2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

4. Gun tarttigimizda dogum kilosuna 95 gr azdi. 5. 6. Gun dogum kilosuna erismistir ama benim yine de icime sinniyor. Sasirdim bu kadar az almasina. Dedigin gibi dusunecek olursak tum bebekler ilk ay kilo kaybediyor ama ay sonunda yine daha cok almis oluyolar.

Canım benim bebek 1 haftada dogum kilosuna bile ulaşmadı. Seninki güzel alık bence 1 ay dolana kadar daha alır sütüm yetmiyor diye beynine uyarı verme. Ben gece 1 kere mama veriyorum.

Çok şükür Geçmiş canım sütün daha da artacak zamanla herşey büyükler maalesef sıkıntılı sen ne dersen de huyları böyle bilimsel makale yazsan amann bizim zamanımızda diye konu döner o yüzden çokta takılmamak lazım lohusalık ne kadar müsaade ederse tabi
Bizde kızın yanında kardeş gelince şöyle böyle konuları konuşmuyoruz sadece karnımda kardeş cici o kadar ama annem sürekli yanındayken küçük anlamaz bebek gelince bunu ihmal etmeyin diyor hayır ihmal edip napacaz acaba ekmeğini suyunu mu keseceğiz çocuğun işte gelde anlat o da aklınca bize öğüt veriyor ben pedagoglar şöyle böyle diyor desem hepsinin kulağını çınlatır hiç girmiyorum o topa

Sutum yaramiyo diye dusunme. Niye yaramasin. Benm buyuk oglu dogdugu ilk ay o kadar az kilo almisti ki. Ustelik duzenli.mama veriodum emmedigi icin sagip sut veriodum falan. Ama sonraki aylar hep cok cok aldi. Senle degil bebekle alakali bi durumdur bence. Doymasa durmaz cisi az olur

Valla lohusalık gibi bir bahanemiz varken bence bu kadar kasmamaliyiz ben salicam kendimi artık Ay kendi alt üst olan hormonlarımla mi ugraşayım milleti mi idare edeyim yeter. Onlar beni idare etsinler Eşim bugün diyor ki hamileyken bir şey deme, lohusayken bir şey deme, adet dönemi bir şey deme, o zaman kadınlara hiç bir zaman bir şey deme hakkımız yok mu
Ne kadar kimyon. Ben az önce bı çay kaşığı yedim direk. Etkisi olur mu ne kadar sıklıkla yicez
Ben günde bir tatlı kaşığı kadar yiyorum. Bulgur baklagil vb. Şeyler yersem biraz daha arttırıyorum 1,5 kaşık falan yiyorum o zaman. Daha kolay gaz çıkarmasını sağlıyor kesinlikle

Kız saçmalama Allah seni ne yapsın bu bebe 2 haftada kilo verdi onu aldi +370 oldu. Eee yenidoğan bu gittikçe midesi büyüyecek daha çok beslenecek bugünkü aldığı sütle haftaya aldığı süt bile farklı olacak. Gayet güzel almış paşam sen boşuna stres yapıyorsun. Kendine yüklenip süt dedektifligi yapma psikolojik olarak kötü etkilersin kendini

Ayni bana sergilenen tavir. Ama aksine ben yardim istesem de bulamiyorum. Kvden hayir yok. Sabah annemi aradim bugun planin yoksa bana gelir misin dedm. Atlas gece 4 ten sonra hep 10 dk 15 dk uyudu saat 11 e kadar cunku. Niye diye sormadi gelmeyim bugun evden cikasim yok dedi. O sormadi ben de soylemedim. Sonra oglen kargonuz geldi diye aradim. Teyzeme.gitmis. benm ev 15 dk teyzemin ev 40 dk arabayla. Bana gelmemis bacisina gitmis. Hic bisey demedim.ne diyim

Kızlar şimdi ben pazartesi karga yemeden doğuracam ya pazar akşamı yediklerim önemli sıvı besleneyim diyorum ama bizim bu coğrafya buna uygun değil sanki - malum Hatay sofrası ben ne yiyecem gaz yapmayan sulu yemek aklıma gelmiyor

İnsanlar nasıl da bayılıyorlar her şeye burunlarını sokmaya ya akıl almak istesem ben sorarım zaten amaan herkes bi garip bebişler iyi olsun gerisini sallayalım gitsin

Böylelerinden gelecek yardım Allah'tan gelsin zaten. Ben de kayınvalidemden günahını istemem çünkü istesem.ay benim günahım iyiydi bende kalsaydı diye düşünüyor kesin Ben önceden bana yardıma hazır olan insanlardan da bir şey istemezdim hep kendi göbeğimi kendim kesmeye alışmışım öylesi iyi sanırdım ama değil işte. Sana destek olmak isteyen komşu arkadaş varsa, yardım teklif ediyorlarsa istemek lazım. Hepkmiz insaniz, sosyal varlıklarız kendi kendime yeteyim diye yıpranmaya gerek yokmuş, bunu anladım. İstemeyen zaten yine yapmıyor ama en azından sende yardım isteme potansiyeli görünce laf olsun diye teklif etmeyi de bırakıyor

Kizlar doktorum hikayesinde bunu paylasmis neyin nesi bu bilen var mi ?
Ucreti ne kadar yada devlet karsiliyor mu recete ile satilir diyor ama bilemedim

Eklentiler

• Screenshot_20220817-125140_Instagram.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 65
Hastaneye kayısı hoşafı götür canım zaten öğle ve akşam yemeğinde sıvı olacak sen de hosafla desteklersin. Kayısı, incir gibi bağırsak çalıştıran meyveler ye. Akşam yeemginde de protein ve hamur ağırlıklı değil de çorba ve sebze yemeği yersen ertesi gün zorlanmadan tuvalete çıkarsın gibi sanki

Bendr herkesi bosverdim 3 cocuk ev is temizlik yemek birinede gel demiyorum .. zaten kv den komple sıtkımı sıyırdım taburcu olcagim gun anasina gezmeye gidiyo evde ne yemek ne aş .. hastaneden sabah kahvaltisiyla ciktim zaten evime geldim yemegimi kendim yaptim anam desen evin uzak olmasini bahane ediyo oglunun isten geldigini yemeginin olcagini soyleyip duruyo az once wpdende lafimi soktum yine .. tirnagin var mi basini kasi misali Allah kimseye muhtac etmesin

Kızlar benim oğlan oyun terapisine gidiyor bir süredir, terapist anne karnından itibaren hikayesini analtmamı istemişti, bebekliğinde çok uslu olmasına normal değil o zaman duygularını bastırmış falan demişti. Bugün annem götürdü oğlumu, terapsite sormasini rica ettim çünkü kızım da şimdi aynı abisi gibi, melek gibi bir bebek, emiyor, gazını çıkarıyor, uyuyor, ağlama sesini bile çok nadir duyuyoruz. Ama pedagog hiç normal değil duygularını bastırıyor, bu şekilde devam ederse ilerde dürtüsellik olarak patlak verir demiş Sık sık annesiyle ten tene temas yapması lazım, annesi sesi çıkmasa da alsın kucağında tutsun, üstüne yatırsin falan demiş. Bir 10 gün böyle yapacakmışız, değişiklik olmazsa bizi bu konuda uzman birine yönlendirecekmiş. Halbuki keyfi yerinde duruyordu, konuşunca bize gülüyor bile ama normal değilmiş böyle aşırı uslu olması Allah'ım uslu olsa bir dert susmasa başka bir dert 1 haftalık bebek duygularını bastırmayi nereden öğrenmiş olabilir, neden bastırır duygularını Neyse bu sefer doğar doğmaz ne yapmam gerekiyorsa yapayım bari de ilerde sıkıntı olmasın

Hayırla sağlıkla al inşaallah kucağına güzel haberlerini bekliyoruz . Darısı bizlere

Sen de en azından bir ay sonunu gör bakalım kaç kg alacak. Simdiden sütüm yaramıyor diye evham yapma bence. Önemli olan totelde 5 ayda doğum kilosunu ikiye katlamasi. İlk aylar 2 kiloya yakın alanlar arada bir ay hiç almayabiliyor mesela. O zaman da yine 5 aydaki Total kiloya bakılıyor.

Ayy ilk defa böyle bişey duydum . Ne güzel bebek uslu işte maşallah de geç valla benim uzmanlık alanım değil tabiki kimsenin mesleğini tedavisini yargılamak bana düşmez ama ne bilim 1 haftalık çocuk duygu bastırmasını ne bilsin . Daha dünyaya bile adapte olmamışken . İllaki kucağına alıyorsun seviyorsun senin varlığın kokun ona yetiyor zaten . Bunu bi terapist değil de akraban söylese direk derdim ki kıskançlığından saçmalamış resmen bilemedim valla yaa ilk defa duydum böylesini . Anne karnında nasıldı ? Sakin miydi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…