmziriyorsan sen kendin bir kaşık kimyon ye. İnan etkisine şok olacaksın. Az bir çorbaya falan karıştır, yut. Bebeğe kimyon çayı falan icirenler var ama ben ilk 6 ay sadece anne sütü taraftarlarındanim.
Bir de bazen sırtına vuruyoruz ama tekniğimiz yanlış olabiliyor. Oğlumda midesi omzunuza gelsin sırtına vurun derlerdi. Bu sefer bebek hemşiresi başka bir tutuş gösterdi kesinlikle daha etkili.
Bebeğin poposunun altına bir elini yerleştiriyorum bacaklarını da azıcık topluyorsun sonra bezinin hemen üstüne pat patliyorsun çok daha hızlı gaz çıkarıyor. İnternetten başka tekniklere de bakabilirsin sizin bebeğe hangisi uyarsa ona devam edersin. Bir de kibar vurmayacaksin biraz güçlü vurmak gerekiyor. Benim eşim iri biraz, eli de ağır o azıcık vurdu mu hemen çıkıyor mesela
Hastaneden çıkarken doktorum bandajı çıkardı ve duş alabilirsin sonrası saç kurutma makinesiyle dikiş yerini kurut nemli kalmasın dedi ..Sezeryan olan hanımlar, hastaneden çıkış yaparken su geçirmez bant yapıştırmışlardı duş alırken su gelmesin diye. Sonra ben kendimde o banttan aldım. Bugün 9. Gün duş alırken banta gerek var mı hala
Benim annem de cok nazlı cok alıngan. Bugün 3 cocukla kaldım evin içinde anneannem vefat etti mecbur ora gitti. Tek olmak inan ki çok zor dikişli halinle bebekle Bi taraftan ilgilen Bi taraftan 2 cocuklaGelince üstüste geliyor birde akrabalar da bonus gerçekten imtihanlar ya sana da öyle olmus hep idare etmekten yoruldum bende benim annem de çok alıngan bide kalkıp ev işinde anneme yardım etmek zorunda kalıyorum kendimi öyle hissediyorum ama karnım burnumda çok zor oluyor bir yandan hareket etmeliyim doğum için bir yandan annemle temizlik yemek akşam Tansiyonlarim düşüyor yorgunluktan bugün saldım wala hepsini kendi yaptıben pilates yaptım saçıma kına yaktım kendime bakım yapıyorum yoksa çatliyacagim.eşim de anneme dedi arkadaşımın annesi 1 ay önce gelmiş kalmış 1 ayda doğumdan sonra kalmış deyince bir daha onun yanında tutturmadi benim yanımdahala söyleniyor Allah başımızdan eksik etmesin ama çok zorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?