4. Gun tarttigimizda dogum kilosuna 95 gr azdi. 5. 6. Gun dogum kilosuna erismistir ama benim yine de icime sinniyor. Sasirdim bu kadar az almasina. Dedigin gibi dusunecek olursak tum bebekler ilk ay kilo kaybediyor ama ay sonunda yine daha cok almis oluyolar.Sütün yaramasa bebeğinin kilosu artışa geçmezdi. Türkiye'de artık çoğu doktor ilk ay kilo kaybetmediyse hemen mamaya baslatmiyor bile. İlk 10 gün doğum kilosunun %30 una kadar kaybetmedi normal sayılıyor. Ne kadar erken doğarsa bu oran o kadar artabiliyor. Benim kız 5. Günde doğum kilosunda cikti diye doktor çok iyi şu anda eksi görmeyi beklerdik dedi mesela. 1 hafta var aramızda ikimizinki de iri bebek benimki daha şimdi artıya geçmeye başladı senin de öyle olmuştur muhtemelen.
Canım benim bebek 1 haftada dogum kilosuna bile ulaşmadı. Seninki güzel alık bence 1 ay dolana kadar daha alır sütüm yetmiyor diye beynine uyarı verme. Ben gece 1 kere mama veriyorum.Di mi ya. En az 1 kg aliyor Turkiyede bebekler. Sutum yaramiyo herhalde. Boyle seylere inanmazdim ama dogru olabilir. Sagip rengine bakicam yagli mi diye. Agzindan hep beyaz sut akiyo. Sanki yagsiz gibi sutum.cocuk doymuyo ki uyumuyor iste. Bir de fiyor birak mamayi. Hepten ac birakalim cocugu. Hey Allahim.
Çok şükür Geçmiş canımÇok teşekkür ederim, zor bir dönem oldu gerçekten, ama şükür toparlıyorum azçok.. Süt aynen dediğin gibi yaptım sağdım, aldığı kadar emzirdim elimden gelen herşeyi yapmaya çalıştım şimdi bi tık daha iyi şükür ki.. Yeme içme evet ayakta sve güçlü kalabilmek için zorladım, çocuklar için önce iyi bakıcaz kendimize. Desteğin için teşekkür ederimçok iiyiy geliyor burası burda verilen destekler..
Kv ve anne bebeği bıraktılar büyük için kızdırdılar beni bu sefer, çok hasta hiç iyi değil, bu çocuğun gidişatı iyi değil bu böyle, günlerdir geçmiyor hastalık bi Dr a bida götürün onlar yüzünden 4 farklı dr a gittik.. Mucize bekliyorlar ilacı içincs anında düzelsin istiyorlar olmayınca dr ve ilaçtan söylenmeler ayy.. 4 dr görünce de bi ton farklı ilaç bida kendi kafa karışıklığıyla kaldılar, arada ben ve oğlum çekti hastalığıyla.. Aman neyse ki şükürler oldu geçti o dönem.. Kv kalmıyo zaten evine gidiyo annem kalıyor her işimi yapıyor gönderemem ne yazık ki başka yapanım yok.. Annem çok sağlık pimpirikli tek sıkıntım o..
Dipnot : Bunları yazıp cevaplaya basamadan uyuyakalmışımgünler sonra olması bu yüzden
Sutum yaramiyo diye dusunme. Niye yaramasin. Benm buyuk oglu dogdugu ilk ay o kadar az kilo almisti ki. Ustelik duzenli.mama veriodum emmedigi icin sagip sut veriodum falan. Ama sonraki aylar hep cok cok aldi. Senle degil bebekle alakali bi durumdur bence. Doymasa durmaz cisi az olurDi mi ya. En az 1 kg aliyor Turkiyede bebekler. Sutum yaramiyo herhalde. Boyle seylere inanmazdim ama dogru olabilir. Sagip rengine bakicam yagli mi diye. Agzindan hep beyaz sut akiyo. Sanki yagsiz gibi sutum.cocuk doymuyo ki uyumuyor iste. Bir de fiyor birak mamayi. Hepten ac birakalim cocugu. Hey Allahim.
Valla lohusalık gibi bir bahanemiz varken bence bu kadar kasmamaliyiz ben salicam kendimi artıkValla naz yapmaya pek hakkımız yok heralde millet alınganlık yapacak yer arıyor huzursuz olmayalım diye yine susan taraf oluyoruz. Ağzımdan bişey çıkacak da karşımdaki adam kırılacak diye diken üstündeyim her lafımı tartmaya çalışıyorum aman anneler yardıma geldiler kimse üzülmesin sonra unutulmaz kafasındayım ama içine attığıyla kalan biz olucaz bu gidişle. Benim ilk çocuğum sadece onunla ilgileniyorum sizin işiniz daha zor ikisini de düşünmek zorunda kalıp daha çok bunalıyorsunuz
Ben günde bir tatlı kaşığı kadar yiyorum. Bulgur baklagil vb. Şeyler yersem biraz daha arttırıyorum 1,5 kaşık falan yiyorum o zaman. Daha kolay gaz çıkarmasını sağlıyor kesinlikleNe kadar kimyon. Ben az önce bı çay kaşığı yedim direk. Etkisi olur mu ne kadar sıklıkla yicez
Kız saçmalama Allah seni ne yapsınDoktora gittik. Gobek bagi icin bir seyi yok, dokunma kendiliginden o kismi da dusecek dedi. Dedim ben bir sey yapmiyacaklar. Turkiye'de en azindan k vitamini vuruyolar en kotu. Bir de kilosuna boyuna bakti. 52 cm cikti, sanirim 50 cm dogmus. 4180 gr cikti. 370 gr almis 2 haftada. Az degil mi ya? Kizim ayda 1 kilo ustu aliyodu. Bu oburlukla oglan daha cok alir diyordum. 2 haftada 370 gr aldiysa ay sonu 800 gr i gecmez herhalde toplamda aldigi kilodoktor 3 kere mama verdigimi soyledigimde, yeterince iyi kilo aliyor sence mamaya gerek var mi dedi. Aldigi kiloya gore bence gerek var. Keske o an oyle deseydim.
Ayni bana sergilenen tavir. Ama aksine ben yardim istesem de bulamiyorum. Kvden hayir yok. Sabah annemi aradim bugun planin yoksa bana gelir misin dedm. Atlas gece 4 ten sonra hep 10 dk 15 dk uyudu saat 11 e kadar cunku. Niye diye sormadi gelmeyim bugun evden cikasim yok dedi. O sormadi ben de soylemedim. Sonra oglen kargonuz geldi diye aradim. Teyzeme.gitmis. benm ev 15 dk teyzemin ev 40 dk arabayla. Bana gelmemis bacisina gitmis. Hic bisey demedim.ne diyimİdare etme artık, bundan sonra kendini rahatlatacak şeyler yap. Bir de bence biraz empatiyle de yaklaşmak lazım demek ki annenin de kendini terapi yöntemi temizlik bırak yapabildiği kadar yapsın. Sen de yapamadığın yerde yapamıyorum de. Ben önceden hep zorlardim kendimi sonra bir baktım herkes Sümeyye yapar, Sümeyye dirayetli, Sümeyye halleder. Yapmaya yapar da o arada ne hale gelir anlayan yok. Şimdi eşimden de annemden de direktmyardim istiyorum. Bebeğin besini değiştirmemem mi değiştiririm Kac kere gece değiştirdim zaten uyandırmayayim kimseyi diye ama sezaryenli halimle iki büklüm olmak canımı yakıyor gündüz yardım istiyorum. Gazlar eşimde, bezler annemde, emzirme bendeÖnceden olsa hepsini kendim yapar canımı çıkarırdim, istesem yine yaparım ama yapmicam, yardım istemek kötü bir şey değil. Canını çıkarınca kimse madalya takmıyor
Teşekkür ederim değerlendireceğim.Teşekkür ederim sağolun Muğla’da Taylan bey var iyi diye duyduğum merkezde kuzenim orda yaptı cok memnundu
İnsanlar nasıl da bayılıyorlar her şeye burunlarını sokmaya ya akıl almak istesem ben sorarım zaten amaan herkes bi garip bebişler iyi olsun gerisini sallayalım gitsinHiç öyle boşuna bekledim diye düşünme Bir kere beengin geleceği zamanı kendi secmis oluyor, gelişimi iyice tamamlanmış oluyor emmesi falan güçlü oluyor inan bakımı bile daha kolay.
Sütünü fiskirt eşinin suratınaMamayı da yap kendin iç de aaaaa bu ne beeee. Süt ürettiğimiz yetmiyor bir de cevremizdekileri sütümüzün yeterli olduğuna ikna etmeye uğraşıyoruz. Halbuki ideal lohusalık sadece çocuğu emzirmek, geri kalan tüm işleri başkalarının yapması ve o başkalarının süt azdı çöktü vs yorum yapmaması Ama millet durmuyor işte ağzı olan konusuyor, herkes çok biliyor Sen inanma eşine zaten normal olan bebeğin içeceği kadar süt üretilmesi fazlası olsa mastit oluyor zaten o da çok fena bir şey zaten göğüslerin taş gibi oluyor alev alıyor. Senin memintolar ne kadar üreteceğini çözmüş ona göre süt yapıyor işte daha ne.
Dün bir komşu teyze geldi. Kaç kilo dedi 4 kg dedik. Kimseye söylemeyin diyor e o zaman sen niye soruyorsunSezaryanlisin sürekli yatma(aslında haklı sonuçta ameliyat ve pıhtı riski var) ama başkalarının yanında da öyle çok dolaşma nazar değer diyor Karar ver teyze yatim mi kalkiyim mi dicektim Dedim teyze merak etme kızın resmi evraklari için haddinden fazla ayakta kaldım zaten
Böylelerinden gelecek yardım Allah'tan gelsin zaten. Ben de kayınvalidemden günahını istemem çünkü istesem.ay benim günahım iyiydi bende kalsaydı diye düşünüyor kesinAyni bana sergilenen tavir. Ama aksine ben yardim istesem de bulamiyorum. Kvden hayir yok. Sabah annemi aradim bugun planin yoksa bana gelir misin dedm. Atlas gece 4 ten sonra hep 10 dk 15 dk uyudu saat 11 e kadar cunku. Niye diye sormadi gelmeyim bugun evden cikasim yok dedi. O sormadi ben de soylemedim. Sonra oglen kargonuz geldi diye aradim. Teyzeme.gitmis. benm ev 15 dk teyzemin ev 40 dk arabayla. Bana gelmemis bacisina gitmis. Hic bisey demedim.ne diyim
Hastaneye kayısı hoşafı götür canım zaten öğle ve akşam yemeğinde sıvı olacak sen de hosafla desteklersin. Kayısı, incir gibi bağırsak çalıştıran meyveler ye. Akşam yeemginde de protein ve hamur ağırlıklı değil de çorba ve sebze yemeği yersen ertesi gün zorlanmadan tuvalete çıkarsın gibi sankiKızlar şimdi ben pazartesi kargayemeden doğuracam ya pazar akşamı yediklerim önemli sıvı besleneyim diyorum ama bizim bu coğrafya buna uygun değil sanki - malum Hatay sofrası ben ne yiyecem gaz yapmayan sulu yemek aklıma gelmiyor
Bendr herkesi bosverdim 3 cocuk ev is temizlik yemek birinede gel demiyorum .. zaten kv den komple sıtkımı sıyırdım taburcu olcagim gun anasina gezmeye gidiyo evde ne yemek ne aş .. hastaneden sabah kahvaltisiyla ciktim zaten evime geldim yemegimi kendim yaptim anam desen evin uzak olmasini bahane ediyo oglunun isten geldigini yemeginin olcagini soyleyip duruyo az once wpdende lafimi soktum yine .. tirnagin var mi basini kasi misali Allah kimseye muhtac etmesinAyni bana sergilenen tavir. Ama aksine ben yardim istesem de bulamiyorum. Kvden hayir yok. Sabah annemi aradim bugun planin yoksa bana gelir misin dedm. Atlas gece 4 ten sonra hep 10 dk 15 dk uyudu saat 11 e kadar cunku. Niye diye sormadi gelmeyim bugun evden cikasim yok dedi. O sormadi ben de soylemedim. Sonra oglen kargonuz geldi diye aradim. Teyzeme.gitmis. benm ev 15 dk teyzemin ev 40 dk arabayla. Bana gelmemis bacisina gitmis. Hic bisey demedim.ne diyim
Hayırla sağlıkla al inşaallah kucağına güzel haberlerini bekliyoruz . Darısı bizlereKizlar yarin sabah 6 da hastaneye yatiyorun 7 de doğumum var Allah'ın izniyle oğluşuma kavuşuyorum beraber aynı bedende son günümüz düşünüp strese girmeyin diye ev süpürdüm son kezçok karmaşık duygular içindeyim aglayasim var gülesim var heyecan var korku var inşallah kolaylıkla kavuşurum yavruma dua eder dua beklerim hepinizden 9 ay ne çabuk geçti anlamadim uşagımin hala adi yok göktuğ ve aybars arasinda bi kesinleşemedik gitti
Sen de en azından bir ay sonunu gör bakalım kaç kg alacak. Simdiden sütüm yaramıyor diye evham yapma bence. Önemli olan totelde 5 ayda doğum kilosunu ikiye katlamasi. İlk aylar 2 kiloya yakın alanlar arada bir ay hiç almayabiliyor mesela. O zaman da yine 5 aydaki Total kiloya bakılıyor.4. Gun tarttigimizda dogum kilosuna 95 gr azdi. 5. 6. Gun dogum kilosuna erismistir ama benim yine de icime sinniyor. Sasirdim bu kadar az almasina. Dedigin gibi dusunecek olursak tum bebekler ilk ay kilo kaybediyor ama ay sonunda yine daha cok almis oluyolar.
Nurse harveys i nasıl kullanıyorsun pekiForbiome yi doktor verdi. Diğerini biz araştırıp aldık. Çevremde kullanan vardı onlar tavsiye etti
Ayy ilk defa böyle bişey duydum . Ne güzel bebek uslu işte maşallah de geçKızlar benim oğlan oyun terapisine gidiyor bir süredir, terapist anne karnından itibaren hikayesini analtmamı istemişti, bebekliğinde çok uslu olmasına normal değil o zaman duygularını bastırmış falan demişti. Bugün annem götürdü oğlumu, terapsite sormasini rica ettim çünkü kızım da şimdi aynı abisi gibi, melek gibi bir bebek, emiyor, gazını çıkarıyor, uyuyor, ağlama sesini bile çok nadir duyuyoruz. Ama pedagog hiç normal değil duygularını bastırıyor, bu şekilde devam ederse ilerde dürtüsellik olarak patlak verir demişSık sık annesiyle ten tene temas yapması lazım, annesi sesi çıkmasa da alsın kucağında tutsun, üstüne yatırsin falan demiş. Bir 10 gün böyle yapacakmışız, değişiklik olmazsa bizi bu konuda uzman birine yönlendirecekmiş. Halbuki keyfi yerinde duruyordu, konuşunca bize gülüyor bile ama normal değilmiş böyle aşırı uslu olması Allah'ım uslu olsa bir dert susmasa başka bir dert 1 haftalık bebek duygularını bastırmayi nereden öğrenmiş olabilir, neden bastırır duygularını Neyse bu sefer doğar doğmaz ne yapmam gerekiyorsa yapayım bari de ilerde sıkıntı olmasın
Günde 3 sefer 5ml veriyorum. İçinde ölçeği var zaten ona göre veriyorsun. Eczacı söylemiştiNurse harveys i nasıl kullanıyorsun peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?